Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

De Hollander

Members
 • Aantal items

  608
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door De Hollander

 1. De Hollander

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Ja, dit werd almaar slechter en slechter. Ik ben enkele delen geleden gestopt.
 2. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Al enige jaren heb ik Delitte in de ban, wegens diverse onvoltooide reeksen. Toch enige tijd geleden met de nodige korting mij laten overhalen om de series U-boot en Belem aan te schaffen. Beide afgeronde reeksen, dus zodoende durfde ik dat wel aan. U-boot vond ik zeker niet onaardig. Merkwaardig genoeg vond ik vooral delen 1 en 2 een heel sterk verhaal hebben. Alle puzzelstukjes vielen keurig in elkaar. Delen 3 en 4 voegden dan weer weinig toe en hadden wat mij betreft achterwege kunnen blijven. Belem betreft 4 afzonderlijke verhalen over het gelijknamige schip, daar was ik even op het verkeerde been gezet. Het eerste en het derde deel vond ik goed leesbaar, doch delen 2 en 4 waren dan weer weinig zeggend.
 3. De Hollander

  Innovaties in de stripwereld?

  Sociale media gaan gebruiken om previews van strips te verspreiden en reclame te maken, eventueel een geheel album ter beschikking stellen op het internet. Geen idee hoe, maar mijn kids doen letterlijk alles met social media.
 4. De Hollander

  Strip Van De Dag

  De nieuwe leg van Leo/Rodolpe, Centaurus 4, gelezen. Heerlijk, maar weer traditioneel langzaam. Het einde van deel 4 beloofd heel wat, dus ik kijk uit naar deel 5 en dan is het weer over met deze reeks. Hopelijk gaat Leo nu eens afsluiten met een grote knal. Ravermoon 1 t/m 3, een afgeronde reeks, best even lastig qua setting en verhaal. Veel namen, tijdsprongen. De tekeningen zijn prima, maar het verhaal was uiteindelijk niet heel geweldig. Hier had meer in gezeten.
 5. De Hollander

  Meningen (Ongefilterd en Ongezouten)

  Nee, volgens mij jammer. Maar gelukkig voor jou, dat is ook maar een mening. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
 6. De Hollander

  Meningen (Ongefilterd en Ongezouten)

  Ik mis Kontiki en DDB anders echt wel. Sterker nog Kontiki verdient het niet om zo te worden weggezet. De stripwereld heeft veel te danken aan mensen als Bonte (met dit forum en zijn uitgaves in eigen beheer) en Kontiki (de SSZ). Het kost deze mannen geld en veel tijd. Enig respect verdienen zij dus wel. Dat meningen verschillen, dat is nu eenmaal zo. Daar moeten wij allen mee leven. Maar ik vind het bijzonder triest om dergelijke berichten te lezen. Jammer!
 7. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Een aantal strips van Dark Dragon Books gelezen. Warship Jolly Roger 1 t/m 4, heerlijke strip, zo zie ik het graag. Een goed verhaal, met fijne tekeningen. Komt dit nou rechtstreeks uit de computer? Jos Beaugard (oneshot), best een aardige strip. Waarbij het einde de mogelijkheid tot een vervolg open houdt. Hedge Fund 1 t/m 3, hoewel ik een dergelijk verhaal al ergens eerder heb gezien en het dus niet helemaal verraste, was dit een prima strip, die ik graag gelezen heb. Night of the living dead 1 t/m 3, zombie verhalen zijn zelden hoogstaand, deze dus ook niet, maar ik heb mij ook prima ermee vermaakt. Na de Apocalyps (oneshot), wat een mooite tekeningen, maar oh,oh, oh, wat een mager en slecht verhaal. Jammer van het tekentalent.
 8. De Hollander

  Nog meer hokjesdenken?

  Na best wel wat gedoe, toch gevonden. Eerlijk gezegd de 2 weer bij elkaar gezet. Een aantal van mijn favorite topics waren nu verdeeld en dat ervaar ik niet als handig. Mede door het feit dat ik gedurende de dag vele keren even kijk of er nog nieuws is. Dan is het fijn om ze bij elkaar te hebben. Bij deze nog mijn waardering voor het forum ansich. Wat zouden we zonder moeten? Thanx!!!
 9. De Hollander

  Nog meer hokjesdenken?

  Die fluid button heb ik op de ipad gevonden. Op de android kom ik deze niet tegen, waar zit die?
 10. De Hollander

  XIII timeline

  Interessant. Die ga ik bewaren.
 11. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Ja, Kontiki had het er al over, betreft een tussen album over de eerste contacten, daarna volgen er albums over individuele groepen die het overleefd hebben. Daar ik geen idee heb wat ik kan verwachten, ben ik enigzins afwachtend. Ik heb geen zin in niets toevoegende albums, waarvan er straks nog meer van verschijnen als de hoofdreeks. Denk aan XIII The Mystery. Met dat verschil dat daar de hoofdreeks echt wel heel goed was, terwijl het hoofdverhaal van Prometheus toch enigzins teleurstelde.
 12. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  Ik ben even niet meer zo mee. Ik heb de eerste 5 delen. Daarna ben ik de draad verloren. De tussentijd is te lang. Welk deel is dit, welke cyclus (1 t/m 4 was cyclus 1 toch?) en met welk deel eindigt deze cyclus?
 13. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Ook getwijfeld en besloten het even af te wachten. Laat eens weten wat je ervan vond?
 14. De Hollander

  De Mini-Mensjes (Pierre Seron)

  Laat ik voorop stellen dat ik deze uitgaven niet heb. Zelf vind ik dit niet zo misdadig. Ik vind het zelfs wel bijzonder. Dat iemand zich deze moeite doet om toch een strip vertaald te krijgen. Ik deel je mening wat Seron betreft, maar met Dupuis heb ik geen medelijden. Zij hadden dit ook gewoon kunnen uitgeven, maar blijkbaar vonden zij dat niet nodig. Blijkbaar tot grote teleurstelling van enkele fans.
 15. De Hollander

  Dark Dragon Books

  Jammer dat alles tegenwoordig enkel maar in speciale oplages en luxes moet. Graag had ik nu eindelijk eens Ramiro aangevuld. Hoewel ik mij besef dat 150 euro misschien niet veel geld is voor wat je krijgt, laat ik dit toch aan mij voorbij gaan. Ik heb tenslotte de eerste 8 delen al en er verschijnt nog zoveel andere zaken die interessant zijn.
 16. De Hollander

  Rosinski

  Mee eens. Voor mij reden geweest om nog niet te beginnen aan de 3e cyclus. Daarnaast is het verschijningsritme erg laag.
 17. De Hollander

  Geflopte en gestopte reeksen

  Ja, super irritant, dan heb je 9 delen in je kast staan en dan komt er geen einde. Dat blijft wel heel jammer! Kon men nu echt niet een einde eraan breien?
 18. De Hollander

  Geflopte en gestopte reeksen

  TOP, mijn allereerste HC aankoop ooit. Ooit heb ik weleens (volgens mij hier op dit forum) gelezen dat de beste man wel aan deel 2 bezig was, maar dusdanig in de problemen kwam, dat de platen van deel 2 uiteindelijk ergens onder een lekkend dak lagen. Er bleef dus niets van over. Geen idee of dat verhaal waar was, maar als het waar is, dan is dat eeuwig zonde!
 19. De Hollander

  Geflopte en gestopte reeksen

  Ja, ja, die heb ik ook nog ergens. Was volgens mij helemaal niet onaardig. Maar het allemaal alweer lang geleden.
 20. De Hollander

  sorteren

  Over het algemeen op uitgeverij, maar alle piraten en western staan ook bij elkaar. Soms staat er nog wat op auteur (bilal, bourgeon). Heel logisch is het ook allemaal niet, bedenk ik mij nu. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… Komt ook door het ruimtegebrek.
 21. De Hollander

  Geflopte en gestopte reeksen

  Dat vond ik ook een fijne serie.
 22. De Hollander

  Geflopte en gestopte reeksen

  De laatste wolf van os. Slechts 1 deel verschenen. Ik kan mij het verhaal niet heel goed herinneren, maar de tekeningen waren weergaloos. Meestal voer ik niet afgewerkte series af, maar dat krijg ik in dit geval niet over het hart. Te mooi!!!
 23. De Hollander

  Rosinski

  Storm was populair in NL. Sinds de doorstart met Molenaar, is dit enthousiasme fors getemperd. Dat ligt trouwens niet aan het tekenwerk maar wel aan de slechte verhalen.
 24. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Ook net terug uit Veldhoven. Mooie score gemaakt. 42 strips gekocht voor nog geen 180 euro. Over het algemeen nieuw, soms licht beschadigd. Veel Dark Dragon Books en Daedalus. Heerlijk! Wat verder opviel. Het wat best druk in Veldhoven. Ik denk toch dat heel veel mensen (net als mij) de Stripdagen hebben overgeslagen en nu snel naar Veldhoven zijn gegaan. Uberhaupt chapeau voor de organisatie, alles was aanwezig, ook aan de jongeren was veel aandacht besteed. TOP!!!
 25. De Hollander

  Rosinski

  Ik zou alle opmerkingen negeren en kijken naar de verkoopcijfers. Die zeggen genoeg. Gewoon aan het begin starten en vooral genieten. Veel plezier!!!
Γ—