Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Deweb

Members
 • Aantal items

  167
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

266 profielweergaven
 1. Striptitels met cijfers

  Op Twitter kwam de vraag naar boeken met cijfers in de titel. Daar kwamen natuurlijk veel gewone boeken op, maar wat betreft strips? Daar zijn er toch ook heel wat van. Zomaar een lijstje: - Largo Winch: 20 seconden / De drie ogen... - XIII : Dertien contra één / Drie zilveren horloges - Jump: Boek XIII - Douwe Dabbert: De kast met 1000 deuren - Franka: De dertiende letter - Kiekeboe: 99 plus - Gilles de Geus: De zeven provinciën Wie weet er nog meer?
 2. Stripdagen Haarlem 2018

  Klopt. Het leuke voor mij is echter dat die andere culturele instellingen óók mee doen aan dit festival. Zo heb ik toch al interessante plekken ontdekt.
 3. De Grote Finale: pagina 40 vs. pagina 46

  Misschien is het interessant dat de inbrengers hun plaat nog eens verdedigen? Tenzij ze niets aan hun eerdere commentaar toe te voegen hebben natuurlijk.
 4. De Kleine Finale: pagina 6 vs. pagina 15

  Mee eens. Die andere pagina's zijn ook niet lelijk, maar voor mij is dit de echte finale. En direct een hele lastige. @Kool Thing en @Simon: Waarom moet één van deze twee de 3e plaats krijgen?
 5. Het scenario van de (mogelijke) Thorgalfilm.

  Jeremiah vond ik als serie nog wel aardig indertijd, al had het feitelijk weinig te maken met de strip. Ook in bepaalde kringen word de serie volgens mij wel gewaardeerd. Blueberry was uiteindelijk te spiritueel. Overigens is ook De Bloedbruiloft verfilmd, door Dominique Deruddere. Best aardig, maar niet zo heerlijk duister en dodelijk als de strip. Enfin. Terug naar Thorgal. Ik ken de strip niet goed genoeg, van mij mogen ze veel van het werk van Van Hamme wel verfilmen. Zeker het vroegere. Mits goed gedaan.
 6. [Tweede Ronde (7)] pagina 32 vs. pagina 49

  Gaat de plaat met de beste looptechniek nu winnen? Allebei zijn het overigens filmische prenten, zelfs zonder tekst. Maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor die van mezelf. Al leid A je misschien wel beter en rustiger door de pagina heen, Franq ligt me gewoon net een klein beetje meer.
 7. Robbedoes

  Met de film die volgende maand moet uitkomen verscheen er een nieuwe poster waarop een Frans blog alvast commentaar gaf: http://stagiairedesaffiches.fr/index.php/2017/12/11/spirou-et-fantasio-laffiche-de-lespionnage-francais/
 8. [Tweede Ronde (2)] pagina 11 vs. pagina 6

  Een hele lastige. Beide tekenaars/vertellers zijn mij bijna even lief. Het verschil: De plaat van Asterix lonkt echt en is al bijna te lezen zonder echt te lezen. Bij Guust moet je tot het laatste plaatje lezen om de grap te zien. Beide enorm sterke dingen. En juist daarom zo lastig. Hier moet ik me nog even op bezinnen.
 9. [Eerste Ronde (26)] pagina 53 vs. pagina 31

  Plaat B is misschien visueel oerlelijk, maar als verhaal mag het zeker tellen. De hele herkomst van superman in 4 platen en amper woorden. Dat is niet heel moeilijk, maar weet het maar eens te doen. Dus daarom ik stem ik tegen mijn eigen plaat die toch wel wint.
 10. [Eerste Ronde (14)] pagina 35 vs. pagina 49

  Twee prachtige pagina's die een sterke sfeer uitademen. De keuze is dan ook lastig. Uiteindelijk heb ik niet gekozen voor mijn eigen plaat, maar voor die van De Wortel. Die heeft om de een of andere reden nét dat beetje meer.
 11. [Eerste Ronde (8)] pagina 23 vs. pagina 14

  Hoewel A inhoudelijk erg saai is, zorgen de indeling en de 4e muur grapjes voor een pagina die nét iets geslaagder is dan B al bevalt die me ook wel ergens door de opbouw ervan.
 12. [Eerste Ronde (5)] pagina 13 vs. pagina 63

  @Red Arrow: Ik begrijp je idee, al had ik dat niet met deze pagina. Nu ben ik wel benieuwd wat jouw mooiste pagina uit Amoras is. Of één van jouw mooiere pagina's. @esteban²: Bij kunst is het vaak het gevoel dat overheerst of zou moeten overheersen om er een mening over te hebben. Daarom vind ik de keuze tussen deze twee pagina's ook best lastig.
 13. [Eerste Ronde (5)] pagina 13 vs. pagina 63

  Het truukje is misschien niet nieuw (zeker niet in deze reeks), maar het levert naar mijn mening wel mooie beelden op en laat goed zien waar wie staat. Het helpt de lezer even terug op weg en het verhaal een stukje vooruit. Overigens is ook plaat A vrij standaard. Een eind op deze manier heb ik ook al vaker gezien. En toch houd ik ervan. Inderdaad gelijkwaardige platen dus, en daarom misschien juist zo'n interessant duel. Hierover ga ik me nog even goed achter het hoofd moeten krabben.
 14. [Eerste Ronde (4)] pagina 6 vs. pagina 19

  Ik vind pagina B ook erg de moeite, maar tegen Guust kun je moeilijk op. Beter en vooral eerlijker was geweest om twee pagina's van Franquin tegen elkaar te laten strijden.
 15. [Eerste Ronde (3)] pagina 55 vs. pagina 11

  Een lastige. De ene is heel sfeervol, de ander vooral heel geestig door de heerlijke rol van Obelix. Broeva Haro! Ik ga voor de Asterix, een Kraai-achtige pagina zal ongetwijfeld nog wel eens langs komen dit toernooi.
×