Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

SPeeDy

Members
 • Aantal items

  1.582
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Interesses
  Strips
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

970 profielweergaven
 1. SPeeDy

  Woordketting

  Cashback (tyfus is trouwens niet met een ie dus alles vanaf dan is ongeldig 😏).
 2. Voor veel reeksen geld dat na x albums je er wat op uitgekeken bent. Zijn ze daarom slechter geworden? Niet altijd. Blauwbloezen bv. ben ik gestopt op bepaald moment en na aantal jaren toch de achterstand ingehaald zonder eerst alle oude albums te herlezen. En dat was gewoon een erg fijn weerzien, en ik volg ze ondertussen terug. Agent 212 ook ooit eens gestopt en zelfde fenomeen. Ondertussen weer terug gestopt, maar ben zeker dat ik terug een inhaalbeweging ga doen want da's gewoon erg grappig. Psy gestopt bij 10. G.Raf Zerk en Mélisande nooit aan begonnen. => het lijkt me soms interessant dat ze een reeks na een tiental albums gewoon "on hold" zetten voor een aantal jaar en tekenaar/scenarist iets anders laten lanceren. Na aantal jaren dan terug een 5-tal albums uitbrengen etc. Zo blijft het fris. Maar uitgeverijen melken graag goedverkopende reeksen uit tot ze niet meer kunnen... (XIII, zucht...).
 3. Jij blijkbaar 😄. En ik binnenkort ook want ligt op de leesstapel... (in gewone SC...)
 4. SPeeDy

  Dédi's

  Wat maakt dat nu uit? Merci Ambreville&marioboon voor de toelichting, maakt het al wat duidelijker. In Knokke-Heist kon je er ook komen maar dat kwam heel raar over vond ik en vroeg me oprecht af wat Sleen hiervan zou vinden. Het zou aan te raden zijn dat men daar iets bij zet over wat de bedoeling is. Tegenwoordig zijn die “stripfiguur door...” albums erg “in”, soms geslaagd maar soms ook veel minder. De meerwaarde van een Jomme bv. ontgaat me volledig, de Nero door Kim daarentegen vind ik top. Maar dat is persoonlijke mening natuurlijk. En Johan, mijn (jonge) zoon tekent beter dan ik. Laat maar weten of je een tekening van hem wil 😏.
 5. Een dédi is altijd persoonlijk. Zelfs als de tekenaar er mijn naam niet bij zet vraag ik om dat expliciet toch te doen. Ik hoop dat de tekenaar hier ook door beseft dat die niet op de eBays terecht gaan komen, of toch niet zolang ik leef... Als mijn kids er niet in geïnteresseerd zijn later, waarom zouden ze dit dan niet mogen verkopen (al hoop ik stiekem dat ze het nooit zullen doen)?
 6. SPeeDy

  Dédi's

  Ik snap het niet goed. Trekt het B-gevaar dus een tekenaar aan om tekeningen te maken van Nero en co. in diens boeken of op los blad, terwijl die tekenaar helemaal niks met Nero te maken heeft ('t was Stallaert die Sleen assisteerde, de naam Severin zegt me niks)? Hoe moet ik dat dan zien, zijn dat een soort van hommages (maar dan legitiem, geef Kuifje-toestanden...)? 't Is maar: ik kan ook wel wat Nero en co.-figuurtjes overtekenen hoor, als daar geld mee te verdienen valt 🙂
 7. SPeeDy

  Caztar

  Geen idee, zeg het maar https://citaten-en-wijsheden.nl/naam/chinees-spreekwoord/
 8. Wow, da’s andere koek. Welke richting wil je uit? Dit deed me eerder graphic novel achtig aan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...