Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Boekenmagazijn

Members
 • Aantal items

  381
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

628 profielweergaven
 1. Boekenmagazijn

  [Tweede Ronde (13)] achtercover 30 vs. achtercover 55

  Je hebt gelijk, in combinatie met de voorkant en de rug is het inderdaad geheel in de geest van Warhol. Het goud-op-snee kan ik in die context niet helemaal plaatsen. (Het boek ligt hier nog klaar tot ik tijd heb om erin te beginnen.)
 2. Boekenmagazijn

  [Tweede Ronde (13)] achtercover 30 vs. achtercover 55

  Als grafisch vormgever intrigeert mij vooral die diagonale plaatsing van de Vandersteen-titels. Dat ben ik nog nergens anders tegengekomen. Vergeleken bij de nostalgische persiflages die Chris Ware maakt vind in de achterkant van Typex niet erg indrukwekkend.
 3. Boekenmagazijn

  Originelen

  Voor Pilote 363 staat erboven geschreven. Dat nummer verscheen op 6 oktober 1966 en bevatte als speciale bijlage een “Super-Pilotorama Far West”. Het valt net tussen de voorpublicaties van De man met de zilveren ster en Het ijzeren paard. Heeft het niet in een integrale bundel gestaan? (Ik heb ze zelf niet.)
 4. Boekenmagazijn

  Dédi's

  Er passen 2720 passagiers op de Costa Magica. Maar ik denk niet dat ze het hele schip hebben gereserveerd.
 5. Boekenmagazijn

  [Eerste Ronde (32)] achtercover 64 vs. achtercover 5

  Wat moet het voorstellen, bij A, een doodskist of een grafsteen? Er zit helemaal geen diepte of volume in.
 6. Boekenmagazijn

  Gilles de Geus

  Ik gok op Personalia.
 7. Boekenmagazijn

  Originelen

  Ja, nu je het zegt. Ik heb zitten turen, maar dat had ik er niet uit gehaald.
 8. Boekenmagazijn

  Originelen

  Is dat een Voges?
 9. Boekenmagazijn

  [Eerste Ronde (29)] achtercover 59 vs. achtercover 9

  Ik heb persoonlijk een leuke herinnering aan de achterkant van Frommeltje en Viola. Toen dit derde deel (De ijskoningin) in 1982 uitkwam, was Frommeltje en Viola mijn absoluut favoriete serie. Voor in de etalage van de Strip-Aap in Enschede heb ik die tekening op groot formaat (ca. 2 x 2,5 meter) en deels in lagen (voor een 3D-effect) nageschilderd. Tegenwoordig bestel je zo'n lap even bij Drukwerkdeal, maar toen had niemand een computer, dus dat ging met behulp van een projector en met plakkaatverf op aan elkaar geplakte stroken behangselpapier. De figuren waren op karton geplakt. Veel werk, maar ik zou het met plezier herhaald hebben voor het volgende deel, als dat ooit verschenen was...
 10. Boekenmagazijn

  Blake en Mortimer

  Als het geen illegaal product is, dan staat ongetwijfeld binnenin vermeld wat voor uitgave het is. Waarom zou je in godsnaam die krimpfolie er niet afhalen?
 11. Boekenmagazijn

  [Eerste Ronde (21)] achtercover 12 vs. achtercover 22

  https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1121/doorwinterd_doorgewinterd/ "In België wordt ook geregeld de vormvariant doorwinterd gebruikt. Toch is er een niet te verwaarlozen groep taalgebruikers die dat woord afkeurt. Het is daarom vooralsnog niet duidelijk of doorwinterd tot de standaardtaal in België gerekend kan worden.
 12. Boekenmagazijn

  [Eerste Ronde (4)] achtercover 15 vs. achtercover 60

  B is typerend voor de extreme aandacht die Chris Ware besteed aan ieder aspect van zijn strips. Op het eerste gezicht nostalgisch en banaal, maar als je er moeite voor doet blijkt het een vlijmscherpe kritiek te zijn op de Amerikaanse cultuur. Dat is ook de reden waarom ik niet verwacht dat hij ver zal komen in deze poll.
 13. Boekenmagazijn

  Kerst in Lier

  Geregeld.
 14. Boekenmagazijn

  [Eerste Ronde (1)] achtercover 8 vs. achtercover 61

  Die Sam-plaat heeft een hoog Marten Toonder/Douwe Dabbert-gehalte. Ik ken de reeks niet, maar het is niet een sfeer die ik verwacht bij het personage dat in de linkerkolom beschreven wordt.
 15. Boekenmagazijn

  Blake en Mortimer

  Peter, ken jij als vertaler de site van de Taalunie niet? https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/843/verantwoording_verantwoordelijkheid/
×