Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

De Hollander

Members
 • Aantal items

  674
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door De Hollander

 1. De Hollander

  Integrales

  En precies op het juiste moment gestopt. Alles erna is ondanks best mooi tekenwerk verwaarloosbaar.
 2. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  Tja, Indruk, dat is al weer een tijdje stil. Hopelijk niet lang meer?
 3. De Hollander

  Mijn Verzameling

  Ik denk ook dat er een enorm verschil zit in een boekenkast van geperst hout en bedrijfsmatige stellingen.
 4. De Hollander

  Mijn Verzameling

  Mijn complimenten, een zeer mooie opstelling. Zelf heb ik wel planken van 1 meter. Deze buigen echter niet door, het betreft stellingen voor kantoorarchieven. Enorm sterk, ik heb zelfs planken liggen van 1,25 meter. Destijds kon ik die gratis meenemen, dus daar heb ik niet over moeten nadenken. Ombouw gemaakt en klaar was ik. Nadeel is inderdaad dat je niet teveel softcovers naast elkaar moet hebben staan. Afwisselen met hardcovers is aan te raden. Hieronder nog een deel van mijn kast.
 5. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  Nog een reeks in de wereld van Elfen, Dwergen en Orks???
 6. De Hollander

  Strip Van De Dag

  De andere oudere reeks betreft de reeks: In de Schaduw van de Zon 1 t/m 3. Ik weet nog dat ik dit destijds minder vond. En ja, ook per heden vind ik dit geen aanrader. De tekeningen zijn prima op orde. Maar het verhaal is net heel best. Daar had veel meer ingezeten, maar het lijkt erop dat Colin Wilson geen idee had waar het naar toe moest. Geen aanrader dus en in mindere mate genoten van het werk van Wilson.
 7. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Dit weekend weer eens een tweetal oude reeksen ter hand genomen. De eerste: De Legende van de Dorre Gewesten 1 t/m 3 Destijds vond ik dit een heerlijke reeks. Goed verhaal en schitterende tekeningen. Ondertussen zijn er daarna vele queestes uitgegeven. Doch deze queeste heeft de tand des tijds heel goed doorstaan. Wederom genoten!
 8. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Ik kan het even niet nakijken. Ik heb alle bundels in een doos moeten opbergen. Ik dacht te herinneren dat het best mooie uitgaven waren. Niet bijzonder, maar wel degelijk.
 9. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Toch eens benieuwd, waarom de ene integrale vervangen met de andere integrale?
 10. De Hollander

  De Havik

  Same here, enkel dan niet wegens onduidelijkheid maar wegens te lange doorlooptijd. Aks de 2e cyclus straks af is, dan ga ik het weer beoordelen..
 11. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Ik zou mij kunnen voorstellen dat de inschrijvers meer kwaliteit hadden verwacht. Maar dan komt uiteraard de vraag voorbij, wat is kwaliteit? Dat is voor iedereen anders. Maar het zoveelste deel Blauwbloezen opnemen in een dergelijke collectie lijkt mij geen goede keuze.
 12. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Vol verbazing zag ik vandaag op Akim.nl deel 4 van de Regenboog Collectie staan. Dat betreft een deeltje uit de serie De Blauwbloezen. Nieuwsgierig eens verder terug gekeken, deel 3 betreft een Jomme. Ken ik niet. Nu was 100 euro voor 1 strip toch al te veel voor mij, dus ik behoorde toch niet tot de doelgroep, maar als ik zo zie welke strips er in deze collectie verschijnen, dan vind ik dit persoonlijk wel heel veel geld voor een dergelijk niveau aan strips. Hopelijk denkt de doelgroep er anders over en vinden zij de uitgaven wel goed?
 13. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Ondertussen ook de rest van mijn ontleende strips bij de bibliotheek gelezen. Totem Tja, ik vind dit leesbaar, maar om nu te zeggen genoten. Nee, dat dan ook weer niet. Onze Navelstreng Dit vond ik dan weer een heerlijke strip. Wat heb ik genoten van elk plaatje. Verbijsterend mooi en dat heldere kleurgebruik, puur genieten. Het verhaal kon mij zeker ook boeien. Giant Wederom een heerlijke strip. Het geeft een mooi beeld van het leven in New York. Boeiend verteld en mooi getekend. Mocht ik er nog eens tegenaan lopen, dan zal ik De Loterij en Totem laten liggen, de andere twee zal ik waarschijnlijk aanschaffen.
 14. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Welke Berlijn bedoel je? Kan je een foto’tje plaatsen? Dat wil ik dan ook weleens lezen. Toch leuk die verschillende smaken. Bepaalde uitgevers lijken gewoon niet mijn cup of tea, maar ik ben toch altijd weer benieuwd. Zodoende buurt ik zo op zijn tijd bij de bibliotheek. Giant en Onze Navelstreng heb ik ook nog liggen.
 15. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Helder, het is dus onbekend. Prima, en gezien de vorige reactie sta ik niet alleen dat ik het niet veel vond voorstellen. Zo zie je maar, zoveel mensen, zoveel gedachten. Ik heb ook Totem nog liggen. Werd ook heel erg bezongen. Ik ben benieuwd.
 16. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Vandaag las ik “De Loterij”. Een strip die op het internet veelvuldig werd aangeraden. Helaas, ik heb het zeker niet begrepen. Kan iemand mij vertellen, waarom wordt die loterij in godsnaam gehouden? Blij dat ik dit ontleend heb bij de bibliotheek, want dit was voor mij zijn geld niet waard.
 17. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Oke, dat verklaart, ik kon er al niets van vinden.
 18. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Ik zie er op het internet nog helemaal niets van terug. Gaat dit om een nieuwe uitgave?
 19. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Ik ben vorige week begonnen met het herlezen van Druuna. Dus volgende week maar eens naar de winkel.
 20. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Vanuit de bibliotheek weer eens een aantal strips geleend. Hier leen ik over het algemeen strips die ik wel interessant vind, maar die ik om 1 of andere reden niet heb gekocht, veelal wegens twijfel of ik het goed ga vinden of dat ik het te prijzig vindt. Gelezen: De honden van Pripyat 1 en 2 Hier had ik veel meer van verwacht. De tekeningen stonden mij wel aan en de setting is ook best bijzonder. Helaas is het verhaal niet heel boeiend. Er gebeurd wel van alles, daar ligt het niet aan, maar er gebeurd niets boeiends. Nergens wordt je het verhaal ingetrokken. Deze stripreeks ga ik dus van mijn lijstje te kopen schrappen. De Rest van de Wereld/Na de Ramp Ik dacht dat dit een afgerond verhaal was, maar dat bleek niet zo te zijn. Na het sluiten van deel 2, bleef ik achter met een honger naar meer. Dus gelijk even gegoogled en ja hoor, deel 3 is in oktober 2018 in het frans verschenen. Ik neem aan dat Casterman binnenkort met een vertaling gaat komen. De tekeningen zijn soms wat hard/krasserig, maar dat ondersteund de hardheid van het verhaal goed. In beginsel komt het allemaal wat ongeloofwaardig over, maar gaandeweg werd ik toch helemaal in het verhaal getrokken. Heerlijk! Een reeks die ik ga volgen en waarschijnlijk ga aanschaffen. Mits Casterman natuurlijk wel met het vervolg komt?
 21. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Jammer, ik zou dit zeker kopen.
 22. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Inderdaad een absolute topper. Jammer dat het Bess daarna niet mee zat. De Vampier van Benares was verhaaltechnisch super slecht en het veelbelovende en enorm goede Pema Ling werd abrupt beeindigd. Echt een absolute doodzonde. Soms kan ik de stripwereld echt niet volgen.
 23. De Hollander

  Strip Van De Dag

  De afgelopen tijd weer wat strips gelezen. Mermaid Project delen 1 tm 5, afgerond verhaal. Wat mij betreft een prima strip. Hoewel het verhaal soms wat vergezocht is, blijft het wel overeind en boeiend. Zowel het verhaal als de tekeningen doen je neigen dat je een kinderstrip in je handen hebt, maar wat mij betreft voor volwassene prima leesbaar. Orks & Goblins delen 1 en 2, afgeronde verhalen. Tja, wat moet ik ervan zeggen. Ik hou van het universum van Elfen, Dwergen en Orks, dus het kan al gauw niet stuk. Ook nu zijn de verhalen en de tekeningen weer prima op orde. Ster van de Woestijn 1 t/m 4. Ooit maakten Desberg en Marini het magistrale Ster van de Woestijn. Een absolute topper. Jaren later vond men het nodig om een soort prequel te maken over het personage Ster van de Woestijn. Een personage dat in de eerste 2 delen wel genoemd wordt, maar in feite nergens in beeld komt. Het idee om dus meer van haar te laten zien was aardig, maar is wat mij betreft niet tot nauwelijks boeiend gebracht. Nee, wat mij betreft voegt dit niets toe. De Wereld van het Kristallenzwaard, Zwarte Zorya, delen 1 t/m 3. Bij de eerste lezing ben ik na 1,5 deel gestopt. Ik kon het gewoon niet volgen. Vandaag maar nogmaals geprobeerd. Het ging beter, maar oh, oh, oh, wat is dit slecht. Een warrig verhaal, veel te vaak sprongen in tijd en plaats, onduidelijkheden. De tekeningen zijn opzich wel goed, maar ja, dat gaat het geheel niet redden. Jammer!!!
 24. De Hollander

  Doomsday

  Aan het begin van het jaar liep ik op een boekenfestival tegen het eerste deel van Doomsday aan. Dit voor het respectabele bedrag van 1 hele euro. Een mooi bedrag om eens wat te proberen. Al met al viel het verhaal mij reuze mee. Het is allemaal wat over de top, maar het wordt allemaal vlot en goed verteld, dus ik heb mij er best mee geamuseerd. Daarna heb ik hier eigenlijk een heel jaar niets meer meegedaan. Tot dat ik afgelopen zaterdag er weer aan moest denken. Ik heb dan ook direct bij de stripwinkel de delen 2 en 3 aangeschaft en deze vandaag gelezen. Het verhaal blijft over de top, maar zeker boeiend. Waar de tekeningen in deel 1 nog wel wat beperkingen kenden, zie je dat het per deel beter wordt, deel 3 is grafisch echt bewonderingswaardig. Ik weet dat de tekenaar van deze strip nog weleens op dit forum zit, dus enerzijds is het altijd leuk om hier wat reclame voor zijn werk te maken, koop dit gerust, je zal je er mee vermaken! En tevens gelijk maar even de vraag neerleggen, wordt er nog gewerkt aan een deel 4?
 25. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Voor vele forummers niet interessant, maar voor de boekhouder die ik ben altijd weer een momentje, wat is er het afgelopen jaar gekocht? De teller is voor 2018 blijven steken op 137 stuks voor een bedrag van ruim 1000 euro. Over het algemeen softcovers, de kortingskaarten heb ik gebruikt om HC’s “goedkoper” aan te schaffen. Het budget is circa 1200, dus per saldo ben ik daar netjes binnen gebleven. Niet dat ik geen zaken heb laten liggen, wel omdat ik strips soms echt te duur vindt worden voor wat ik ervoor krijg en dus aan mij voorbij laat gaan..
×