Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Marinelli

Members
 • Aantal items

  1.008
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Marinelli

 1. Ik had Andy echt wel hoger verwacht, maar op zich is 11 ook niet slecht natuurlijk. Die Pedrosa heb ik gekocht maar nog niet gelezen, dus dat is nog even afwachten ... Nu heel benieuwd wie er dan wel in de top 10 verder geraakt is ...
 2. D Damn, Andy op 11, dus geen top 10 voor dit album 😉
 3. Da's inderdaad één van de sterktes van die Top 10. Er staan zaken in die persoonlijk pure gedrochten vind (**kuch** Thorgal **kuch**), maar mijn mening doet er niet veel toe in zo'n top. Dat er net zo'n brede groep liefhebbers reageren op die oproep, zorgt ervoor dat die mix er komt die je in vele toplijstjes in kranten en andere professionele media mist. Daar is de top de mening van één journalist.
 4. Comanche vergat ik schaamtelijk, met Bernard Prince heb ik nooit echt iets gehad.
 5. Hermann ... zowat dé topper uit mijn tienerjaren met kleppers als Jeremiah en De Torens van Schemerwoude. Sindsdien is hij toch beetje bij beetje afgegleden naar een grijze muis in het peloton, maar ik geef toe dat dat zeker even veel aan mijn veranderende smaak ligt, dan wel enkel aan 's mans kwaliteiten. Toch zijn die laatste 10 Jeremiahs huilen met de pet op, sinds drie delen ben ik dan toch gestopt de reeks te kopen. Van Duke heb ik een eerste deel gelezen, maar dat was toch niet meteen voldoende om het vervolg ook aan te kopen. Ik denk dat ik zelf zijn stijl van tekenen en vertellen beu geraakt ben. De Torens van Schemerwoude en de 15 eerste Jeremiahs blijven wel een topper in mijn collectie :-)
 6. Net deze gekocht ... Na het verpletterende 'The Grocery' (enkel in FR) nu dus solowerk van Guillaume Singelin in PTSD. De online commentaren zijn veelal lovend, dus ik ben zéér benieuwd ☺️ Enkele voorbeelden:
 7. 😃 Zidrou deed hier even een 'Van Hammeke' ...
 8. 1. Keizerin Charlotte 1 (Bonhomme & Nury) 2. Jasmina & de aardappeleters (Mannaert) 3. Mister Miracle (Gerads & King) 4. Het Reigersnest (Olbrechts) 5. Black Hammer, vol. 3 - Age of Doom 1 (Lemire & Ormston) 6. Kidz 1 (Joret & Ducoudray) 7. Portret van een Zuipschuit (Schrauwen, Ruppert & Mulot) 8. De Walvis (Dewachter & Hautain) 9. Alack Sinner: 1. Het Leven is geen Stripverhaal, baby (Munoz & Sampayo) 10. Atom Agency 1 (Schwartz & Yann)
 9. Volop Doom Patrol aan het lezen, van Gerard Way en Nick Derington. Echt jammer hoe die reeks ontspoord is en door steeds maar uitdijende deadlines uiteindelijk weggedeemsterd is. De twee volumes die er nu zijn, blijven echt superfris. Ik weet dat Way wel aangeeft dat dit niet het einde van Doom Patrol hoeft te betekenen, maar echt veel geloof hecht ik daar niet aan. Derington zit ondertussen al bij Batman en Bendis, dus die is hij alleszins al kwijt :-)
 10. Voor mij zit ook echt alles goed in die strip. Ik heb niets met het koningshuis, kende Charlotte niet, maar toch is het een verhaal dat me van begin tot einde kon boeien.
 11. Goh, ik denk dat de eerste plek in mijn voorlopige Top 10 ook al veel zegt ... Maar alleszins een uitzonderlijk goede strip voor mij. Scenario en tekeningen vullen elkaar perfect aan en Bonhomme en Nury hebben allebei topwerk afgeleverd. Hoe ik na enkele bladzijden meegesleurd werd in een verhaal over -gotbetert- het Belgisch koningshuis een straffe toer. Dit eerste album vormt ook een perfect afgewerkt eerste deel in de komende trilogie. Het album sluit dan ook perfect af op het moment waarop Charlotte naar Mexico trekt. Kortom, uitmuntend!
 12. Wat een unanimiteit rond Keizerin Charlotte ... geheel terecht volgens mij! ☺️
 13. Hmm, volgens mij zijn het er vijf. https://www.bedetheque.com/serie-42757-BD-Pouvoir-des-Innocents-Cycle-II-Car-l-enfer-est-ici.html
 14. Zeker de moeite. Ik heb de rest in het Frans gekocht, maar bij momenten ging me dat toch boven de pet, dus ik blijf hopen op een mooie integrale.
 15. Ik kocht vandaag het vierde deel van De Macht der Onschuldigen, cyclus II. Ik zag ook dat in het Frans de drie eerste delen van cyclus III ook recent verschenen. Ik hoop dat Saga, binnenkort al deel 5 (afsluiter van de tweede cyclus) op het programma zet, want deze reeks blijft ook in de tweede cyclus echt een topper!
 16. Ik heb ook erg genoten van dit boek, maar zat toch ook geregeld met het idee dat ik elementen miste. Zo heb ik weinig ervaring met die hele 'Fourth World', en hoewel King ook wel veel context meegeeft in zijn verhaal, werd het me soms toch te veel en stond het het optimaal genieten van het verhaal toch wat in de weg. Ik besefte dat ik uitkijk naar een nieuw 'creator owned' ding van King, waarin nul voorkennis vereist is., genre Sheriff of Babylon.
 17. 1. Keizerin Charlotte 1 (Bonhomme & Nury) 2. Jasmina & de aardappeleters (Mannaert) 3. Mister Miracle (Gerads & King) 4. Black Hammer, vol. 3 - Age of Doom 1 (Lemire & Ormston) 5. Kidz 1 (Joret & Ducoudray) 6. Portrait d'un Buveur (Schrauwen, Ruppert & Mulot) 7. De Walvis (Dewachter & Hautain) 8. Alack Sinner: 1. Het Leven is geen Stripverhaal, baby (Munoz & Sampayo) 9. Atom Agency 1 (Schwartz & Yann)
 18. Grappig. Ik herinner me nog hoe ontgoocheld ik was van Zeeziek, vooral door de wat misleidende quote op de achterkaft van André Franquin. Om één of andere reden verwachtte ik een soort Guust in rattenvorm te lezen. Bij Variaties kon ik Ptiluc voor het eerst waarderen omwille van zijn eigen kwaliteiten ...
 19. Hier was 'Variaties op een Vast Thema' een album dat me als striplezer sterk veranderd heeft. Algemeen heeft het fonds van het toenmalige Oranje daarin een grote rol gespeeld (De Legende der Dorre Gewesten, De Lichten van de Amalou).
 20. 1. Jasmina & de aardappeleters (Mannaert) 2. Mister Miracle (Gerads & King) 3. Black Hammer, vol. 3 - Age of Doom 1 (Lemire & Ormston) 4. Kidz 1 (Joret & Ducoudray) 5. Portrait d'un Buveur (Schrauwen, Ruppert & Mulot) 6. De Walvis (Dewachter & Hautain) 7. Alack Sinner: 1. Het Leven is geen Stripverhaal, baby (Munoz & Sampayo) 8. Atom Agency 1 (Schwartz & Yann)
 21. Absoluut eens ... zonder twijfel het beste Batman-verhaal van de laatste jaren.
 22. Leuke strip! Ik ben benieuwd naar volgend werk van beide auteurs.
 23. 1. Jasmina & de aardappeleters (Mannaert) 2. Black Hammer, vol. 3 - Age of Doom 1 (Lemire & Ormston) 3. Kidz 1 (Joret & Ducoudray) 4. Portrait d'un Buveur (Schrauwen, Ruppert & Mulot) 5. De Walvis (Dewachter & Hautain) 6. Alack Sinner: 1. Het Leven is geen Stripverhaal, baby (Munoz & Sampayo) 7. Atom Agency 1 (Schwartz & Yann)
 24. Die ligt hier ook klaar om te lezen, die Keizerin Charlotte ... ik ben benieuwd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...