Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lecram

Members
 • Aantal items

  1.938
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Lecram

 • Verjaardag 14-06-1966

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Directeur eigenaar staalconstructiebedrijf

Recente bezoekers van dit profiel

1.157 profielweergaven
 1. Stefano Tamiazzo Cecil Zummstein Venturi
 2. Nogmaals, klantvriendelijk heeft niks met goedkoper te maken. Ik kan goedkoop werk uitbesteden, maar dat is niet perse klantvriendelijker......al zeg ik hier ook niet dat het niet zo is 😀 Kortom, het is keuzes maken, maar de stripwereld draait niet om de 25 dediejagers, dat was mijn punt. Van mij hoeven die sleeve beursedities ook niet. Persoonlijk zou ik geen moeite hebben met een Amerikaans systeem, gewoon een prijslijst naast een snel kopje bij een boek.
 3. je hebt gelijk, toch maar mijn leesbril te voorschijn halen....hahahaha
 4. Klantvriendelijke tekenaars?.......je bedoelt waarschijnlijk klantvriendelijke uitgeverijen........klantvriendelijk hang ik niet vast aan goedkoper. Ik heb Tamiazo en Odrade een tekening laten maken en die waren heel klantvriendelijk😄
 5. Dan zijn we het over 1 ding eens...hahaha.....maar dat dit een Nederlands euvel is geloof ik niet, ik kom misschien weinig op buitenlandse beurzen, maar in Angouleme is er helemaal niks te verkrijgen binnen de tenten, in Gent is het heel matig/druk/beperkt, op Brussel stripfeest alleen maar buitententjes en in Andenne ook helemaal niks. Eigenlijk zijn dan Haarlem (marktplein/terrassen), Gouda (marktplein/terrassen) en Breda positieve uitzonderingen.
 6. In een sporthal krijg je dit soort voedsel (kroket) of verwacht je verse wraps of lekker wokken in een sportkantine? Een viersterren hotel kan er zeker niet af als iedereen alleen gratis dedies wil scoren 😀 haha.......ja, iedereen komt met zijn eigen mening of systeem op de proppen, maar steeds alleen vanuit de dediejager bekeken, maar met die 25 bezoekers die niks anders doen op een beurs dan van rij naar rij te rennen redden ze het niet. Als DDB het alleen moet hebben van hetzelfde groepje wat overal de rijen op ieder festival afstruint, kunnen ze beter helemaal niks meer organiseren, het is een festival, geen pure signeer beurs of cruise. Ik denk als je aan een standhouder vraagt of je een andere aankoop mag doen (omdat je het boek al hebt), dat het in veel gevallen best mag........ Martin Lodewijk is in de 80 denk ik en tekent al jaren geen strips meer en dat heeft te maken met zijn fysieke gesteldheid. Dat hij af en toe een commissie of prentje maakt in zijn eigen tempo of met de benodigde hulpmiddelen in zijn eigen omgeving is zijn zaak. Misschien doet hij die tekeningen thuis met veel pauzes tussendoor, dat weten we niet. Ik denk niet dat hij daar verantwoording over hoeft af te leggen.
 7. Een van de NL tekenaars bij DDB gaf aan dat het zaterdag heel de dag druk tekenen was op zaterdag.........ik was er zelf op de zondag, daar was het sowieso heel stil. Tamiazzo zei me dat hij zaterdag circa 40 dedies had gemaakt, toch ook een flink aantal. Wij kunnen steeds hetzelfde herhalen.....het is absoluut onmogelijk om tekenaars te halen voor kleine uitgeverijen tegen boekprijzen. Dat is een feit, dus dan heb je inderdaad een keuze. Ik ben ook niet weg van de beursedities deze stijl, voor mij hoeft die sleeve niet.......gewoon 15 euro op het boek extra zetten als ticketgeld, doe voor de fun dit via een genummerd prentje (Breda), omdat het anders zo klinisch is, maar hier komt het wel op neer. Promotie dmv tekenaars is allang geen tool meer voor daedalus/DDB/Silvester, er komen geen nieuwe lezers in de buurt van de tekenaars, omdat de fanatieke groep al uren in de rij zit voordat er erbij zouden kunnen komen. Kansloos. Wel zou een organisatie van een beurs zelf tekenaars kunnen regelen (dus niet alles overlaten aan de uitgevers), gewoon een bedrag in je budget opnemen om 4-5 leuke tekenaars zelf te regelen (gebeurt in Breda wel)........deze dan ter promotie inzetten tegen een bepaalde ticketsysteem. Het systeem van gratis dedies aan steeds dezelfde groep mensen werkt nog bij de Nederlandse tekenaars, omdat zij minder kosten om ze op een NL festival te krijgen en zij het nog misschien als een sociaal gebeuren zien met veel bekenden, maar dat geldt niet voor een Italiaan of Fransman. Maar goed..............Brabants stripspektakel.............ik heb een leuke dag gehad op zondag, al was het niet spectaculair, ik vond de locatie niet makkelijk te bereiken en het parkeren was zeer moeizaam (heel ver weg), maar gratis. De hal was op zich goed qua ruimte, maar zoals alle festivals in sporthallen ligt het niet in de loop en dus niet veel bezoekers buiten de bekenden. Ook de catering was niet best, een sportkantine met wat snacks en een bar...........misschien hecht ik er teveel waarde aan, maar ik vind dat niet goed. Verder genoeg kramen (veel zelfs), duidelijke plattegrond en prima organisatie. Ik vermaak me wel een dagje met de tekenaars en bekenden.
 8. Lecram

  Dédi's

  Wat is het programma ? mooie dedie trouwens
 9. Lecram

  Dédi's

  Inderdaad een mooie Wasterlain.....
 10. Jeremiah is van zeer bedenkelijk niveau geworden........tot een album of 15 zeer goed, daarna steeds meer van hetzelfde, maar dan steeds slechter. Verder ben ik een Hermann fan, maar vooral de eerste Jeremiahs, Comanche, Bernard Prince en sterke oneshots ...... Iedere tekenaar moet natuurlijk zelf uitmaken of hij wil doorgaan.......Duke is nog best goed.
 11. En je komt er zelfs tekenaars tegen, die je op stripbeurzen nooit ziet.......😃
 12. Gelukkig is de zondag er ook nog 😂
 13. 😂.........dus eerst 4,5 uur rijden, dan in de rij voor een lange tijd (2-3 uur) en dan hopen op een aantal tickets van tekenaars die je graag wilt als nummer 50-100, aankoop franse boeken/exlibrissen en de rest van de dag in de rij bij de tekenaars en afsluiten met een rit van 4,5 uur terug naar Nederland. De dag start dan rond 3.00 (of?) en eindigt om een uur of 23.30 thuis......tankje benzine erbij...... Je moet er wat voor over hebben om dedies te verzamelen......😉 Daarentegen is het een prachtige lijst met tekenaars. Maar on topic..........EINDHOVEN.............lekker Nederlandstalig, veel stands, enige buitenlandse tekenaars, niet te ver rijden (al is dat relatief), veel Nederlandstalige tekenaars........toch ook wel makkelijk en leuk. Een echt compleet festival oude stijl met meerdere aspecten van de strip, goed georganiseerd, veel bekenden......
 14. Natuurlijk zijn er vormen te vinden dat het wel lukt, maar niet met mensen die ervan moeten leven. Of worden de organisatoren daar rijk over de rug van de tekenaars? Ik zie op de site 55 tekenaars en vorig jaar 750 bezoekers......dit is natuurlijk volstrekt onmogelijk zonder sponsoring/subsidie. Dus volstrekt onvergelijkbaar.........er zitten bijvoorbeeld heel veel plaatselijke tekenaars bij (dat kunnen best grote namen zijn). Het is ook geen open groot festival met honderd standhouders zoals Eindhoven en ik denk dat de tekenaars niet via de uitgevers komen (al ben ik er nog nooit geweest)? Wordt dit georganiseerd puur en alleen voor de dedie-jagers of zijn er nog andere bezoekers?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...