Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Theoak

Members
 • Aantal items

  1.057
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

1.089 profielweergaven
 1. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Dat is geen verdediging van mijn werkgever, want dat zijn stripwinkels niet. Ik praat ook niets goed, maar Catawiki maakt geen onderscheid tussen particuliere srtripverkopers en professionele (=beroepsmatige) stripverkopers voor wat betreft de inhoud van de kavels. Ik zal en kan ook niet ingaan op individuele aanbieders (pro. of part.), want ik weet niet hoe zij aan hun 'handel' komen. Het zal voor de bieders op de veilingen ook niet uitmaken of ze het nu kopen van een winkelier of een particulier. Als je verzamelaar en vaste klant bent van een winkel die je ervan verdenkt boeken achter te houden voor een speculatief hogere opbrengst, dan zul je die er zelf op aan moeten spreken. Als (beginnende) particuliere verkoper zal er vast wel eens een kavel afgekeurd worden, en dat levert frustratie op, wat ik goed kan begrijpen. Maar de afspraken en grenzen van wat wel en niet kan worden geaccepteerd zijn voor alle verkopers gelijk, en als een professionele verkoper te vaak aan de verkeerde kant van de grens zit van wat toelaatbaar is, dan wordt die daar ook gewoon op aangesproken. Of je dat wilt geloven is niet aan mij, maar zoals het hierboven staat is zoals ik het zie en zoals ik werk.
 2. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Voor de levensvatbaarheid van last dodo lijkt het mij essentieel dat items van meer dan 75 euro te koop mogen worden aangeboden. De beperking van 75 euro heeft in het verleden ook niet tot meer veilingaanbod geleid.
 3. Ik kan me niet voorstellen dat dat genoeg bezoekers zal trekken...
 4. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Het is geen exacte wetenschap, dus bij items in het grensgebied zal er altijd discussie mogelijk blijven, en is pas achteraf te bepalen wie er gelijk heeft. Geen enkele markt is volledig transparant, dus een verkoopprijs van 19,95 euro voor een boek in een winkel dat elders is uitverkocht bijvoorbeeld wil niet zeggen dat de werkelijke waarde niet 50 euro of meer kan zijn. Dat een stripwinkel boeken achteruit houdt om niet veel later te kunnen veilen voor een hoger bedrag vind ik vanuit het standpunt van de verzamelaar een slechte zaak. Wat ik weet van diverse stripspeciaalzaken is dat zij er niets voor voelen om voor de normale winkelprijs te leveren aan particuliere handelaars die er dan met de (veiling-)winst vandoor gaan. Als die handel er niet zou zijn, dan zouden volgens mij bijna alle verzamelaars wel bediend kunnen worden met de huidige oplagen.
 5. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Een album dat is gekocht voor de vaste boekenprijs mag een minuut later tweedehands voor 1 euro te koop worden aangeboden. Het gaat bij de acceptatie van een kavel om de te verwachten opbrengst. Dat een kavel het beter of minder goed zal gaan doen dan 50 euro is nooit met zekerheid vast te stellen. Als een zelfde soort kavel niet voldoende opbrengt bij herhaaldelijke plaatsing zal de aanbieder worden gevraagd om dat kavel uit te breiden. Bij catawiki worden kavels beoordeeld en geen aanbieders. Dus blijf het proberen en bied kavels aan met een geschatte opbrengst ruim boven de 50 euro, dan kan daar geen misverstand over bestaan!
 6. Theoak

  Originelen

  Op beurzen verkoopt hij ook origineel werk. Maar daar hebben we nu natuurlijk niets aan...
 7. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  De klantenservice zal contact opnemen met beide partijen, maar het is niet zo dat de koper automatisch gelijk krijgt. Het aanbod om 20 procent korting te geven vind ik zelf niet zo handig, want dat impliceert dat er wel iets is mis gegaan. Er zal bij welles-nietes vast ook worden gekeken naar eerdere transacties van koper en verkoper.
 8. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Serie of 'stripheld' is het sterkste, dan auteur, dan genre/thema en dan uitgever.
 9. Staat iets leuks in de aankomende veiling op zwiggelaarauctions.nl
 10. Theoak

  Okko

  Ik heb 1 zo'n tekening gezien bij de luxe versie, en dan leek meer op de 2e hierboven afgebeeld dan de eerste, dus niet echt heel bijzonder. Het tekenwerk met name sprak mij niet aan. Wat saaie plaatjes met weinig detaillering. Het oogde allemaal wat gehaast.
 11. Zat Gord niet in een soort Atomium opgesloten, waar hij dreigde te verdrinken / verbranden. Dit stond ongeveer in dezelfde periode in Kuifje als Rork. Ik heb de albums echter niet meer, maar het zou in deel 1 of 2 hebben moeten staan.
 12. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  De trouwe aanbieders worden week in week uit beloond met schitterende opbrengsten!
 13. Theoak

  Bij de pinken blijven

  Absurde vraagprijs, maar dat geldt bij bol.com wel voor meer strips. Ga maar eens zoeken op Jan, jans en de kinderen strips vanaf nummer 40.
 14. Dit laatste stuk is nou eens een goede analyse te noemen van de huidige stand van zaken. Maar alleen samenwerken is niet voldoende. Wil een soort van overkoepelende organisatie de strip beter voor het voetlicht kunnen zetten, dan is daar ook budget voor nodig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...