Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

De Hollander

Members
 • Aantal items

  655
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

699 profielweergaven
 1. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Vanuit de bibliotheek weer eens een aantal strips geleend. Hier leen ik over het algemeen strips die ik wel interessant vind, maar die ik om 1 of andere reden niet heb gekocht, veelal wegens twijfel of ik het goed ga vinden of dat ik het te prijzig vindt. Gelezen: De honden van Pripyat 1 en 2 Hier had ik veel meer van verwacht. De tekeningen stonden mij wel aan en de setting is ook best bijzonder. Helaas is het verhaal niet heel boeiend. Er gebeurd wel van alles, daar ligt het niet aan, maar er gebeurd niets boeiends. Nergens wordt je het verhaal ingetrokken. Deze stripreeks ga ik dus van mijn lijstje te kopen schrappen. De Rest van de Wereld/Na de Ramp Ik dacht dat dit een afgerond verhaal was, maar dat bleek niet zo te zijn. Na het sluiten van deel 2, bleef ik achter met een honger naar meer. Dus gelijk even gegoogled en ja hoor, deel 3 is in oktober 2018 in het frans verschenen. Ik neem aan dat Casterman binnenkort met een vertaling gaat komen. De tekeningen zijn soms wat hard/krasserig, maar dat ondersteund de hardheid van het verhaal goed. In beginsel komt het allemaal wat ongeloofwaardig over, maar gaandeweg werd ik toch helemaal in het verhaal getrokken. Heerlijk! Een reeks die ik ga volgen en waarschijnlijk ga aanschaffen. Mits Casterman natuurlijk wel met het vervolg komt?
 2. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Jammer, ik zou dit zeker kopen.
 3. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Inderdaad een absolute topper. Jammer dat het Bess daarna niet mee zat. De Vampier van Benares was verhaaltechnisch super slecht en het veelbelovende en enorm goede Pema Ling werd abrupt beeindigd. Echt een absolute doodzonde. Soms kan ik de stripwereld echt niet volgen.
 4. De Hollander

  Strip Van De Dag

  De afgelopen tijd weer wat strips gelezen. Mermaid Project delen 1 tm 5, afgerond verhaal. Wat mij betreft een prima strip. Hoewel het verhaal soms wat vergezocht is, blijft het wel overeind en boeiend. Zowel het verhaal als de tekeningen doen je neigen dat je een kinderstrip in je handen hebt, maar wat mij betreft voor volwassene prima leesbaar. Orks & Goblins delen 1 en 2, afgeronde verhalen. Tja, wat moet ik ervan zeggen. Ik hou van het universum van Elfen, Dwergen en Orks, dus het kan al gauw niet stuk. Ook nu zijn de verhalen en de tekeningen weer prima op orde. Ster van de Woestijn 1 t/m 4. Ooit maakten Desberg en Marini het magistrale Ster van de Woestijn. Een absolute topper. Jaren later vond men het nodig om een soort prequel te maken over het personage Ster van de Woestijn. Een personage dat in de eerste 2 delen wel genoemd wordt, maar in feite nergens in beeld komt. Het idee om dus meer van haar te laten zien was aardig, maar is wat mij betreft niet tot nauwelijks boeiend gebracht. Nee, wat mij betreft voegt dit niets toe. De Wereld van het Kristallenzwaard, Zwarte Zorya, delen 1 t/m 3. Bij de eerste lezing ben ik na 1,5 deel gestopt. Ik kon het gewoon niet volgen. Vandaag maar nogmaals geprobeerd. Het ging beter, maar oh, oh, oh, wat is dit slecht. Een warrig verhaal, veel te vaak sprongen in tijd en plaats, onduidelijkheden. De tekeningen zijn opzich wel goed, maar ja, dat gaat het geheel niet redden. Jammer!!!
 5. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Voor vele forummers niet interessant, maar voor de boekhouder die ik ben altijd weer een momentje, wat is er het afgelopen jaar gekocht? De teller is voor 2018 blijven steken op 137 stuks voor een bedrag van ruim 1000 euro. Over het algemeen softcovers, de kortingskaarten heb ik gebruikt om HC’s “goedkoper” aan te schaffen. Het budget is circa 1200, dus per saldo ben ik daar netjes binnen gebleven. Niet dat ik geen zaken heb laten liggen, wel omdat ik strips soms echt te duur vindt worden voor wat ik ervoor krijg en dus aan mij voorbij laat gaan..
 6. De Hollander

  Doomsday

  Aan het begin van het jaar liep ik op een boekenfestival tegen het eerste deel van Doomsday aan. Dit voor het respectabele bedrag van 1 hele euro. Een mooi bedrag om eens wat te proberen. Al met al viel het verhaal mij reuze mee. Het is allemaal wat over de top, maar het wordt allemaal vlot en goed verteld, dus ik heb mij er best mee geamuseerd. Daarna heb ik hier eigenlijk een heel jaar niets meer meegedaan. Tot dat ik afgelopen zaterdag er weer aan moest denken. Ik heb dan ook direct bij de stripwinkel de delen 2 en 3 aangeschaft en deze vandaag gelezen. Het verhaal blijft over de top, maar zeker boeiend. Waar de tekeningen in deel 1 nog wel wat beperkingen kenden, zie je dat het per deel beter wordt, deel 3 is grafisch echt bewonderingswaardig. Ik weet dat de tekenaar van deze strip nog weleens op dit forum zit, dus enerzijds is het altijd leuk om hier wat reclame voor zijn werk te maken, koop dit gerust, je zal je er mee vermaken! En tevens gelijk maar even de vraag neerleggen, wordt er nog gewerkt aan een deel 4?
 7. De Hollander

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Okko delen 1 tm 6 gelezen, 7 tm 10 nog te gaan. Tot op heden onderhoudend (aardige verhalen en mooie tekeningen) maar nog niet bijzonder. Wederom een monnik die verzot is op drank, waar heb ik dat nog meer gelezen? Samoerai?
 8. De Hollander

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Vandaag begonnen met Wonderball. De eerste 2 delen gelezen. Prima strip tot op heden. Ben benieuwd. Hoop straks nog wat te kunnen lezen.
 9. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Mooi, ik heb lang getwijfeld, maar het toch niet gedaan. Het was mij net even te duur. Gisteren wel de box met alle 10 delen van Okko gekocht, ook daar twijfelde ik vooraf over, maar toen ik die zag leggen toch direct gekocht. Wie weet, kom ik Ramiro nog eens tegen. Grote nadeel blijft dat ik daar alle ooit verschenen uitgaven al van heb, dus in mijn ogen (en ik weet zo moet ik het niet zien, maar toch) blijft het 150 euro voor 4 stripverhalen.
 10. De Hollander

  Stripbeurzen in 2019

  Op de site van VVVBreda.nl, staat dat de beurs van Breda onder voorbehoud plaatsvindt op 28 en 29 september. Hopelijk gaat dit door, nu Veldhoven naar mei gaat, zitten deze beursen niet zo dicht op elkaar en kan ik mogelijk naar beide. Nu zaten deze tekort op elkaar.
 11. De Hollander

  Integraal of floppy

  Inderdaad een nadeel. Het gewicht, destijds de integrale van De Macht der Onschuldigen gekocht. Volgens mij 5 delen in 1 bundel. Dat is een beste bundel. Wat de achtergrondinformatie betreft, daar doe ik dus ook niets mee. Hooguit kijk ik naar wat plaatjes en dat is het dan wel weer. Nee, integrales vind ik vooral interessant omwille van de goedkopere prijsstelling, maar daarbij houd het dan ook op.
 12. De Hollander

  Integraal of floppy

  Ik laat al deze integrales met oude reeksen aan mij voorbij gaan, wegens niet boeiend. Ik ben enkel geinteresseerd in integrales van recente reeksen, zoals De Piraten van de Barataria. Die ouwe rommel is onleesbaar.
 13. De Hollander

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Geen idee, maar ik vraag het mij ook af. Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn?
 14. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Dit weekend genoten van zowel Elfen 16 en Dwergen 7. Dwergen 7 had wel veel lange tekstballonnen waar ik mij aan begon te ergeren. Maar het verhaal op zich stak goed in elkaar. De nieuwe Ork delen heb ik nog even laten liggen. Ik ben even benieuwd wat anderen hiervan vinden. Het lijkt zo eindeloos te worden op deze wijze.
 15. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Vandaag weer eens een gouwe oude herlezen. Ik vermoed 1 van de eerste werken van Teng, Delgadito. Daar ik vermoed dat dit niet iedereen wat zal zeggen, heb ik maar een fotootje gemaakt van de 4 delen die verschenen zijn bij Uitgeverij Panda, dit in de jaren 1981 t/m 1984. De eerste 3 delen vormen een afgerond geheel en zijn zeer goed. Deel 4 is ook wel goed, maar heeft nooit meer een vervolg gekregen. Heel erg jammer. Het tekenwerk van Teng was toen bijzonder mooi. Vooral zijn vrouwen zijn zeer bewonderingswaardig. Ook het verhaal van de eerste 3 delen staat nog als een huis. Teng was zijn tijd vooruit en speelde al heel leuk met verspringende kaders. Het doet dus nergens heel oud aan. Het was wel in het zwart/wit. Mocht je dit nog eens tegenkomen, dan raad ik je aan om zeker de eerste 3 delen aan te schaffen.
×