Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

De Hollander

Members
 • Aantal items

  775
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

995 profielweergaven
 1. Van Pearle tot en met Het einde van de lange rit, is ook wat mij betreft een aaneenschakeling van hoogtepunten. Eindeloos vaak gelezen toen ik jonger was. Het behoort tot de strips die nog goed in het geheugen ligt, ondanks dat de herlezing alweer langere tijd geleden is. Dat zegt toch wat. Wel viel het op, dat als je ook de andere series van Charlier las, dat hetzelfde trucje werd uitgehaald als het ging om het misleiden van de tegenstander. Maar dat heeft de pret nooit gedrukt.
 2. Zeker de moeite waard, jammer dat er zo weinig schot zit in deze serie.
 3. Nou, ik ben er doorheen. Puf, dat was niet eenvoudig. Op zich vind ik spionage achtige verhalen vaak al moeilijk volgbaar omdat er veel personages worden opgevoerd. In de 2e cyclus van Empire USA komt daar nog eens bij dat er heel veel geschakeld wordt tussen het heden en het verleden. Dat in combinatie met elk deel een andere tekenaar en dus net even andere koppen, maakt het allemaal wel heel lastig te volgen. Ik heb mij er dan ook door deze 2e cyclus heen moeten worstelen. De judas verhaallijn komt nergens meer in terug. Voor mij trouwens niet echt een gemis, in de 1e cyclus vond ik dat toch ook enkel maar storend. In deze 2e cyclus komt het hele Empire deel ook nauwelijks terug. Wat dat betreft sluit het verhaal van de 2e cyclus helemaal niet aan op de titel. Ik vermoed dat de 1e cyclus redelijk verkocht en dat men daar van wilde profiteren. Dit kan mooi de doos in en hoef ik voorlopig niet meer te zien.
 4. Als kind veel gelezen, maar het is mij te saai, dit is dan ook geen onderdeel van mijn collectie.
 5. Voor het beste album kon ik niet kiezen en ik ga ze ook niet even herlezen. Gekozen voor De Stad van de Verloren God omdat ik het hele Qa verhaal goed kon waarderen.
 6. In het frans komt deel 20 er al aan. Iemand enig idee hoeveel delen dit gaat worden?
 7. Mijn kasten zitten weer propvol. Dat betekent dat ik weer strips moet gaan selecteren die in een doos gaan. Altijd weer en spijtige actie. Meestal probeer ik alle strips die in de doos gaan, eerst nog even te lezen. Daar ben ik dus de komende tijd wel even zoet mee. Voor nu gestart met Empire USA, 2 cyclussen van 6 delen. Destijds vond ik dit niet een hele sterke strip. Per heden, waarschijnlijk omdat ik de verwachtingen heb bijgesteld, valt het mij goed mee. Hopelijk kan ik vandaag de 1e cyclus afronden.
 8. Na het lezen van de bespreking van Veto op zijn blog over 7.1, besloten er niet aan te beginnen. Daar ik het voorgaande tweeluik enorm vond tegenvallen. Ik heb dus geen mening over 7.1, maar vind het wel super jammer dat Bourgeon deze weg is ingeslagen met deze reeks.
 9. Thorgal, eigenlijk is de serie mij nog niet gaan vervelen, hoewel er mindere verhalen tussen zitten.
 10. Met de nodige tegenzin vandaag een begin gemaakt aan het lezen van De Schorpioen delen 1 tm 12. Waarom met tegenzin? Het heeft mij allemaal te lang geduurd, deel 11 had ik destijds wel gekocht, maar niet eens meer de moeite genomen om te lezen. Het blijft het nadeel van series die eindeloos voortduren, zeker als er dan ook nog jaren tussen de volgende delen zitten. Eerste 4 delen achter de rug, dus nog 8 te gaan.
 11. Een nieuw deel in de serie Sneeuw zou eraan moeten komen.
 12. Vandaag gelezen, SOS Geluk seizoen 2, delen 1 en 2. De oorspronkelijke reeks is en blijft in mijn ogen een must have. Het behoort tot de betere werken in de stripwereld. Met grote verwachting begon ik dus aan de lezing van seizoen 2. De tekeningen van Griffo hebben nog nooit indruk op mij gemaakt, maar dat kan mijn leesplezier niet bederven. Het verhaal echter wel. Wat een sof. Ja, er komen weer net als in de eerste reeks een aantal aparte en interessante verhalen langs over burgers in een ver dominante maatschappij. Waar de eerste reeks echter na een paar van deze verhalen, alles kundig bij elkaar bracht tot een verzet en een bijzondere twist op het eind. Blijven de laatste 2 onderdelen ver echter in deze tweede reeks. Circa 200 pagina’s heeft Desberg tot zijn beschikking, doch in de laatste 10 pagina’s is er plots het verzet en wordt er snel een einde in elkaar gefrommeld. Bijzonder jammer, misschien moet ik toch maar eens gaan stoppen met dergelijke reboots/vervolgen en gewoon de klassieker blijven koesteren.
 13. Thanx, ik vond de 2 vorige delen van De Kinderen van de Wind slaapverwekkend en dus een enorme tegenvaller. Ik was dus al voornemens om dit niet aan te gaan schaffen. Jouw bespreking bevestigt dat dit voornemen juist is.
 14. En de winnaar is............, de schakelaar van Manara. Al diverse keren gezocht op het internet naar een dergelijk apparaat, maar helaas. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
×
×
 • Nieuwe aanmaken...