Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Lük Bey

Members
 • Aantal items

  286
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.lukbey.blogspot.com

Profile Information

 • Locatie
  Boekarest
 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

693 profielweergaven
 1. Lük Bey

  Suske En Wiske

  Dat lijkt me ook. Is het de eerste pagina? Hij zal dat hebben willen markeren.
 2. Mijn ouders hadden dat dus ik heb dat wel gelezen. Maar noit zelf aangeschaft, in tegenstelling tot de Nero's, Asterixen, S&W's, PP&BB's etc die ze ook hadden.
 3. Ik ga ervan uit dat dit ironisch bedoeld is, maar het zou wel eens kunnen dat sommigen hier niet weten wie TDPB is. Wat mij betreft: ik heb een kast vol strips, maar daar staan niet tussen: - superhelden - BV-strips, TV-strips en aanverwanten (incl 'Urbanus' en 'Kampioenen' ) - auto- en vliegtuigstrips a la Vaillant, Danny etc (al heb ik lang geleden wel eens een 'Brokkenmakers' gekocht) - Jommeke, Amoras, Bessy, Rode Ridder - Thorgal, Jeremiah, Lanfeust, Lucky Luke, Blauwbloezen, Alex, Jerome K Bloks... De lijst van wat ik wel heb is veel korter. - geen enkele graphic novel tenzij enkele die ik gekregen heb - Rooie Oortjes of Roze Bottel, maar verder wel het meeste van Dany - Eigenlijk bijna niks recents, op enkele uitzonderingen na (zoals werk van Dupré, Stallaert, Verhaegen, Rouffa en TDPB) Van sommige van de ontbrekende reeksen ga ik nog wel eens een paar albums selecteren ooit.
 4. Ragout? Er is dan toch een verschil tussen wat Nederlanders en Belgen onder 'kroketten' verstaan. Ik lees nog altijd met plezier oude S&W's terug, en 'Beersel' staat wat mij betreft ook ergens dichtbij de top. Niet echt een verhaal dat helemaal klopt, maar het is maar heel zelden bij S&W dat de opbouw en ontknoping beide tevreden stellen. Het enige album waar ik aan kan denken is 'de Stemmenrover', meteen mijn nummer één en gemaakt in dezelfde periode als de Blauwe Reeks. Ik vind juist wel dat de verhalen er rond die tijd van afspatten, maar je moet wel van wat goeie ouderwetse sfeer houden.
 5. Lük Bey

  Suske En Wiske

  't Zit in de lijnvoering denk ik. Met een dunnere lijn (en wat meer tekenfouten) zou het meer als vintage S&W overkomen.
 6. 't Is misschien niet elegant verwoord, maar ik vind het ook wel typisch postmodern om daar maar automatisch een seksuele invulling aan te geven. Beeldden E.P. Jacobs, of Hergé, of Will, of Pom, etc zich hun personages als een koppel voor? Ik denk dat we allemaal wel weten van niet, het waren gewoon onschuldigere tijden. Al zullen er wel uitzonderingen geweest zijn.
 7. Vanaf het moment dat de Blauwe Reeks er parallel bij komt, zijn die vroege S&W's allemaal sterke verhalen. Enkel 'de lachende wolf', 'de snorrende snor' en 'de windmakers' zijn zwakkere momenten maar dan meer vanwege de flauwe ontknopingen. 'Kwakstralen' is voor mij ook de eerste keer dat de kwaliteit ineens een flinke duik neemt, nochtans is het (volgens de 'totale tabel': http://suskeenwiske.ophetwww.net/studio/tabel.php) met dezelfde medewerkers gemaakt als de vorige tien en de volgende vijftien. Niet alleen de tekeningen zijn minder maar dat voortdurende gekwak is bijzonder irritant . Nu is dat wel al album 57, en tussen de erop volgende albums zitten nog verschillende goeie verhalen, maar toch een beetje een 'jump the shark' album wat mij betreft.
 8. Ik weet niet of deze al vermeld is maar ik moest er meteen aan denken. Korte verhaaltjes van 'Koning Arthur' stonden in een aantal Suske & Wiske vakantiealbums uit de jaren '90 en ik heb me daar indertijd goed mee geamuseerd. Ik hoop al jaren dat die eens in een album verschijnen en heb dat zelfs al eens gezegd aan enkele tekenaars die Rik De Wulf kennen. Bescheiden als ik ben, ga ik ervan uit dat het dus 100% aan mij te danken is dat dit volgens een mededeling op zijn website ook gaat gebeuren. http://www.rikdewulf.com/comics/arthur/
 9. Ik vind daar niks mis mee, met die gele luchten. Maar het is precies wel typisch iets voor westerns, Lucky Luke deed dat ook veel maar die reeks heeft ook een heel apart kleurgebruik. Dat het bij de Blauwbloezen zo vaak gebeurt, zal inderdaad wel precies zijn om af te steken tegen de blauwe uniformen. Ik moest meteen denken aan het 'orange & teal' kleurenpalet in films. Eens je dat opmerkt, krijg je dat niet meer 'unseen'.
 10. Op zijn hoogtepunt, zeer zeker. Geleidelijk aan begon het misschien een tikje naar bladvulling te neigen. Da's uit mijn 'ABC van de Strip', dat bijna af is en ik stilaan schaamteloos ga beginnen pluggen: de S van Scenario. De C daarin staat trouwens voor Cauvin en Charlier, twee van slechts een tiental auteurs aan wie een hele pagina gewijd wordt.
 11. Ik heb daar geen problemen mee, ik vind het een prima bijdrage al is ie dan een van de minst 'gelijkende' tot hier toe.
 12. Daarmee bedoelde ik dus niet die 'Floris' maar deze:
 13. 2 Je moet bijna van slechte wil zijn om die Rommelgem-hommages niet te willen zien. Die laatste is de enige waarvan ik zou denken, ok da's misschien wat weinig om ze met mekaar te vergelijken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...