Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Vittorio

Members
 • Aantal items

  755
 • Registratiedatum

Berichten die geplaatst zijn door Vittorio


 1. 3 minuten geleden, Suske zei:

  Inderdaad. Je kan je de vraag stellen "wanneer ben je een grote tekenaar"? 

  Als je een hele lange vriendin hebt en je steekt er toch nog bovenuit

   

  e8b7f850-6c84-012f-8eb1-005056960006.jpg


 2. 23 minuten geleden, Tom B zei:

   

  Er zit een grote prent in waarbij Mortimer en co in een bootje aangevallen worden door een zeemonster op een ondergelopen grote markt (ligt die markt zoveel lager dan de rest van Brussel?). Dat zou een en al beweging moeten zijn, maar ik vind dat dat enorm statisch overkomt. Alsof alles wat op die prent te zien is bevroren is in de tijd.

   

  Blake-Mortimer-Farao-PL.jpg

  Dat was mij ook opgevallen. Het statische, het poserende, is zo overdreven en valt zo buiten de toon dat ik me afvraag of het niet bedoeld is als een soort 'buitenplaat' (die dan weer geen hele pagina kan beslaan, want de oblong...) Maar dat is ook weer de makke van dit album, dat je of ik in elk geval me voortdurend afvraag wat nou de bedoeling was.


 3. 21 minuten geleden, Tom B zei:

  Echt? Ik heb die niet zien passeren. Aan niets voel je dat dit het werk is van drie mannen die samen al behoorlijk wat ervaring hebben met het schrijven van verhalen. Dit voelt aan als het werk van een beginnend scenarist zonder al te veel originele ideeën en de gave om vlotte dialogen te schrijven.

  Negatieve synergie?

   

   


 4. 4 minuten geleden, Kameraad Mauser zei:

  Zoals Schuiten mensen tekent, is het nogal vrij houterig. En het is net alsof hij een standaardpakket aan arceringen klaar heeft liggen om schaduwpartijen en volume weer te geven bij menselijke figuren. De geloofwaardigheid op gebied van menselijke figuren is daarom wat minder voor mij, wat betreft Schuiten.

  Ik heb het album niet bij de hand maar dat houterige... Helemaal aan het begin, als de Paleismedewerker in de straling verdwijnt en Mortimer begint met wegrennen... Dat duurt meen ik drie of vier pagina's, dat wegrennen, en de professor rent inderdaad enorm houterig weg. Is dat de grote makke van Schuiten volgens jou, de beweging, de menselijke actie?


 5. On topic: hoewel ik vrees dat Waakwater met zijn kop tegen de Blake en Mortimer-tram is gelopen, lijkt me zijn vraag op zich best interessant. Wat is 'rukmateriaal'? Blueberry is zeker niet ruk, maar ik wil best toegeven dat ik met het omslag van Chihuahua Pearl... Met Franka heb ik dat bijvoorbeeld nooit om handen gehad.


 6. 39 minuten geleden, Ambreville zei:

  Btw. Er komt een zwart-witte oblong uit. Officieel.

  Ah, nu begin ik te vermoeden dat De Laatste Farao gewoon een geniale afrekening met de platte verzamelaarcultuur is. Maakt niet uit wat je maakt en hoe je het uitgeeft, het wordt toch wel gekocht en er wordt hoe dan ook linksom of rechtsom over gezanikt. Maar aan het eind gloort de hoop: de geheimzinnige straling wist al het inhoudsloze geleuter, computers werken niet meer, er is geen stroom meer, mensen zullen weer zijn aangewezen op de oude vertelcultuur. Machines die oblongs maken in kleine oplages vangen eeuwig stof. Iets zegt me dat we in zo’n wereld een intellectuele reuzensprong gaan maken.  


 7. 23 minuten geleden, Waldorf zei:

  Schijnbaar niet. De weinige inhoudelijke commentaren op dit forum waren eerder positief.

  Zelf zat ik me voortdurend op te winden: "Waarom doen ze dat nu zo?" Wat gebeurt daar nu? Militairen die van politici de vrije hand krijgen om een weinig bekend probleem op te lossen? Volstrekt ongeloofwaardig! Ik koop anders geen Blake & Mortimer (ik kwam in de verleiding bij die van Van Dongen omdat ik fan ben van de man), maar ik was nu wel nieuwsgierig. Ik had beter moeten weten. 

  ‘We doen dit buiten de VN om.’ Dat was het toch? Het is inderdaad erg moeilijk om daar in mee te gaan. De gezamenlijke gedachte was denk ik iets doen met een oude en vermoeide Mortimer maar dat is dan gek genoeg weer opgetuigd met erg kinderachtige (volstrekt ongeloofwaardige) oplossingen. Tenzij het natuurlijk weer een pastiche is op volstrekt ongeloofwaardige strips met kinderachtige oplossingen (Lefranc). Zo kan ik me ook niet voorstellen dat het plotselinge opduiken van die doodgewaande Paleismedewerker aan het einde (toch heus een enorm filmcliché) serieus bedoeld is.  


 8. Ik wilde me er niet meer mee bemoeien en ik heb me er maar neer te leggen dat de Reep geen Poort is en dat de Verzamelaars hier tegenwoordig het hoogste woord voeren boven de Lezers, maar als een draadje over Blake en Mortimer godbetert voor negentig procent gaat over Geld en Verontwaardiging in plaats over Inhoud wat is dan überhaupt nog de lol van je hobby?

   

  Waldorf gooide hier laatst over De Laatste Farao de knuppel in het verzamelaars/hoenderhok met de vraag Wie leest dit? Na een tweede lezing vraag ik me af: Wie heeft dit gemaakt? Van Theo van Doesburg komt de bespiegeling over kunst dat het altijd een strijd is tussen geest en stof en dat het onmogelijk is om iets te scheppen dat volkomen gelijk is aan het werk dat reeds in de geest bestaat.

   

  Nu zijn het bij De Laatste Farao drie mensen geweest die iets in hun hoofd hadden, Schuiten, Van Dormael en Gunzig, en ik denk dat het resultaat alleen zo te bevatten is: als de uitkomst van een strijd die driedubbel verloren is. Voor mijn gevoel schuilt onder elke pagina het ‘echte’ beeldverhaal, daar waar het geestelijke en het stoffelijke zover mogelijk overeen zijn gebracht. Nu drijft er aan de oppervlakte iets waarvan je je inderdaad kunt afvragen wie dit leest.

   

  Is er een lezer met een gelijkaardige ervaring?

   

   

     

   


 9. 34 minuten geleden, esteban² zei:

   Ziekte van deze tijd?

  Internet is natuurlijk wel een snoepwinkel waaruit je naar believen kunt grabbelen. Ik snap dat de verleiding groot is, zeker aan het begin als je iets aan het opbouwen bent. Maar gooi er dan minstens een mailtje of telefoontje tegenaan om er nog iets eigens van te maken. 


 10. 12 minuten geleden, Zwendel zei:

  Ik moet wel zeggen dat ik de website van The Guardian (en hun berichtgeving uiteraard) heel goed vind. In zoverre zelfs dat ik eraan denk ze te sponsoren of een of ander abonnement te nemen.

  Yep, onvoorstelbaar wat die allemaal zonder paywall prijsgeven (hoewel je in elk artikel wel op een slimme wijze verleid wordt om de boel financieel te ondersteunen). Hun cultuurafdeling is top en vaak zeer verrassend, dat bijvoorbeeld Crumb niet langer een slaaf wil zijn van zijn 'raging libido' en geef vrouwen meer tekent (!!!) heb ik deze maand daar gelezen:

   

  https://www.theguardian.com/books/2019/mar/07/robert-crumb-i-am-no-longer-a-slave-to-a-raging-libido

   

  1717154757_Screenshot2019-03-23at19_38_03.thumb.png.f5b19bd49912d9015a8afa463fe3806a.png


 11. 22 uren geleden, linthout zei:

  Door Vittorio zijn schuld zal een gedraaide tong nooit meer hetzelfde zijn voor mij!!! 🤢🤢

  Wie laat er nu ook zo'n larf aan haar tepels likken terwijl er zoveel ander leuks beschikbaar is:

   

  dp12_3000x3000.jpg?v=1455508362

   

  Nipple Kinky van Vaughn Bodé, liep ik toevallig tegenaan omdat er deze maand een aankondiging opdook van een documentaire over hem (ik kom nergens een releasedatum tegen). Trailer op Vimeo:

   

  player.vimeo.com/video/322178109

   

   

  Leuk voor de liefhebbers van zijn Erotica en Cheechwizard en natuurlijk de knarren die in de jaren negentig nog de Junkwaffel-albums van Fantagraphics hebben gekocht 😏

   

  A1JDpgWpH5L.jpg

   

   


 12. 2 minuten geleden, Kameraad Mauser zei:  André Rieu weet anders op zichzelf klassieke werken ten gehore brengen. Kan best zonder belastinggeld en bizarre architecturale wensdromen van wereldvreemde academische knutselaars.

  Hymne van de salon-anarchist:

   

   

×
×
 • Nieuwe aanmaken...