Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Rik

Members
 • Aantal items

  1.729
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Locatie
  Noord Brabant
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.308 profielweergaven
 1. Rik

  Suske En Wiske

  Inderdaad, je zou na meer dan 70 jaar dat ze samen zijn toch wel verwachten dat ze een beetje op elkaar uitgekeken zijn.😂
 2. Ik denk dat de waarheid complexer en genuanceerder is dan dat dit simpelweg is terug te brengen met de stelling dat we gewoontedieren zijn. - Krijgen startende auteurs te weinig kans omdat we gewoontedieren zijn of zijn er ook andere oorzaken? - Ligt de focus van uitgevers te veel op het uitgeven van melkkoeien en is er te weinig aandacht voor vernieuwende strips? - Moet het stripverhaal serieus genomen worden? of is het gewoon een halfuurtje uurtje tijdverdrijf?
 3. Rik

  Silvester Strips

  Oktober zijn de beste 😀. Ook jij gefeliciteerd volgende week 👍
 4. Rik

  Silvester Strips

  Als iemand van net nog 59 ben ik blij om te lezen dat er nog hoop is vanaf volgende week voor "ons oudere mannen"
 5. Stripverhalen zijn tegenwoordig langer en complexer; zeg maar meer verhaallijnen en subplots die uitgewerkt moeten worden. Dit past niet in een album met 48 bladzijden. Teruggaan naar het albumbeleid van de jaren 60 en 70 waar, veel meer dan nu, met afgeronde albums werd gewerkt zou in mijn opinie een verarming zijn. Verhalen over meerdere albums voegen echt iets toe.
 6. Dat waren ze vroeger ook niet Kobus. Er zijn ook mindere strips verschenen in de jaren '70 - '90. Het probleem is dat er eigenlijk geen goed podium is om nieuw talent te promoten. 40 jaar geleden had je 4 grote Nederlandse stripbladen waar jong talent kon meeliften op de oude garde. Die tijd is echt voorbij. Stripuitgevers zoals Silvester en Dark Dragon zetten nieuw materiaal op de markt in de hoop dat het aanslaat. Soms gaat het goed zoals bij Okko maar meestal slaat het niet aan en wordt de serie afgebroken. Ik, en veel andere verzamelaars, zijn kritisch op wat we kopen. Dit is juist het probleem want hierdoor leiden uitgevers verlies en worden series afgebroken. Zo krijg je een halfvolle Kobijnbox..
 7. Ik ben helaas bang dat dit niet gaat verbeteren omdat het verzamelen van Nederlandstalige strips met uitsterven bedreigd wordt...
 8. Rik

  ASTERIX

  Ach, ze zullen de naam van Vercingetorix dan ook wel Vernederlandsen zoals ze met alle andere bijfiguren in Asterix gedaan hebben.
 9. Ik moet mij hier helaas bij aansluiten. Zou deze reeks nu al over het hoogtepunt heen zijn?
 10. Rik

  Silvester Strips

  Het zal wel een kwestie van vraag en aanbod zijn. Silvester parkeert de reeksen waar te weinig vraag naar is. Want te weinig vraag geeft grote voorraden en daar gaat de kachel niet van branden... (tenzij je de voorraad opstookt natuurlijk )
 11. Rik

  Silvester Strips

  Dit weerhoud mij tegenwoordig ook om voorzichtig te zijn met de aanschaf van Silvesterstrips. Ik heb weinig zin om 19 euro te betalen voor een HC die 6 maanden later wordt gedumpt voor een aanzienlijk lagere prijs.
 12. Rik

  ASTERIX

  Ik ben de taal niet genoeg machtig om de subtiele woordspelingen er uit te halen. Ik moet mij dus helaas behelpen met de Nederlandse versie 😢
 13. Rik

  Silvester Strips

  Hij ziet er zeer ontspannen uit en heeft zijn boek nog niet uit dus volgens mij kan hij nog wel even wachten...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...