Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

velden8

Members
 • Aantal items

  509
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

452 profielweergaven
 1. Van harte gefeliciteerd Jeroen. Ben wel benieuwd naar die tentoonstelling. Wellicht toch een keer afzakken.
 2. velden8

  FACTS 2019

  Dit zal i.d.d. zeker meegespeeld hebben. Zeker jammer dat deze twee beurzen in hetzelfde weekend vielen.
 3. velden8

  Top 10 Belgische Strips

  Wat is inderdaad bepalend, de scenarist of de tekenaar. Dat moet wel duidelijk zijn bij een dergelijk item.
 4. Zaterdag een dagje naar het festival in Breda geweest. Het was er gezellig en druk. Niet alle tekenaars kunnen doen die ik wilde bezoeken. Maar wanneer ik 2 dagen was gegaan was dit prima gelukt. Wel een aantal mensen gezien die behoorlijke stress hadden. Op zich wel jammer, je hobby moet ontspanning opleveren. Dan lukt je maar niet alles. Ben blij met mijn nieuwe aanwinsten. De nieuwe zwarte uitgave van Durango. Een aantal leuke tekeningen. Nieuw leesvoer en gezellige gesprekken. Jammer dat Dany niet lukte, Moest kiezen tussen Colin Wilson en Dany. Wat een lange rijen voor deze twee toppers. Het was weer top geregeld in Breda, Hulde aan de organisatie!
 5. Dat zal Silvester zijn
 6. Das goed nieuws, komt hij bij de festival stand te zitten? Of komt hij bij jou signeren Erik? Heeft hij tex willer ooit gedaan?
 7. velden8

  Édouard Aidans overleden

  Heb de man 2x ontmoet tijdens een signeersessie. 1x in 2007 en 1x in 2012, inmiddels toch alweer 6 jaar geleden. Vindt toenga vandaag de dag nog altijd een ontzettend leuke strip! RIP
 8. Mijn kinderen hebben het gefilmd en lagen in een deuk. Nu heb ik ook niet bepaald het postuur om op zo'n stier te zitten. Het is een filmpje die helaas niet gedeeld zal worden hier op de reep 😅
 9. Deze beurs blijft ieder jaar beter worden wat mij betreft. Als je kijkt naar de kids corner, in 1 woord geweldig! Die stier zal menig persoon van zijn rug gegooid hebben (inclusief mijzelf). De stormbaan was een geweldig idee, en dan natuurlijk niet te vergeten de flipperkasten. Heb er veel volwassen en bekenden erbij zien staan om een potje te spelen. Catering was net als voorgaande edities prima. Ik vermoed dat op deze beurs in Nederland de meeste uitgeverijen vertegenwoordigd zijn. Dit was duidelijk te merken met het aanbod van tekenaars uit binnen en buitenland. Ik vermoed dat dit echt zo'n beurs was waar iedereen zonder problemen zijn budget kon spenderen en daar wellicht zelfs overheen ging. En zo hoort het! Geweldig om zoveel gepassioneerde mensen die van stripboeken houden bij elkaar te zien. Heb weer een gezellig weekend achter de rug. De kinderen vonden het op zondag zo leuk, dat ze zonder twijfel de volgende editie er weer bij zullen zijn. Organisatie, ga zo door!
 10. Waar moeten we dan aan denken Fons? Vindt dat rennen zelf ook een triest verhaal. Goed dat erover nagedacht wordt om dit te verbeteren!
 11. velden8

  Originelen

  Daar ben ik het wel mee eens. Tot een zekere prijshoogte dan. Voor mij persoonlijk hoeven aankopen onder de 300 euro niet waardevast te zijn. Dan koop je iets wat je mooi vindt. Daarboven begint het voor mij een ander verhaal te worden.
 12. Hoop zeker niet dat je mijn commentaar als negatieve kritiek ervaart maar als opbouwende kritiek. Ik waardeer zeker wanneer een uitgever die extra moeite neemt middels een beursuitgave of door een tekenaar mee te nemen. Heb me dan ook niet laten tegenhouden door de prijzen van de beursuitgaven en heb ze allemaal besteld! Ik koop ook regelmatig dubbele uitgaven maar kan me dit ook veroorloven. Ik probeer alleen aan te geven dat het kopen van dubbele boeken voor weinig mensen wenselijk is en voor sommige financieel geen optie. Dat moet toch iedereen begrijpen?
 13. Dat is en blijft erg dubbel. Ben zelf in eerste plaats verzamelaar van strips, op de tweede plaats verzamelaar van dedies. Hierdoor loop ik ook regelmatig tegen dit probleem aan. Als koper heb je het gevoel dat je wordt afgestraft voor het doen van je eerdere aankoop. Iedereen snapt dat je geen behoefte hebt aan twee dezelfde boeken in je kast. Jij bent echt fan van het boek/de tekenaar, je koopt het immers wanneer het verschijnt. Dan is het toch leuk dat je als fan van een tekenaar juist jij ook in aanmerking komt voor een tekenaar? Met het betalen van een meerprijs voor het binnenhalen van een tekenaar hebben veel mensen weinig moeite is mijn mening. Met het betalen voor een dubbel boek wel. Wat moet je dan doen als verzamelaar. Een uitgever die tekenaars meeneemt niet langer kopen in je strip speciaalzaak? Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van een uitgever. Maar helaas wel iets wat ik doe bij twijfel. Lopende series koop ik wel, maar laat me bij dergelijke uitgevers zelden meer verleiden tot een nieuwe serie. En dan koop ik nog altijd genoeg blijkt in de praktijk. Als uitgever wil je je strip promoten. Wanneer iedereen handelt zoals ik hierboven is dit het begin van het einde voor jou als uitgever. De voorkeur moet toch zijn dat mensen je boeken kopen bij de stripspeciaalzaak? Dan zou de redenering van een uitgever kunnen worden: ik neem geen tekenaars meer mee. Maar dan is er ook minder noodzaak om naar beurzen te gaan, je wilt toch niet concurreren met je eigen afnemers door alleen te gaan staan met je boeken en niets extra's te bieden voor die mensen die jouw fonds kopen? Oplossing mijn inziens zou moeten zijn, dat een dedie alleen in een boek van de uitgever zelf gezet mag worden. Niet dat deze persé bij de uitgever aangeschaft hoeft te worden. Dat er een bijdrage gevraagd wordt middels een ex-liris of iets dergelijks is geen probleem wat mij betreft. Een uitgever kan de verplichte aankoop natuurlijk indirect afdwingen door het album te lanceren op deze beurs. Dan is er ook geen noodzaak om dubbele albums te kopen.
 14. Die Torpedo kom ik graag bij je ophalen Erik. Ik reserveer er graag 1 langs deze weg indien mogelijk.
 15. velden8

  Originelen

  Zeker weten. En ook nog eens een statement die middels een dergelijk kunstwerk gemaakt wordt. Of je het mooi vindt of er een grote waarde aan moet hangen is een tweede.
×