Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Vittorio

Members
 • Aantal items

  742
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Vittorio

 1. Begrijp ik nou goed dat zelfs een pittige discussie over de Nieuwe Truttigheid cq architectuur door de mods verknipt en in het Mauser-reservaat wordt gekieperd??? Wie modereert er in godesnaam een Bar?
 2. Vittorio

  HUM!

  17 pagina's preview op de bekende plek: http://www.stripspeciaalzaak.be/beelden/Previews/Uitgeverij-HUM!/Tyler-Cross-3.pdf maar de tekstloze proloog ontbreekt. Daarvoor: https://www.bdgest.com/preview-2390-BD-tyler-cross-miami.html Maakt totaal 21 pagina's om vooraf te lezen, een royale appetizer. Prima vertaald trouwens: Heerlijk hard boiled... hoewel dat 'op de situatie' een overbodige toevoeging van de vertaler is 😏
 3. Internet is natuurlijk wel een snoepwinkel waaruit je naar believen kunt grabbelen. Ik snap dat de verleiding groot is, zeker aan het begin als je iets aan het opbouwen bent. Maar gooi er dan minstens een mailtje of telefoontje tegenaan om er nog iets eigens van te maken.
 4. Yep, onvoorstelbaar wat die allemaal zonder paywall prijsgeven (hoewel je in elk artikel wel op een slimme wijze verleid wordt om de boel financieel te ondersteunen). Hun cultuurafdeling is top en vaak zeer verrassend, dat bijvoorbeeld Crumb niet langer een slaaf wil zijn van zijn 'raging libido' en geef vrouwen meer tekent (!!!) heb ik deze maand daar gelezen: https://www.theguardian.com/books/2019/mar/07/robert-crumb-i-am-no-longer-a-slave-to-a-raging-libido
 5. Wie laat er nu ook zo'n larf aan haar tepels likken terwijl er zoveel ander leuks beschikbaar is: Nipple Kinky van Vaughn Bodé, liep ik toevallig tegenaan omdat er deze maand een aankondiging opdook van een documentaire over hem (ik kom nergens een releasedatum tegen). Trailer op Vimeo: player.vimeo.com/video/322178109 Leuk voor de liefhebbers van zijn Erotica en Cheechwizard en natuurlijk de knarren die in de jaren negentig nog de Junkwaffel-albums van Fantagraphics hebben gekocht 😏
 6. Toch heb ik ergens het gevoel dat het toeristische inkomsten scheelt als je de vlammenwerper op het Sydney Opera House zet.
 7. Terecht op de Wereld Erfgoed Lijst. En wel het vreemdste voorbeeld dat ik kan bedenken om een standpunt in te nemen over Gesubsidieerde Architectuur.
 8. En nog iets, "een beschaving die alle uithoeken van de wereld bestreek". Pardon? Wat is die beschaving die alle uithoeken van de wereld bestreek? Die is er nooit geweest. Het Romeinse Rijk niet, het Helleense Rijk toch zeker ook niet. Die lul staat uit zijn nek te kletsen en zijn volgelingen vinden het allemaal prachtig, nemen alles voor waar aan omdat ze werkelijk geen reet weten van de Glorieuze Geschiedenis waar ze zo hard naar terugverlangen. Gatverdamme!
 9. Nog eentje om tot bedaren te komen: Flikker toch een eind op met je romantische visioen van een wereld die nooit heeft bestaan.
 10. De huidige Nieuwe Truttigheid is een revival van de toenmalige Nieuwe Truttigheid (term in de jaren zeventig gemunt door Carel Weeber, overkoepelende afwijzing van de benepenheid van de toenmalige woonerven). Die retro-misère lijkt nu veelkoppig teruggekeerd, niet alleen in de architectuur maar op tal van maatschappelijke vlakken De Truttigheid waar Baudet naar verlangt is overigens beslist niet Nieuw, daar hoef je amper een goed verstaander voor te zijn: "We worden ondermijnd door onze universiteiten, onze journalisten. Door de mensen die onze kunstsubsidies ontvangen en die onze gebouwen ontwerpen. En vooral worden we ondermijnd door onze bestuurders." "Wij zijn naar het front geroepen. Omdat het moet, omdat ons land ons nodig heeft." "Wij hebben meerdere ijstijden overleefd, we hebben mammoeten gevloerd, wij zijn dragers, wij zijn erfgenamen van de grootste beschaving die ooit heeft bestaan." Etc. Braakballen? Veel enger.
 11. De retro-misère van de Nieuwe Truttigheid.
 12. Vittorio

  Pirana

  Maar Willem had (1985) de uiterste grenzen al verkend met zijn 'Lust en Strijd': Citaat uit een artikel van Heere Heeresma:
 13. Alle Belgen? Nee, één klein dorpje ... [etc.]
 14. Is het onzindelijk om me hier af te vragen of het dubbele plaspoort integratie in de weg staat?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...