Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Theoak

Members
 • Aantal items

  933
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

719 profielweergaven
 1. Theoak

  Dédi's

  Hmm, toch wel...
 2. Theoak

  Music for Life- Stripveiling

  Een tekenaar kan bang zijn dat een mindere opbrengst invloed heeft op verkoopprijzen van ander werk van zijn/haar hand.
 3. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Misschien is de oplossing wel printen on demand, maar dan zouden er geen verschillen mogen zijn tussen de eerste oplage en vervolgdrukken, want anders krijg je daar weer gedonder mee. Ook is het vreemd dat de ene SSZ zegt zijn vaste klanten niet te kunnen voorzien vanwege een te lage levering en de ander heeft er over, waardoor ze deze elders kunnen aanbieden...
 4. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Dit is overigens een discussie die al eerder is gevoerd op dit forum. Poesje is dood? Zorg dat je als striplezer en verzamelaar een vaste stripspeciaalzaak hebt waardoor je zeker bent van je gevolgde reeksen. En laat je niet gek maken door hypes. Stripspeciaalzaken zouden zich hard moeten maken bij de uitgevers voor een voldoende grote oplage, en hun vaste klanten bedienen van hun bestellingen.
 5. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Ik zou zelf graag zien dat er minstens een half jaar of zo tussen zou zitten.
 6. Theoak

  Catawiki Zaagdraad

  Wat is het verschil met particulieren die her en der deze albums opkopen om er via marktplaats, catawiki, bobbedoes of zo geld aan te verdienen? Kijk maar op mp naar het aantal advertenties voor dit album. Dit gaat al allemaal ten koste van de echte liefhebbers, lezers en verzamelaars.
 7. Theoak

  De stripwereld in 2030 : quo vadis?

  Ik denk dat bovenstaande scenario's iets later dan in 2030 op zullen gaan treden. De 40+ ers van nu zullen dan tegen de 60 lopen, dus nog jong genoeg om te kunnen verzamelen.
 8. Theoak

  signeren Pojo Haarlem

  Probeer nog maar eens aan die luxe te geraken... Ik wacht wel een paar jaar totdat de hype wat over is gewaaid en zal dan t.z.t. een kopje van Blake en/of Mortimer gaan vragen aan Peter van Dongen. Van Teun Berserik heb ik gelukkig al een heel mooie getekende Mortimer.
 9. Theoak

  Music for Life- Stripveiling

  Dat zal zeker een rol spelen.
 10. Theoak

  Music for Life- Stripveiling

  Het is vrij uitzonderlijk als er al heel vroeg gedurende de looptijd van een veiling fors wordt geboden. Meestal komt dat wat later op gang, maar de reclame die er o.a. op dit forum voor is gemaakt zal daar mee te maken hebben en ook dat er weinig reserveprijzen zijn gehanteerd.
 11. Theoak

  catawiki prijzen tov beurs prijzen.

  Het is zeker niet naief, maar gewoon de simpele waarheid. Het eindbod op een veiling (en het maakt niet uit welke veiling) is per definitie de prijs die men er op dat moment voor over heeft. Het maakt ook niet uit of de aanbieder iemand laat meebieden of niet (het zal bij elke veiling waar dan ook voorkomen, maar zeker niet standaard zoals je veronderstelt). En ook al zou de verkoper de 'winnende bieder' zijn, het bod daar onder is wel echt en dus zo goed als gelijk aan het eindbod. Enige uitzondering is dat een verkoper met een leger aan stromannen alle biedingen vanaf een bepaald niveau uitbrengt, maar dat speelt bij mijn weten niet op veilingen van stripalbums met een waarde lager dan een paar honderd euro. Het kan natuurlijk de volgende dag wel weer anders zijn, omdat je afhankelijk bent van de aanwezige bieders. Dus hoe groter het aantal bieders en hoe groter het bereik van de veiling hoe beter de prijzen zijn te bepalen.
 12. Theoak

  catawiki prijzen tov beurs prijzen.

  Als het gaat om Nederlandstalige stripalbums kun je stellen dat de catawikiprijs (veilingopbrengst) de prijs is van dat moment. Er worden op die veiling overigens bijna nooit reserveprijzen gehanteerd. De catawikishopprijs is de vraagprijs van de verkoper, waarbij men naar elkaar kijkt, maar de koper bepaalt of hij dat er voor over heeft. Op marktplaats, maar ook op beurzen kijkt men naar die prijs en naar eventuele veilingopbrengsten en bepaalt aan de hand daarvan de eigen prijs. Vaak zijn die prijzen aan de hoge kant en zie je op een beurs grote verschillen in prijs voor dezelfde titels. Koop dus niet meteen, maar kijk eerst even rond (en koop dan bij Theoak....). 😉
 13. Theoak

  Gilles de Geus

  Gilles de Geus is samen met Douwe Dabbert het beste wat Nederland op stripgebied te bieden heeft!
 14. Theoak

  Vers Aangekondigd

  Slaine is toch wel bekend hier. Simon Bisley moet ook wel een belletje doen rinkelen. 2000AD is toch ook Engels?
 15. Theoak

  Originelen

  Dat lijkt me inderdaad overgetrokken.
×