Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

De Hollander

Members
 • Aantal items

  711
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

825 profielweergaven
 1. Vandaag de laatste nieuwe Druuna gelezen. Van te voren wist ik al dat het ging tegenvallen. De stripreeks Druuna is op zich geen echte topper, maar de eerste 8 delen staan wel in de kast. Ja, ja, naakt verkoopt, dat is al erg lang bewezen. Nu er werd aangekondigd dat dit de allerlaatste zou zijn, ben ik dan maar overstag gegaan (de verzamelaar in mij). Ja, de uitgave is supermooi, de tekeningen minder dan voorheen, maar nog altijd mooi. Maar ja, het verhaal....., dat was bij de vorige delen al twijfelachtig en dat is het bij dit afsluitende deel helemaal. In feite gebeurd er helemaal niets. Reken dus niet op een afsluiter van jewelste. Sterker nog het verhaal bevat totaal geen hoogtepunten (welke bij Druuna tweeledig kan zijn). Afijn, daar ik een tegenvaller verwachte, viel het allemaal zo soort mee. Maar in werkelijkheid is het erg zonde van die 30 euro.
 2. Vandaag geeindigd met het herlezen van het universum van de Vampieren. 18 delen De Zang van de Vampiers, 6 delen De Clan van de Draak, 6 delen De Eeuw van de Schimmen en 3 delen De Meesters van het Spel. 33 albums, een forse trip. (En er wordt ook nog een link gemaakt met Affodil) En gelukkig een hele fijne trip. De verhalen lezen rap, zijn filmisch en bevatten niet van die eindeloze teksten. Er zit veel vaart in en redelijk veel actie. Het nadeel van de prequels is uiteraard dat er geen hoofdpersonen dood kunnen gaan. Dit maakt prequels altijd weer wat minder spannend. Al met al vind ik dat er mooi universum is geschapen. Een universum welke ik in de toekomst graag nog eens zal herlezen. Wel zal ik dan meer acht slaan op de leesvolgorde. De meester van het spel staat echt wel los van de rest, maar bij de overige reeksen zou ik toch een specifieke volgorde aanhouden. Deze is in mijn optiek. 1) De 1e cyclus van De Zang van de Vampiers. 2) De Clan van de Draak 3) De 2e cyclus van De Zang van de Vampiers 4) De Eeuw van de Schimmen 5) De 3e cyclus van De zang van de Vampiers. Ik ben benieuwd wat anderen er van vonden?
 3. Tja, fijn dat dit eindigt, jammer dat Silvester zo langzaam is met hun uitgaven. Hopelijk een rede om er wat meer vaart achter te zetten.
 4. Heerlijk begonnen aan het herlezen van het universum van de Zang van de Vampiers. Per heden de eerste 2 cyclussen herlezen, met de derde wacht ik tot het allerlaatste deel uit is. Nu ben ik begonnen met de nevenreeks De Clan van de Draak. Later volgt dan nog De Eeuw der Schimmen en de onafgemaakte serie Meesters van het Spel. Van die laatste hoop ik dat dit nog een keer wordt opgepikt. Dit was namelijk heel goed. Hopelijk leest Daedelus mee! šŸ˜€šŸ˜€šŸ˜€
 5. Omwille van bovenstaande reviews van lezers, nog niet aan deze serie begonnen. Nu eerst maar afwachten of uitstel geen afstel wordt. Het ziet er wel goed uit.
 6. Zelf heb ik totaal geen interesse in deze strip, laat staan de speciale uitgave. Maar jou vreugde maakt mij dan weer blij. Thanks!!!
 7. Carthago 7, kan niet wachten om dit te lezen. Verder nog. Castan 1, 2, 3 Elfen 18 Badlands 1 Metabaron 6 Carthago adventures 5 Een mooie oogst.
 8. Leuk nieuws, hopelijk gaat het scenario wel te pruimen worden. Dat is lange tijd ver beneden niveau geweest. De laatste albums gingen trouwen wel.
 9. Blijkbaar heb je mijn post niet goed gelezen. Mijn betoog ging vooral niet over het uitgave tempo (dat is prima), maar wel over het feit of een serie leuk/boeiend genoeg is om te blijven volgen. Daar trek ik mijn conclusies, die jij uiteraard niet hoeft te delen.
 10. Vandaag Dwergen deel 8 gelezen. Helaas moest ik wederom constateren dat deze serie mij het minst kan bekoren. De eerste delen waren sterk, maar dit zwakt snel af. Bij deel 8 heb ik mij diverse keren moeten dwingen om verder te lezen, zoveel irrelevante tekst, het is haast nog erger dan de oude stripboeken ala Blake en Mortimer. Het besluit is gevallen, Dwergen 8 was de laatste die ik aanschaf. Verder ook nog gelezen Ork en Goblins deel 3. Hoewel ook dit album veel tekst kende, kon dit mij nog wel bekoren, maar ook hier vrees ik dat de sleet er snel op zal komen. Elfen blijf ik vooralsnog wel volgen, hoewel het meest recente deel mij ook niet kon bekoren. Met name kijk ik uit naar de delen van de Zwarte Elfen. Tevens was ik blij dat het daar wel soms om wordt vervolgt verhalen ging (de strijd tegen de Ghouls). Ik vind dat toch boeiender als een verhaal uitgesponnen wordt over meerder delen.
 11. Ik kan je helemaal volgen. Doch adviseer ik je om dan in ieder geval deel 6 aan te schaffen. Deel 6 rond namelijk de cyclus af en was in mijn ogen het beste deel van allemaal. Zelf heb ik mij trouwens voorgenomen om na deel 6 geen nieuwe delen van deze serie meer te kopen. Het is allemaal mooi getekend en mooi uitgegeven maar de verhalen zijn niet heel sterk.
 12. Die ga ik binnenkort ook herlezen. Topserie.
 13. De Hollander

  Integrales

  Recent nog eens opnieuw gelezen, toen geconcludeerd dat ik dit niet goed vond. Fijn voor jullie, maar ik laat dit aan mij voorbij gaan.
 14. De gehele reeks gelezen. Soms was het bijzonder lastig om doorheen te komen. Ik vond de eerste 5 delen niet bijzonder. Deel 6 kon ik dan wel weer smaken. Ik dacht te begrijpen dat deze reeks verder gaat. Ik vrees dag dit voor mij heg einde is.
 15. De Hollander

  Berserk

  Fijn om te weten. Dan laat ik dit verder aan mij voorbij gaan. Jammer, dat dit zich zo verder ontwikkeld. Ik heb er echt wel goed van genoten.
Ɨ
×
 • Nieuwe aanmaken...