Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Kontiki

Members
 • Aantal items

  9.464
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Kontiki

 • Verjaardag 26-10-76

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.stripspeciaalzaak.be/

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  grafisch vormgever

Recente bezoekers van dit profiel

863 profielweergaven
 1. Vers Aangekondigd

  Alleszins niet door Futruopolis zelf.
 2. Vers Aangekondigd

  Toch niet, er bestaan slechts twee lange verhalen van, een kortverhaal en een erotische parodie (een kortverhaal gepubliceerd in een Stripspotters-album van Arboris dat niet in deze bundel wordt opgenomen) door de tekenaar zelf. Maar het achtergronddossier zal zeer uitgebreid zijn over beide auteurs. Over Mazel werd nochtans al veel verteld in de Franse bundels van Ramtamtam en Kierikili / Verloren Jungle, maar over Frydman nog niet. En over die man valt nogal veel te vertellen. Over zijn strips met foto's bijvoorbeeld, waar hij er veel van maakte voor Robbedoes met bekende tekenaars of ook voor Humo, en zijn animatiekortfilms, waarvoor hij zelfs een Gouden Palm in Cannes won.
 3. Beroepskeuze dankzij strips

  Uit Humo van vandaag. Jommeke aan de basis van de carrière van Pieter Abbeel, een wereldautoriteit op het gebied van artificiële intelligentie, tegenwoordig professor aan Berkeley, een adviseur van Elon Musk en vorig jaar nog door Obama bekroond met de Presidential Early Career Award. Zijn er hier nog wiens beroepskeuze werd ingegeven door strips?
 4. Vers Aangekondigd

  Die vierde Mattéo is trouwens toch nog niet het laatste deel zoals in het begin werd aangegeven.
 5. Michel Plessix overleden

  Christophe Arleston meldde op zijn Facebookpagina het overlijden van Michel Plessix (De Wind in de Wilgen, Patje van het Groenewoud, Waar de mieren heen gaan). Hij stierf vanmorgen door een hartaanval. Hij werd 57 jaar.
 6. Vers Aangekondigd

  Mja, maar de Franse Dargaud zit nogal op mijn nek de laatste tijd. We hebben wat te veel getoond en verteld wat ze zelf nog niet hadden gecommuniceerd.
 7. Vers Aangekondigd

  Och, hij zei zelf eens dat zijn nonkel de enige was in de familie die het gemaakt heeft. Maar ik heb nog twee weken de kans het hem te vragen. Terloops, toevallig en onschuldig, dat spreekt voor zich ;-)
 8. Vers Aangekondigd

  De nieuwe Largo is al een tijd geleden aangekondigd voor 6 oktober: http://www.stripspeciaalzaak.be/TeVerschijnen.php#Dupuis Ook voortaan met een nieuwe scenarist. Wat Sente betreft... Ik werk vandaag als freelancer voor de Waalse krant L'Echo. Sentes neef zit hier vijf meter van me vandaan. Maar ik durf 'm eigenlijk niet goed te vragen of hij van meer weet.
 9. Vers Aangekondigd

  Als hij nu ook nog van de serie XIII weggehaald wordt, zullen er nog meer blij zijn. Er is nog helemaal niets bekend over een volgend XIII-album. Wel vernam ik al een wens van Dargaud om de reeks XIII Mystery voort te zetten, maar volgens een laatste gerucht moest Jean Van Hamme nog overtuigd worden. Concreet gezien is er nog niets concreet over meer albums van XIII Mystery na het als laatste aangekondigde deel 13 van Olivier Grenson en Van Hamme.
 10. Vers Aangekondigd

  Op 6 december verschijnt deel 7 van de Thorgal-spin-off Kriss van Valnor. De Franse cover circuleert sinds kort. Fred Vignaux is de nieuwe tekenaar nadat Giulio de Vita de eerste vijf albums tekende en Roman Surzhenko als interimtekenaar deel 6 voor zijn rekening nam. Ook scenarist Yves Sente werd vervangen vanaf deel 6. Vignaux heeft de prequel-spin-off Sneeuw - De Oorsprong (bij Glénat), het fantasytweeluik De Roep van de Legenden (bij Dark Dragon Books) en het onlangs bij Daedalus verschenen one-shot Vercingetorix getekend.
 11. strip2000 ronde 2

  Hoezo? Was die Guust niet werkelijk tewerkgesteld bij Dupuis?
 12. strip2000 ronde 2

  Ik dacht het niet, zelfs de distributeur van toen is ondertussen failliet.
 13. strip2000 ronde 2

  Ik was dit compleet vergeten. En een antwoord is er nooit gekomen. De verantwoordelijken van toen zijn er al lang weg.
 14. strip2000 ronde 2

  Die is toch nooit herdrukt geweest? Er was wel een vraag van Glénat naar stripwinkels om vooruitbestellingen voor een herdruk te noteren. Uiteindelijk waren die bestellingen te laag om tot ene herdruk over te gaan.
×