Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

SPeeDy

Members
 • Aantal items

  1.201
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Interesses
  Strips
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

302 profielweergaven
 1. De Kiekeboes (Merho)

  ik kan bevestigen dat dit klopt, zit nogal dicht bij de bron (en nee, ik werk niet bij de uitgeverij)
 2. De 5 strips die je leven veranderd hebben

  Ik heb een tijd hetzelfde gevoel gehad. Toen uitgeverijen zoals Daedalus reeksen van Talent begonnen verder te zetten heb ik die dan toch aangekocht. Na zoveel jaren koop ik ook wel 'ns nieuwe zaken van Daedalus en heb toch vertrouwen in die uitgeverij (ik hoop dat dat terecht is, na Talent blijft toch nog steeds wat wantrouwen...). Ze zetten reeksen gestaag verder, al is het maar met 1 album per jaar (Travis/Carmen McCallum/Zang van de vampiers). Het is wel zo dat ik soms pas een nieuwe reeks begin te kopen als er al een aantal albums van verschenen zijn, of als ze volledig af is, wetende dat bij de Franse uitgeverijen waarvan bv. Daedalus vertaald ze soms ook al wel 'ns na 1 of 2 albums er een "hold" opzetten...
 3. Stripfestival Breda 14 en 15 oktober 2017

  Drastisch misschien, maar als organisatie kan je er ook voor kiezen om gewoonweg geen catering aan te bieden. Bezoekers kunnen dan zelf drank/boterhammen/koekjes meebrengen. Voorzie wel een ruimte (tafels/stoelen). Je moet dat wel duidelijk meegeven op affiche/site. Tegenwoordig wordt er vanalles en nog wat bij zaken bij verwacht, die in feite (als je het nuchter bekijkt) niet essentieel zijn (als ik een parkwandeling ga doen dan reken ik ook niet op foodtrucks...). Bekijk welk budget je hebt en wat je daar minimum mee moet aanbieden. Als je dan nog budget over hebt kan je aan extra's gaan denken. Ga dus initieel terug naar de basis en zie wat de reactie is. Voor tekenaars gaat organisatie natuurlijk best wel iets voorzien, maar dat is een andere groep dan je publiek.
 4. z/w vind ik nu net wél interessant, maar ik ben zeker dat ik hier vrij alleen mee sta. Commercieel gn goede beslissing denk ik.
 5. Strip Van De Dag

  Nog 'ns een paar zaken die ik de laatste tijd gelezen heb m'n mening over geven: Astérix 37: tekeningen prima, verhaal niet slecht maar vooral de indruk dat de scenarist nogal geforceerd de grappen aan elkaar probeert te rijgen Rode Ridder 255: Bono&Legendre kan voor mij niet meer stuk. Knap getekend voor een reeks die op zo'n hoog tempo afgewerkt moet worden Red Rider 1: ik hield zowiezo al van de tekeningen van Stedho en dat wordt hier bevestigd. Scenario zit goed in elkaar. Alleen dat Merlijn dezelfde weg op is gegaan als J.Rom vind ik toch wat bloedarmoede. Rhonda1&2: dit was een aangename verrassing. Zeer mooi getekend en prima scenario. Ik kijk uit naar het afrondende deel 3 Lady Mechanika, de wezen van West Abbey: een verhaal dat wat meer ontsluierd van hoe LM eigenlijk LM is geworden. Ik hou van de steampunk-tekeningen, maar heb wat spijt dat ik dit niet als comic (en dus kleiner formaat) gekocht heb want de tekeningen zijn eigenlijk net niet "afgewerkt" genoeg om op A4 volledig tot hun recht te komen. Zon: de stijl van Van der steen bevalt me prima. Het verhaal ook, maar het einde is echt wel zeer abrupt en open. Hier zou toch een vervolg op moeten komen vind ik...
 6. Hoeveel ongelezen strips hebben jullie?

  50, waarvan 2 integrales, 1 TPB met 3 volumes in één, 2 strips waarvan ik deel 2 heb maar deel 1 nog niet dus dat deel moet ik dan eerst zoeken, 3 Franse strips waarvan ik vrij zelden in "the mood" ben om eraan te beginnen. Voor mij is dit extreem veel, komt vooral door de beurzen de laatste tijd (en bv. in Breda kreeg je ook een paar strips gratis, dus dat maakt de stapel alleen maar groter...) + aantal bundelingen waar ik langer over doe om ze te lezen (Master Keaton 11&12, Fables 8, Ghost in the Shell). Dus momenteel tracht ik nieuwe aankopen zeer beperkt te houden tot achterstand is weggewerkt (maar sommige wil ik toch wel zonder te lang te wachten: Amoras 2, Red Rider 2, Trollen van Troy 22, aiaiaiai...).
 7. Dédi's

  Normaal gezien koop ik geen boeken puur voor een dédi. Meestal heb ik al boeken van de tekenaar, of had ik die zowiezo al op m'n verlanglijst gezet. Op een beurs ga ik soms wel 'ns overstag voor strips die ik nog niet ken als de tekenaar er zit. Soms valt dan dan mee en zet ik de reeks (als die er is) verder, soms niet. Paar vbn.: - Engel/Duvel (Andolfo): signeerde deel 1, maar dat was toch niet wat ik ervan verwachtte. Delen 2&3 dus niet meer gekocht. Aangezien dit geen echt vervolgverhaal is maakte dat ook niet veel uit - Ayak&Por (Van der steen): stond op m'n lijst. Toen ik dédi liet maken in deel 1 heb ik dan toch ineens maar 2&3 aangeschaft (door de mooie dédi in deel 1). Dat was een risico, maar heb daar geen spijt van gehad. Ik ben ondertussen nogal fan van Van der steen en zijn S&W en Zon ook gekocht. Ik moet wel zeggen dat ik aanschaf van zijn strips uitstel tot een beurs zodat er ineens een dédi in kan, omdat ik toch weet dat hij regelmatig ergens signeert. Maar als hij niet meer zou signeren koop ik zijn strips zowiezo verder - Dating for Geeks (Rubenis): dit had ik zeker niet aangeschaft in de stripwinkel. Op beurzen zag ik hem echter signeren en vond dat wel toffe dédi's. Deel 1 aangeschaft en vond dat best wel grappig. Ondertussen 2&3 ook aangeschaft (met dédi...) - Nexus (Bournay): op een beurs zag ik die strip liggen en tekenaar signeerde. Strip 'ns doorbladerd en zei me wel iets, dus gekocht. Blijkt achteraf dat deel 2 nooit verschenen is en vermoedelijk er ook nooit meer komt, dus dat is wel sneu. Anders had ik de reeks wel verder gekocht. Dus signeren kan wel degelijk leiden tot aankoop (en verdere aankoop) van de strips, zelfs als de dédi zelf op niks trekt (bv. mijn aankoop van Eclipse vol.1. Minste dédi in m'n collectie, maar fantastische strip. Geen moment getwijfeld om vol.2 aan te schaffen).
 8. Red Rider

  Dit is een zeeeeer goed interview, heel interessante antwoorden. Chapeau! Wat Red Rider betreft: op dit moment enkel deel 1 gelezen en dat smaakte naar meer. Tekenstijl Stedho is wel niet al te commercieel, dus ik hoop dat dit zich niet vertaald in lage verkoopcijfers. 3 delen ineens is risico voor de uitgeverij, maar vind ik naar de lezers toe een zeer fijne strategie: je bent zeker dat je een afgerond verhaal hebt en dat het dus niet na 1 deel stopgezet kan worden. Ook heel erg goed van die dan zo kort na elkaar uit te brengen. Voor degenen die Ooievarken van Stedho nog niet in huis moesten hebben: niet laten afschrikken door dat het tekstloos is, voor mij één van de beste strips in m'n collectie.
 9. De ultieme stripbibliotheek

  Monster Locke&Key Guust
 10. Dédi's

  mooie dingen! Wat reactie facts betreft: Was niet mijn bedoeling om een reactie te krijgen. Ik weet dat ze alles zo goed mogelijk proberen te regelen en aan te kondigen. Shakeitupguy reageert ook altijd in de stripbeurzen-thread als er een vraag is. Is dat een garantie op dat het perfect gaat: Uiteraard niet. Alles kan altijd beter en soms heb je zaken die buiten je controle vallen. Soms is dat wat frustrerend, maar so be it. Qua aanbod tekenaars was dit een topbeurs hoor, niks dan lof daarvoor!
 11. Dédi's

  Gabor en Martin ook in de nm pas. Murphy niet, maar dat op bepaald tijdstip moeten komen is toch ook knap lastig (bedoeling is wel goed, maar toch niet erg praktisch). Pierret was ook vrij laat, ik denk 11u45 of zo.
 12. Dédi's

  F.A.C.T.S. en ik zal nog 'ns vertellen hoe alles verlopen is (voor de geïnteresseerden). Als voorbereiding goed de site checken en keuzes maken. Enkel de boeken meenemen van tekenaars waar ik een tekening van zou willen. Mijn hoofddoel is Andreas (ik had al een EB voordat die aangekondigd werd, dus dat was een fantastische verrassing dat die kwam!). Om zeker te zijn van een ticket vroeg genoeg aankomen is dus de boodschap. Aankomst 8u15, ziet er naar uit dat dit wel goed komt. In tegenstelling tot gewone stripbeurzen ook eega en kids mee die vooral voor andere zaken komen dan tekeningen. 9u stipt, deuren gaan open. Rennen (helaas...) naar Artist Alley. Daar vormt zich een rij voor de tickets, ik moet 10de of zoiets zijn. Max. 4 tickets per persoon. Het gaat om één of andere reden langs geen kanten vooruit... Ik had aan mijn eega en zoon gezegd dat Bachs Star Wars tekent en gratis voor 5 eerste EB's, dus die zijn naar daar gespurt voor een Joda voor mijn zoon. Tegen mijn principes in toch maar op voorhand gevraagd aan dochterlief om bij Davila aan te schuiven. Zou eigenlijk wat sneu zijn als je 4 EB's hebt en er zijn gratis tekeningen dat je daar dan geen gebruik van maakt. Ik had ook graag tekening van Murphy dus bel toch maar even met mijn vrouw of ze een ticket kan gaan halen aangezien het te traag gaat aan ticketstand waar ik sta. Eindelijk aan mij (op zo'n moment lijken minuten uren), ik neem tickets voor Andreas, Dany (beetje spijtig dat er geen Roze Bottel integraal te koop was) en Pellé. Gabor laat ik aan me voorbijgaan, vooral wegens verplichting aankoop Franstalig boek van Martin. Ik had eigenlijk Curiosity Shop wel willen kopen, maar enkel Ellana werd aangeboden. Hermann nog even getwijfeld maar toch maar niet (komt pas om 16u30 en zou ook nog graag 'ns rustig de beurs verkennen). Next, naar Daedalus 'ns zien of er nog tickets zijn: Pierret en Duarte kan nog, Maconi niet meer. Even vragen wanneer de tekenaars komen levert antwoord "geen idee...". Ik zet me dan maar in de rij bij Duarte, indachtig dat bij vorige edities de tekenaars altijd rond 10u kwamen. 9u45: ik zie Libessart toekomen. Bizar, want die was enkel aangekondigd op zondag. Vervelend: ik heb m'n Moréa niet bij en heb ze al allemaal. Ik ga even uit de rij checken en bestel een kleine commissie bij hem. Vriendelijke mevrouw van Daedalus wenkt me even en zegt dat er nog extra tickets voor Maconi zijn. Natuurlijk heb ik er graag 1. Maconi is ondertussen toegekomen, verkeerde rij gekozen dus. 10u30: nog steeds geen Duarte en ze hebben nog altijd geen idee wanneer hij er zal zijn. Ook geen Pierret... op deze manier komt het niet goed. Bachs en Davila druk bezig, dat komt wel goed (wat later bevestigd wordt, zeker die Joda is schitterend werk!). Alleen als ik dit geweten had was ik bij mijn dochter gaan staan... Beetje later verlaat ik de rij, dit heeft geen zin. Ik verhuis naar Maconi. Dat gaat redelijk vlot, mooie dédi. Aangezien nog steeds geen Duarte even gaan kijken hoe het zit bij Mitton en Lemercier. Die laatste heeft het druk, Mitton komt blijkbaar pas om 14u. Bij Naifeh staat maar 2 man, ik schuif aan. Voor mij=boomvavavoom, leuk! Boom bestelt een tekening. Naifeh tekent goed, maar niet erg snel. Ik word wat zenuwachtig want m'n ticket bij Murphy is om 11u30. 11u: het is aan mij en ik bestel een tekening. 11u10: Er begint iemand anders plots een babbel met Naifeh en die stopt met tekenen. Na enkele minuten vraag ik hem toch om voort te doen of ik krijg een probleem met Murphy (dus met zo'n tickettijd werken is ook niet het beste systeem...). 11u20: komt niet goed, ik bel m'n vrouw om bij Murphy aan te schuiven... Die loopt blijkbaar achter op schema en om 12u gaat hij lunchen. In de nm terugkomen wordt problematisch. Shakeitupguy komt hem vragen om sneller te tekenen zodat hij terug op schema geraakt. Da's goed en niet goed natuurlijk... resultaat: eigenlijk een te snelle schets in Joe the Barbarian (alhoewel ik er toch wel tevreden mee ben) in vergelijking met tekeningen die hij voor anderen maakte. Na Naifeh ga ik nog 'ns naar Daedalus. Nog altijd geen Duarte, wel Pierret. 2 man voor dus ik schuif aan. 12u30: Pierret in orde, een Hugo van Crozenc in de Onthoofde Arenden. Ondertussen Duarte eindelijk zien toekomen. Maar ipv dat hij start gaat hij ineens lunchen... eigenlijk gewoonweg ongehoord. Tijd om snel iets te eten met de familie. Blijkbaar komen Dany en Pellé ook pas om 14u (Andreas wist ik, maar van die anderen niet). 12u50: ik sta in de rij bij Andreas, 5 man voor mij. Vroeg, maar wil hier geen risico lopen. In de rij wordt de tijd wat gedood met babbels, dédi's laten zien en de gazet lezen op de gsm. 13u50: Andreas is wat vroeger, goed! De man tekent nauwgezet, knap! Rond 14u45 is mijn hoofddoel in orde! Superblij moment! Uit mijn ooghoeken zag ik weer een rij vormen bij Duarte. Ik denk dat die eindelijk begint ergens rond 14u15 of zo. Dan aanschuiven bij Pellé, slechts 3 man voor. Blijkbaar is hij nog niet zo bekend, want er zijn zelfs nog tickets verkrijgbaar. Verrassing: hij tekent 2 figuren + wat rood potlood erbij + ook nog ex-libris. Dany is ook begonnen om 14u, maar dat gaat daar precies enorm traag. Ik ga even checken in de rij bij Duarte, maar 6 man voor is me toch nog wat veel. Ik ken ondertussen wel wat gezichten en zie er een deel bij Dany en Pellé staan. Kans is groot dat die ook nog bij Duarte moeten zijn, maar zal wel wat duren denk ik dus ik waag een gok en schuif nog niet aan. Even checken bij Mitton&Lemercier. Mitton teveel volk, Lemercier 1 man. Ik koop een ticket voor Lemercier. Half uurtje later prachtige tekening met waterverf in Elfen rijker! Mitton laat ik passeren. Terug even checken bij Dany/Duarte, nog niet ok. Dan snel maar even lang Stedho. Leuke babbel, fijne B'Hal. Dan terug naar Duarte. Rij is 3 personen korter en niemand is er bij komen staan. Aanschuiven dus maar. Duarte neemt zijn tijd. 3 kwartier later mooie tekening in Elfen. Maar eigenlijk dus in totaal meer dan 2u aangeschoven. Als dat bij alle tekenaar zo geweest was... Libessart is nog niet klaar met m'n commissie, die heeft het gans de dag weer heel druk gehad met portrettekeningen (gat in de markt blijkbaar op FACTS). Aanschuiven bij Dany dan, en die meldt doodleuk dat hij ermee stopt! Ik check met de organisatie, ondertussen komt er nog iemand achter mij staan. Organisatie zegt tegen Dany dat hij personen met ticket toch een dédi moet geven. Blijkbaar had de man tussendoor ook nog commissies gedaan terwijl mensen met een ticket stonden te wachten. Heel bizar, zoiets doe je toch enkel als er tijd voor is, desnoods na de dédi's (Andreas zo bezig gezien) of zelfs na de beurs en opsturen. Enfin, uiteindelijk toch tekening gekregen, wel indruk dat het haastwerk was. Maar beter tekening dan niks natuurlijk. En op zich was hij wel vriendelijk. Dus geen probleem. Libessart is ondertussen klaar met de commissie, zeer mooi! Mijn familie is ondertussen al paar uur naar huis (met 2 auto's komen was al ingeschat op voorhand...). Het is al vrij laat dus ik spurt nog rap even over de beurs en dan naar huis. Conclusie: na een dag als dit moet ik toch echt beter keuzes gaan maken en tevreden leren zijn met minder dédi's. Uiteindelijk is alles gelukt en er zitten hele knappe dingen bij, maar erg ontspannend was dit allemaal niet. Goed voornemen dus voor volgende keer (ben benieuwd of ik dat ga kunnen houden). Oktober was een veel te dure maand (Breda/FACTS), dus ga nu wat beurzen skippen en sparen. Vermoedelijk zal eerstvolgende beurs voor mij terug FACTS worden nu... P.S.: dédi's hieronder in volgorde van het relaas. De laatste is nog van Cornelis die ik vergeten te tonen was (verkregen in Breda, maar zat ook op FACTS)
 13. Facts - Your Belgian Comic Con : 21& 22 oktober 2017

  "If you have a Priority Entry ticket, then simply skip the line between 9 and 10. We don’t have a dedicated Priority Entry line this time, to save space." ? Hoe gaat dat praktisch in z'n werk. Als je mensen voorbij steekt dan moet je toch weten of die een EB hebben of niet?
 14. Dédi's

  Correct
×