Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

lordofindifference

Members
 • Aantal items

  401
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Profile Information

 • Locatie
  Aalst
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

532 profielweergaven
 1. Kan ik wel verstaan, ik haalde Taarna aan omdat dat in mijn memorie blijven hangen is ( ik was 13/14 jaar toen de film uitwam, en op die leeftijd ben je nogal rap geïmpressioneerd door een blote tet ) en uiteraard omdat het me de kans bood om Blue Lamp van Nicks te pluggen . (fyi 't is zeker twintig jaar geleden dat ik die film nog eens gezien heb - op vhs video nog godbetert : )
 2. Over Corben en Heavy Metal gesproken, misschien trap ik een open deur in en preek ik voor reeds bekeerden, maar check even : https://en.wikipedia.org/wiki/Heavy_Metal_(film) een sequens herneemt Corbens Den verhaal, maar ook de andere verhalen zijn de moeite waard (Taarna bvb, vrij naar Moebius. En de soundtrack kan ook tellen ) nice clip met Taarna op Stevie Nicks' Blue Lamp ;
 3. Een auteur uit die periode (jaren 80) die ik je zou durven aanraden is Didier Comès. Ik heb hem leren kennen via de publicatie van 'De dorpsgek van Schoonvergeten' in 'Wordt Vervolgd' en was meteen verkocht. Zeer intrigerend, badend in Ardeens magisch-realisme, en grafisch neigend naar wat ik, bij gebrek aan een beter woord, expressionisme zou durven noemen. Toptitels in zijn oeuvre zijn voor mij ; Dorpsgek van Schoonvergeten, EVA, Iris en De Wezel. 'De schaduw van de Raaf' is ook zeer knap, dit verscheen eerst in het weekblad 'Kuifje' medio jaren 70. Ik moet zowat 10 geweest zijn toen ik het in dat weekblad volgde, en ik was toen al onder de indruk, hoewel ik nog geen idee had van wie Comès was. Ik dacht toen dat het van dezelfde tekenaar als Corto Maltese (Hugo Pratt) was en 't is pas jaren later, bij het lezen van 'Dorpsgek...' dat het me daagde dat Comès de auteur van 'Schaduw v/d Raaf' was. Over Hugo Pratt gesproken, in dezelfde periode verscheen in Wordt Vervolgd ' Indian Summer' op scenario van Hugo, getekend door Manara. Ook zeer de moeite waard volgens mij ( Puristen zulllen altijd 'Ballade van de zilte zee' aanhalen en nogal smalend doen over Indian Summer, maar ik deel hun mening niet... ). En over Manara gesproken, als je je in een filosofische bui voelt kan je je wagen aan de trilogie 'HP &Guiseppe Bergman/Een schrijver op zoek naar 6 personages/Dies Irae' . Nogal pompeus, met veel beschouwingen over 'art', 'zijn' en 'avontuur' maar ik was daar indertijd wel gevoelig aan. 'tis eens iets anders dan 'de schakelaar' ( ook goed trouwens ) Have fun, en grtz LOI
 4. Detective van Bucquoy speelt zich ook grotendeels af in Brussel voor zover ik me herinner...
 5. Yeesss! goed nieuws... en nu nog 't laatste deel van de lemen troon...
 6. Is eigenlijk al verfilmd... 't is te zeggen : The Keep (1983) is de film waarop Vrykolakas min of meer gebaseerd is als ik me goed herinner... Goeie RR in elk geval, misschien een van de laatste Voor mij was op dat moment de reeks al 'in decline' maar dat zal misschien meer aan mijn leeftijd gelegen hebben dan aan de intrinsieke kwaliteit van de strips. t'is altijd moeilijk om daar objectief in te zijn.
 7. Nice, ik kijk er al naar uit
 8. Hear hear, wijze woorden... en dat van een jonge snaak Kudo's van een ouwe knar die er dezelfde mening op na houdt
 9. Ik denk dat Willem een paar zeer goeie observaties aanbrengt.. Ik vrees dat hij de nagel op de kop tikt, Ik herken het strips halen met opa (in mijn geval oma ) strips die je -tig keer herlas omdat er niets anders te doen was. Ik herken de educatieve meerwaarde van strips, zoals Willem aanhaalt, een gemiddelde Sus&Wis uit die tijd bracht echt wel algemene kennis bij. Er was geen internet om info op te snorren over bvb Angkor Wat. Daar hadden we dan 'de dromendiefstal ' voor, en de jongens konden nog wat verdiepen door 'de val van Angkor' van de Rode Ridder te lezen. Ik herken ook de matige interesse in strips van mijn dochter. Ze las wel Sisters, Dance Acedemy en Mooie Navels wanneer ik die meebracht voor haar, maar zou die nooit zelf kopen. Ik zie ook bij haar leeftijdsgenoten ( ze is ondertussen 18) echt geen interesse in strips, er is zoveel ander interessants voorhanden. ( één van haar vriendinnen is into manga & cosplay, maar zij is echt het buitenbeentje en manga is voor die jonge snaken way cooler dan europese strip) Doordat de huidige generaties dus die band met strips niet opbouwen zoals onze generaties (40+ ) denk ik dat de strip wel een medium op zijn retour is. ' tzal wel nog een tijdje duren, en er zal altijd wel een markt voor bestaan, maar ik betwijfel ook of de jongere generaties de groter strip-afnemers van de toekomst gaan worden..
 10. Leuke topic, hiervoor kom ik graag ook nog eens uit de kast Met schaamrood op de wangen : MAUS... Ik weet niet waarom, maar ik kan er niet aan beginnen. 't is niet dat ik iets heb tegen de tekenstijl, of de antropomorfe dieren (no problemo met bvb blacksad of sabels en galjoenen). Zwart-wit schrikt me niet af, integendeel voor sommige strips vind ik dat een plus ( de rode ridder comes to mind... en de chninkel uiteraard, en de Tardi verhalen en zovele andere....). Het verhaal zelf dan? Te zwaar? Niet echt denk ik, ik heb geen probleem met bvb Medz Yeghern over de Armeense genocide, of met Julia von Kleist. Te arty-farty ? Nee, eigenlijk vind ik dit eerder een vrij klassieke strip. Te gruwelijk? Bof, 'k heb Vorstenbloed van Jodorowsky uitgelezen, en dat kon qua gruwel toch ook wel tellen. Misschien is het omdat iedereen ( of bijna iedereen) dit verhaal tot de top van de stripcanon bombardeert dat het mij eerder koud laat? Ook weinig waarschijnlijk, want als ik de grenzeloze strip500 op SSZ.be bekijk kan ik me in veel van de topstrips vinden, dus 'tis geen irrationeel dwarsdoen om dwars te doen... 't Blijft dus voor mezelf een mysterie, maar ik heb het niet voor MAUS... en ik besef : that's my loss...
 11. Bedankt Paul_NL voor deze info. Dit voorkomt zeker ongefundeerd gespeculeer Spijtig voor de reep, maar gelukkig zit het hier nog vol met andere interessante posters en topics. Andiamo! ( alvast mijn Italderiaans oefenen voor op reis ) Ciao!
 12. Kontiki vertrokken?? Dat is spijtig en een verarming van de reep, ik volgde het stripspeciaalzaak topic ook graag. Een mens volgt dan al eens een paar dagen niet goed op... Durf ik vragen wat er gebeurd is? Ja hoor : wat is er gebeurd?
 13. 'tis eigenlijk gek hé. Van nature ben ik eerder voor geweldloosheid (maar aan de andere kant vind ik ook : si vis pacem para bellum), maar ik kan echt genieten van de schoonheid van militaire uniformen en wapentuig, 't is alsof daarvoor een eigen esthetische wetmatigheid voor bestaat... 't appelleert waarschijnlijk aan een interesse in techniek, kunst en heroïek... en aan een vleugje machisme uiteraard Gauw nog even van de gelegenheid misbruik maken om een post-WO2 favoriet van mij te pluggen ( nostalgie hé, was mijn eerste modelbouwkit )
 14. Hé, da's nu net via die strip dat ik de Mosquito leerde kennen... ook op mij een grote indruk gemaakt. Met de piloot Szut! Wat die handley page betreft, inderdaat ook een prachttoestel... en de P38 Lightning ook al zo'n knap ding... Ach wat, I'm a sucker voor al die ouwe kisten...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...