Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom B

Members
 • Aantal items

  2.625
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Tom B

 1. Tom B

  Jommeke

  Veel minder super dan dat ze ooit deed.
 2. Tom B

  Jommeke

  Dat weet je dus niet, he. Misschien dat mét aangepaste kledij (ook al is het gewoon een lange broek voor de jongens, een iets hedendaagser jasje voor Filiberke en iets normalers voor de meisjes) de reeks net iets beter zou verkopen. Misschien ook niet. Wie zal het zeggen.
 3. Tom B

  Jommeke

  Zo zal het ongetwijfeld uitgelegd worden, maar zoals dat altijd gaat als er na de dood van iemand drastisch wordt gesleuteld aan het werk van die mens: je kan nooit zeker weten wat hij/zij ervan zou vinden. Voor alle duidelijkheid: ieder initiatief om iets nieuws te doen met Jommeke juich ik toe. Zelfs in de hoofdreeks zou ik die kleren al lang wat aangepast hebben. Ik herinner me een verhaal waarin de Miekes ooit eens een lange broek droegen (Het geheim van de hoefslag) en ze zagen er meteen een stuk hedendaagser uit.
 4. Tom B

  Jommeke

  Jef Nys is Vandersteen niet. Vandersteen was extreem soepel en vond alles goed zolang het maar geld opbracht. Nys deed veel meer aan kwaliteitscontrole. Hij zag er streng op toe dat alles volgens zijn wensen werd uitgevoerd.
 5. Tom B

  Jommeke

  Dat album zal zeker nog gedaan worden, er staan er genoeg te springen om dat te doen. Het was nooit mijn favoriete album, maar indien ik dat zou moeten bewerken zou het volledig vanuit het standpunt van de koningin verteld worden. Lekker duister. en absoluut niet geschikt voor de kindjes. De enige strip die ik al jaren zou willen remake (bij voorkeur als een Kroepie en Boelie-album) is Merho's De Wollebollen. Ik denk dat ik daar een interessante draai aan kan geven.
 6. Tom B

  Jommeke

  Alhoewel ik hem toch in een lichtblauw truitje zou gestoken hebben ipv oranje of appelblauwzeegroen gestreept. Dat blauw hoort evenveel bij hem als dat kapsel. Vraag me wel af hoe ze dit rijmen met Jef Nys' wens om niets aan het uiterlijk van zijn personages te veranderen. Of moeten we dit zien als een compleet andere figuur?
 7. Het blond van Fanny komt duidelijk uit een flesje
 8. Als ik het goed begrijp heeft iedere tekenaar ook zijn eigen verhaal geschreven. Tenzij er een ghostwriter aan het werk is geweest.
 9. Stinkend rijk. Gewoon een synopsisje geleverd hoor, meer niet.
 10. Het is juist omdat er op dat SOS-album zoveel "lelijk getekend"-reacties kwamen dat ik het zeg. Ik heb al eens meegewerkt aan een echte Kiekeboe, dus die reeks staat al op mijn cv.
 11. Ook naar dit album kijk ik uit, maar ik voorspel nu al wat de reacties op het tekenwerk van het publiek gaan zijn: twee mooi getekende verhalen en twee lelijk getekende verhalen. Als ze dit ieder jaar gaan doen, zal iedereen die in Vlaanderen actief met strips bezig is zo'n verhaaltje mogen maken zeker? Ik begin maar alvast na te denken over een plotje
 12. Tom B

  Suske En Wiske

  't is een hele mooie cover, zowel qua compositie, tekening en kleur, maar je hebt gelijk, het eerste dat ik zag was dat lambik en jerom geen onderste hebben Ik kijk uit naar het album.
 13. Tom B

  Strips in de media

  viering 100ste album FC De Kampioenen in het nieuws van de vrt (met schrijffout in de naam van de auteur)
 14. Mja, maar daar bleef de inhoud min of meer hetzelfde, waardoor er toch enige continuiteit was. En de reekstitel bleef hetzelfde. Ik begrijp nog steeds niet waarom Kwabbernoot is weggevallen uit 'Robbedoes en Kwabbernoot door...' Het is gewoon een soepje geworden, met neventekenaars die hoofdtekenaars worden, albums die vervolgen krijgen, albums die maar in één taal bestaan, en dus verwarrende nummeringen, en minstens twee albums die eruit zien als een 'Robbedoes door...' maar dat niet zijn.
 15. Dat was natuurlijk wel de bedoeling van de reeks. Wat mij stoort is dat ook de cover lay-out én naam van de reeks nogal vaak verandert. Het zou leuk geweest zijn moesten de albums er tenminste uitzien alsof ze tot één reeks horen.
 16. Volkomen gelijk, maar zoals Peter Motte al zei, de personages werken al eeuwen op de redactie. Robbedoes weet al vanaf het begin dat hij een stripheld is met een eigen striptijdschrift. In zijn eerste pagina was hij een striptekening die levend werd. Veel meer meta kan niet zeker? Bij Fournier was vooral Spip zich heel bewust van het feit dat hij in een strip meedeed, bij Tome & Janry was Robbedoes ook gewoon het uitgangbord van een gelijknamig striptijdschrift, dus dat zat er echt altijd al in. Maar ik moet toegeven dat ik dat ook liever anders zou zien.
 17. Tom B

  Hunks! (Nsfw)

  Neenee, er zijn er nog
 18. Tom B

  Édouard Aidans overleden

  Dat is dan hoe dan ook behoorlijk indrukwekkend. De strip is uit 1961. Het boek is uit 1911, dus dat moet een immense hype geweest zijn. De film is uit 1981, en in dat geval was Aidans een ziener en zijn tijd ver vooruit.
 19. Tom B

  Hunks! (Nsfw)

  Gisteren bij het herlezen nog eens een getekende hunk tegengekomen (wat een geweldige strip was Sjef van Oekel toch).
 20. Tom B

  Geflopte en gestopte reeksen

  Ik ben ooit een strip van hem tegengekomen in een Robbedoes+ album. Dacht ik.
 21. Tom B

  Geflopte en gestopte reeksen

  Slimme mensen!
 22. Tom B

  Geflopte en gestopte reeksen

  Is één album een stopgezette reeks? Of is dat, analoog met de tv-wereld, een pilot-aflevering? Ik denk al jaren dat de grote uitgevers gewoon een reeks met losstaande albums zouden moeten maken. En diegene die succesvol blijken te zijn een eigen reeks geven.
 23. Tom B

  Vandaag Gekocht

  Dat is toch nog vrij goed geweten, niet? Gelukkig beginnen hier en daar verzamelaars al dat werk digitaal te verzamelen en op het net te zetten. (ik ben heel blij met mijn originelen van Dirks. Ook al zijn ze van zoon Dirks )
 24. Tom B

  Vandaag Gekocht

  Jammer he. Wie weet welke geweldige strips we zo allemaal mislopen. Dauntless Durham of the USA was ook zo'n strip. Zou ik ook graag eens meer van lezen. Of Tiny Tim, waar ik zonder de strip te kennen, ooit eens een origineel van kocht.
 25. Tom B

  Vandaag Gekocht

  Ah, jammer dat het in de winkels in plastic zit. Een strip moet je kunnen inbladeren vooraleer je het koopt. Maar ben wel blij dat je het leuk vond. Hier wat meer uitleg over het album: http://www.stripspeciaalzaak.be/Commentator.php#Tom-Bouden-05
×