Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

AHMO

Members
 • Aantal items

  209
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over AHMO

 • Verjaardag 04-08-1964

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

928 profielweergaven
 1. Bessy was zeer zeker de zusje van Billie. Ze kwamen regelmatig in elkaars strip voor
 2. AHMO

  Originelen

  Heeft iemand ook nog een origineel van Peter de Wit bij uitgeverij Sherpa gereserveerd? http://sherpa.nu/stampede/ Toevallig had ik zaterdag het op www.Stripspeciaalzaak.be gelezen dat deze speciale editie (album plus origineel) uitkwam ook al zeiden ze dat het al uitverkocht was, had ik op zaterdagavond nog volop keus (Zondag net na de middag was alles al weer gereserveerd). Ik ben heel erg blij dat er van Peter de Wit oud werk (originelen) op de markt komt. Het is namelijk niet de man die op de voorgrond treedt Na veel wikken en wegen heb ik nr 23 uitgekozen. Moeilijke keuze. Ik vond namelijk 12, 14, 15, 19 en 31 (nr 35 en een paar andere vond ik ook leuk. Maar die waren al gereserveerd) ook leuk. Uiteindelijk ben ik bij nr 23 uitgekomen, omdat ik beide grappen erg sterk vond. Maar ook tekentechnisch zie het er leuk uit. Hebben anderen nog een pagina bij uitgeverij Sherpa gereserveerd ?
 3. Het is een leuke vrijetijds bezigheid. vooral als je op vakantie ben en je slaat dan twee vliegen in één klap Je (her)leest de oude strips en je zoekt gelijk dingen uit Ik ben nu , voor me zelf, 100 jaar Sjors (en Sjimmie) aan het uitzoeken. Helaas is dat een steeds grotere olievlek dat maar steeds verder uitdijt en ik heb het trouwens ook een keer met Kuifje chromo's gedaan. Geen hond die het interesseert, maar wel leuk om het uit te zoeken.
 4. Hoi Ed, Beaamd waar ik ook zelf zeer sterke vermoedens over had. Ik heb trouwens ook met André (Uitgeverij Kippenvel) hier over gecontacteerd Ik ben er nu ook (voor 99% Zekerheid) achtergekomen dat er soms in het midden 4 pagina's extra waren met bijvoorbeeld drie pagina's reclame en één pagina strips. Nu weet ik iemand in de Nederlandse stripwereld die in de jaren zeventig en tachtig geabonneerd was op Kuifje en die had er een keer met mij over om deze te verkopen. Dus ik ga een keer contacteren hoeveel hij voor deze jaargangen wilt hebben. ik denk dat het dan ook leuk voor André is omdat hij de Kuifje index doet. Kan hij een vernieuwde extra druk van maken 😉
 5. Een zeer bijzondere tekenaar. Met een eigen stijl dat , in Nederland, niet geëvenaard is Zeer bekend in Nederland en helaas onbekend buiten de landsgrenzen. Jammer dat hij op zo'n jonge leeftijd dood is gegaan.
 6. AHMO

  Originelen

  Prachtig! Echt een zeer mooie origineel! Ik heb alleen maar een eenvoudige dedi uit 1983 van hem... Maar ik ben heel blij dat ik hem hebt!
 7. Vijftien tot twintig jaar geleden ben ik begonnen Kuifje weekblad te verzamelen. Eerst op kwantiteit en later op kwaliteit. De reden was dat de Kuifje weekbladen die je in Nederland kocht, vroeger, in gezinsmappen zaten en meer nietjes bevatte dan normaal. Met de komst van Ebay kocht ik later heel specifiek uit België omdat ze daar niet in gezinsmappen zaten. Nu heb ik eindelijk de moed (en tijd en de juiste opbergmethode) om de Kuifje weekbladen uit te zoeken en de dubbelen eruit te gooien. Wat me eerst opviel dat de Belgische Kuifjeweekblad een iets gladdere omslagkaft had dan de Nederlandse variant en dit kon ik ook later verifiëren met nr 26 uit 1978 (33e jaargang) Hier zijn namelijk twee varianten van: De uitgebreide versie van 100 Blz met gladde omslagkaft deze was voor België (40 F/ f 2,5) en de "normale" versie met iets mindere gladde omslagkaft die voor Nederland was bestemd (20 F / f 1,35). Nu gaat het mij niet om wanneer de Belgische en Nederlandse druk ontstaan zijn (Wel grappig om te weten). Maar welk Belgische/Nederlandse Kuifje weekblad nummers zijn specifiek anders.
 8. Ze zijn al een tijdje goed bezig
 9. Aardigheidje van uitgeverij L Eppo 4-FREE Voor iedereen die in deze moeilijke tijden binnen zit en behoefte heeft aan een portie strips (en wie is dat nu niet) is één Eppo in de twee weken wel wat weinig. Daarom put Eppo de komende vier weken uit het archief van meer dan 14.000 pagina’s. Om de dag verschijnt er een Eppo – 4-FREE die je op je computer, tablet of telefoon kunt lezen. Deze Eppo is gratis, je hoeft je alleen maar te abonneren via deze inschrijflink https://www.uitgeverijl.nl/. Je krijgt dan elke twee dagen (behalve in het weekend) de Eppo 4-FREE in je mailbox. Veel gezondheid en leesplezier https://www.uitgeverijl.nl/
 10. AHMO

  Raadje Tekenaar

  Gerard Leever met de inkleuring van Wilma Leenders
 11. AHMO

  Originelen

  Ja dat vind ik ook ik ben er heel erg blij mee. Ik vindt dit kunst met een grote K! @Hanco! Bedankt! Dat je deze prent in de verkoop hebt gedaan. en natuurlijk ook Patrick voor de hulp. 😉
 12. AHMO

  Originelen

  Toevallig heb ik er ook 3 gewonnen. Ik had nog wel nog twee kavels waar ik mijn zinnen op had gezet, maar helaas niet gewonnen. Te duur en het moet ook realistisch blijven Maar ik ben wel blij dat ik deze hebt gewonnen. We hebben net de huiskamer opgeknapt en dit is wel een item wat heel goed in onze vernieuwde huiskamer past.
 13. Ja! Een groot verlies!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...