Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Tom B

Members
 • Aantal items

  2.507
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Tom B

 1. De galerie van Franquin

  Franquin moest zich natuurlijk houden aan wat hij kon publiceren. Moest die mens 40 jaar later gepubliceerd hebben, hij zou een compleet andere strip gemaakt hebben.
 2. De perfecte ''gag'' strip

  Ik vrees dat ik al tevreden ben als mijn inwendige mens eventjes blij wordt van een stripje. Maar lachen, dat zit er met strips niet in.
 3. De perfecte ''gag'' strip

  De gagpolitie natuurlijk.
 4. Integrales

  Ik lees ook al liggend op mijn rug en dan zijn hardcovers, en zeker integrales, alles behalve aan te raden.
 5. De perfecte ''gag'' strip

  Ik begin mijn dag altijd met Monty gevolgd door Zits en sinds kort heb ik Dustin ontdekt. Behoorlijk klassiek, maar toch goed geschreven en getekend. En iedere zondag natuurlijk het geweldige Oglaf
 6. De perfecte ''gag'' strip

  Die gag van Boerke is eigenlijk een non-grap. Vampieren zijn al dood. Dus wat maakt een beetje besmet bloed hen uit? Een paar dagen geleden heb ik de albums van Sjef van Oekel nog eens klaargelegd om nog eens te lezen. Dat zijn inderdaad héél leuke dingen.
 7. Integrales

  Toevallig staat er vandaag in de krant een aflevering waarin Casper met een vaste telefoon met draaischijf naar een videotheek belt om een dvdspeler plus film te lenen. Oppervlakkig gezien begint de reeks dus idd soms gedateerd te worden.
 8. In strips zie ik het-grote-hoofd-op-de-voorgrond regelmatig opduiken.
 9. 't is jammer dat de datums zo slecht te zien zijn. Deze Batman liijkt me nog net iets ouder. Maar ik kan me vergissen.
 10. Babes! (Nsfw)

  40 kilo bijkomen en we praten er niet meer over, beste mevrouw K.
 11. Babes! (Nsfw)

  Die Fanny is toch eigenlijk wel borderline anorexies. Ze is nog geen Susan, maar toch... Ik ben benieuwd wanneer dit soort personages (zie ook Natasja, Rooie Zita...) niet meer gaan kunnen. Ooit werden ze beschouwd als vooruitstrevende personages (knappe vrouwen die hun mannetje staan), maar eigenlijk zijn ze gewoon, zoals deze gehele draad, een voorbeeld van mannen die vrouwen objectificeren. Het was niet Bakelandt die continu uit de kleren ging, en het is niet Kiekeboe die een naaktkalender krijgt maar wel de amper volwassen tienerdochter. Nog een beetje en dit soort personages wordt gezien als een voorbeeld van hoe het vooral niet moet. Lang leve madam Pheip! Ziezo, nu mogen jullie terug genieten van de blootprentjes.
 12. Mijn Verzameling

  Wees blij dan dat ik hier geen foto's van mijn bibliotheek plaats. Je zou oprecht ongelukkig worden vrees ik.
 13. De galerie van Franquin

  Ik denk dat ook enkel maar bij die harakiripagina. Die samourai lijkt me veel meer Gotlib dan Franquin te zijn.
 14. Integrales

  Er gaan ook nog wel verhalen zijn die niet in die albums verschenen.
 15. Ja, in werkelijkheid zouden ze natuurlijk allemaal naar Olga staren. (ik las eerst: fanny K; wenst u een vervelend 2018!)
 16. Vannacht in bed liggen te bedenken (en mens moet wat doen om in slaap te vallen) dat we eigenlijk vaak heel weinig weten van het persoonlijke leven van stripfiguren, zelfs bij extreem lang lopende reeksen. Neem nu een Fanny: welke hobbies heeft die? Wat heeft ze gestudeerd? Was ze goed in klas, of eerder een doorsneetje? Kookt ze graag? Leest ze graag? Welke muziek beluistert ze graag? Buiten een paar oppervlakkige karaktertrekken krijgen stripfiguren nog steeds weinig achtergrond mee. Ik kan bijvoorbeeld maar van een paar figuren zeggen welke hobby ze hebben. Clifton spaart sigarenbandjes, Jerome Bloks leest graag pulp detective romannetjes (en probeert ze ook te schrijven, alhoewel dat enkel in de eerste albums zo was), Filiberke doet graag aan rollenspel op zijn eentje, Nero leest graag zijn krant... Veel meer voorbeelden kan ik momenteel niet bedenken. Soit, dit helemaal terzijde en enkel maar omdat ik Fanny hierboven nog eens zie opduiken.
 17. De galerie van Franquin

  Dat is geen parodie. Gewoon een imitatie.
 18. De galerie van Franquin

  Aan de tekeningen te zien vermoed ik dat dat een pagina is die getekend werd door Gotlib en geinkt door Franquin.
 19. Strips en tattoos

  Een paar Kuifje tatoeages.
 20. Strips en tattoos

  In Amerika doen ze alles beter.
 21. Stripverfilmingen

  Ik zag vandaag dat die aangekondigd staat op de site van Kinepolis. Dus misschien dan toch in de Vlaamse zalen?
×