Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Marinelli

Members
 • Aantal items

  1.082
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Marinelli

 • Titel
  Marinelli

Recente bezoekers van dit profiel

1.096 profielweergaven
 1. Ah, dus per ongeluk in deze topic gesukkeld? Of op basis van de Franse versie, dat kan ook natuurlijk 🙂
 2. Net verschenen? Die ga ik me zeker ook aanschaffen ...
 3. Toch al lange tijd algemene radiostilte, ook op de sociale media. Wellicht stilletjes stopgezet?
 4. Ja, nu ik op basis van het bovenstaande eens wat rondgelezen heb ik op twitter, merk ik dat meneer Van Sciver toch wel een eng figuur (geworden) is ... meteen is mijn interesse in nieuwe Cyberfrog volledig weg. Mijn oude boekjes zal ik nu niet meteen versnipperen, maar nieuw werk van hem laat ik toch maar links liggen. Niet dat zijn superheldenwerk me echt interesseert. Voor realistische strips vind ik zijn stijl wat te gemiddeld, lijkt zo wat van ver op tien andere tekenaars ... Alleszins merci om het masker van deze hoop drek te trekken 😄 ik was er bijna met mijn voet in getrapt ....
 5. 1. Clyde Fans (Seth) 2. Keizerin Charlotte 1 (Bonhomme & Nury) 3. Luminary 1 (Perger & Brunschwig) 4. Le Patient (Le Boucher) 5. Bouvaert (Spruyt) 6. Senso (Alfred) 7. Le Retour à la Terre 6 (Larcenet & Ferri) 8. Driftwereld 1 (Broeders) 9. Lastman 12 (Balak, Sanlaville & Vivès) 10. In Hollandia Suburbia 1 (Van Driel)
 6. leuke topic, die ik nu pas wat later ontdek 🙂 1. Jerom (de oranje / gele reeks) - dit was de allereerste stripreeks die ik las, nadat mijn broer al jaren zo wat alle klassieke strips van onze ouders had 'overgenomen'. Deze albums herlees ik nu met enige schroom, want echt aanraden kan ik ze niet meer. Maar ze hebben wel de stripmicrobe aangewakkerd. 2. Alain Chevallier - dit was voor mij de overgang naar de meer realistische avonturenstrip. Wij lazen elke week Kuifje en daaruit leerde ik dan ook Alain kennen. De Brokkenmakers was ook zo'n vroege topper, maar Alain was er nog net iets eerder. 3. De Terugkeer van de Dark Knight - de NL versie die Baldakijn Boeken uitgaf van deze klassieker van Frank Miller past in de periode waarin we in de krantenwinkel zowat alle uitgaven van Baldakijn en Juniorpress kochten. Eén keer per jaar konden we dan in Breda of Den Haag op de stand van Juniorpress al onze reeksen aanvullen, want in onze kleine krantenwinkel misten ze wel eens een nummer van de reeksen ... Voor mij was deze comic de start van mijn comics-fascinatie die nu nog doorloopt, maar dan in de originele versies ... 4. David Boring - deze graphic novel van Daniel Clowes blijft één van mijn favorieten aller tijden. Nadien volgden ook Chris Ware, Adrian Tomine, Seth, Craig Thompson en zovele andere . Ook een boeiend luik van de stripwereld, volgens mij. 5. L'Ascension du Haut Mal - de deur naar de Franse strip, waarvan zo veel leuke parels nooit vertaald raken. Door mijn werk in Brussel kan ik tijdens de middagpauze regelmatig in die rijkdom grasduinen. Deze topper van David B. is ondertussen ook vertaald geraakt, maar voor mij blijft de orginele versie toch een mijlpaal die mijn leven als striplezer nog eens een andere richting uit stuurde.
 7. Moeilijke, omdat elke reeks zowel toppers als stinkers heeft tussen de albums ... omwille van puur nostalgische redenen toch maar voor Largo Winch gekozen. Dit was de eerste die ik las, het eerste album kreeg ik als kind toen ik eens in het ziekenhuis lag.
 8. Dank voor de extra info. Sinds Cyberfrog heb ik niets meer van zijn werk gelezen, dus het zou voor mij een 'revisiting' zijn van een stukje nostalgie 🙂 Wel net iets te duur voor pure nostalgie ... ik hoopte dat dit ook breder verdeeld zou worden en dat ik zo verzendkosten kon uitsparen.
 9. Net aangekondigd in het Frans, Quatorze Juillet. Het is een eerste thriller voor Bastien Vivès ... momenteel geen coverafbeelding hiervan gevonden. Verschijnt begin maart bij Casterman, hopelijk met een snelle vertaling nadien?
 10. Van die crowdfunding niet? Ik las die comics vroeger ook wel graag. Zal dat nieuwe materiaal ook beschikbaar zijn los van de crowdfunding?
 11. Lax nog niet gelezen, maar hij ligt wel klaar ...
 12. Inderdaad een onvertaalde parel ... mooi dat die hier ook eens passeert 🙂
 13. Het album 'The Complete Ballad of Halo Jones' van Alan Moore en Ian Gibson is een Engelstalige uitgave van 2000AD, in softcover. Het gaat om één van de eerste grote verhalen van Alan Moore. Oorspronkelijk verschenen de verhalen tussen 1984 en 1986 in het Britse tijdschrift 2000AD. Het album is in zeer goede staat. Prijs - 15 euro Verzendkosten voor de koper. Afhalen is ook mogelijk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...