Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lecram

Members
 • Aantal items

  1.909
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Lecram

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Directeur eigenaar staalconstructiebedrijf

Recente bezoekers van dit profiel

1.122 profielweergaven
 1. Inderdaad druk op de DCC/stripdagen........ Stripgedeelte zat in een vrij grote hal bij binnenkomst, samen met wat stands m.b.t. films. De eerste twee grote stands waren prima, mooie grote boekenzaken met ook wat andere handel. De comic artists zaten direct rechts en daar was het toch vooral heel stil. Er is hier heel weinig animo voor pure comic artists. Ze zitten daar ook een beetje troosteloos, geef ze een mooi blok in het midden van comic deel met wat gezelligheid en aankleding. De EPPO stand (en L) altijd groot en voldoende tekenaars. Voor de rest vrij weinig stripstands, al waren er een aantal grote stands met nieuwe strips en ook een aantal prima stands met tweedehands. Dus alles was te koop. Helaas ligt deze hal niet echt lekker in de loop (dus veel stiller) en was het niet bepaald gezellig 'door de grootte. DDB (in dealerhal) en Silvester hadden ruime stands. De stand van het stripschap is vooral vergane glorie, waarom staat deze niet als eerste bij binnenkomst ter promotie van de strip met wat leuke items met enige cross-over, maar daarover al genoeg geklaagd....😃. Naast de comic hall de entertainment hal met veel gaming (heb ik weinig mee) en de acteurs. En daarnaast de dealer hal, waar het heel druk was en best gezellig. DDB staat ook hier, wat slim is. Veel volk hier. Kortom, leuk dagje als ook enige affiniteit met Comic Con hebt, anders denk ik niet meer echt de moeite waard. Als de combinatie nog een keer herhaald wordt, dan moet het stripschap echt proberen aan te haken. Toch nog hier en daar wat tekeningen verkregen van Pikula (Donald Duck), Kordey, Acuna en Chaykin. Ook wat tweedehands strips gekocht.
 2. Angouleme is prima, maar compleet franstalig, slecht weer, veel dediejagers en twee volle reisdagen. Ik ben er aantal keer geweest, vooral eerste keer leuk, daarna minder. Dus dan besluit ik niet te gaan. Mocht ik gaan klagen dat het niks is (en het menen) en ik zou toch gaan, dan zou ik toch een zeer beperkt leven hebben. De stripdagen zijn geen schim meer, maar door combi comic con nog aantrekkelijk voor mij. Lekker dichtbij en gratis inkom mooi meegenomen. Mocht ik net als Tweety het niet leuk vinden, zou ik niet gaan, ongeacht waar het is.....waarom gaan als je het niet leuk vindt? morgen samen met mijn dochter naar DCC, beiden zin in.
 3. Je klaagt en gaat gewoon overal heen. Waarom zou je in vredesnaam ergens heen gaan waar je niks aan vindt......ongeacht waar het is.
 4. toch heb ik het gevoel je weer gewoon rond te zien lopen op zoek naar tekeningen......
 5. haha............nee, nog niks gezien. Ik verbaasde mij er altijd al over dat ook de stripschapskaart (bestaat waarschijnlijk niet meer?) ook altijd pas ergens halverwege het jaar geleverd werd. Hoe moeilijk kan het zijn om een kartonnetje met een tekst en tekeningetje erop gewoon in december te leveren voor het jaar erop. Maar goed, ik heb een reactie gehad dat ze deze week verstuurd worden.
 6. Lecram

  Dédi's

  haha.....ja, dat kan ook, ieder zijn ding.......
 7. Lecram

  Dédi's

  Maar goed, dan maar eens een dedies posten van vroegere tijden.......daar gaat deze draad toch over......
 8. Lecram

  Dédi's

  Ik vind stripboeken over de 100 euro niet realistisch, mooi of niet, het verhaal wordt er niet beter van 😉. De kosten van de signeersessies in Skull etc. worden gewoon omgeslagen in die boeken, maakt niet uit, ieder zijn keuze. Ik kocht in A wel eens die luxes en liet dan signeren in mijn Nederlandse boeken en verkocht de luxes later door (meestal met handtekening erin), verschil in aankoop/verkoop was mijn signeerticket.
 9. Lecram

  Dédi's

  Het is geen kritiek, ik vind het terecht. Maar die boeken koopt men vooral om een dedie te krijgen....je betaalt daarvoor dus mee in de boekprijs, dat zie je ook in Angouleme bij BG of khani etc Deelnemen is altijd eigen keuze.
 10. Lecram

  Dédi's

  Ja, onze grote gele vogel is echt een opbouwende positieve vogel......😢 Dedie is gratis, Commissie is op aanvraag met betaling. Origineel is een reeds gemaakte tekening (al dan niet gepubliceerd), die je koopt, maar geen invloed op de productie had. Dedies bij Skull en andere Brusselse SSZ zijn soms ook een soort van commissies, omdat je dan vreselijk dure boeken van een verhaal moet kopen.
 11. Ik zou voor een combinatie kiezen, ik keek destijds mijn ogen uit naar die tekenaars als Will, Lawrence, Rosinski, Giraud etc. Maar op DCC en stripdagen is inderdaad promotie voor nieuwe liefhebbers prioriteit nummer 1. De vraag is alleen hoe moet dat?
 12. Lecram

  Dédi's

  Is dit serieus bedoeld? Mucciacito is een prima tekenaar en aardige jongen, maar by far geen Federici. Wel zie je dat er steeds meer goede tekenaars doorkomen uit Italie.
 13. Wij willen juist dat de Nederlandse strip gepromoot wordt en dan kom jij met namen die daar niks mee te maken hebben. Comic tekenaars zijn er toch wel op een Comic Con, daar heeft de jeugd geen boodschap aan of ze moeten er al in geinteresseerd zijn. Zorg wel dat de goede (Nederlandse en Internationale) tekenaars er zijn, de Eppo, Dirk Jan, de Donald Duck en het liefst ook zo veel mogelijk uitgeverijen. Maar zorg dat ze zichtbaar zijn, zorg dat er promoties zijn, geef een gratis blad weg (Eppo of Donald Duck), zorg dat de tekenaars bereikbaar zijn en niet verstopt achter een rijtje verzamelaars. PROMOTEN is het woord. Het thema-idee kan beter werken. Je slaat de spijker precies op zijn kop. Je hoeft de strips niet meer te promoten bij de die hard liefhebbers, maar bij bezoekers die normaal niet met strips in aanraking komen. Wel ben ik van mening dat je de echte liefhebbers ook wel tegemoet mag komen met een leuk programma en dus tekenaars. Alle beurzen (van San Diego tot Geraadsbergen en van Brussel tot Angouleme) gaan om de tekenaars. Je wilt op dit soort dagen de makers ontmoeten (net als men ook op een Comic Con acteurs wil ontmoeten of nieuwe games wil leren kennen). Maak deze tekenaars (of een deel ervan) bereikbaar voor iedereen, misschien minder uitgebreide dedies, waardoor meer mensen kansen krijgen. Of een tussenoplossing of combinatie. Toen ik destijds voor het eerst in Breda kwam, had ik geen idee dat er dedies gemaakt werden of bestonden, ik kon zo aansluiten en meekijken bij mannen als Will, Walthery, Kruis of De Smet zonder lang in rijen te hangen.
 14. Daar ben ik het niet helemaal mee eens, ik vind de Comic Con hallen heel erg leuk, dat is een zeer welkome aanvulling of eigenlijk mijn hoofdmoot. Het Stripschap heeft niet de middelen mee te gaan met het geweld van een Comic Con en heeft (waarschijnlijk) niet de geschikte medewerkers, die invloed kunnen uitoefenen op DCC om het stripgedeelte mee te laten gaan in de flow van de Comic Con. Als men er niet vol enthousiasme voor open staat en maar blijft hangen in oude ideeen, kom je niet meer mee en ben je een nostalgisch buitenbeentje tijdens de DCC en verlies je anderzijds op alle fronten van particuliere beurzen als Eindhoven...... Dus of mee in de flow van DCC of zelfstandig een echte stripbeurs met alles erop en eraan neerzetten. Dat laatste is gezien de financiele situatie en het huidige bestuur waarschijnlijk niet mogelijk en het eerste zie ik helaas ook niet gebeuren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...