Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

eriktex

Members
 • Aantal items

  1.666
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over eriktex

 • Verjaardag 15 juli

Profile Information

 • Locatie
  Fryslan
 • Interesses
  Tex Willer, Philemon, Thorgal, Agent 327 en al dat andere moois...
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

877 profielweergaven
 1. Stripdagen Haarlem 2018

  Nee een of ander gehucht in centraal Frankrijk. Ik dacht in de Auvergne.
 2. Stripdagen Haarlem 2018

  een paar uur rijden van Clermont-Ferrant...
 3. Stripdagen Haarlem 2018

  Yup, helemaal goed... Damien Callixte komt bij ons beide beursdagen signeren om zo de vertaling van het eerste deel van Gilles Durance luister bij te zetten. Laat maar weten welke van de 5 albums je wilt hebben?! - Satania deel 2 (HC) - Tex Willer deel 9 (sc) - Torpedo 1936 deel 3 (HC) - Gilles Durance 1 (sc) - Torpedo 1972 (sc)
 4. Stripdagen Haarlem 2018

  We hebben in Haarlem 5 nieuwe uitgaven, van 5 verschillende auteurs. We hebben ze alle 5 uitgenodigd, maar er komt er maar eentje. Wie uit onderstaande 5 omschrijvingen kan aangeven wie deze auteurs 1 t/m 5 zijn krijgt van ons één van de 5 nieuwe albums van zijn of haar keuze... (moet je wel naar Haarlem komen natuurlijk): deze auteur hadden we wel gevraagd maar was al eerder onze gast in Breda. Dus niet op herhaling in Haarlem deze auteur wilde dolgraag een festival "vlak bij Amsterdam" bijwonen, maar in hetzelfde weekend als Haarlem is er in zijn eigen land ook een groot stripfestival. Daarom kan hij nu niet, maar de kans is groot dat hij na de zomer nog wel een keertje bij HUM te gast zal zijn. deze auteur is al een dagje ouder en lastig te bereiken. Deze grootheid kiest zijn momenten en Haarlem hoort daar niet bij, helaas. deze auteur woont echt in the middle of nowhere. Hij moet uren rijden om een vliegveld te bereiken en van daaruit kan hij niet eens een directe vlucht naar Amsterdam nemen. Maar... hij komt wel! deze auteur woont niet in Europa. Jammer genoeg heeft hij dit jaar ook geen plannen om naar Europa te reizen, maar als hij bij toeval nog eens in de buurt is zien we hem nog wel eens naar de HUM-kraam komen. Good luck. p.s. Lecram mag niet meedoen .
 5. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Fijn om te lezen dat jullie recensent Wouter wederom genoten heeft van een Kerascoët album. En dat terwijl deel 1 van Satania min of meer de inleiding is en de schrijver en tekenaars in deel 2 helemaal alle remmen los gooien.
 6. Stripdagen Haarlem 2018

  Ja, bij HUM! komt ook een buitenlandse topper .
 7. Leuk, ik kom nogal eens in de buurt van Genk dus zal er zeker eens gaan kijken en kennismaken.
 8. Maar deze discussie dwaalt wat af van het originele topic... afsplitsen?
 9. Ik denk eerder dat die verzamelaar een ramp is voor zichzelf. Stel dat ik opeens verzin dat ik elke Suske & Wiske uitgave wil hebben, inclusief alle luxe edities. Dan kan ik een extra huis kopen voor de opslag. En heb ik een extra baan nodig om dat allemaal te bekostigen. Moet ik dan boos worden op Standaard uitgeverij, omdat die zoveel uitgeven? Of moet ik bij mezelf te rade gaan? Het lijkt me in de meeste gevallen alleen maar gunstig als er meer te kiezen is.
 10. Dat valt best mee hoor. Wij hebben op dit moment 1 titel (een regulier boek, geen strip) beschikbaar via de site 1boek.nl. (zie https://1boek.nl/artikel/9789491593086/het-puberbrein-de-missende-handleiding) Daar kunnen klanten direct hun exemplaar bestellen en ze hebben het dan binnen 2 of 3 dagen in huis. Van de verkoopprijs a 14,95 krijgen wij ongeveer de helft, terwijl we er verder helemaal niks aan hoeven te doen (niet printen, niet factureren... elke maand krijg je een verkoopoverzicht en uitbetaling). Onze Tex Willer zwart/wit bundels zouden zo ook perfect on-demand geprint kunnen worden. V.w.b. het binnenwerk zie je absoluut geen verschil met druk, de kleurencover is inderdaad iets minder, maar 95% van de klanten ziet dat niet of maalt daar niet om. Jammer genoeg zijn de buitenlandse rechthebbenden nog niet echt ingesteld op dit soort modernismen. Die willen van tevoren een vast aantal horen wat gedrukt gaat worden, terwijl in dit geval juist achteraf de aantallen zouden moeten worden bepaald. Onze strip Dick Tator (waarvan wijzelf de rechthebbenden zijn) kan zo ook worden nabesteld. Ideaal: geen voorraad e.d. Jammer genoeg doet 1boek dit nog niet voor hardcovers.
 11. HUM!

  Rondom de stripdagen te Haarlem lanceren wij onze nieuwe luchtvaartstrip "Gilles Durance". Speciaal voor de gelegenheid tekende Damien Callixte een prent die bij de gelimiteerde beurseditie (hardcover met linnen rug) gevoegd zal worden. Kijk hoe Gilles Nederland binnenvliegt, terwijl twee Vlaamse vriendjes hem verwelkomen :
 12. Als het toch in een schone, verwarmde ruimte komt: gewoon alles in banenendozen. Perfect formaat om twee stapels boeken naast elkaar in te leggen (behalve sommige wat grotere hardcovers) en als ze niet tot de nok afgevuld zijn nog wel te tillen. De dozen hebben handvaten en zijn gratis af te halen bij elke supermarkt... ze zijn ook superstevig tegen stootschade.
 13. Je meest herlezen strip(s)

  Als kind heel vaak herlezen: Rode Ridder, Guust, Suske & Wiske, Eppo weekblad en de Tex Willer pocketboekjes. Later werd dat: Agent 327, Thorgal, Roodbaard, Tanguy & Laverdure, Blake & Mortimer en het one-shot Krijtlijn.
 14. Strip Van De Dag

  De enige reguliere softcover in ons programma (44 pagina's = Tex Willer in kleur) wordt inderdaad ook ondersteund door een luxe hardcover die als beurseditie verschijnt, dat werkt prima. Enkel softcover zou denk ik niet echt een succes zijn, alhoewel de verkoopaantallen hoger liggen dan de dikke TW bundels die 17,95 kosten... Bij onze nieuwe luchtvaartreeks, Gilles Durance, hebben we ook lang nagedacht over hc of sc. Uiteindelijk toch voor een betaalbare softcover gekozen, min of meer in lijn met Buck Danny en Tanguy & Laverdure. Ik hoop dat de verzamelaars zo uit hun comfort zone stappen en deze ook aanschaffen. Er komt ook bij deze reeks een speciale beurseditie te Haarlem, dus een hardcover met linnen rug (tevens handig voor die verzamelaars die juist zweren bij hardcover). Torpedo 1972 precies hetzelfde verhaal...
 15. tekenaar F'murr overleden

  Toen ik Walthery eens zijn versie van Philemon liet tekenen (in Veldhoven) vertelde hij dat als je Philemon uitgeeft je ook eens naar F'murr moest kijken. Tot dat moment had ik nooit van de beste man gehoord. Hij en Walthery waren goed bevriend begreep ik.
×