Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

eriktex

Members
 • Aantal items

  1.959
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over eriktex

 • Verjaardag 15 juli

Profile Information

 • Locatie
  Fryslan
 • Interesses
  Tex Willer, Philemon, Thorgal, Agent 327 en al dat andere moois...
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.594 profielweergaven
 1. beurskrach is een bekende term... maar "krach me" werkt inderdaad op de lachspieren. ik ben afgelopen weekend begonnen met het herlezen van alle Thorgals. De eerste zeven waren in ieder geval top, ik zie wel wanneer het me gaat vervelen (rond 'De kooi' hoor ik wel eens). Ik heb alles in hardcover en meest in 1e druk, maar ik vrees dat een flink deel zo de Catawiki-veiling opgaat, inclusief de neven-reeksen. Zitten wel wat zeldzame nummers tussen dacht ik.
 2. En hoe komt 't dat dat gele teken niet compleet is? Die koop je toch per box...?
 3. eriktex

  Dédi's

  Deelt niemand z'n dedi's uit Breda?!
 4. eriktex

  Tex Willer

  Er is geen logisch of chronologisch verband tussen de 128 Nederlandstalige boekjes en de 700+ Italiaanse pockets. Dus als je per se strikt integraal de Italianen wilt volgen kan dat eigenlijk niet omdat dat vroeger ook niet gebeurde. Wel liep de NL-reeks parallel aan de Finse reeks (werden ook tegelijk gedrukt) dus dan zou je moeten kijken welk verhaal in de Finse 129 weer begint... Maar als je toch een paar avonturen zou willen vertalen kun je beter gewoon putten uit eender welk verhaal dat in Italië tussen 1982 en 2019 is uitgegeven. Keuze genoeg lijkt me. Als je Italiaanse fan-pagina's volgt op Facebook wordt heel vaak het verhaal "Het verleden van Carson" gekozen als beste verhaal ooit. Ik heb die pockets hier ook liggen. Ook de introductie van de figuur Yama (de zoon van Mefisto) lijkt me interessant. Ik heb hier nog wel ergens een excel-sheet uit Finland met een overzicht van de eerste 128 avonturen (of zelfs meer) waarbij de corresponderende Italiaanse pocket vermeld wordt. Bovendien hebben ze alle tekenaars en scenaristen opgezocht, dat werd in die tijd zelden vermeld. Als jij de Wil bent waar ik al e-mail contact mee heb kan ik je die toesturen... (Wil W. toch?)
 5. eriktex

  Tex Willer

  Zeker wel over nagedacht, in het begin. Maar zwart/wit pocketboekjes zijn toch wel wat ouderwets. En we willen met onze uitgaven niet alleen de verzamelaars van weleer bedienen, maar ook nieuw publiek trekken. Dus werden het albums op A4 formaat. Daar komt nog bij dat er in zo'n pocketboekje 112 pagina's zitten wat behoorlijk veel vertaalwerk is. Ik vrees dat het voor 8,95 amper uit kan. Maar mocht er iemand een stuk of vier pockets uit het Italiaans willen vertalen dan mag hij zich melden, dan drukken we er vier tegelijk.
 6. eriktex

  Tex Willer

  Hé, nu maken die Fransen er toch een beetje een potje van... deze reeks heet in Italië helemaal niet "de jonge jaren van", maar ik snap dat het in Frankrijk wel commercieel klinkt omdat het doet denken aan De jonge jaren van Blueberry (óók een goede westernreeks trouwens 😉). In de albums is Tex afwisselend jong en middelbaar. Vorig jaar startte er in Italië wel een echte "jonge jaren van" Tex Willer reeks, maar dat zijn zwart/wit pocketboekjes die maandelijks verschijnen. De scenarios borduren voort op informatie die de afgelopen 70 jaar over Tex jeugd werd opgepend en getekend. Die reeks ziet er goed verzorgd uit met, denk ik, interessante verhaallijnen, zeker voor Tex fans van het eerste uur. Jammer genoeg hebben wij vooralsnog niet voldoende vertaaltijd om deze nieuwe reeks uit te brengen. Dat Franse album is sinds vorig jaar al in Het Nederlands verschenen o.a. als hardcover, Hardcover! 😂
 7. We ontvingen vanmorgen vervelend nieuws uit Italië: tekenaar Mario Alberti informeerde ons dat hij wegens privé-omstandigheden niet naar Breda kan afreizen. Heel erg jammer, maar gelukkig zijn de Tex Willer albums, inclusief de luxe beursedities wel mee naar Breda. Resteert in ieder geval nog de Franse tekenaar Eric Albert die zijn album Kitty Beaufort zal signeren... maar met twee tekenaars was 't gezelliger geweest...
 8. Voor de liefhebbers van een goede planning staat de plattegrond van het festival nu ook op de website.
 9. eriktex

  Tex Willer

  Haha, iets te geel voor mij. Maar kan hier in de Benelux ook als Lucky Luke hemd aangeprezen worden.
 10. Deels, jaren geleden bij Sherpa. Twee albums waren dat, dus iets van 80 platen. Totaal zijn het echter rond de 140-150 platen. Integraal. En op hetzelfde formaat als de Torpedo-boeken, past dus mooi naast elkaar.
 11. Zoals bekend signeert Mario Alberti zijn nieuwe Tex Willer album te Breda. Voor de gelegenheid maakte hij ook een prent voor ons die bij de beurseditie wordt gevoegd:
 12. Voor de liefhebbers van Jordi Bernet (voorjaar 2020):
 13. Als er geen nieuws van de organisatie komt zal alles wel bij hetzelfde blijven...?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...