Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Koen

Moderator
 • Aantal items

  11.668
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Koen

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk
 1. De communicatie door de "organisatie" komt ZÓÓÓÓ laat dat het overbodig wordt.
 2. Integrales

  Inderdaad ! Ideaal voor @Sherpa lijkt me.
 3. Top 10 van 2018

  Giant (Mikaël) The Prince and the Dressmaker (Jen Wang) Een ster van zwart katoen (Sente/Cuzor) Wie Laatst Lacht (Zidrou / Springer) ... ... ... ... ... ...
 4. Strip Van De Dag

  GIANT (Mikaël) Mikaël schrijft en tekent een strip over de Ierse migranten die als bouwvakkers wolkenkrabbers hielpen verrijzen in het New York van de jaren '30. Tijdens het lezen van het meeslepende verhaal wordt de lezer constant verwend met oogstrelende strippagina's. Ik vermoed dat de geest van Will Eisner goedkeurend over de schouders van Mikaël mee keek tijdens zijn meesterlijke tekenwerk voor dit album.
 5. Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Halfweg 'Giant'. Alvast de beste eerste helft van een strip uit 2018.
 6. Integrales

  Ik wil een integrale van Frederik Peeters' 'Lupus'!!!!
 7. Strips online kopen

  Sowieso zal ik altijd mijn stripspeciaalzaken (De Striep, World's End en De Poort) steunen en alles bij hen trachten aan te schaffen. Ik bestel enkel nog online wanneer het niet in één van die winkels te vinden is. Onlangs nog 'The Prince and the Dressmaker' van Jen Wang besteld via Amazon omdat dit de enige manier bleek om er nog aan te geraken. Eigenlijk zou ik pagina's vol kunnen schrijven waarom online bestellen te vermijden is. Ik wil eigenlijk ook niet in een wereld terecht komen waarbij boekenwinkels weggeconcurreerd zijn door oppermachtige online-ketens als Amazon en AliExpress
 8. Strips online kopen

  Moest men nieuwe Nederlandstalige strips online aan -30% kunnen thuis laten leveren met gratis verzending (zoals Amazon het voor Engelstalig spul doet).... ik vraag me af hoeveel mensen dan nog zo principieel zouden zijn.
 9. Top 10 van 2018

  The Prince and the Dressmaker (Jen Wang) Een ster van zwart katoen (Sente/Cuzor) Wie Laatst Lacht (Zidrou / Springer) ... ... ... ... ... ... ...
 10. Strip Van De Dag

  The Prince and the Dressmaker (Jen Wang) Dit is een unieke strip die waarschijnlijk hoog zal scoren op veel eindejaar-lijstjes. Een kleermaakster en een prins worden door het lot samengebracht. Er bestaat een kans dat ze elkaar kunnen helpen in het realiseren van hun dromen maar het lijkt realistischer dat ze mekaar in onoverkomelijke problemen zullen brengen. Prachtig, schattig tekenwerk, doeltreffend simpel en toch rijk aan detail, zou perfect werken voor een Disney-tekenfilm. Het verhaal is een sprookje hoezeer de verlangens van de hoofdpersonages in de negentiende eeuw reëel zouden kunnen zijn. De drastische, ongeloofwaardige verhaalwendingen op het eind stoorden me nogal maar die moet ik eigenlijk vanuit dat sprookjes-oogpunt bekijken. Moeilijk voor mij om te beoordelen. Ik denk dat meisjes hier veel meer leesplezier zullen aan beleven. Ik kan eigenlijk niet wachten tot mijn dochters het zien zitten om Engelstalige strips te lezen.
 11. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Aanstaanjagende woordspeling!
 12. Top 10 van 2018

  Een ster van zwart katoen (Sente/Cuzor) Wie Laatst Lacht (Zidrou / Springer) ... ... ... ... ... ... ...
 13. Strip Van De Dag

  Wie Laatst Lacht (Zidrou / Springer) Een kruising van een bloederige Coen Brothers film en een aflevering van The Twilight Zone. De dialogen en de personages zijn zeer goed neergezet door Zidrou maar het verhaal is een specialleke (zouden ze zeggen in West-Vlaanderen...). It's not for everybody. Springer weet de gruwel en de karakters treffend te tekenen. De beperkte inkleuring vind ik minder geslaagd. Had dan toch liever grijswaarden gehad in plaats van aartslelijk oranje, bruin of paars. De illustratie op de cover is op zich al zeer origineel. Daarbovenop heeft de uitgever zijn best gedaan om het er afgeleefd te doen uitzien en aanvoelen. Geen topper maar een bijzondere strip die ik me in de verre toekomst nog eens zie herlezen.
 14. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Het enige wat me interesseert uit de catalogus van Daedalus is 'Het Narrenschip' (en 'Azimut'). Laat dat nu net niet tussen de aankondigingen zitten... Het gros van hun uitgaves ziet er allemaal zo 'dertien-in-een-dozijn' uit.
 15. Opgekropte ergernissen, het zou niet mogen

  Welke reeksen van Marvel kan je niet downloaden via Netflix? Normaal gezien zou je alle eigen producties (en nog heel veel andere reeksen/films) wel moeten kunnen downloaden.
×