Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Kontiki

Members
 • Aantal items

  9.957
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Kontiki

 • Verjaardag 26-10-76

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stripspeciaalzaak.be/

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  grafisch vormgever

Recente bezoekers van dit profiel

1.077 profielweergaven
 1. Vers Aangekondigd

  Dat is een van de vele coverontwerpen die hij nu aan het maken is. Hij wil deze week elke dag een ander coverontwerp maken.
 2. Robbedoes

  Dit interview wellicht: http://www.actuabd.com/Janry-Spirou-et-Fantasio-J-ai-vraiment-aime-faire-Spirou
 3. Nieuwe Asterix oktober 2017

  Voor gefortuneerde verzamelaars is deze Franse luxe met artbook op komst: http://www.bdnet.com/catalogue_detail_Asterix-et-la-Transitalique-Artbook-T37--9782864973294
 4. Vers Aangekondigd

  Komende van Daniel Maghen zal dat weer een indrukwekkende verzameling tekeningen zijn.
 5. Robbedoes

  Eigenlijk gaat het om een scenario van Jean Doisy uit 1940 (net voor Jijés Robbedoes als Vliegenier) dat toen niet werd getekend. De eerste ontmoeting met Kwabbernoot (een schepping van Doisy) komt erin voor.
 6. Vers Aangekondigd

  Ik had vandaag nog gemaild met de uitgever. Hij is later pas te bestellen, maar hij zei me niet wanneer precies.
 7. Facts - Your Belgian Comic Con : 21& 22 oktober 2017

  Ik heb met vier zakjes kleifiguren rondgelopen, drie jassen en een trui die ik de meegebrachte kinderen niet wilde laten dragen. 2 euro per kledingstuk aan de vestiaire vond ik echt te hoog en de lockers waren allemaal bezet. Het was ook wel warm, en druk, en in het begin was het lang aanschuiven, hoewel er continu beweging in de wachtrij was. Maar dat zijn maar povere 'klachten' tegenover het alweer overweldigende aanbod en de bezienswaardigheden. Een van mijn maten had een eigen stand en ik heb 'm niet eens gevonden. De hall met de tekenaars heb ik slechts vluchtig bezocht om hier en daar goeiedag te zeggen, maar aanschuiven bij tekenaars kon ik de kinderen niet aandoen.
 8. Strip Van De Dag

  Ja, maar met die verkoop en commissies heeft een uitgeverij niets te maken. Vergelijk het met al die muzikanten. de verkoop van hun liedjes is één ding, maar met hun optredens vullen ze minder groter verkopen dan vroeger tegenwoordig aardig aan.
 9. Robbedoes

  Die historie moet ik ooit ook nog uitwerken. Dat verliep ook niet netjes. Achter mijn rug staat meer dan drie meter literatuur waarin alles van naaldje tot draadje is uitgelegd.
 10. Robbedoes

  Dat zijn geen theorieën, dat komt allemaal uit Franse achtergronddossiers en boeken met diverse getuigenissen.
 11. Robbedoes

  Dat is je eigen interpretatie. Nic Broca was een mannetje van José Dutillieu die een inhoudsloze functie bij Dupuis had gekregen en door veel tekenaars van toen werd verguisd. Er was toen net een machtsspelletje aan de gang waarbij Nic Broca eigenlijk naar voren werd geschoven om Yann en Conrad als gedoodverfde Robbedoes-overnemers (ze kregen van Franquin zelfs de toestemming om de Marsupilami te gebruiken voor een bedoeld vervolg op Het Nest van de Marsupilami's) een hak te zetten. Jean Roba had toen trouwens al geweigerd om de reeks over te nemen. Stéphane Colman was een andere kandidaat, maar hij tekende te traag. Hier komt zoveel uitleg bij kijken dat ik je beter doorverwijs naar de kleine lettertjes op deze pagina waar een groot deel van dat verhaal wordt uitgelegd: http://www.stripspeciaalzaak.be/Toppers/FransenTop/34_GeleGeschiedenis.htm De latere levensloop van Nic Broca is volgens de integrale van zijn Robbedoes-albums eerder een triestige zaak. Tussendoor had hij nog een voorloper van De Snorkels uitgevonden (die eigenlijk zouden opduiken in een Robbedoes-verhaal), maar hij stierf in vergetelheid.
 12. Nieuwe Asterix oktober 2017

  Ik zal je helpen, en voor de anderen is dit dan een spoiler alert: het is voormalig F1-piloot Alain Prost.
 13. Strip Van De Dag

  Ik vrees dat hij niet anders kan dan Roodhaar, Storm en wellicht een nieuwe reeks voor Standaard naast elkaar te tekenen om een menswaardig loon te verdienen.
 14. Nieuwe Asterix oktober 2017

  Net gelezen. Ik schrijf vannacht nog een bespreking.
×