Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Martin

Members
 • Aantal items

  1.261
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Martin

 1. De Rode Ridder

  Vandaag start op Stripspeciaalzaak.be een wekelijkse interviewreeks over de Rode Ridder. Dit in de aanloop naar het Vierde Tijdperk in deze reeks, namelijk met tekenaar Fabio Bono, waarvan het eerste album op 11 mei verschijnt. De personen die aan bod komen hebben allemaal iets te maken met het recente of verdere verleden van deze stripreeks. Er wordt gestart met Peter Van Gucht, die de laatste twee albums schreef: http://www.stripspeciaalzaak.be/Interviews/Peter-Van-Gucht.pdf
 2. Strip Van De Dag

  De Jeugd van Mickey Tebo Een Frans album over Mickey Mouse? Toen ik het doorbladerde was ik meteen gewonnen voor de stijl, die me aan Lewis Trondheim deed denken. Maar is het scenario ook van dergelijk niveau? Zeker en vast! Vijf prachtige verhalen over een bejaarde Mickey Mouse die over zijn vroegere al dan niet denkbeeldige avonturen vertelt. Met telkens een grote tekening over twee bladzijden. De epiloog is dan weer grandioos in zijn minimaliteit.
 3. De Rode Ridder

  Merci pour cette réaction de clarification, Fabio. Lancelot semble avoir presque toujours eu des cheveux foncés. Mais chaque dessinateur a la liberté de décider pour lui-même. Peu de vrais fans de Red Knight sont dérangés par cela. Ce sont principalement les critiques qui trouvent que c'est une opportunité idéale d'être négatif à propos du Chevalier Rouge. Ne dérange pas et fais ta propre chose!
 4. Strip Van De Dag

  Juist, maar het blijft een van de betere westernreeksen. Tenzij het volgende nummer weer minder is dan het voorgaande album.
 5. De Rode Ridder

  Welke Rode Ridder albums herken je op deze plaat uit de oude doos?
 6. Vandaag Gekocht

  Laat vooral weten wat je er van vindt.
 7. Red Rider

  Vanavond is er de voorstelling van de nieuwe stripreeks Red Rider in Contrair te Antwerpen. Dat is naast het Red Star Museum. De inkom bedraagt 10€, en daar krijg je ook het eerste album bij. Het Red Fest begint om 18.30 uur, en de concerten beginnen om 20 uur. OFFICIAL RELEASE PARTY The best comic artists & the best musicians unite @Contrair to offer you REDFEST! Buy a ticket, join the party & we’ll give you the first part of the Red Rider comic. *** LINE UP *** HANDKERCHIEF (http://www.handkerchiefmusic.com/) TANGLED HORNS (http://www.tangledhorns.com/) DJ HUSH HEFNER
 8. De Rode Ridder

  Sinds Johan De Smedt aan het roer staat van de stripafdeling bij de Standaard Uitgeverij, zijn er heel veel goede initiatieven gerealiseerd. De strips krijgen er beduidend meer aandacht dan vroeger het geval was. Ik sluit me aan bij Lectrr, die zegt dat de uitgeverij niet zou staan waar ze nu staat zonder Johan De Smedt. Wat betreft deze gedigitaliseerde collectie kan het een zegen zijn voor Rode Ridder fans die sommige albums nergens kunnen vinden.
 9. De Rode Ridder

  De volledige Rode Ridder catalogus is voortaan beschikbaar op Yieha. http://www.yieha.be/standaard-uitgeverij-rode-ridder-S2006573
 10. Strip Van De Dag

  Inderdaad, Suske. De tekening van de softcover straalt plezier uit. Die van de hardcover is eerder saai.
 11. Film Thread: Hanzo The Celluloid Slicer

  Ik denk het niet. Ken Russell heeft wel meerdere weirde films gemaakt die niet allemaal even geslaagd zijn.
 12. Film Thread: Hanzo The Celluloid Slicer

  Er zijn inderdaad nog goede sociale drama films. De Britten kennen er wel wat van. Bedankt voor de tip want deze film heb ik nog niet gezien.
 13. De Rode Ridder

  Oef! Er bestaan nog zekerheden.
 14. Muziek, Maestro !

  Ik wil hierbij graag het programma van IvoVWS aanraden. Op de korte tijd dat hij presenteert op dit radiostation, is hij reeds uitgegroeid tot mijn favoriete hedendaagse deejay. En vanavond worden dus de beste nummers gedraaid van hetgeen hij reeds gebracht heeft. Geef die kerel een contract bij Studio Brussel!
 15. Strip Van De Dag

  Guust Flater 60 jaar Gefeliciflaterd! Vele auteurs Dit album is een ondekkingsreis. De reeds decennia afgesloten nalatenschap van Guust Flater wordt hier nieuw leven ingeblazen. Natuurlijk wisselen de bijdragen door de vele auteurs die hier aan meewerkten van kwaliteitsniveau, en wordt het niveau van Franquin vaak niet bereikt. Maar dat is niet meer dan normaal. En iedereen zal wel zijn eigen favorieten hebben. In elk geval is dit een van de meest sympathieke uitgaven van dit jaar.
 16. De Rode Ridder

  Hey Tom, ik vind dat je wel hard bent wat betreft de Rode Ridder reeks. Heeft dat te maken met aspiraties in het verleden, die niet gerealiseerd werden? Voor bepaalde collega's ben je ook niet mals. Maar misschien vinden een aantal collega's en fans dat jouw werk niet rechtvaardigt dat je als een autoriteit moet beschouwd worden. Waarschijnlijk vind je zelf ook niet dat je een autoriteit bent, en is het gewoon jouw karakter, juist zoals het mijn karakter is om zaken die ik prachtig vind in de bloemetjes te zetten. Zelf vind ik jouw eigen albums goed. In elk geval ben ik van mening dat je rechtmatig tegenwerk biedt, want je onderbouwt het wel in zekere mate. En die meningen mogen er zijn. Zo, dat wou ik even gezegd hebben.
 17. De Rode Ridder

  Voila!
 18. De Rode Ridder

  Na enige communicatie liet Marc zich nog dit ontvallen. "Ik vond ondertussen enkele oude prenten, allemaal met een donkerharige Lancelot. We zijn dus getrouwer dan onze voorgangers."
 19. Film Thread: Hanzo The Celluloid Slicer

  Ja natuurlijk, Spawn 999! Mike Leigh is samen met Ken Loach de koning van de sociale drama films. Niet verwonderlijk dat ook hij een favoriete regisseur is van mij. Om volledig te zijn geef ik hierbij de namen van mijn andere favoriete regisseurs: Mikä Kaurismäki, John Ford en John Huston. Het verschil tussen Mike Leigh en Ken Loach is dat de toon in de films van Mike Leigh iets lichter is, en dat er dikwijls komische situaties in voorkomen, terwijl Ken Loach echt voor de ellende en schrijnende toestanden gaat.
 20. De Rode Ridder

  HET ANTWOORD VAN MARC LEGENDRE "Algauw bleek dat het makkelijk was voor iedereen als ik af en toe a.d.h.v. foto’s duidelijk maakte wat de bedoeling was. Dat heeft zowel met decors als met houdingen of het uiterlijk van een personage te maken. Fabio doet uiteindelijk z’n zin, maar het is eenvoudiger als hij niet een hele boterham beschrijvende tekst moet lezen (in het Frans), terwijl een foto of een naam hem snel meer zegt. Het is al even geleden, maar ik herinner me dat ik voorstelde om van Lancelot geen Brat Pitt met lange blonde haren te maken. Meestal verwijs ik naar een Italiaanse acteur of actrice omdat hij die goed kent, maar wie ik voor Lancelot heb voorgesteld, weet ik niet meer. Ik verwachtte dat Fabio die acteur zou opvoeren met blonde lokken, maar hij hield het bij zwart. Wat voor mij net zo aannemelijk was. De Rode Ridder heeft in de loop van z’n bestaan in een uiteenlopend aantal eeuwen avonturen beleefd. Heel gek is dat niet. Het Lancelot-verhaal dateert van de vroege 13de eeuw, als ik het goed heb. Over Camelot werd al in de 12de eeuw geschreven. Sommige bronnen linken Arthur aan de 6de eeuw dus onze voorgangers konden sowieso van hier naar daar springen. Daar gingen ze behoorlijk ver in. Ik geloof dat het Lodewijk en Claus waren die Johan aan de zijde van Jeanne d’ Arc lieten strijden. Dat is de 15de eeuw. Met andere woorden, we zijn er vanuit gegaan dat onze voorgangers nogal vrij omsprongen met hun interpretatie van de middeleeuwen en de ridders van de Ronde Tafel. En we werken verder met respect voor deze traditie (grinnik). Dat Lancelot geen blonde god is, maakt duidelijk dat het niet de bedoeling is om de Arthur-legende na te vertellen. Al moet ik er wel bijzeggen dat onze Johan niet plots in de 15de eeuw zal opduiken. Voilà. Hopelijk is het toch een beetje aannemelijk."
 21. De Rode Ridder

  Ik overdrijf helemaal niet! En ik krijg helemaal geen percentje of enigerlei ander voordeel. Regelmatig lees ik andere strips waar ik enthousiast over ben, hoor. En meestal laat ik dat ook op dit forum weten. Jij hebt vast ook albums waar je heel enthousiast over bent. Mooi zo.
 22. Film Thread: Hanzo The Celluloid Slicer

  Elke film van Ken Loach gaat over een sociaal drama. Meestal werkloosheid en armoede. Regisseur Ken Loach verstaat de kunst om dit grandioos te vertellen. Dat het zware verhalen zijn is logisch, gezien de omstandigheden waarin de karakters het moeten proberen te redden. Gisteravond heb ik een van zijn vroegere films Looks and Smiles herbekeken. Gefilmd begin jaren tachtig, en daarbij is het ook een treffende weergave van het verpauperde noorden van Engeland geworden. Ik herinner me dat ik toen in 1981 in mijn kort daarvoor gekochte eerste auto op een avond naar Gent reed om die film te bekijken. Dat was in de legendarische Studio Skoop, want de commerciële filmzalen vertoonden dergelijke films niet. Ik kende Ken Loach toen alleen van zijn film Kes, die ik op televisie gezien had. Looks and Smiles blies me helemaal omver, en sindsdien is Ken Loach een van mijn favoriete regisseurs.
 23. De Rode Ridder

  Het is inderdaad raar. Waarschijnlijk is het Marc Legendre die Fabio Bono de referenties aangaf. Ik vraag hem zo dadelijk waarom hij deze keuze maakte. Marc kennende zal er snel een antwoord volgen.
 24. Strip Van De Dag

  Wills kracht Willem Ritstier Scenarist Ritstier heeft zelf een graphic novel gemaakt over de ziekte van zijn echtgenote. Een droevig verhaal, waarbij geen gezichten getekend worden van de figuren. Het is de lichaamstaal en het kleurengebruik die het verhaal richting geven. Vanuit zijn eigen belevenissen en gewaarwordingen vertelt Ritstier hoe kanker hem zijn vrouw afneemt. Een heel emotioneel album. http://www.willskrachtboek.nl/
×