Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Deweb

Members
 • Aantal items

  162
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

169 profielweergaven
 1. [Tweede Ronde (7)] pagina 32 vs. pagina 49

  Gaat de plaat met de beste looptechniek nu winnen? Allebei zijn het overigens filmische prenten, zelfs zonder tekst. Maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor die van mezelf. Al leid A je misschien wel beter en rustiger door de pagina heen, Franq ligt me gewoon net een klein beetje meer.
 2. Robbedoes

  Met de film die volgende maand moet uitkomen verscheen er een nieuwe poster waarop een Frans blog alvast commentaar gaf: http://stagiairedesaffiches.fr/index.php/2017/12/11/spirou-et-fantasio-laffiche-de-lespionnage-francais/
 3. [Tweede Ronde (2)] pagina 11 vs. pagina 6

  Een hele lastige. Beide tekenaars/vertellers zijn mij bijna even lief. Het verschil: De plaat van Asterix lonkt echt en is al bijna te lezen zonder echt te lezen. Bij Guust moet je tot het laatste plaatje lezen om de grap te zien. Beide enorm sterke dingen. En juist daarom zo lastig. Hier moet ik me nog even op bezinnen.
 4. [Eerste Ronde (26)] pagina 53 vs. pagina 31

  Plaat B is misschien visueel oerlelijk, maar als verhaal mag het zeker tellen. De hele herkomst van superman in 4 platen en amper woorden. Dat is niet heel moeilijk, maar weet het maar eens te doen. Dus daarom ik stem ik tegen mijn eigen plaat die toch wel wint.
 5. [Eerste Ronde (14)] pagina 35 vs. pagina 49

  Twee prachtige pagina's die een sterke sfeer uitademen. De keuze is dan ook lastig. Uiteindelijk heb ik niet gekozen voor mijn eigen plaat, maar voor die van De Wortel. Die heeft om de een of andere reden nét dat beetje meer.
 6. [Eerste Ronde (8)] pagina 23 vs. pagina 14

  Hoewel A inhoudelijk erg saai is, zorgen de indeling en de 4e muur grapjes voor een pagina die nét iets geslaagder is dan B al bevalt die me ook wel ergens door de opbouw ervan.
 7. [Eerste Ronde (5)] pagina 13 vs. pagina 63

  @Red Arrow: Ik begrijp je idee, al had ik dat niet met deze pagina. Nu ben ik wel benieuwd wat jouw mooiste pagina uit Amoras is. Of één van jouw mooiere pagina's. @esteban²: Bij kunst is het vaak het gevoel dat overheerst of zou moeten overheersen om er een mening over te hebben. Daarom vind ik de keuze tussen deze twee pagina's ook best lastig.
 8. [Eerste Ronde (5)] pagina 13 vs. pagina 63

  Het truukje is misschien niet nieuw (zeker niet in deze reeks), maar het levert naar mijn mening wel mooie beelden op en laat goed zien waar wie staat. Het helpt de lezer even terug op weg en het verhaal een stukje vooruit. Overigens is ook plaat A vrij standaard. Een eind op deze manier heb ik ook al vaker gezien. En toch houd ik ervan. Inderdaad gelijkwaardige platen dus, en daarom misschien juist zo'n interessant duel. Hierover ga ik me nog even goed achter het hoofd moeten krabben.
 9. [Eerste Ronde (4)] pagina 6 vs. pagina 19

  Ik vind pagina B ook erg de moeite, maar tegen Guust kun je moeilijk op. Beter en vooral eerlijker was geweest om twee pagina's van Franquin tegen elkaar te laten strijden.
 10. [Eerste Ronde (3)] pagina 55 vs. pagina 11

  Een lastige. De ene is heel sfeervol, de ander vooral heel geestig door de heerlijke rol van Obelix. Broeva Haro! Ik ga voor de Asterix, een Kraai-achtige pagina zal ongetwijfeld nog wel eens langs komen dit toernooi.
 11. TOERNOOI: DE MOOISTE STRIPPAGINA OOIT

  Slechte foto, maar wel een mooie pagina die de wanhoop die in Amoras overheerst goed samenvat.
 12. TOERNOOI: DE MOOISTE STRIPPAGINA OOIT

  Dat is een hele mooie plaat. Het gegeven dat het de laatste plaat is, maakt het nog eens extra speciaal. Ik heb voor morgen eventueel al een mooie pagina klaar staan van Chambré die de reeks Amoras verwoord, maar wat ik eigenlijk ook nog mis is werk van Bosschaert, Dupré, Bilal, Gazotti en André Geerts. Wie o wie?
 13. Suske En Wiske

  In de musical versies idem. Pas sinds De Circusbaron word ze gespeeld door een vrouw. Alleen in de hoorspelen en tekenfilms is ze, volgens mij, wél altijd vertolkt door een vrouw. Overigens was oorspronkelijk het plan om in de film haar te laten spelen door een vrouw met een mannennaam (Gert Portael). Iets wat wellicht beter had uitgepakt. Zoals zoveel in de film. Maar dat terzijde. De proefplaat van het Jerom-avontuur van Chambré intrigeert me trouwens nog altijd. Wat zou er toch in de tekstballonnen hebben gestaan? Het nog een ideale openingsplaat kunnen zijn voor De Kronieken, maar helaas. In de toekomst zie ik deze gezien de rol van Krimson toch wat moeilijker verschijnen. Doch, wie weet.. .
 14. Suske En Wiske

  Gezien zijn toenmalige kleding lijkt het me logisch dat Jerom een oermens is. Maar over dat gat heb ik me ook altijd verbaasd. En hoe is hij in hemelsnaam ooit gevangen? Wellicht een antwoord dat we via Amoras nog gaan krijgen?
 15. TOERNOOI: DE MOOISTE STRIPPAGINA OOIT

  Mijn tweede plaat dan: Bone. Ik kies voor een relatief simpele plaat die wel goed laat zien waar de comic onder andere voor staat, namelijk de humor en de timing. Die is niet snel, maar meer rustig en filmisch. Waar een andere tekenaar wellicht had gewerkt met alleen 'thump', kiest Smith ervoor een kleine overgang te maken door het eerste plaatje in te zetten. Zo word je als lezer ook meer bewust van dit keerpunt in het verhaal. Overigens prefereer ik de zwart-wit versie, maar die kon ik niet vinden.
×