Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Theoak

Members
 • Aantal items

  866
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

549 profielweergaven
 1. Theoak

  Originelen

  Die presentatie met die zwarte randen doet mij aan rouwkaarten denken...
 2. Theoak

  Stripdagen Haarlem 2018

  Veldhoven is een prima beurs en naar mijn mening mede gezien de diversiteit en de goede organisatie de leukste beurs van Nederland, maar het is geen beurs die jaar in jaar uit met bekende auteurs op de proppen komt. En dat is geen negatief iets, maar ik denk een keuze. Zonder netwerk en een zak geld is het lastig om bekende auteurs te strikken.
 3. Theoak

  Stripdagen Haarlem 2018

  Ik denk dat niet alleen de reiskosten een rol spelen, maar vooral ook de reistijd. Voor veel tekenaars is een beurs in Frankrijk simpelweg dichterbij dan een beurs in ons mooie Nederland! Ook zijn de oplages in Frankrijk stukken groter en misschien daardoor ook de invloed van een Franse uitgever op een tekenaar. Het zou me niks verbazen als contractueel enkele bezoeken aan Franse beurzen zijn vastgelegd.
 4. Theoak

  Stripdagen Haarlem 2018

  Ik denk dat er geen 100 dédi verzamelaars zijn die 200 euro de man stukslaan op een stripboekenbeurs. En dan is het nog de vraag waar ze het uitgeven; als het enkel bij de stands is met (dure) tekenaars, dan heeft de gemiddelde standhouder daar niet veel aan. Die heeft dan liever de bezoekers die komen voor hier en daar boekje, speciale uitgave, tekening van een locale hero.
 5. Theoak

  Originelen

  Maar ik heb de voorwaarden nog niet gelezen...
 6. Theoak

  Originelen

  Ik verwacht dat de beginprijs de ondergrens van de schatting (of iets lager?) zal zijn. Ik denk niet dat alles vanaf 1 euro is en dat bij geen andere bieders je voor heel weinig zulke stukken zult kunnen bemachtigen. De meeste (grote) veilingen bieden naast live bieden ook de mogelijkheid om online mee te bieden.
 7. Theoak

  Originelen

  Mooie, gevarieerde veilinglijst. Ik heb begrepen dat dit in plaats van Sotheby's is gekomen.
 8. 2e weekend kan ook hoor!
 9. Vooral de temperatuur, met mooi weer is een binnenbeurs niet verstandig. Maar ook rondom de feestdagen komen er minder mensen op een beurs af, ik kan me de beurs in Leeuwarden van vorig jaar nog goed voor de geest halen... Ik zou niet weten waarom deze beurs niet begin maart (eerste weekend?) kan worden gehouden. Met welke beurs zou dat dan botsen? DCC/de stripdagen zal pas een maand later zijn als die samenwerking doorgaat, Deventer is pas later in april, maar de Belgische beurzen heb ik niet zo scherp in het vizier.
 10. Mei en juni blijven riskante maanden voor een binnenbeurs. Misschien is de hal niet eerder beschikbaar, maar maart of april zou mij meer geschikt lijken.
 11. Theoak

  Commissions Topic - Contacten, prijzen en de buit.

  De groei is zeker nog niet uit de prijzen, maar wie kan voorspellen wat de prijzen over 20 jaar zullen zijn? Wat nu een goede aankoop kan zijn geweest kan dan misschien weggegooid geld zijn. Koop dus iets omdat je het mooi vindt en er plezier aan beleeft, maar niet met de verwachting dat alles alleen maar meer waard zal worden.
 12. Zolang de stripmakers er niets mee kunnen verdienen zie ik dit niet van de grond komen. En als liefhebber van papieren strips ben ik daar niet rouwig om.
 13. Theoak

  Het scenario van de (mogelijke) Thorgalfilm.

  Als er 1 auteur voor de grote massa heeft geschreven dan is het wel Jean Van Hamme! Daar is ook niets mis mee, maar de betere verhalen op stripgebied komen toch echt van hele andere auteurs.
 14. Theoak

  Het scenario van de (mogelijke) Thorgalfilm.

  Ik ken een Thorgal-adept die zijn kinderen Jolan en Aaricia heeft genoemd... Desberg geen goede scenarist? Baard en Kale, 421, Jimmy van Doren, Mick Mac Adam, De Schorpioen, IRS, Golden Dogs en zo nog een paar...
 15. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Het enige, maar bij deze tekenaar niet correcte, argument zou kunnen zijn dat hij vooral bekendheid geniet in Italië. Zo zijn er ook enkele Italiaanse auteurs die vooral bekend zijn in Frankrijk die in de Original Comic Art auction worden opgenomen en niet in de Italiaanse veiling.
×