Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Firmin Van De Kasseien

Members
 • Aantal items

  27
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Interesses
  Mooie jonge vrouwen
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  CEO

Recente bezoekers van dit profiel

415 profielweergaven
 1. Hopelijk met veel signeersessies in stripwinkels en op stripbeurzen!
 2. Hoera, het Stripfeest Brussel kan doorgaan met 300 aanwezigen : 100 binnen en 200 buiten!
 3. Tim van der Kaaden, de tienjarige zoon van de uitgever van StripGlossy, wordt nu zelf hoofdredacteur van een stripblad, gericht op de jeugd. het blad krijgt de naam Jump naar de gelijknamige jeugdreeks van Charel Cambré. De frequentie is maandelijks en een nummer van 48 pagina's kost 4,25 euro. Strips zijn er onder meer van Jump (inclusief interviewtje), Suske en Wiske (in nummer 1 start een voorpublicatie van De Koddige Kater), de komische strookjesstrips Beestjes en Boes, Hanco Kolks detectivegagreeks Inspecteur Netjes en de uit het Frans aangekochte gagreeksen Darius en Mythos. Verder lees je er ook strips in van Hein de Kort, Jean-Marc van Tol en Henrieke Goorhuis. Er staat ook een uitneembare poster in, een interview met Helena Vandersteen, de dochter van Willy Vandersteen, en een door Margreet de Heer in stripvorm gegoten interview met John Flanagan, de Australische schrijver van de boekenreeksen Broederband en De Grijze Jager. Jump krijgt een verspreiding in Nederland en Vlaanderen en zal vanaf 28 juli niet alleen in boekhandels liggen, maar ook in supermarkten en winkelketens. De oplage is fors, maar liefst 26.000 exemplaren, voor een lastig te bereiken publiek. (Bron: Artcurial / eigen nieuwsgaring Stripspeciaalzaak.be)
 4. Sommige kopers zijn blijkbaar te lui om naar de supermarkt te gaan!
 5. Dat ze in de Carrefour ook maar het Urbanus Monopoly spel aan -70% zetten, daar hebben ze ook nog een zeer grote voorraad van en het verkoopt bijna niet!
 6. Bron : www.stripspeciaalzaak.be Begin september verschijnt bij Dupuis de zesde en laatste integraal van Jan Kordaat in het Frans met daarin de jaren 1981 tot 1984. De reeks loopt sinds deel 3 bij Arboris in het Nederlands nadat Scratch Books de eerste twee integralen vertaalde. Vorig jaar nog kwam deel 4 bij Arboris uit. In de laatste integraal staan de drie door René Follet getekende avonturen, geschreven door achtereenvolgens André-Paul Duchâteau en Jacques Stoquart. Enkel het verhaal van Stoquart, Een Kind Als Prooi, werd in album gepubliceerd als deel 14 in de oorspronkelijke reeks. Het kortverhaal Dossier X, het eerste van Follet en Duchâteau, zal nu ook voor het eerst in een album te lezen zijn. Daarnaast staat er een achtergronddossier in van 50 pagina's. Het echtpaar Christelle en Bertrand Pissavy-Yvernault kon hiervoor nog tekenaar René Follet interviewen voordat hij op 14 maart 2020 overleed. En daarbovenop vullen een geïllustreerde roman en de synopsis voor een album, dat nooit is getekend, de integraal aan. Die synopsis is van de hand van Alain Hammerstein, beter gekend als Alain De Kuyssche, voormalig hoofdredacteur van Spirou/Robbedoes. Dat alles samen levert een eindpunt van 192 pagina's op.
 7. Met die eerste bon kan hij à volonté gaan eten en met die tweede bon brengt hij een bezoek aan Annemieke en Rozemieke.
 8. Artikel uit 'Gazet van Antwerpen' net voordat het eerste deel verscheen(met vermelding van de oplage) : Fanny Kiekeboe krijgt eigen stripreeks Woensdag verschijnt Fanny K. Daarmee krijgt Fanny uit De Kiekeboes haar eigen serie. Misdaadauteur Toni Coppers schrijft de scenario’s. Merho, geestelijke vader van De Kiekeboes, heeft niets met de reeks te maken. “Ik wou niet als een bemoeizieke grootvader over de schouders van tekenaar Jean-Marc Krings opmerkingen geven”, stelt hij. “Maar dat had ook niet gemoeten. Ik heb al lang een goed gevoel over dit project.” Maandag kreeg Merho het eerste exemplaar toegestuurd. “De vormgeving wijkt af van de klassieke Vlaamse strip. Het eindresultaat oogt zelfs internationaal, meer naar de Franse school. Ook qua inkleuring is Fanny K opvallend.” “De eerste gesprekken over Fanny K dateren al van twee jaar geleden”, zegt scenarist Toni Coppers. “Het is de traditie dat Merho en ik na de Boekenbeurs altijd een hapje gaan eten en toen kwam ter sprake dat er een scenarist werd gezocht die zich kon inleven in de leefwereld van het vrouwelijke hoofdpersonage voor de Fanny K-reeks.” Merho bevestigt. “Ik zocht een vrouwelijke scenariste omdat ik dacht dat zij de vrouwelijke psyche het best zou begrijpen. Maar toen viel plots mijn euro: met de Liese Meerhout-reeks schrijft Toni ook over een jonge sterke vrouw. Bovendien zijn misdaadauteurs mensen die goede plots kunnen bedenken.” Er verschijnen minstens drie delen. “Het eerste verhaal is een trilogie, waarvan sommige verhaallijnen pas de apotheose kennen in het derde deel. Het is de bedoeling om de reeks een hele poos te maken, maar alles hangt af van de populariteit bij de lezer. Ik hoor getallen tussen 50.000 tot 70.000 exemplaren voor de eerste uitgave. Dat is veel meer dan voor een doorsnee roman.”
 9. De oplage van de Urbanus albums is wel veel groter dan de Fanny K albums(50.000 stuks van het eerste deel).
 10. Dit is in ieder geval veel minder dan dat jij krijgt voor de Urbanus albums!
 11. Voorlopig niet, Jean-Marc Krings is met andere projecten bezig en heeft zijn ongenoegen laten weten over Standaard Uitgeverij : hij kreeg slechts 0,20 EUR per verkocht exemplaar en vond dit zeer weinig, de onderhandelingen over een vervolg zijn daardoor tussen alle partijen afgesprongen.
 12. Tot in Breda volgend jaar voor de signeersessie!
 13. De roze rolls in De Kiekeboes
 14. Er is een vreemd stripverhaal opgedoken(met Morvan als scenarist) dat verdacht veel doet denken aan de situatie waar we ons nu in bevinden. Het stripboek, dat in 2012 is gemaakt op verzoek van de EU, gaat over een virusuitbraak die ongekozen bureaucraten weten te bezweren. Het stripboek, getiteld ‘Infected’ (Besmet), was niet bedoeld voor het grote publiek, maar voor intern gebruik. Er zijn slechts een paar honderd exemplaren van gemaakt. In de beschrijving bij de vreemde publicatie stelt de EU dat het verhaal ‘fictie is, maar ook feitelijke informatie bevat’. In het stripboek zijn wetenschappers te zien die in een laboratorium in China experimenteren met dodelijke virussen. Een held reist terug in de tijd om de autoriteiten te waarschuwen voor de aanstaande pandemie. Hij heeft een medicijn, maar opportunisten willen het stelen om het vervolgens te verkopen aan farmaceuten. Te zien is hoe een nieuw virus op een drukke voedselmarkt van dieren op mensen weet over te springen. Vervolgens slaagt een wereldgezondheidsorganisatie er niet in om tijdig te reageren en het virus tegen te houden. Het stripboek voorspelt ook draconische veiligheidsmaatregelen, waaronder afstand houden, die het dagelijks leven ondraaglijk maken. Vliegverkeer zou de verspreiding van de ziekte versnellen. Het verhaal eindigt met een hoorzitting in het EU-parlement, waarin Brussel pleit voor meer Europese samenwerking op het gebied van gezondheidszorg. Dit doet denken aan het Europese initiatief One Health. De globalisten worden hierna geprezen omdat ze hebben geholpen bij de ontwikkeling en verspreiding van een vaccin. Is hier sprake van bizar toeval?
 15. Ken Broeders' DriftWereld krijgt Franse vertaling. Bron: De Stripspeciaalzaak. Recent maakte Ken Broeders bovenstaande tekening van zijn figuren uit DriftWereld met mondmaskertje. Dat is niet het nieuws dat we je te melden hebben. Na de Nederandse uitgave van deel 1 bij Uitgeverij L en de Duitse vertaling bij Splitter (zie cover hiernaast) maakt DriftWereld namelijk ook de overstap naar het Frans. De fantasyreeks, die prima uit de startblokken schoot, vervoegt Drakoo, een uitgeeflabel van de Franse uitgeverij Bamboo, die in het leven is geroepen met Arleston als stuurman. Bij Drakoo verschijnen fantasy- en sf-reeksen waarvan slechts twee of drie delen zullen verschijnen. Verscheidene reeksen zijn al in vertaling aangekondigd bij Arboris (het tweeluik Dragons & Poisons) en Uitgeverij L (de tweeluiken Danthrakon en La Pierre du Chaos). DriftWereld is de enige reeks die de omgekeerde stap zet: van het Nederlands naar het Frans. Bovendien heeft Broeders DriftWereld helemaal in zijn eentje gemaakt zonder hulp of inspraak van Arleston. De verschijning van deel 2 is momenteel gepland in september, afhankelijk van de coronacrisis. Het verhaal loopt momenteel in Eppo. Ken Broeders is inmiddels aan de slag voor deel 3.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...