Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

stilte

Members
 • Aantal items

  2.294
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Locatie
  Institute Benjamenta
 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

821 profielweergaven
 1. Geen idee hoeveel fora dit topic al meegaat (ik gok op 3?), maar in elk geval wordt het tijd het ook op dit nog eens op te starten. En dus gaat stilte van start met een vraag over... geluid. Ik ben toe aan een nieuwe hoofdtelefoon maar tja, welke koop je dan hé. Een collega en eveneens gepassioneerd muziekliefhebber raadde me momenteel eentje van B&W aan. Volgens hen brengen zij vandaag de dag de beste kwaliteit, maar is dat zo? Bij deze dus mijn vaag voor jullie. Elke tip is welkom want zoals voor zovele zaken is het aanbod wat groot. Keuzestress,het wordt onze ondergang.
 2. Geen idee of er al een topic was over dit soort vragen, maar ik wil best wel even beroep doen op jullie gedeelde kennis voor enkele probleempjes die ik ondervind. Andere vragen zijn natuurlijk ook welkom, in de hoop dat we elkaar kunnen helpen. Ik heb last van twee problemen, met als lastigste die bruine kringen in al iets oudere boeken. Nu ja, zo oud zijn ze ook weer niet, 't doet zich gek genoeg vooral voor bij enkele boeken uit dezelfde periode, eerste helft jaren '90. 't Gaat om boeken die blijkbaar een tijd lang onvoldoende verlucht en iets te vochtig hebben gestaan, met een soort schimmelvorming tot gevolg (denk ik toch?). Ik vermoed dat ook de papierkwaliteit een factor is, maar daar is weinig aan te veranderen natuurlijk. Mijn vraag is tweeledig: in eerste instantie de vraag of dit fenomeen automatisch stopte als de boeken naar een veel beter verluchte en minder vochtige ruimte verplaatst worden, dus een ruimte waar boeken zich goed thuis zouden moeten voelen. Of breiden die schimmeltjes zich sowieso nog uit eens ze in het boek zitten? Zo ja, hoe kan je ze wel stoppen, tegengaan of wie weet zelfs verminderen of verwijderen? Dat laatste zal vermoedelijk een utopie zijn, toch voor de gewone leek? Voor wie niet goed door had waarrover 't net gaat... 't lijkt eigenlijk een beetje op een "katrienewiel", maar dan op papier. In het begin zijn het nog van die kleine bruine vlekjes met een wat onregelmatige vorm (volgen de papiervezels). Een tweede probleem waar ik al eens mee kamp, vooral bij Europese uitgaves (de Amerikaanse en Canadese hebben er gek genoeg minder last van, dus ik vermoed alweer vanwege de papierkwaliteit): het kromtrekken van de bladen als het wat te vochtig is buiten, en zich dus vaak voordoet terwijl ik met mijn nieuwe lading strips huiswaarts keer. Enige oplossing daar lijkt ze gewoon goed verpakken tot ze veilig thuis zijn, in een dubbel zakje. het gekke is dat sommige boeken zich nadien weer mooi rechten, maar andere niet en die vervelende golving blijven behouden. Is er hiervoor een sluitende oplossing om de boeken weer mooi in vorm te krijgen? Aan het weer buiten is helaas niets te doen. Alle tips zijn welkom, en zoals gezegd, problemen die anderen ondervinden,... ook!
 3. Een topicje dat hier uiteraard niet mag ontbreken, dus start ik het alvast opnieuw op. Heeft het veel nu hier even een link te leggen naar de topics op de vroegere Reep, of verdwijnen die toch op termijn? Edit: hoe het ooit al verder verging, http://www.stripdatabank.be/stripforum/viewtopic.php?t=13499&start=0
×
×
 • Nieuwe aanmaken...