Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Deweb

Members
 • Aantal items

  172
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

347 profielweergaven
 1. Deweb

  Stripdagen Haarlem 2018

  Ik was er beide dagen als standhouder van de info-stand op de grote markt. Ja, in die hete zon en tegenover Hanco Kolk. Het water en de zonnebrandcreme hebben, zeker op zaterdag, rijkelijk gevloeid. Maar beide dagen mocht ik toch niet klagen over de omzet. Ook was het zoals altijd weer heel gezellig. Natuurlijk zijn er nog altijd de gebruikelijke gebreken als het aankomt op informatie, maar die neem ik eigenlijk voor lief. Ze horen erbij want de sfeer was gewoon goed. Buiten de verkoop heb ik ook nog een paar fijne nieuwe aankopen kunnen doen, zoals een gesigneerde Inspecteur Netjes, de eerste spider-man bundel en de nieuwe uitgave van Ype en Abe. 2020, here I come.
 2. Deweb

  Stripmuseum in Rotterdam failliet

  Dat is eigenlijk best jammer, maar het is fijn dat het uiteindelijk allemaal toch nog (redelijk) goed is gekomen.
 3. Deweb

  Stripdagen Haarlem 2018

  Nog meer tekenaars (op de Small Press buiten beurs) http://www.stripdagenhaarlem.nl/Programma/small-press-grote-markt.html#.WvSV_qSFPIU
 4. Deweb

  series compleet houden of stoppen

  Je kan ook tijdelijk stoppen. Veel serieus, en zeker bijvoorbeeld Suske en Wiske, kun je later relatief makkelijk weer compleet krijgen mocht je spijt krijgen. Tenzij je 1e drukken verzameld.
 5. Deweb

  Strips op de Markt Gouda 6 mei

  Goed weer, veel zichtbare bezoekers vanuit alle leeftijden (hopelijk ook kopers), goede sfeer en de nieuwe 2e locatie voor tekenaars is goed gevonden. Enig nadeel? Toch veel bananendozen zonder sortering. Nu begrijp ik de gedachte daarachter wel, maar het is jammer. Maar al bij al was het weer eens leuk om op een beurs te zijn :-) . En Gouda is sowieso altijd fijn.
 6. Deweb

  Striptitels met cijfers

  Op Twitter kwam de vraag naar boeken met cijfers in de titel. Daar kwamen natuurlijk veel gewone boeken op, maar wat betreft strips? Daar zijn er toch ook heel wat van. Zomaar een lijstje: - Largo Winch: 20 seconden / De drie ogen... - XIII : Dertien contra één / Drie zilveren horloges - Jump: Boek XIII - Douwe Dabbert: De kast met 1000 deuren - Franka: De dertiende letter - Kiekeboe: 99 plus - Gilles de Geus: De zeven provinciën Wie weet er nog meer?
 7. Deweb

  Stripdagen Haarlem 2018

  Klopt. Het leuke voor mij is echter dat die andere culturele instellingen óók mee doen aan dit festival. Zo heb ik toch al interessante plekken ontdekt.
 8. Deweb

  De Grote Finale: pagina 40 vs. pagina 46

  Misschien is het interessant dat de inbrengers hun plaat nog eens verdedigen? Tenzij ze niets aan hun eerdere commentaar toe te voegen hebben natuurlijk.
 9. Deweb

  De Kleine Finale: pagina 6 vs. pagina 15

  Mee eens. Die andere pagina's zijn ook niet lelijk, maar voor mij is dit de echte finale. En direct een hele lastige. @Kool Thing en @Simon: Waarom moet één van deze twee de 3e plaats krijgen?
 10. Deweb

  Het scenario van de (mogelijke) Thorgalfilm.

  Jeremiah vond ik als serie nog wel aardig indertijd, al had het feitelijk weinig te maken met de strip. Ook in bepaalde kringen word de serie volgens mij wel gewaardeerd. Blueberry was uiteindelijk te spiritueel. Overigens is ook De Bloedbruiloft verfilmd, door Dominique Deruddere. Best aardig, maar niet zo heerlijk duister en dodelijk als de strip. Enfin. Terug naar Thorgal. Ik ken de strip niet goed genoeg, van mij mogen ze veel van het werk van Van Hamme wel verfilmen. Zeker het vroegere. Mits goed gedaan.
 11. Deweb

  [Tweede Ronde (7)] pagina 32 vs. pagina 49

  Gaat de plaat met de beste looptechniek nu winnen? Allebei zijn het overigens filmische prenten, zelfs zonder tekst. Maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor die van mezelf. Al leid A je misschien wel beter en rustiger door de pagina heen, Franq ligt me gewoon net een klein beetje meer.
 12. Deweb

  Robbedoes

  Met de film die volgende maand moet uitkomen verscheen er een nieuwe poster waarop een Frans blog alvast commentaar gaf: http://stagiairedesaffiches.fr/index.php/2017/12/11/spirou-et-fantasio-laffiche-de-lespionnage-francais/
 13. Deweb

  [Tweede Ronde (2)] pagina 11 vs. pagina 6

  Een hele lastige. Beide tekenaars/vertellers zijn mij bijna even lief. Het verschil: De plaat van Asterix lonkt echt en is al bijna te lezen zonder echt te lezen. Bij Guust moet je tot het laatste plaatje lezen om de grap te zien. Beide enorm sterke dingen. En juist daarom zo lastig. Hier moet ik me nog even op bezinnen.
 14. Deweb

  [Eerste Ronde (26)] pagina 53 vs. pagina 31

  Plaat B is misschien visueel oerlelijk, maar als verhaal mag het zeker tellen. De hele herkomst van superman in 4 platen en amper woorden. Dat is niet heel moeilijk, maar weet het maar eens te doen. Dus daarom ik stem ik tegen mijn eigen plaat die toch wel wint.
 15. Deweb

  [Eerste Ronde (14)] pagina 35 vs. pagina 49

  Twee prachtige pagina's die een sterke sfeer uitademen. De keuze is dan ook lastig. Uiteindelijk heb ik niet gekozen voor mijn eigen plaat, maar voor die van De Wortel. Die heeft om de een of andere reden nét dat beetje meer.
×