Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Johan de Neef

Members
 • Aantal items

  277
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Johan de Neef

 • Verjaardag 31-05-1957

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.windmill-comics.com

Profile Information

 • Locatie
  Spijkenisse
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.050 profielweergaven
 1. De vergelijking met de Vleermuisman uit Gotham wordt wel vaker onterecht gemaakt. Winands heeft zijn personage gebaseerd op het jaren 20/30 pulppersonage the Black Bat waarvan hij in de jaren 40 een Nederlandse vertaling van had gelezen. Zijn Vleermuis werd uitgegeven in 1956. Batman zag zijn Nederlandse debuut pas 10 jaar later in 1966. Ook Batman was gedeeltelijk gebaseerd op de pulps van the Black Bat en dat is dan ook wel de enige overeenkomst. Voor wij in 2009 met de herdrukken van de Vleermuis begonnen, heb ik uitgebreid contact met de juridische afdeling van DC gehad om eventuele problemen uit de weg te gaan.
 2. De Vleermuis van Albert Winands was ook een redelijk vergeten personage tot we met Windmill Comics toestemming kregen om de verhalen te herdrukken in onze serie Hip Comics. We werken nu hard aan een hardcover op A4 formaat waar alle Vleermuis verhalen in komen te staan met een stevig dossier er bij.
 3. De linker is een uitgave van Dark Horse uit 2014 en de rechter van GC Press uit 2007
 4. Diamond Uk blijft tot zeker eind van dit jaar aan de rest van Europa leveren.
 5. Dat zal je aan Rik moeten vragen. Door het Corona virus zien en spreken we elkaar niet tot nauwelijks en heb ik zelf niet eens de proefdrukken onder ogen gekregen en zal het ook nog wel even duren voor ik mijn eigen exemplaar in huis heb.
 6. Diabolik nummer 2 is gedrukt en wel en gaat op zeer korte termijn naar de distributeur.
 7. Johan de Neef

  Deep6

  Waldo van Ghaluwe en ik zijn al weer even bezig met het tweede hoofdstuk van Deep6. Deze keer in kleur. Hier een paar pagina's als teaser.
 8. Ik lees op de Italiaanse site van Panini Comics dat zij met ingang van 2 april de nieuwe licentie houder zijn van DC in Italie. RW schijnt dus de licentie kwijt te zijn.
 9. Ik heb bijna een jaar in die kazerne gelegen en dit logo is mij nooit opgevallen. Zelf viel ik als onderdeel van de 102 staf-staf detachement administratief onder de 121 en 146 compagnie.
 10. Vertaling van de Italiaanse strip waarvan Windmill Comics nu de licentie heeft.
 11. Ik laat mij cremeren samen met mijn verzameling om er zeker van te zijn dat een aantal aanwezigen spontaan in huilen uitbarst tijdens mijn uitvaart.
 12. Als alles gaat zo als het moet gaan, dan beleeft Diabolik nummer 1 zijn primeur bij Windmill Comics op het Brabants Stripspektakel. 124 pagina's in kleur, A5 formaat, €14,95.
 13. Officieel niet, maar wel in een officieuze crossover.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...