Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom B

Members
 • Aantal items

  2.744
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Tom B

 1. Tom B

  Suske En Wiske

  De Jerom uit De Glanzende Gletsjer vind ik nog steeds de leukste van allemaal.
 2. Tom B

  Suske En Wiske

  Dat is vroeg werk van Geerts, toen hij nog sterk onder de invloed van Vandersteen was, later werd het toch wat realistischer
 3. Tom B

  Suske En Wiske

  En zeggen dat Jeroms benen vroeger breder waren dan zijn armen.
 4. Tom B

  Suske En Wiske

  Die toren is bedriegelijk, omdat Jerom niet recht staat. Zijn ene schouder hangt véél lager dan zijn andere, en dus hangt ook zijn arm veel lager. Het is wél waar dat Geerts hem de meest natuurlijk lijkende benen gaf. De benen hierboven zijn twijgjes. Eén trap daartegen en ze breken in twee.
 5. Tom B

  Suske En Wiske

  Nog een beetje en Jeroms armen hangen op de grond.
 6. Ah ja, (bijna) allemaal albums waarin Jerom niet meedoet.
 7. Altijd een minder versie gevonden. Die zwarte letters helemaal bovenaan (ipv bijvoorbeeld wit of rood) , die lijst die niet helemaal in het gele vlak past...
 8. Je hoeft ze niet mooi of goed te vinden om te kunnen stemmen. Je hoeft gewoon één van de twee net iets minder slecht vinden.
 9. Bwah, de remakes kwamen er pas toen de personages hertekend werden. Deze achtercover werd ontworpen (zou dat ontwerp van Vandersteen zelf zijn?) om een héééél lange lijst met albums te kunnen plaatsen. Ik vind de vroegere versie die hierboven getoond wordt iets te leeg om mooier te zijn dan de latere versie waarop we stemmen.
 10. Inderdaad, er wordt gevraagd welke je de beste achtercover vindt. Ik dacht eigenlijk dat we de mooiste zochten, wat nog iets anders is. In dit geval vind ik A de mooiste en B de beste omdat het beter zijn functie van achtercover vervult. Ik was in eerste instantie van plan om voor A te stemmen, maar hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik twijfel. Uiteindelijk is A gewoon een leuke illustratie die verder helemaal niets vertelt over het bijhorende album of de rest van de reeks. Stel dat je de reeks 'Guust' niet kent, en je ziet die achtercover, zou je dat dan iets zinnigs leren over de reeks? Zou je een album met vrolijke gags over een kantoorhulpje verwachten? Dus ja, als we voor beste moeten kiezen, ga ik voor B moeten gaan (ook al doet dat geel pijn aan mijn ogen).
 11. Mooie covers en een moeilijke keuze, met nergens geel dat pijn doet aan mijn ogen. Beide covers hebben vreemd genoeg zelfs de zelfde kleurtinten. Ook beiden klassiek opgevat qua concept: tekening plus verzichtje met bestaande covers (ik denk toch dat die voor mij onleesbare tekst in A een titellijstje is). Op beide tekeningen valt niets aan te merken. Ik vrees dat ik voor detailkritiek ga moeten gaan: het zetten van de tekst op B is mooier gedaan, dus kies ik voor B. Ik zie dat A weinig stemmen haalt, maar tegenover een andere achtercover is de kans groot dat ik voor A zou gestemd hebben.
 12. Dat geel van B doet pijn aan mijn ogen. Desondanks vind ik het een intrigerendere tekening dan A. Ik wil meteen meer weten over het daarbijhorende verhaal. Dus kies ik voor B.
 13. Twee ietwat gelijkaardige achtercovers qua opzet. Beiden ook niet vreselijk bijzonder. Van alle RR achtercovers vond ik dit altijd de minste. De latere zilveren versie met Johan, Merlijn, Galaxa en Bahaal was mooier. Van de drie Soda versies vind de Soda van Warnant de mooiste. Maar het is helaas niet voor die versie dat we stemmen. Ik ga voor B kiezen.
 14. Moeilijke keuze. B is mooi en A is heel leuk en past perfect bij de reeks, maar de lettering is wel heel lelijk gedaan. Laat ik dus maar voor B kiezen.
 15. Dat geel van A doet wel pijn aan mijn ogen.
 16. De voorcover dient om het boek te verkopen. De achtercover dient om wat reclame te maken voor de rest van de reeks (toch zeker bij langlopende reeksen). In die zin zijn klassieke covers als die van Jommeke of S&W of R&K ideaal: de hoofdpersonages worden voorgesteld en je ziet meteen dat er nog andere albums bestaan met dezelfde personages. Helder en overzichtelijk. En ja, herbruikbaar, want bij een reeks waarvan er vijf per jaar gemaakt worden is er natuurlijk geen tijd/zin maar om iedere keer met iets nieuws op de proppen te komen. Desondanks is deze cover van Jommeke niet zo vaak opnieuw gebruikt maar helaas vlug vervangen door mindere versies. Jammer.
 17. Dit bedoel je? Veel werk aan gehad. Inderdaad heel klassiek van opzet, tot je heel goed kijkt. Maar het geheel wordt een beetje teniet gedaan door de opname van sommige niet al te geslaagde covers. Ik denk niet dat het ver zou geraakt zijn.
 18. De tweede scan is idd beter. Maar dat geel doet nog steeds pijn aan mijn ogen.
 19. Voor mij geen sentiment of nostalgie, want ik kende beide achtercovers niet. Maar A is gewoon heel mooi (de tekening, de kleuren, de personages die zich allemaal mooi voorstellen), terwijl ik dat van die bruine en gele vlekken van B niet kan zeggen.
 20. A. B heeft veel te veel tekst en nodigt niet uit tot lezen. Ook niet van de daarbijhorende strips.
 21. Tom B

  De stripwereld in 2030 : quo vadis?

  En ondertussen ook de voorleesboekjes van Jom en Fil. En daarvoor de gags in een of andere special. Je moet ergens mee beginnen, he.
 22. Tom B

  De stripwereld in 2030 : quo vadis?

  Sarina Nys. (de andere huidige Jommeke-tekenaars gaan in 2030 overigens al zeventigers zijn)
 23. Tom B

  De stripwereld in 2030 : quo vadis?

  Tekenfilms?
 24. Hmm, moeilijke keuze. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de begeleidende tekstjes niet lees, dus ik dacht dat A iets van Sabels en Galjoenen was. Zoals anderen al opmerken: mooie tekening, maar de plaatsing van de tekst verpest het een beetje. B vind ik niet zo bijzonder, alhoewel het een soort minimalistische Mondriaan-achtige sfeer uitstraalt. Ik denk dat ik toch maar voor A ga.
×