Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Martin

Members
 • Aantal items

  1.408
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Locatie
  Sinnekloas
 • Geslacht
  Mannelijk

Contact Methods

 • Yahoo
  lancelotbuzzzADyahoo.co.uk

Recente bezoekers van dit profiel

1.160 profielweergaven
 1. Martin

  Alcohol : What's Your Poison ?

  Ik vind de Jim Beam Honey beter dan de Jack Daniels Honey, want die is echt te zoet. Beide merken hebben ook een Fire versie. Dat is met kaneel, en die vind ik lekkerder dan de Honey. En er bestaat ook Jim Beam Apple, maar die vind ik minder lekker.
 2. Martin

  De Rode Ridder

  Daar ben ik helemaal mee akkoord! Het was destijds een verademing om het kwalitatief hoogstaande tekenwerkvan Claus te zien in de Rode Ridder reeks. Zoals je toen op RodeRidder.be kon lezen, volgde scenarist Martin Lodewijk nauwgezet het tekenwerk op, en liet zeker niet na om per album meermaals het tekenwerk bij te sturen. Toen Lodewijk het voor gezien hield als scenarist voor deze reeks, begon het tekenwerk van Claus een minder hoog niveau te halen. Als scenarist had Claus zijn verdiensten, maar zijn eerste scenario - De Spiegeldemon - was meteen zijn beste scenario. Gaandeweg begon zijn inspiratie te verminderen, alhoewel hij nog enkele goede scenarios afleverde.
 3. Martin

  De Rode Ridder

  Het verschil is dat de Claus albums door Studio Leonardo ingekleurd werden, en nu door een inkleurder, met name Dimitri Fogolin. Ik heb destijds voor RodeRidder.be een uitgebreide reportage gemaakt over Studio Leonardo. Vittorio Leonardo werkte samen met zijn echtgenote aan de inkleuringen van heel wat reeksen. Je zou het een inkleuringsfabriekje kunnen noemen. De Rode Ridder inkleuringen vond ik meer dan goed. Dimitri Fogolin is meer een artiest, en zijn werk is kwalitatief dus nog beter dan de Studio Leonardo inkleuringen.
 4. Martin

  De Rode Ridder

  Dat is juist, Tom. Karel was een bourgondiër, en dat kostte geld.
 5. Martin

  Mijn Verzameling

  Tijdens de stripbeurs in Gent heb je me gezegd dat de Billy stripkast de beste optie is. Ik vind dat ook. 40cm is teveel plaatsverlies en uiteindelijk duurder. 80cm is te breed, waardoor de rekken beginnen doorhangen. Ik zei je toen dat ik binnenkort de kamer van onze oudste dochter kreeg, die is gaan samenwonen met haar vriend. Die kamer is inmiddels door mij ingenomen. Ze is vele malen groter dan mijn vroegere kamer, waar een groot deel van mijn stripcollectie in dozen was opgeslagen. En ze blijven voorlopig in deze dozen, want toen ik dit weekend op de IKEA website keek, zag ik dat er nog volop Billy kasten van 40cm en 80 cm breedte aangeboden worden, maar de 60cm brede kasten waren spoorloos. Vandaag de IKEA klantendienst aan de lijn gehad, en ze bevestigden dat de 60cm brede kasten niet meer in het aanbod zitten. Misschien in de toekomst wel terug te verkrijgen, maar daar bestaan momenteel geen plannen voor. Dus zitten er nog steeds stripalbums in de 60cm en 80cm brede kasten die ik al had. Geen idee waar ik die ooit gekocht heb. Heeft er iemand een idee voor alternatieven, die liefst niet te duur zijn?
 6. Martin

  De Rode Ridder

  Joepie!
 7. Martin

  Stripspeciaalzaak.be

  Een van de zeldzame Franse reeksen die ik prachtig vind. En jij hebt er een prachtig interview over gemaakt, Kool Thing!
 8. Martin

  De Rode Ridder

  Ja, in elke integrale is er een bijlage achteraan van enkele bladzijden. Met dank aan Ivo De Wispelaere. Hierbij gaat het over de verhalen die er in staan. Veel nieuwigheden zullen er niet bij zijn, want er is al veel geschreven over de Rode Ridder. Hier en daar komt wel iets aan bod dat aan het licht werd gebracht door de Rode Ridder interviews die ik voor Stripspeciaalzeaak.be gemaakt heb. Voor de rest is er ook randinformatie over het leven van ridders in de Middeleeuwen.
 9. Martin

  Kuifje miniaturen

  Een aantal jaren geleden werd er een serie miniaturen van vervoersmiddelen betreffende de reeks Kuifje uitgegeven. Nu is er een nieuw aanbod. De modellen verschillen wel een beetje van de vorige edities. Is dit een aanrader? https://www.hachette-collections.com/fr-fr/collection-voitures-tintin/
 10. Martin

  Antwoord Met Een Vraag

  Is er nog bier?
 11. Martin

  Film Thread: Hanzo The Celluloid Slicer

  De beste films werden gemaakt vanaf de jaren dertig tot de jaren zeventig. Het grootste deel van mijn uit een paar duizend exemplaren bestaande dvd collectie is dan ook van die tijdsperiode.
 12. Martin

  Help Eens Een Forummer Versie 3.0

  Ik zuip alles waar alcohol in zit.
 13. Martin

  Film Thread: Hanzo The Celluloid Slicer

  Vanavond op BBC2 kan je naar de recentste film van Ken Loch kijken, namelijk I, Daniel Blake.
 14. Martin

  Film Thread: Hanzo The Celluloid Slicer

  Ik weet niet of de meesten 'Kes' zijn beste werk vinden, maar het is wel een van zijn beste films. Mijn favoriete Ken Loach film is het minder bekende 'Looks and Smiles' over de jongerenwerkloosheid onder het Thatcher regime. Heel realistisch weergegeven, zoals in zijn meeste films. Hier zien we een jongeman die op zoek is naar werk, dat hij niet vindt, maar hij vindt wel een vriendin. Voor deze film ben ik in 1981, toen ik net een auto had, helemaal naar Gent gereden om hem in Cinema Scoop te gaan zien, want elders draaiden ze hem niet. Ik heb ook een voorkeur voor de films die hij in de jaren negentig maakte, wat ik als zijn topperiode beschouw. Tenslotte: Kes is allesbehalve zijn schrijnendste film, want dat is zijn televisiefilm 'Cathy come home'. De actrice die Cathy vertolkte werd vaak de 'Battersey Bardot' genoemd, zijnde de Brigitte Bardot van de arbeiders. Ze zette overigens de fictie in realiteit om door drank en drugs, wat haar dood werd.
 15. Martin

  Film Thread: Hanzo The Celluloid Slicer

  Ken Loach is een van mijn favoriete regisseurs. Ik heb veel van zijn talrijke films op dvd. In het begin van zijn carriere heeft hij ook televisiefilms voor de BBC gemaakt, die ik in een dvd box heb. Hij wordt algemeen beschouwd als de beste verfilmer van het sociaal drama genre. Zoals je zegt hebben zijn films dikwijls het karakter van een documentaire.
×