Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Deweb

Members
 • Aantal items

  176
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

400 profielweergaven
 1. Deweb

  Stripverfilmingen

  Ik heb de Guust-film gisteren ook gezien. En ik denk dat we toch mogen spreken van een redelijk geslaagde transformatie naar het witte doek en de tegenwoordige tijd. De humor en personages van Franquin blijven als een paal overeind staan (en dat hebben mijn lachspieren geweten), maar ook het verhaal zit goed in elkaar zonder dat het heel bijzonder is terwijl het wel de gekende situaties aan elkaar verbind en enkele vragen oplost. Er zijn kleine veranderingen aangebracht waardoor het misschien eerder een 'geïnspireerd door' film zou kunnen zijn, maar wie daardoorheen kijkt zal zich denk ik wel amuseren met de fratsen van Guust en (in grotere mate) Pruimpit. @werner: Kleine opmerking bij je review, in één aflevering horen we om welke contracten het gaat. Namelijk om die van een nieuw te bouwen redactie. En dat is ook wel nodig. Overigens zag ik ook Valerian. Schitterend gemaakt en ook het verhaal is de moeite, helaas tot het gedeelte rond Rihanna. Daar ontspoort de film verhaaltechnisch nét teveel om het Besson volledig te kunnen vergeven.
 2. Maar misschien dat die kramen dan weer elders stonden?
 3. Ik schrok daar gisteren ook even van, maar uiteindelijk viel me dat toch enorm mee. Ook de aansluiting was redelijk goed. Maar 4 uur> is inderdaad veel. Zelf wijt ik de relatieve rust (er liep toch redelijk wat volk) aan het fenomeen 'zondag-op-stripbeurzen' in combinatie met het mooie weer waar volop gebruik van werd gemaakt: De terrassen in het centrum zaten goed vol! In de rondvaart die ik deed werden de gasten trouwens nog even geattendeerd op de beurs. Wat de beurs zelf betreft weet ik niet of het groter of kleiner was dan voorheen. Dit was mijn eerste Chasse-beurs. Gevoelsmatig leek het echter wel minder dan pakweg de sporthal waar ze hiervoor zaten. Eerder Gouda. Dit kan ook een geval van schijn-bedriegt zijn: In Houten leek het voor veel bezoekers ook eens minder toen we één zaal weghaalden, terwijl we dezelfde ruimte op een andere plek bij hadden. Hier zou het zodoende best eens omgekeerd kunnen zijn: door de vele relatief kleine zalen leek het minder dan een 'gewone' grote beurs. Enfin. Genoeg over de ruimte en het aantal stands (uiteindelijk was die voldoende), want net zo belangrijk is hoe de beurs an sich was. En daarover ben ik zeker niet ontevreden. Mooie locatie, goede sfeer, fijne opzet, goede horeca, leuk aangekleed en aardig dat er ook buiten nog wat stond met redelijke tot goede spullen die ik binnen ondanks het ruime aanbod een beetje miste. Wat wel jammer was, is dat er aan de buitenkant nergens te zien was dat er binnen iets te doen was. Een vlag had toch nog wel in het budget gepast? Of ben ik nu een muggenzifter? Complimenten tot slot voor de aanbieders die hun 'bananendozen' hadden gesorteerd (en dat waren er redelijk wat). Goed voor het oog, makkelijk voor het zoeken.
 4. Deweb

  Stripverfilmingen

  Ik weet niet of ik met de lichte aanpassingen in stijl tevreden ben. Maar na het vorige deel ga ik hier blind heen. Overigens zag ik gisteren dat De Kleine Robbe in Nederland op DVD is uitgebracht. Ook Guust Flater staat al aangekondigd.
 5. Deweb

  Stripdagen Haarlem 2018

  Ik was er beide dagen als standhouder van de info-stand op de grote markt. Ja, in die hete zon en tegenover Hanco Kolk. Het water en de zonnebrandcreme hebben, zeker op zaterdag, rijkelijk gevloeid. Maar beide dagen mocht ik toch niet klagen over de omzet. Ook was het zoals altijd weer heel gezellig. Natuurlijk zijn er nog altijd de gebruikelijke gebreken als het aankomt op informatie, maar die neem ik eigenlijk voor lief. Ze horen erbij want de sfeer was gewoon goed. Buiten de verkoop heb ik ook nog een paar fijne nieuwe aankopen kunnen doen, zoals een gesigneerde Inspecteur Netjes, de eerste spider-man bundel en de nieuwe uitgave van Ype en Abe. 2020, here I come.
 6. Deweb

  Stripmuseum in Rotterdam failliet

  Dat is eigenlijk best jammer, maar het is fijn dat het uiteindelijk allemaal toch nog (redelijk) goed is gekomen.
 7. Deweb

  Stripdagen Haarlem 2018

  Nog meer tekenaars (op de Small Press buiten beurs) http://www.stripdagenhaarlem.nl/Programma/small-press-grote-markt.html#.WvSV_qSFPIU
 8. Deweb

  series compleet houden of stoppen

  Je kan ook tijdelijk stoppen. Veel serieus, en zeker bijvoorbeeld Suske en Wiske, kun je later relatief makkelijk weer compleet krijgen mocht je spijt krijgen. Tenzij je 1e drukken verzameld.
 9. Deweb

  Strips op de Markt Gouda 6 mei

  Goed weer, veel zichtbare bezoekers vanuit alle leeftijden (hopelijk ook kopers), goede sfeer en de nieuwe 2e locatie voor tekenaars is goed gevonden. Enig nadeel? Toch veel bananendozen zonder sortering. Nu begrijp ik de gedachte daarachter wel, maar het is jammer. Maar al bij al was het weer eens leuk om op een beurs te zijn :-) . En Gouda is sowieso altijd fijn.
 10. Deweb

  Striptitels met cijfers

  Op Twitter kwam de vraag naar boeken met cijfers in de titel. Daar kwamen natuurlijk veel gewone boeken op, maar wat betreft strips? Daar zijn er toch ook heel wat van. Zomaar een lijstje: - Largo Winch: 20 seconden / De drie ogen... - XIII : Dertien contra één / Drie zilveren horloges - Jump: Boek XIII - Douwe Dabbert: De kast met 1000 deuren - Franka: De dertiende letter - Kiekeboe: 99 plus - Gilles de Geus: De zeven provinciën Wie weet er nog meer?
 11. Deweb

  Stripdagen Haarlem 2018

  Klopt. Het leuke voor mij is echter dat die andere culturele instellingen óók mee doen aan dit festival. Zo heb ik toch al interessante plekken ontdekt.
 12. Deweb

  De Grote Finale: pagina 40 vs. pagina 46

  Misschien is het interessant dat de inbrengers hun plaat nog eens verdedigen? Tenzij ze niets aan hun eerdere commentaar toe te voegen hebben natuurlijk.
 13. Deweb

  De Kleine Finale: pagina 6 vs. pagina 15

  Mee eens. Die andere pagina's zijn ook niet lelijk, maar voor mij is dit de echte finale. En direct een hele lastige. @Kool Thing en @Simon: Waarom moet één van deze twee de 3e plaats krijgen?
 14. Deweb

  Het scenario van de (mogelijke) Thorgalfilm.

  Jeremiah vond ik als serie nog wel aardig indertijd, al had het feitelijk weinig te maken met de strip. Ook in bepaalde kringen word de serie volgens mij wel gewaardeerd. Blueberry was uiteindelijk te spiritueel. Overigens is ook De Bloedbruiloft verfilmd, door Dominique Deruddere. Best aardig, maar niet zo heerlijk duister en dodelijk als de strip. Enfin. Terug naar Thorgal. Ik ken de strip niet goed genoeg, van mij mogen ze veel van het werk van Van Hamme wel verfilmen. Zeker het vroegere. Mits goed gedaan.
 15. Deweb

  [Tweede Ronde (7)] pagina 32 vs. pagina 49

  Gaat de plaat met de beste looptechniek nu winnen? Allebei zijn het overigens filmische prenten, zelfs zonder tekst. Maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor die van mezelf. Al leid A je misschien wel beter en rustiger door de pagina heen, Franq ligt me gewoon net een klein beetje meer.
×