Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

De Hollander

Members
 • Aantal items

  763
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

936 profielweergaven
 1. Vandaag gelezen, SOS Geluk seizoen 2, delen 1 en 2. De oorspronkelijke reeks is en blijft in mijn ogen een must have. Het behoort tot de betere werken in de stripwereld. Met grote verwachting begon ik dus aan de lezing van seizoen 2. De tekeningen van Griffo hebben nog nooit indruk op mij gemaakt, maar dat kan mijn leesplezier niet bederven. Het verhaal echter wel. Wat een sof. Ja, er komen weer net als in de eerste reeks een aantal aparte en interessante verhalen langs over burgers in een ver dominante maatschappij. Waar de eerste reeks echter na een paar van deze verhalen, alles kundig bij elkaar bracht tot een verzet en een bijzondere twist op het eind. Blijven de laatste 2 onderdelen ver echter in deze tweede reeks. Circa 200 pagina’s heeft Desberg tot zijn beschikking, doch in de laatste 10 pagina’s is er plots het verzet en wordt er snel een einde in elkaar gefrommeld. Bijzonder jammer, misschien moet ik toch maar eens gaan stoppen met dergelijke reboots/vervolgen en gewoon de klassieker blijven koesteren.
 2. Thanx, ik vond de 2 vorige delen van De Kinderen van de Wind slaapverwekkend en dus een enorme tegenvaller. Ik was dus al voornemens om dit niet aan te gaan schaffen. Jouw bespreking bevestigt dat dit voornemen juist is.
 3. En de winnaar is............, de schakelaar van Manara. Al diverse keren gezocht op het internet naar een dergelijk apparaat, maar helaas. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
 4. Carthago 8 is van alle aankondigingen voor mij datgene waar ik het meest naar uit kijk. Hopelijk komen delen 9 en 10 ook nog in 2020, maar gezien de ambities van de uitgever reken ik daar maar niet teveel op. Een nieuwe Aquablue is ook welkom.
 5. 30 delen in 10 jaar tijd. Puf, dat is wel weer een hele rit. Benieuwd of die cyclussen afgeronde verhalen bevatten, met 6 delen in 2 jaar en een afgerond verhaal zie ik er nog wel brood in. Ik ben benieuwd.
 6. Zijn de uitgaven van Walking Dead wederom uitgesteld? Op de website van De Poort stond eerst eind november, maar dat is nu veranderd naar 31-12, of te wel zij weten het ook niet meer?
 7. Eeuwig zonde dat dit in vertaling is gestopt.
 8. Deze heb ik weleens uit de bibliotheek geleent. Helaas, ik kwam er niet doorheen, er gebeurde te weinig dat mij boeide. Die Camp Poutine wekte ook mijn interesse.
 9. Jammer dat Saga zo weinig sc uitbrengt, die hc uitgaven zijn mij echt te duur. Voor dat geld durf ik het niet aan om iets een kans te geven.
 10. Enkele 2 luiken van de latere Largo Winch. Best lekker.
 11. De Hollander

  Integrales

  Dat wist ik helemaal niet. Toch even gegoogled en onderstaande kwam ik tegen op de Stripaap.nl “Jaren geleden al werd ons – in de reeks Alles van Vance – de complete Ramiro beloofd. Alles van Vance besloeg in Frankrijk dertien delen, maar in Nederland bleef het bij twaalf en zo bleven we verstoken van dat in ons land nooit gepubliceerde negende en afsluitende deel. Alles van Vance was sowieso een misleidende titel, de man publiceerde meer dan tachtig albums, dat valt allemaal niet in één reeks onder te brengen... Nu uitgeverij Dark Dragon de integrale Ramiro van Dargaud in het Nederlands vertaald heeft blijkt dat we zelfs mét dat 13e Alles van Vance-deel de complete Ramiro nóg niet in huis hadden gehad: Op het eerste gezicht bevat Ramiro compleet namelijk maar liefst vijf albums die onze taalgrens niet eerder overstaken... Zo'n feest is het niet helemaal: Castro Siero en De ogen van Guardiana vormen één album dat vanwege de chronologie in twee gesplitst is en de drie laatste verhalen zijn een stuk korter dan albumlengte, maar al met al vind je in deze box toch het equivalent van drie albums die je nooit eerder las.” Dan ben ik toch extra blij dat ik mij heb kunnen bedwingen.
 12. De Hollander

  Integrales

  Thanx, maar ook nu vind ik het nog veel geld. Bedenk dat de luxe uitvoering mij niets zegt en ik de eerste 8 delen al heb, dus in mijn gedachten betaal ik dan 150 euro voor de 5 nieuwe delen. Er verschijnt genoeg, mijn budget komt meestal wel op. En wie weet wat DDB in de toekomst nog gaat doen? Niets zo veranderlijk als de stripwereld.
 13. De Hollander

  Integrales

  Dat zal De Complete Ramiro zijn geweest. Kostte 150 euro, volgens mij uitverkocht. Ik had hier wel interesse in, maar het was gewoon teveel geld om in 1x uit te geven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...