Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

TDPB

Members
 • Aantal items

  3.488
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

2.035 profielweergaven
 1. Wat zou daarmee moeten gebeuren? Als je die houdt maakt het niet veel uit, en als je die voor verkoop wil aanbieden ga je misschien een lastige brief van een advocaat krijgen.
 2. Een hommage is niet verboden maar mag geen excuus zijn om zomaar personages van iemand anders te gebruiken. Er zijn verschillende manieren waarop je iets kunt hommageren (iets maken in de stijl van, bijvoorbeeld) maar in tegenstelling tot een parodie is een hommage geen vrijgeleide om zomaar figuren van anderen te gebruiken. Tenzij je toestemming hebt gekregen van de rechthebbende natuurlijk. Zoals met de meeste striphommages het geval is. (heel veel hommages zitten in het schemergebied tussen hommage en parodie) Goossens heeft de serie niet getekend. Goossens was inkter/medewerker van Vandersteen die de serie tekende en bedacht. Alle rechten zitten dus bij Vandersteen en zijn erfgenamen. Ze hebben de wet aan hun kant. Of dat nu sympathiek is of niet.
 3. Natuurlijk mag je niet zomaar tekeningen met figuren van anderen maken. Ook niet als je daar het woord hommage op zet. Ik zie af en toe 'hommages' paseren op Catawiki die gewoon overgetekende prenten van Franquin of Hergé of zo zijn. En die meestal ook meer geld opbrengen juist omdat het om bekende figuren gaat. Allemaal zeer dubieus. En ja, Standaard (of de erven Vandersteen) hebben de rechten op de personages uit De Geuzen. Goossens was een medewerker in dienst van, en bezit dus geen enkele rechten. Net zoals Paul Geerts wellicht ook niet zomaar allerlei tekeningen van Suske en Wiske kan maken. Als de rechthebbende daar moeilijk over beginnen te doen is het maar normaal dat die niet meer te koop worden aangeboden.
 4. Dat is in het Engels. In het Nederlands is er niets mis met "de jaren 10". Zo deden we dat in de vorige eeuw ook al. Alleen is die 10 nu de afkorting van 2010 ipv 1910. Het is maar met "de jaren 0" dat dat gevoelsmatig raar was. En net zoals wij vroeger spraken van "de jaren 80 van de vorige eeuw" is dat nu de benaming van het jong volk voor de periode tussen 1980 en 1989.
 5. TDPB

  Suske En Wiske

  Er is een grote markt voor grappen over vleeswaren. Een of andere tv-reeks heeft 20 jaar lang grappen gemaakt over de worst van de voorzitter.
 6. TDPB

  Suske En Wiske

  Ik herinner me dat ik dat als kind een behoorlijk bevreemdend en ongemakkelijk album vond, met die kinderzieltjes die in ballonnen zaten (als ik me dat tenminste goed herinner).
 7. TDPB

  Suske En Wiske

  Alle pagina's zijn ondertussen verkocht aan prijzen die rond de 2000€ liggen. Met een uitschieter van 3855€ voor de laatste pagina.
 8. TDPB

  Suske En Wiske

  Die madam heeft zo te zien effectief varkenspoten.
 9. Een van die nummers die, als je het hoort, denkt dat je het al vaker hebt gehoord, ook al is dat niet het geval. Zelf dacht ik dat het uit een of andere musical kwam. Maar het komt gewoon uit de Russische plaat van Lara Fabian. en over musicals gesproken. Dit is de enige keer dat ik in een musical iemand een nummer heb horen zingen waardoor de hele zaal met een krop in de keel zat. Grote klasse. Over een moeder die de onvoorwaardelijke liefde voor haar zoon bezingt.
 10. Twijfel je daar echt over? Het eerste lijstje zou al meer dan genoeg moeten zeggen.
 11. TDPB

  Suske En Wiske

  Goh, die twee dingen hebben in principe niets met elkaar te maken. Ik weet dat Conan Doyle in elfjes en geesten en zo geloofde. Desondanks creëerde hij met Sherlock Holmes een personages dat het juist moest hebben van het extreem rationele. "Een spookhond? Nee hoor, spoken bestaan niet dus het zal wel iets logisch zijn."
 12. TDPB

  Suske En Wiske

  Ik vermoed, als ik zijn strips lees, dat Geerts behoorlijk links was. Hetzelfde geldt voor mensen als Merho en Verhaegen. Er liep in die studio's ongetwijfeld van alles rond. De meeste waren jonge, artistieke types, nu niet bepaald meteen een milieu dat vaak met rechts wordt geassocieerd. En mensen die beroepshalve grapjes moeten verzinnen gaan nu ook niet meteen de meest belegen mopjes vertellen veronderstel ik.
 13. TDPB

  Suske En Wiske

  Ik zag net deze foto van de vroege Bessy Studio (anno 1966) passeren op fb.
 14. TDPB

  Suske En Wiske

  Omdat dat soort wezens in het universum van Suske en Wiske gewoon bestaan. Zie ook de vele andere verhalen met fantastische wezens.
 15. TDPB

  Suske En Wiske

  Waarom denk je dat? (er is overigens een verschil tussen studio Vandersteen en de Bessy Studio)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...