Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Theoak

Members
 • Aantal items

  888
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

617 profielweergaven
 1. Theoak

  Stripspeciaalzaak.be

  500.000 euro een grijpstuiver? Voor 70.000 strips en 100.000 tijdschriften is dat ca. 3 euro per stuk. Er zullen natuurlijk dure strips tussen zitten, maar ook jaargangen Donald Duck en Eppo met een waarde van enkele dubbeltjes per stuk. Opbreken en verkopen in kavels kan natuurlijk ook, maar reken 17 items per kavel, en 10 minuten werk per kavel (dat is een lage schatting), dan ben je een jaar full time bezig.
 2. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Van bepaalde auteurs zijn er stichtingen in het leven geroepen die ook uitspraken doen over de echtheid van een tekening die aan de betreffende auteur is toegeschreven; dat is bijvoorbeeld het geval bij Hugo Pratt, Hergé, en ik meen dat er van Jacobs ook een soortgelijke instantie is. Van andere auteurs zijn zoons en dochters belast met dit soort onderzoeken (Rosinski bijvoorbeeld of Manara). Alles is te vervalsen, dus inderdaad ook certificaten.
 3. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Er zijn aanbieders geroyeerd omdat ze bewust de boel om de tuin hebben geleid. Anderen hebben een waarschuwing gekregen. Het hangt van geval tot geval af.
 4. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Dat is inderdaad het grote probleem. Maar zelfs van tekenaars met een moeilijker na te bootsen techniek worden er veel valse tekeningen aangeboden. Delaby is daarbij 1 van de voorbeelden. Het waren ook eerder commissies dan opdrachttekeningen te noemen, maar beide zijn er met en zonder naam van de begunstigde. Je kunt besluiten om geen dédi's en commissie-tekeningen meer te plaatsen tenzij met een certificaat van echtheid door de tekenaar of diens gerechtigde, maar dan wordt de spoeling wel erg dun en ontneem je mensen de mogelijkheid om voor een betaalbare prijs iets origineels van een geliefde tekenaar te kunnen kopen.
 5. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Dit wordt zeker opgepakt. Het zijn tekeningen geveild in de tweede helft van 2016 en het eerste kwartaal van 2017. Al een tijdje geleden dus. De tekeningen zijn helaas geen overduidelijke vervalsingen, want anders hadden we hier wel al eerder lucht van gekregen.
 6. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Het gebeurt niet bij alle kavels met een reserveprijs. De aanbieder moet hier wel mee hebben ingestemd, vooralsnog is dit een test.
 7. Theoak

  Originelen

  Geen idee, ik heb origineel werk voor deze reeks inderdaad niet eerder gezien dan dit werk. Het beste is dan misschien nog wel om de tekenaar zelf te benaderen. Misschien dat hij ze nog heeft en niet wil verkopen, misschien zitten ze bij de uitgever of zijn ze kwijtgeraakt / vernietigd?
 8. Theoak

  Hans Kresse

  Hans Kresse is een hele goede tekenaar. Ik denk zeker op het niveau Harold Foster. In zijn tijd en op zijn gebied (realisme) zeker één van de besten. Echter is het niveau van de huidige tekenaars zo hoog geworden dat zijn werk nu niet meer zo zou opvallen als vroeger.
 9. Theoak

  Strips in de media

  Strips zie ik zeker wel als cultureel relevant, misschien dan niet alle strips, maar toch wel een hoop! En daarom hoeft een museum of bibliotheek wat mij betreft ook niet alles te hebben, een goede doorsnee zou genoeg moeten zijn om de geschiedenis en ontwikkeling van de strip in beeld te brengen. Het gaat zo te lezen zeker om een financiële kwestie, maar een taxatiewaarde van 1,8 miljoen is geen verkoopwaarde van 1,8 miljoen. De KB is zo te lezen definitief afgehaakt, en ik heb geen idee of er nog een andere serieuze gegadigde is voor deze prijs, ik denk dat het te veel gevraagd is.
 10. Theoak

  Strips in de media

  Niet waardevol is niet hetzelfde als waardeloos! Er zullen hier vast ook veel 'normale' strips en stripbladen tussen zitten die een verkoopwaarde hebben van 0,5 - 1 euro. Wat is het nut voor een museum of bibliotheek om dit aan te schaffen? Ook heb ik me verbaasd over het percentage van de compleetheid van 97,4 %. Dat lijkt heel veel, maar in absolute aantallen mist er ook best nog wel wat. Ik meende dat hij nagenoeg alles heeft, maar misschien is er al wat verkocht.
 11. Theoak

  Strips in de media

  Waarom zou een museum of bibliotheek hier heel veel geld aan moeten uitgeven? Het zal toch grotendeels in een magazijn terecht komen. Verreweg het meeste is ook niet bijzonder of waardevol. Het enige echt bijzondere aan deze collectie is de omvang.
 12. Theoak

  Stevig karton

  De backing boards voor comics zijn vaak kleiner dan A4, maar je kunt bij een goede kantoorgroothandel of copyshop/drukkerij karton in alle maten bestellen. Vaak is dat niet duurder dan 0,20 euro per stuk.
 13. Theoak

  Dark Dragon Books

  Los daarvan vind ik dat dit soort opmerkingen van een uitgever speculatie in de hand werken. Er zullen nog meer dan genoeg albums in stripwinkels liggen en natuurlijk is het goed als ze deze verkopen, maar als exemplaren voor speculatie worden opgekocht zullen nieuwe instappers bij een reeks te maken krijgen met dure (of geen) exemplaren, wat de lol snel bederft.
 14. Theoak

  Originelen

  Als je vrouw ook in de slaapkamer is het probleem dan nog niet helemaal opgelost...
 15. Theoak

  B of C series

  Bagger is het zeker niet, maar enige gelijkenis met de (betere) serie Konvooi kan niet ontkend worden. Goed getekend door Stéphane Louis, en de personages komen ook wel goed uit de verf, enkel hadden de verhalen wel iets beter gemogen. Durango is nou echt een B-serie die mij al jaren zeer goed kan smaken.
×