Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Firmin Van De Kasseien

Members
 • Aantal items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Interesses
  Mooie jonge vrouwen
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  CEO

Recente bezoekers van dit profiel

342 profielweergaven
 1. Er is een vreemd stripverhaal opgedoken(met Morvan als scenarist) dat verdacht veel doet denken aan de situatie waar we ons nu in bevinden. Het stripboek, dat in 2012 is gemaakt op verzoek van de EU, gaat over een virusuitbraak die ongekozen bureaucraten weten te bezweren. Het stripboek, getiteld ‘Infected’ (Besmet), was niet bedoeld voor het grote publiek, maar voor intern gebruik. Er zijn slechts een paar honderd exemplaren van gemaakt. In de beschrijving bij de vreemde publicatie stelt de EU dat het verhaal ‘fictie is, maar ook feitelijke informatie bevat’. In het stripboek zijn wetenschappers te zien die in een laboratorium in China experimenteren met dodelijke virussen. Een held reist terug in de tijd om de autoriteiten te waarschuwen voor de aanstaande pandemie. Hij heeft een medicijn, maar opportunisten willen het stelen om het vervolgens te verkopen aan farmaceuten. Te zien is hoe een nieuw virus op een drukke voedselmarkt van dieren op mensen weet over te springen. Vervolgens slaagt een wereldgezondheidsorganisatie er niet in om tijdig te reageren en het virus tegen te houden. Het stripboek voorspelt ook draconische veiligheidsmaatregelen, waaronder afstand houden, die het dagelijks leven ondraaglijk maken. Vliegverkeer zou de verspreiding van de ziekte versnellen. Het verhaal eindigt met een hoorzitting in het EU-parlement, waarin Brussel pleit voor meer Europese samenwerking op het gebied van gezondheidszorg. Dit doet denken aan het Europese initiatief One Health. De globalisten worden hierna geprezen omdat ze hebben geholpen bij de ontwikkeling en verspreiding van een vaccin. Is hier sprake van bizar toeval?
 2. Ken Broeders' DriftWereld krijgt Franse vertaling. Bron: De Stripspeciaalzaak. Recent maakte Ken Broeders bovenstaande tekening van zijn figuren uit DriftWereld met mondmaskertje. Dat is niet het nieuws dat we je te melden hebben. Na de Nederandse uitgave van deel 1 bij Uitgeverij L en de Duitse vertaling bij Splitter (zie cover hiernaast) maakt DriftWereld namelijk ook de overstap naar het Frans. De fantasyreeks, die prima uit de startblokken schoot, vervoegt Drakoo, een uitgeeflabel van de Franse uitgeverij Bamboo, die in het leven is geroepen met Arleston als stuurman. Bij Drakoo verschijnen fantasy- en sf-reeksen waarvan slechts twee of drie delen zullen verschijnen. Verscheidene reeksen zijn al in vertaling aangekondigd bij Arboris (het tweeluik Dragons & Poisons) en Uitgeverij L (de tweeluiken Danthrakon en La Pierre du Chaos). DriftWereld is de enige reeks die de omgekeerde stap zet: van het Nederlands naar het Frans. Bovendien heeft Broeders DriftWereld helemaal in zijn eentje gemaakt zonder hulp of inspraak van Arleston. De verschijning van deel 2 is momenteel gepland in september, afhankelijk van de coronacrisis. Het verhaal loopt momenteel in Eppo. Ken Broeders is inmiddels aan de slag voor deel 3.
 3. Gelijktijdig met de Wilrijkse Stripdagen, Catherine Dejonghe!
 4. Beste Willy, Als Standaard Uitgeverij wel voorwaarden qua kwaliteit had gesteld hadden ze alle exemplaren moeten vernietigen. Gelukkig is de kwaliteit van de Urbanusstrips en de De Kiekeboesstrips er niet op achteruitgegaan. Omdat ikzelf CEO van een bedrijf ben weet ik er dus wel wat van af.
 5. Standaard Uitgeverij heeft de goedkoopste drukker genomen en geen voorwaarden gesteld qua kwaliteit. Om de fusie met Ballon Media te betalen besparen ze op alles. Dit zal hun uiteindelijk heel wat lezers kosten maar daar denken ze momenteel niet aan.
 6. En nog een prettige verjaardag voor Geinz!
 7. Signeersessie van Ken Broeders op de Dutch Comic Con
 8. Tot in Breda in oktober dit jaar voor de signeersessie!
 9. Heropening Comics Station uitgesteld. De opening van het vernieuwde Comics Station in het Antwerpse Centraal Station is voor onbepaalde duur uitgesteld. Studio 100, dat het failliete indoorpark heeft overgenomen, hoopte in de paasvakantie de deuren al te kunnen openen, maar de geplande vernieuwingen liepen vertraging op. Een nieuwe openingsdatum is er voorlopig nog niet, al blijft het de bedoeling om dit jaar opnieuw bezoekers te ontvangen. Studio 100 investeert vijf miljoen euro in het park, gespreid over de volgende jaren. Enkele thema’s verdwijnen en andere blijven en worden aangevuld met Studio 100-content.
 10. In juni schuift Arboris een integraal van Baard en Kale tussen de lopende reeks met daarin de allereerste avonturen van Baard en Kale door Will op scenario van bedenker François Dineur, Bermar en Ben. Het begint al met een verhaal dat nooit eerder in het Nederlands verscheen: Het Mysterie van Beersel, dat wel in het weekblad Robbedoes werd aangekondigd maar nooit werd geplaatst. Dit verhaal van 32 pagina's wordt gevolgd door De Stad der Robijnen, Koenraad Vlamoog Komt Terug, (die allebei eveneens niet in een reguliere editie in het Nederlands verschenen), San Salvador, Het Spook der Duinen, Villa zonder Zorg, De Schat van Alarik en Oscar en zijn Geheimen. Dit zijn alle Baard en Kale-avonturen die Will tussen 1949 en 1954 tekende. Deze dubbeldikke bundel zal maar liefst 368 pagina's tellen (inclusief fors dossier) en verschijnt als deel 8 in de reeks De Complete Baard en Kale. Door deze grote omvang zal de gewone editie 59,95 euro kosten, de gelimiteerde luxe met ex libris zal 79,95 euro kosten. Met dit deel vangt Arboris een tekort op die in het Frans bij Dupuis inmiddels is opgevangen door Baard en Kale doodleuk helemaal opnieuw uit te geven, nu chronologisch in plaats van thematisch. Over de oerverhalen van Dineur twijfelt Dupuis nog over de levensvatbaarheid ervan als integrale uitvoering. Het nieuwe Franse deel 1 (= deel 8 bij Arboris) start met de verhalen van Will. De verhalen uit het nieuwe deel 2 (met Wills productie uit de periode 1955-1958) zijn al terug te vinden of moeten nog gebundeld worden in de reeks van Arboris. Het Franse deel 3 bevat alle verhalen van Marcel Denis die de reeks in 1960 en 1961 van Will overnam. Het nieuwe Franse deel 4 (1966-1968) verscheen op 10 januari 2020 bij Dupuis. Daarin stond per ongeluk een Nederlandstalige strippagina afgedrukt. Kopers van dat album kregen of hebben recht op een erratumpagina met daarop de juiste Franstalige pagina afgedrukt met een verontschuldiging erbij. .
 11. Nostalgia stripbeurs op zaterdag 7 maart 2020 te Antwerpen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...