Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

velden8

Members
 • Aantal items

  504
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

404 profielweergaven
 1. Das goed nieuws, komt hij bij de festival stand te zitten? Of komt hij bij jou signeren Erik? Heeft hij tex willer ooit gedaan?
 2. velden8

  Édouard Aidans overleden

  Heb de man 2x ontmoet tijdens een signeersessie. 1x in 2007 en 1x in 2012, inmiddels toch alweer 6 jaar geleden. Vindt toenga vandaag de dag nog altijd een ontzettend leuke strip! RIP
 3. Mijn kinderen hebben het gefilmd en lagen in een deuk. Nu heb ik ook niet bepaald het postuur om op zo'n stier te zitten. Het is een filmpje die helaas niet gedeeld zal worden hier op de reep 😅
 4. Deze beurs blijft ieder jaar beter worden wat mij betreft. Als je kijkt naar de kids corner, in 1 woord geweldig! Die stier zal menig persoon van zijn rug gegooid hebben (inclusief mijzelf). De stormbaan was een geweldig idee, en dan natuurlijk niet te vergeten de flipperkasten. Heb er veel volwassen en bekenden erbij zien staan om een potje te spelen. Catering was net als voorgaande edities prima. Ik vermoed dat op deze beurs in Nederland de meeste uitgeverijen vertegenwoordigd zijn. Dit was duidelijk te merken met het aanbod van tekenaars uit binnen en buitenland. Ik vermoed dat dit echt zo'n beurs was waar iedereen zonder problemen zijn budget kon spenderen en daar wellicht zelfs overheen ging. En zo hoort het! Geweldig om zoveel gepassioneerde mensen die van stripboeken houden bij elkaar te zien. Heb weer een gezellig weekend achter de rug. De kinderen vonden het op zondag zo leuk, dat ze zonder twijfel de volgende editie er weer bij zullen zijn. Organisatie, ga zo door!
 5. Waar moeten we dan aan denken Fons? Vindt dat rennen zelf ook een triest verhaal. Goed dat erover nagedacht wordt om dit te verbeteren!
 6. velden8

  Originelen

  Daar ben ik het wel mee eens. Tot een zekere prijshoogte dan. Voor mij persoonlijk hoeven aankopen onder de 300 euro niet waardevast te zijn. Dan koop je iets wat je mooi vindt. Daarboven begint het voor mij een ander verhaal te worden.
 7. Hoop zeker niet dat je mijn commentaar als negatieve kritiek ervaart maar als opbouwende kritiek. Ik waardeer zeker wanneer een uitgever die extra moeite neemt middels een beursuitgave of door een tekenaar mee te nemen. Heb me dan ook niet laten tegenhouden door de prijzen van de beursuitgaven en heb ze allemaal besteld! Ik koop ook regelmatig dubbele uitgaven maar kan me dit ook veroorloven. Ik probeer alleen aan te geven dat het kopen van dubbele boeken voor weinig mensen wenselijk is en voor sommige financieel geen optie. Dat moet toch iedereen begrijpen?
 8. Dat is en blijft erg dubbel. Ben zelf in eerste plaats verzamelaar van strips, op de tweede plaats verzamelaar van dedies. Hierdoor loop ik ook regelmatig tegen dit probleem aan. Als koper heb je het gevoel dat je wordt afgestraft voor het doen van je eerdere aankoop. Iedereen snapt dat je geen behoefte hebt aan twee dezelfde boeken in je kast. Jij bent echt fan van het boek/de tekenaar, je koopt het immers wanneer het verschijnt. Dan is het toch leuk dat je als fan van een tekenaar juist jij ook in aanmerking komt voor een tekenaar? Met het betalen van een meerprijs voor het binnenhalen van een tekenaar hebben veel mensen weinig moeite is mijn mening. Met het betalen voor een dubbel boek wel. Wat moet je dan doen als verzamelaar. Een uitgever die tekenaars meeneemt niet langer kopen in je strip speciaalzaak? Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van een uitgever. Maar helaas wel iets wat ik doe bij twijfel. Lopende series koop ik wel, maar laat me bij dergelijke uitgevers zelden meer verleiden tot een nieuwe serie. En dan koop ik nog altijd genoeg blijkt in de praktijk. Als uitgever wil je je strip promoten. Wanneer iedereen handelt zoals ik hierboven is dit het begin van het einde voor jou als uitgever. De voorkeur moet toch zijn dat mensen je boeken kopen bij de stripspeciaalzaak? Dan zou de redenering van een uitgever kunnen worden: ik neem geen tekenaars meer mee. Maar dan is er ook minder noodzaak om naar beurzen te gaan, je wilt toch niet concurreren met je eigen afnemers door alleen te gaan staan met je boeken en niets extra's te bieden voor die mensen die jouw fonds kopen? Oplossing mijn inziens zou moeten zijn, dat een dedie alleen in een boek van de uitgever zelf gezet mag worden. Niet dat deze persé bij de uitgever aangeschaft hoeft te worden. Dat er een bijdrage gevraagd wordt middels een ex-liris of iets dergelijks is geen probleem wat mij betreft. Een uitgever kan de verplichte aankoop natuurlijk indirect afdwingen door het album te lanceren op deze beurs. Dan is er ook geen noodzaak om dubbele albums te kopen.
 9. Die Torpedo kom ik graag bij je ophalen Erik. Ik reserveer er graag 1 langs deze weg indien mogelijk.
 10. velden8

  Originelen

  Zeker weten. En ook nog eens een statement die middels een dergelijk kunstwerk gemaakt wordt. Of je het mooi vindt of er een grote waarde aan moet hangen is een tweede.
 11. velden8

  Vakantielectuur

  Ik heb vorig jaar de stripglossy's en eppo's meegenomen. Niet echt een stripboek, maar wel heerlijk leesvoer voor bij het zwembad. En geen ramp als er een spetter water op komt. Vooral bij de eppo's is lekker om die vervolgverhalen achter elkaar door te lezen.
 12. velden8

  Hoe zou JOUW stripbeurs eruit zien?

  Een makers festival waar de makers van stripboeken centraal staan. Geen verkoop stands tenzij het uitgeverijen zijn of kramen van stripmakers. Uiteraard veel origineel werk wat te koop wordt aangeboden. Een online veiling die originelen verkoopt van aanwezige artiesten en die afloopt op het festival. Veilingmeester kan bieders in de zaal laten bieden tegen iemand op internet. Uitgevers hebben een monopolie op de verkoop. Waardoor het interessant is om tekenaars mee te nemen. Artiesten wordt gevraagd om fan tekeningen te maken terwijl dit getoond wordt op een scherm. Roterend met eerder gemaakte tekeningen een aantal covers van boeken die ze gemaakt hebben. Andere openingstijden dan een reguliere beurs. Start om 12.00 uur en ga door t/m 19.00 uur. Verzorg mogelijkheid om goed eten en drinken te krijgen voor zowel de bezoekers als de makers. Een tekenwedstrijd voor de amateur. Niet persé kinderen en laat deze begeleiden door enkele aanwezige stripmakers. Na de beurs een afterparty voor de stripmakers die aanwezig waren onder het genot van een hapje en drankje. Geef met zo'n beurs een podium voor de makers. De bezoekers komen dan vanzelf.
 13. velden8

  Stripdagen Haarlem 2018

  Idem, noteer mij ook graag zo'n speciale beurseditie Erik.
 14. velden8

  Stripdagen Haarlem 2018

  Uiteraard
 15. velden8

  Stripdagen Haarlem 2018

  Das voor mij prima geprijsd dan. Met 50,00 heb ik geen problemen. Voorkeur voor mij om ook delen los te kunnen kopen met een mogelijkheid van een dedie. Niet de verplichting alle 4 te moeten afnemen. Voor passanten kan een aankoopverplichting van 50,00 een te grote drempel zijn. € 20,00 voor een los deel met tekening b.v. Wil je 4 tekeningen? Ben je 80,00 kwijt en sta je langer in de rij.
×