Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

De Hollander

Members
 • Aantal items

  641
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door De Hollander

 1. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Vandaag weer eens een gouwe oude herlezen. Ik vermoed 1 van de eerste werken van Teng, Delgadito. Daar ik vermoed dat dit niet iedereen wat zal zeggen, heb ik maar een fotootje gemaakt van de 4 delen die verschenen zijn bij Uitgeverij Panda, dit in de jaren 1981 t/m 1984. De eerste 3 delen vormen een afgerond geheel en zijn zeer goed. Deel 4 is ook wel goed, maar heeft nooit meer een vervolg gekregen. Heel erg jammer. Het tekenwerk van Teng was toen bijzonder mooi. Vooral zijn vrouwen zijn zeer bewonderingswaardig. Ook het verhaal van de eerste 3 delen staat nog als een huis. Teng was zijn tijd vooruit en speelde al heel leuk met verspringende kaders. Het doet dus nergens heel oud aan. Het was wel in het zwart/wit. Mocht je dit nog eens tegenkomen, dan raad ik je aan om zeker de eerste 3 delen aan te schaffen.
 2. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Helaas geen verdere reacties gekregen op mijn vraag. Zodoende de vraag ook nog maar even neergelegd bij Kontiki. Hij antwoorde dat deel 13 in feite het begin is van een drieluik, maar dat Gine absoluut geen haast heeft. Per heden is er dan ook niets bekend over een deel 14. Het is nog wel de bedoeling, maar veel geduld is nodig. Ja, ja, ik mis hem wel op dit forum.
 3. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Het afgelopen weekend de stripreeks Sneeuw herlezen. De hoofdreeks telt 13 delen, daarnaast zijn er nog een tweetal buitenreeksen uitgegeven. Nu is deel 13 alweer van 2007, maar aan het eind wordt wel een deel 14 aangekondigd. Daarna zijn de 2 buitenreeksen van ieder 3 delen verschenen. Nu mijn vraag: weet iemand waarom deel 14 nog niet is gekomen? Het feit dat er 2 buitenreeksen zijn uitgegeven, waarvan 1 onlangs afgerond, gaf mij de kleine hoop dat er misschien ook werk gemaakt gaat worden van deel 14.
 4. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  De aankondigingen van DDB gezien voor het 1e kwartaal 2019, zij vieren hun 10 jarig bestaan uitbundig. Heel veel uitgaven, als dat zo doorgaat dan zal DDB nog de grootste uitgever worden of waren zij dat al? Er zitten best interessante uitgaven bij. Ben benieuwd! Jammer trouwens dat die U47 niet in SC uitkomt.
 5. De Hollander

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Sneeuw, ondertussen delen 1 tm 5 gelezen. Leuke strip! Eerste deel stamt alweer uit 1987 en op de achterkant van deel 2 staat een bedrag van 7,50 gulden. Dus circa 3,5 euro. Wat gaat de tijd toch snel! En de inflatie ook. 😫😫😫
 6. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  Kresse overleed op het moment dat hij bezig was met het 10e deel. Later zijn de eerste platen, schetsen en teksten wel uitgebracht. Maar helaas leverde dat geen sluitend einde op. Wel een prima reeks overigens en iedereen weet op zich hoe de spanjaarden huis hebben gehouden. Dus de afloop laat zich raden.
 7. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  De vooruitzichten van Uitgeverij Daedalus voor het 1e kwartaal doorgenomen. Fijn dat zij nu werk gaan maken aan de achterstanden. Aan de andere kant experimenteert men verder met de vertaling van een tweetal comics. Ik zal het wel niet begrijpen? Daarnaast zie ik toch ook weer de nodige lanceringen van nieuwe reeksen. Nee, achterstanden inhalen, ik geloof er niets van, maar ik wacht het geduldig af, hopelijk blijkt het tegendeel waar.
 8. De Hollander

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Ik heb hem wel vast gehad, maar de vorige was zo slecht. Dat ik mij heb kunnen inhouden.
 9. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  Die website kunnen ze beter opheffen. Andere media, zoals facebook, zijn op zich afdoende.
 10. De Hollander

  Rosinski

  De oude meester kan ik het nog wel vergeven. Alle eer aan zijn ouvre maar Yann moet toch heel wat beter kunnen.
 11. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  Dat kan ik goed begrijpen.
 12. De Hollander

  Rosinski

  Vandaag Thorgel 36 gelezen. Zonder hier nu een spoiler weg te doen. Wat een tegenvaller. Yann laat hier echt een kans liggen om er wat spannends en apocalyptisch van te maken, maar helaas, wij krijgen een ondermaats tussenverhaaltje voorgeschoteld. Op het eind nog eens op de achterkant gekeken en daar alle verschillende werelden en hun makers bekeken. Als je de vele wisselingen van de wacht ziet, dan kan het ook niet anders dan dat het resultaat niet heel best kan wezen. Eeuwig zonde! En dan de tekeningen van Rosinski, die worden er ook niet beter op. Wat dat betreft is het maar goed dat dit zijn laatste album is. Steeds vaker zie je de oorspronkelijke schetslijnen. Conclusie: de miskleun van het jaar. Ik ben zeer benieuwd hoe anderen dit ervaren?
 13. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  Meta-baron over naar Daedalus, moeten wij daar blij mee zijn. Daedalus heeft nog het nodige op haar vertaalbordje liggen. Ging volgens mij best lekker bij DDB.
 14. De Hollander

  BlackFriday bij BallonMedia

  Uitgeverij Silvester doet ook aan black friday. Maar ook hier zijn heg gewoon de standaard acties die er vorige week ook stonden. DDB doet hef dan weer redelijk. Maar helaas ben ik op het moment niet geinterresseert.
 15. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  Zojuist op de site van de SSZ de aankondigingen van Ballon Media voor het 1e kwartaal 2019 doorgenomen. Per saldo moet ik het dan hebben van Dargaud, Glenat en Lombard. De laatste jaren zijn deze uitgeverijen echt wel een heel stuk minder gaan uitgeven. Ook nu zitten er wel weer een paar interessante titels bij, maar niet bijzonder veel (althans voor mij). Ik ga dus budget over houden voor de andere uitgeverijen, dus kom maar op met die aankondigingen.
 16. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  In de aanbiedingsfolder van Silvester valt mij op dat de prijzen met 1 euro zijn verhoogd. Hc 17,95 en Sc 8.95 of was dat al zo?
 17. De Hollander

  Binge lezen

  Bij vervolg verhalen lees ik graag achter elkaar door. Helaas komt dit door tijdgebrek nooit verder dan 3 delen per keer. Op zichzelf staande verhalen als Jeremiah of Rik Ringers, tja, dat heeft niet zoveel zin en kan je ook beter niet teveel achter elkaar lezen, daar dergelijke strips elke keer eenzelfde opzet hebben. Dan verpest je eigenlijk het leesplezier. Als ik een langdurige serie ga herlezen, dan pik ik daar ook echt een goed moment voor uit, dat ik ook genoeg uren leestijd heb.
 18. De Hollander

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Drakenbloed, 2e cyclus, delen 8 tm 12, vanmorgen delen 8 en 9, hoop dit dit weekend uit te lezen. Heerlijk leesvoer!!!
 19. De Hollander

  Strip Van De Dag

  Na 10 delen was het feitelijk over. Daarna kwamen er een paar oneshots over nazaten en voorouders. Dit waren zeker niet de boeienste verhalen en zaten volgens mij ook niet in de integrales.
 20. De Hollander

  Lezer of verzamaar

  Ik kan je daarin volgen. Doch mijn ruimte gaat weer komen. 1 van de kidz wordt binnenkort 22. Niet dat hij weg moet van ons, maar hij zal straks toch zelf ook wel een keer op zich zelf willen? En dan komt er een mooie stellage bij. Dat moet het probleem grotendeels oplossen.
 21. De Hollander

  Lezer of verzamaar

  Vandaag werkte ik mijn Excel bestand met strips weer eens bij en toen moest ik denken aan deze tread. Lezer of Verzameleaar? Het antwoord is beide. Daarnaast ook boekhouder, van elke strip die ik in de afgelopen 35 jaar heb gekocht, heb ik vastgelegd: reeks, hc/sc, bedrag, nieuw/2e hands, waar en wanneer gekocht. Verder registreer ik wat er in dozen gaat voor achter de schotten wegens ruimtegebrek (hetgeen uiteraard ook weer genummerd is). Gek? Ongetwijfeld, maar voor de boekhouder in mij helemaal geweldig! 🤣🤣
 22. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  Ik ben het frans niet machtig, dus ik heb even google translate erop losgelaten. Dat geeft het volgende: Dit zesde volume opent een nieuwe cyclus. In de vorm van een terugkeer naar de bronnen toont het album ons een metamorfoseerde Anthéa die terugkeert naar zijn regio's. Voor mij dus geen aanleiding om dit aan te schaffen. Wel wil ik dit promoten, dit is wel een goede serie. Wat mij betreft 1 van de betere reeksen van Stalner. Dus mocht je dit niet hebben, koop dit gerust!
 23. De Hollander

  Rosinski

  Gisteren deel 8 (na herlezing van de oudere delen) gelezen. Ik kan niet anders zeggen dat dit voor mij echt wel wat toevoegd. Als de tekenaar van deel 8 ook de hoofdserie gaat doen, dan ben ik daar ook blij mee. Het ziet er allemaal heel mooi uit. Prima!!!
 24. De Hollander

  Vers Aangekondigd

  Op de SSZ staat dat DDB in 2 integrales de reeks Malemort uitbrengt. Destijds zijn er door Talent 5 delen vertaald. Eerlijk gezegd dacht ik dat dit een afgerond geheel was en dat deel 6 enkel nog een nakommertje was die niet speciaal noodzakelijk was. Iemand hier meer weet van?
 25. De Hollander

  Vandaag Gekocht

  Geen idee, maar gelachen heb ik wel om deze post. (Hoewel het onderwerp uiteraard niet tot lachen stemt)
×