Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lecram

Members
 • Aantal items

  1.624
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Lecram

 • Verjaardag 14-06-1966

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Directeur eigenaar staalconstructiebedrijf

Recente bezoekers van dit profiel

716 profielweergaven
 1. Integrales

  Ik ben blij te horen dat de jongere generatie weer alom bekende strips kan ontdekken, eigenlijk super, maar ik vrees dat jullie tot de minderheid behoren of er moet nu een complete revival van jongeren ontstaan, die jaren 70 series verkiest boven games, comics, tv series en whatever. Ik geloof niet dat er nu zoveel jeugdige nieuwe liefhebbers bijkomen, die 40 jaar oude strips gaan ontdekken en voor een fors bedrag (in tijden van free downloaden) complete series uit opa's tijd aanschaffen. En er is zeker geen heisa tegen, het is verwondering en realisme, ik heb er zelf ook en iedere stripkoper zal wel eens een integrale kopen, maar dat gedweep slaat natuurlijk nergens op, het is gewoon oude koek wat al tientallen jaren gewoon te koop is geweest (op een paar moeilijke delen na) en wat je toen niet hebt gekocht en vervolgens geven ze dat in bundels uit.....tsja.....het voldoet aan een vraag, dus prima. Zoals ik al zei....uit nostalgische of praktische redenen (dat wordt ook in de reacties aangegeven....ik wil mooie staat.....delen niet verkrijgbaar...etc) en daar is niks verkeerd aan, maar gewoon een constatering. En natuurlijk zijn integrales gemaakt op te lezen, alleen leest zo'n zwaar boek niet fijn, ook geen halszaak, maar een gegeven. Ook is het niet altijd leuk om zoveel van hetzelfde achter elkaar te lezen...soms wel (vervolgreeks), maar meestal gaat het dan vervelen, zie je de herhaling in de verhalen/grappen...... Persoonlijk lees ik strips graag per deel en vind ik het leuk nieuwe strips te lezen (of om er naar uit te kijken), te ontdekken of te sparen, maar ik ben ook wel jaloers op jullie dat je zoveel nieuws (wat eigenlijk al tientallen jaren in de roulatie is) te ontdekken hebt..........eind jaren 70 begon ik met kopen/lezen/sparen als jongetje......dus veel van het oude werk ken ik al als het interessant voor mij was..... Laten we het erop houden dat het belangrijkste is dat iedereen gewoon lekker koopt wat hij/zij wil kopen en dat integrales een welkome aanvulling zijn op het aanbod en dat er naast de oudere/traditionele/nostalgische kopers dus ook in ieder geval een aantal nieuwe kopers tussen zitten, die daadwerkelijk deze iconen als smurfen, jommeke, roodbaard of blueberry niet kennen.
 2. Integrales

  Maar Esteban, een stripverzamelaar die in meer dan 40 jaar geen Roodbaard of Blueberry kent, leest of koopt en die het nu dan ineens met dertig titels tegelijk ontdekt ??????? Smurfen staan al circa 45 jaar in de bakken/schappen overal en altijd.......en dan is het nu de ontdekking???? En dit geldt voor al die oude series (ze hebben ook allemaal tientallen jaren in bladen als robbedoes en kuifje gestaan), jij bent misschien nog jong, geen idee, maar ga niet beweren dat men series, die overal te koop zijn en het eerst niet waard waren om te kopen in al die jaren.... nu ineens met soms tientallen delen tegelijk in verzamelde boeken voor een veelvoud van de prijs destijds een ontdekking zijn............maar nogmaals, misschien ben je net begonnen met strips. Natuurlijk zijn er ook integrales met minder oude of minder bekende reeksen, maar veel is gewoon koop om slappe kaftjes te vervangen, nostalgie en mooi in de kast.
 3. Integrales

  Ach, integrales van die oudere grote series zijn meestal nostalgische of praktische aankopen, al die series heb je allang in huis als je ze echt goed had gevonden. Niemand gaat hier toch beweren dat hij nu ineens dol is van roodbaard, bernard prince, roze bottel, yoko tsuno, blueberry, jommeke, beverpatroelje, baard en kale en al die andere namen, terwijl hij/zij ze nooit heeft aangeschaft in die tientallen jaren dat die series overal verkrijgbaar zijn/waren. Het is zeker mooi voor je kast en je kunt zo series compleet verkrijgen met soms leuke extra verhalen/tekst. Zo heb ik ook een paar series die ik integraal koop voor de extras, zoals Baard en Kale en Chlorophyl of omdat ze niet compleet waren verschenen in Nederlands (Frommeltje en Damocles). Zelf heb ik veel liever echte losse stripboeken, maar dat is natuurlijk persoonlijk, het is een feit dat er een markt voor is, dus voorziet het in een vraag en dat is prima voor de stripwereld. Het is ook een feit dat integrales niet fijn lezen, zware grote boeken met veel bladzijden zijn zeer zeer onhandig.
 4. Stripdagen Haarlem 2018

  Noteer mij ook voor een beurseditie Gilles Durance
 5. Dark Dragon Books

  Het is een omnibus, die waarschijnlijk vrij goedkoop wordt aangeboden ook in supermarkten.....dan ga je toch niet zeuren over tekst op een kaft, de bedoeling zal zijn dat ouders dit boek meepakken in de vakantietijd....het zal geen verzamelaarsuitgave worden.... Vroeger had je veel van dit soort vakantieboeken van Donald Duck of Tina etc.
 6. Dark Dragon Books

  Precies, DDB vraagt toch geen jurist of een chirurg, maar gewoon iemand die met magazijnwerk wat wil verdienen.....toch leuk voor student of iemand die op deze manier wat inkomsten erbij wil hebben..... Je kunt ook vakken vullen, tomaten plukkeni of in een winkel werken.....
 7. Dédi's

  Die Tripp komt me bekend voor.....😅
 8. Dark Dragon Books

  Goede initiatieven steunen 😅
 9. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Mijn excuses dan Kontiki.........dus maar weer kijken in mei.....
 10. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Om het nog maar eens te vragen.....waarom zijn die Kobijn boeken nu nog niet verschenen......en waarom wordt dit dan aangekondigd?
 11. wie maakt jouw strip

  Macherot.....al zal dat helaas niet meer kunnen. Dan gaan we voor levenden....Berthet
 12. In SSZ strips kopen, vele malen leuker en meestal goedkoper.......geen portokosten, geen beschadigingen, geen gezeik met "niemand thuis" afhandelingen, alles mooi kunnen inzien, leuk praatje en een leuke korting....... Combinatie met beetje shoppen in de rest van de stad......... Of op beurzen strips kopen.......
 13. Music for Life- Stripveiling

  Dat ziet er allemaal goed uit.....
 14. Dark Dragon Books

  En waarom is Yendor de gelukkige............
 15. Stripdagen Haarlem 2018

  Waarom die wat aanvallende reacties tov Dark Dragon. Het is toch prima dat DDB probeert info te zoeken. Als alle 4 de boeken sc uit zijn is een aankoop van de 4 sc set normale prijs best realistisch......euro of 40. Als er pas 1 sc uit is.....dan een sc met extra prent oid voor 25 euro of zoiets..... En niemand wordt verplicht de boek(en) te kopen.....kijk of het je bevalt en of je de dedie het waard vindt om extra te besteden. Op zich leuk dat de tekenaar komt👍🏼
×