Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Deweb

Members
 • Aantal items

  133
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Deweb

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

58 profielweergaven
 1. Stripmuseum in Rotterdam failliet

  Daar stel je een terechte vraag over zowel mijn post als over de de berichtgeving over het faillissement in zijn geheel. Ik ken het antwoord niet en had die stelling dan ook niet zo stellig mogen gebruiken. Los daarvan ben ik overigens ook wel benieuwd naar hoeveel mensen er tot op heden zijn geweest.
 2. Stripmuseum in Rotterdam failliet

  Ik was er het eerst (en het laatst?) voor de Elsje tentoonstelling. Op zich een aardig museum met potentie, maar het was nog iets teveel een voormalig kantoorgebouw. Ook het ontbreken van informatie maakte het soms lastig te volgen voor niet-stripfans. Nu was dat bij de Elsje-tentoonstelling leuk opgelost, maar bij de vaste tentoonstelling kon dat eigenlijk niet naar mijn mening. Zeker niet voor de toch redelijk hoge entree, al ligt die niet ver boven/onder de gemiddelde prijs voor musea in Nederland. Achteraf is het ondanks het enthousiasme niet geheel onlogisch dat het zo is gelopen. Zeker niet gezien de bezoekersaantallen, zij het dat die mensen enthousiast waren. Overigens dacht ik dat dit museum was opgestart door (ex)medewerkers van Meermanno?
 3. De Kiekeboes (Merho)

  Als Nederlander volg ik de reeks al tientallen jaren. Ik kan oprecht nog altijd genieten van de woordspelingen en structuren. Om eerlijk te zijn zitten er voortdurend goede en slechte albums tussen. Een voorkeur voor een specifieke periode heb ik niet. Er zit gewoon een mooi verloop in van hoe verhalen verteld worden. Zo kun je merken dat Merho sinds Stalleart wat meer ging spelen met zijn manier van vertellen en het universum uitbreidden, iets wat de serie zeker goed heeft gedaan. Een goed album levert dat helaas niet per definitie op, net zoals de zogenaamd sterkere verhalen sinds het minderen. Soms is het lezen van een verhaal dan ook vermakelijk, maar met uitzonderingen moet de reeks het dan ook niet hebben van hoogstaande lectuur. Al zitten die er, ook de laatste tijd, zeker tussen. Ik noem daarbij de wat meer complexe albums Gebroken Zwart, Omtrent Oscar en de Dode brievenbus pareltjes, En in Kwade dagen als kleine pareltjes. Al met al blijf ik de reeks (waarschijnlijk) nog wel even volgen.
 4. Stripverfilmingen

  Geen stripverfilming maar wel een documentaire over strips: Gisteren is de crowdfunding voor 'the scrooge mystery' gestart, een documentaire over Dagobert Duck en Don Rosa. De eerste beelden staan daar ook al bij online: https://www.kickstarter.com/projects/scroogemystery/the-scrooge-mystery-a-feature-duckumentary?ref=category_popular En gesproken over Valerian: Kanari films maakte een documentaire over Mézières en Christin. http://www.kanarifilms.fr/portfolio-item/lhistoire-de-la-page-52/ Heeft iemand trouwens al de nieuwe Guardians of the Galaxy film gezien? Helemaal niet slecht, maar de eerste kon mij net iets meer smaken.
 5. Strips van tekenfilms

  Deze bewerking is ook gedaan met de tekenfilms Asterix en de Noormannen en De 12 werken van Asterix. Deze laatste is recent nog opnieuw uitgebracht. Ook in het Nederlands. Overigens zal men voor de volgende Asterix-animatiefilm weer een verhaal brengen dat niet op een album is gebaseerd. Ik ben benieuwd of dat ook zo'n voorleesboek zal krijgen. De Kuifje film van Spielberg heeft ook verschillende albums opgeleverd. Zowel een strip met beelden uit de film, als een voorleesboek. Een vreemde eend in de bijt is wat dit topic betreft het Kiekeboes album Misstoestanden: "Het album waar de film NIET op is gebaseerd" zoals in de aankondiging staat. Dit naar aanleiding van het feit dat Merho (zacht uitgedrukt) zéér slechte ervaringen had met wat ze met zijn strip hadden gedaan (de film is overigens ook compleet geflopt). Deze ervaringen heeft hij dan overigens weer gebruikt voor het album 'de simstones'. Ondanks dat Misstoestanden niets met de film te maken had, was het volgens mij wel gebaseerd op het oorspronkelijke verhaal dat was bedacht. Totdat er een regisseur mee aan de haal ging die 'zichzelf zo nodig moest bewijzen'.
 6. Stripverfilmingen

  De komende Robbedoes film krijgt nu al de nodige aandacht, zo vond ik al meerdere foto's en korte making-off clips: http://www.allocine.fr/video/player_gen_cmedia=19569805&cfilm=253053.html http://www.allocine.fr/video/player_gen_cmedia=19569162&cfilm=253053.html
 7. Welke Filmintro's Vind Je Mooi?

  Catch me if you can
 8. Asterix

  Die vergelijking zag ik elders ook al gemaakt worden. En op basis van de nu beschikbare informatie hoeft dat niet geheel onterecht te zijn. Op de facebookpagina van Asterix is de Nederlandse titel trouwens (helaas) bevestigd.
 9. Asterix

  Volgens de facebookpagina van Van Ditmar zou het nieuwe album in Nederland "de race door de Laars" heten. Ik ben benieuwd. Hopelijk een album dat toch minstens het niveau haalt van de Picten en niet van het vorige, dat ik maar slap vond.
 10. Stripdagen Rijswijk 2017

  Nevermind, ik lees nog even door voordat ik eventueel reageer.
 11. Strips in de media

  Die eerste Winch film (dus niet die vreselijke serie) vond ik nog best goed. Alleen de tweede film was een misser. De Romeinse Lusthof vond ik erg goed. Mooi omgezet naar 3D en leuk gemaakt. Het werkte uitstekend. Ik zie dan ook liever in die trant nog een film daadwerkelijk gemaakt worden, dan in live-action. Ik zie wel dat men bij Robbedoes op de jeugd mikt. Desondanks zullen ze ook rekening moeten houden met alle andere fans denk ik gezien het 'fenomeen'. De XIII tv-films vond ik trouwens ook goed. Jammer alleen van het feit dat Jason Bourne zo goed in het geheugen van veel filmkijkers zit, anders het vast opvolgers gekregen.
 12. Strips in de media

  Deze afbeelding van Robbedoes en Kwabbernoot doet me denken aan de eerste Paling en Ko verfilming. Nu vond ik die tamelijk goed, maar dat kwam ook omdat de stijl goed paste bij de strip. Hier vraag ik het me af. Maar kom, op 1 afbeelding kun je nog niets zeggen dus ik zal op zijn minst de trailer afwachten. Het kan ook nog wel eens heel aardig uitpakken. Maar ik houd mijn hart een beetje vast. Wat stripverfilmingen algemeen: Je hebt goede en je hebt slechte. Adele Blanc-Sec vond ik zeer genietbaar, evenals (als één van de weinige) de Nikopol-film van Bilal. De eerste Smurfen was erg Amerikaans, maar viel me erg mee. De eerste wee Asterix-films konden me ook smaken (die laatste twee waren dan weer steeds grotere rampen), evenals de laatste twee Lucky Luke films. Michel Valiant was aardig, maar daar hield het voor mij bij op.
 13. Strips in de media

  Ik denk eerder dat je kunt spreken over Nederlandstalig erfgoed? Overigens heeft ook de lokalere media aandacht besteed aan dit onderwerp: http://denhaagfm.nl/2017/01/11/hagenaar-heeft-grootste-verzameling-strips-van-nederland-te-koop/
 14. Welke Filmintro's Vind Je Mooi?

  @stuvio: In principe is elke intro van een Wes Anderson film mooi.
 15. Documentaires Voor M'n 2De Scherm

  Man on Wire vond ik erg knap. Misschien kun je ook eens een britse Detective luisteren? Dat is toch meer praten dan actie. En te denken van een luisterboek of hoorspel?
×