Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Boekenmagazijn

Members
 • Aantal items

  422
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

760 profielweergaven
 1. Daarom zei ik ook "correct en volledig". Dat is bij de genoemde S&W-albums inderdaad nog niet het geval. Ik zal de betreffende beheerder contacteren.
 2. De catalogus geeft alleen informatie over wat bestaat. Als dat correct en volledig gebeurt is het naar mijn mening zelfs beter om illegale producten wél op te nemen, omdat dat ze beter herkenbaar maakt. Je kunt doen alsof vervalsingen niet bestaan (zoals in de postzegelrubriek gebeurt), maar daarmee maak je het alleen maar makkelijker voor oplichters om argeloze liefhebbers geld af te troggelen.
 3. De achterkant bij het exemplaar in de Catawiki-catalogus is onjuist gewijzigd. Die "levende toren" van Marc Verhaegen werd pas vanaf 2005 gebruikt. Dit is een afgekeurd coverontwerp (gepubliceerd in de najaarsbrochure van 2004), maar het is ondenkbaar dat er een "proefversie" is gemaakt met het originele binnenwerk. De productie van deze albums is een grotendeels geautomatiseerd proces, waarbij meteen na het drukken het binnenwerk wordt gevouwen, gelijmd, voorzien van een kaft en schoongesneden. Dat gaat met tienduizenden albums achter elkaar en dan is er echt geen tijd om te wachten op een "definitieve keuze" voor het omslag. Blijkbaar zijn er in deze periode vaker covers op het laatste moment gewijzigd, maar ik kan me niet voorstellen dat complete albums zo van de uitgeverij kwamen: Verraad op de Veluwe De formidabele fantast Het slapende goud De kaduke klonen De blikken blutser
 4. Dat is een zeldzame versie, maar waarschijnlijk illegaal. https://www.catawiki.nl/catalogus/strips/series-helden/suske-en-wiske/6224057-kaapse-kaalkoppen
 5. Dat wilde ik ook niet suggereren. Sorry als de indruk is gewekt dat ik het over hem had.
 6. En als je je doelpubliek gevonden hebt, waarom zou je dan stoppen bij 60 exemplaren?
 7. Geinig filmpje. Meer on topic: deze is niet slecht.
 8. Daarom is het ook verboden dit soort boeken te koop aan te bieden op CW. Vermelding in de catalogus is een ander verhaal, de catalogus registreert alleen maar dat het bestaat, zonder waardeoordeel.
 9. De postzegel, daar noem je eens iets dat al 20 jaar op sterven na dood is. Daar maak je je als "millennial" ook niet erg geloofwaardig mee.
 10. Ambreville zei het al. De reproductie* van de cover en de bijgevoegde prent zijn inbreuken op het auteursrecht. Dat alleen maakt het al illegaal. En zoals Erik al opmerkt hebben de auteurs normaal gesproken recht op een percentage van de opbrengst. Als de rechtmatige uitgeverij een luxe editie maakt kunnen ze ook niet wegkomen met het argument dat de auteurs al betaald zijn voor de softcover (die als binnenwerk wordt gebruikt). Weer eens bewijs dat er zelfs onder bloedzuigers een overtreffende trap bestaat. * Het uitgeverslogo is verplaatst en achterop is de barcode verwijderd, dus het is met zekerheid gereproduceerd. Afgaand op de foto is het twijfelachtig of de kleuren nog volgens de specificaties van Schuiten en Durieux zijn.
 11. Denk je dat een stripwinkel niet maandelijks kosten heeft aan al die onverkochte boeken? Voor een bedrijf is de omlooptijd misschien langer dan 3 maanden, maar er komt inderdaad een moment dat ook een winkelier moet beslissen om overtollige voorraden desnoods maar te vernietigen. Niemand van ons heeft RECHT op gratis adverteren. Vóór het internet had je twee opties als je iets wilde verkopen: een kaartje op het prikbord bij je lokale supermarkt of een advertentie in de krant. Niemand haalde het in z'n hoofd om voor elk boek van een paar frank (of gulden) een aparte advertentie te plaatsen. We zijn tegenwoordig extreem verwend met al die gratis advertentiemogelijkheden, en iedereen mag van mij gebruik maken van de geboden opties. Maar als die niet meer rendabel zijn, omdat je het te duur vindt worden, of teveel werk, dan zul je moeten accepteren dat ook websites hun kosten willen terugverdienen. Iedere particulier die een paar boeken (of wat voor artikelen dan ook) kwijt wil kan nog steeds op veel plaatsen terecht zonder dat het een cent kost. Maar als de aantallen zo groot worden dat het op handel begint te lijken, hou je dan niet van de domme en accepteer de kosten die met handel gepaard gaan. Of doe zoals Peter Motte: één lijst met alle boeken die je kwijt wilt. Scheelt je op slag een paar honderd herplaatsingen.
 12. Als honderden advertenties drie maanden lang onverkocht blijven, moet je misschien concluderen dat het publiek niet geïnteresseerd is in je aanbiedingen. En als je toch continu alles online wilt blijven aanbieden, ben je dan niet gewoon commercieel bezig? En moet je dan niet accepteren dat beroepsmatig handelen kosten met zich meebrengt? Ik ken je situatie verder niet, maar dat lijkt mij de meest pragmatische instelling.
 13. Vijf exemplaren bij opbod verkopen. En de winst verdelen onder de vijf klanten die geen boek krijgen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...