Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Chorasan

Members
 • Aantal items

  622
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

631 profielweergaven
 1. Intussen bericht gekregen, ondanks de foutmeldingen, dat de bon binnen is...
 2. Same here. Ligt misschien aan één of andere firewall?
 3. "When they see us" uitgekeken op Netflix. Ware het niet dat ik weet dat het echt gebeurd is, ik zou het niet geloven. Ik ben nu niet bepaald een sneeuwvlok, maar heb toch meteen een petitie getekend om dat harpij dat later boeken is beginnen schrijven, meedogenloos smerig gespeeld door "Desperate Housewife" Felicity Huffman, te boycotten. Ik hoop echt dat haar uitgever haar de bons geeft. Onvoorstelbaar trouwens dat ze daar mee weg geraakt is.
 4. One-shot, ziet er mooi uit. Niet op bdnet terug te vinden, wel op bdgest (met enkele platen) of stripinfo...
 5. Inderdaad. Verder Vrykolakas, Stille Getuigen, De Levende Doden, De Witte Hel, De Maagdenburcht, blijkbaar hebben velen deze albums als top ervaren. Maar Vryolakas was toch echt wel dé kers op de slagroomtaart wat mij betreft.
 6. Ah, is dat gebaseerd op een film? Dat wist ik niet. Ik heb ooit eens een film gezien die krek hetzelfde verhaal volgde als het album "De bewaker". Ik weet wel de titel niet meer en ik was nog jong, maar ik weet nog dat ik wel wat teleurgesteld was dat Biddeloo hier geen origineel verhaal had verteld.
 7. Ik had het al weer gevreesd. De trailer beloofde al niet veel goeds. Het zag er me weer iets uit vol onlogische wendingen en onrealistische beslissingen, ik ben er zelfs niet aan begonnen. Ik heb het een beetje gehad met die tienertoestanden, maar daar zal het feit dat ik ook ouder word vermoedelijk ook wel aan bijdragen.
 8. Dit is voor mij waar het om gaat. En alhoewel ik tot de categorie behoor die zijn geld ook verdoet zodat ik nooit aan dat miljoen ga raken, druist dat verschrikkelijk in tegen mijn rechtvaardigheidsgevoel. Ik haat die politiek van het jaloerse, dat opsteken tegen iedereen die meer heeft dan een ander. Het zou me veel minder storen moest het gewoon om mensen gaan die minstens zoveel geld op de bank hebben staan. Dus zonder huis meegerekend, en zonder al dan niet verzekerde inboedels godbetert! Het lijkt me ook discriminerend. Een alleenstaande met een eigen huis + spaargeld van samen 500.000 euro moet niks betalen, een koppel dat samen aan een miljoen raakt moet wel betalen. Op hun facebookpagina werden daar meerdere vragen over gesteld, ze hadden daar geen deftig antwoord op.
 9. Doet er niet toe denk ik in geval van papier. Mijn vrouw heeft ooit eens toen ze nog bij een bank werkte, gevraagd aan haar baas of mijn collectie kon verzekerd worden. Zijn antwoord was dat het allemaal een waardeloze hoop papier was, waar je geen duidelijke schatting kon van laten maken. Er zitten nu eenmaal geen originelen etc in. Wat je wel kunt doen, is tegen je verzekeraar zeggen hoeveel het je waard is. Hoeveel heb je er ongeveer voor betaald? Dan betaal je gewoon de premie die daar tegenover staat. Wanneer je vb. 1000 strips wil laten verzekeren voor 100.000 euro, gaan ze daar vanzelfsprekend niet in mee gaan. Brandt je huis dan af, krijg je dat bedrag waarvoor je premies betaalde, dan uitbetaald. Dit natuurlijk enkel indien het gewone collecties betreft waar geen zaken tussen zitten waar op veilingen massa's geld voor worden betaald.
 10. Ik ga het je zeker niet leren, daarvoor leef ik zelf op te grote voet. Maar de generatie voor ons kon het wel. Velen van hen hadden een stoel, een ved en een tafel toen ze bouwden, dat was het. Ik ben een vrij groene jongen. Echt groen dan, niet Groen! groen. Ik rij al vele jaren iedere dag 20 kilometer naar mijn werk heen, en 20 terug. Door sneeuw, ijzel, kou, regen, het maakt niet uit. Ik doe dat omdat ik graag langs binnenwegeltjes rij en kan genieten van de natuur om me heen, omdat ik de stress van het autorijden haat, en omdat ik mijn hobby wou bekostigen zonder dat het me een euro kostte. Het kost me natuurlijk wel iets, maar naar mijn idee geen euro meer dan dat ik zoals zowat iedereen om me heen gewoon een tweede auto had gekocht. Ik heb gewoon alles bij elkaar geteld (brandstof, taksen, onderhoud, schouwing, aankoopprijs van de wagen gedeeld door het gemiddeld aantal jaren je er volfens mij mee rijdt, verzekering), en dan kom ik op een 6000 euro per jaar. Dat geef ik uit aan boeken, strips en films. Ik doe ook af en toe wel eens een overuur, en dat besteed ik ook aan mijn hobby. Ik hou het nauwkeurig bij, en tot op heden zit ik al boven de 150.000 euro. Ik had het ook op de bank kunnen zetten. Ik ga ook niet op reis, interesseert me niet. En ik geef toe, ik heb geen kinderen, maar da's louter omdat mijn vrouw wegens een hartafwijking niet zwanger mag zijn. Ik ga wel graag gaan eten, we hebben heel dikwijls volk over de vloer, we richten ons huis echt in naar onze zin. Wij zijn 2 gewone werkmensen, ik ben dit jaar 43. Mocht ik geen verzamelwoede hebben, altijd naar de aldi gaan, niet smeren en drinken zoals we nu doen en alles uit de ikea halen, ja, dan heb ik gegarandeerd dat miljoen euro beet tegen de tijd dat ik op pensioen ga en mijn huis is afbetaald. Ik twijfel daar niet aan. Want mijn huis telt mee in het voorstel van Groen, en alles wat er in je huis staat ook, als ze het te weten komen middels geschatte verzekeringswaarde. En het ging heus wel over meer dan een boekencollectie en een wijnkelder. De motivatie van de RvS gelezen om het af te keuren? Ik snap niet dat zoveel mensen niet inzien dat je manier van omgaan met hetgeen je verdient, gewoon een kwestie van keuze is. Als je wil leven, leef dan, maar zit dan niet te zeuren over mensen die in veel gevallen gewoon ontzettend zuinig zijn geweest en veel minder hebben geleefd. Dat is hun goed recht, ondanks alle afgunst.
 11. Ja, dat kan. Tegenwoordig bouwen we op een kleinere oppervlakte dan 50 jaar geleden. Het is maar normaal dat dat de gemiddelde prijs naar beneden trekt. Maar diegenen die 40, 50 jaar geleden bouwden, hebben geen kredieten meer loprn hoor. Het stukje waarop wij gebouwd hebben is 300 vierkante meter. Beduidend kleiner dan het gros van de lappen in mijn gemeente van de generatie voor mij. Da's flink meer waard dan 240.000 euro, wat ongeveer de prijs is wat wij voor het onze zullen betaald hebben zonder de intresten. Ik ben daar niet jaloers van, maar het is hoe je het ook draait appelen met citroenen vergelijken volgens mij. Ik blijf het het onterecht afstraffen van een generatie spaarzame mensen vinden in een land waaf het verschil tussen belastingen en hetgeen men er van de overheid voor terug krijgt, nergens in de OESO groter is (stond in de krant, ook geen halve waarheid dus).
 12. Als 40% van dat miljoen euro al bestaat uit de waarde van je huis, dan denk ik, neen, ben ik er zeker van, dat die 5% al de eerste feitelijke onwaarheid is die opduikt. En al was het maar 1 euro, een generatie mensen afstraffen omdat ze spaarzamer waren dan mijn generatie die dikwijls meermaals op citytrip of op reis gaat, dikwijls meerdere wagens per gezin bezit op afbetaling, hoewel het met 1 ook gaat, op elke kamer een TV heeft enz enz, is in mijn ogen fundamenteel oneerlijk...
 13. Nee, ze is niet verzekerd. Wat niet wegneemt dat dat voorstel van Groen absurd is. Er zijn veel mensen die niet beseffen hoe ver ze wilden gaan, blijkbaar zijn er zelfs die het niet willen of kunnen geloven. Da's jammer, want de mensen hebben recht op correcte informatie. Op die facebookpagina van Groen is er iemand die zich er over beklaagt dat een aanbellend lid haar wijs had gemaakt dat die 1 miljoen euro per persoon was ipv per gezin. Waarop Groen reageert dat die persoon niet goed geinformeerd was en dat ze hun leden beter gaan instrueren. Het is zo amateuristisch dat je écht zou geloven dat die pagina gewoon gekaapt is mocht je het ook niet ergens anders hebben gelezen... Maar ik ga er over ophouden hoor. Laten we weer over strips, tv-series en boeken discussiëren. Geef nog eens een tip in het boekentopic. Daar ga ik meer aan hebben. We hebben dezelfde smaak.
 14. Aangezien ook je eigen woning in dat miljoen zit mag je ook hetgeen je huis waard is wanneer het afbetaald is er bij rekenen. Met de lage rentes van tegenwoordig zijn er dus nogal wat (koppels hé, want het gaat dus echt niet per persoon in dat voorstel van Groen) die al bijna de helft van die 1852 euro sparen door gewoon hun lening af te betalen gedurende 25, 30 jaar. Dan moet je met je partner natuurlijk nog 900 euro maandelijks over hebben. Maar 2 gewone arbeiders in de textielsector hebben samen 14.000 euro vakantiegeld en eindejaarspremie, dus je moet geen ingenieurskoppel zijn om dat voor elkaar te krijgen. Gewoon een beetje spaarzaam zijn zoals de babyboomers dat waren. Ik blijf er bij, het is er ferm over.
 15. Ik ook niet hoor, en ik zal er nooit last van hebben zoals ik leef. Maar ik vind dat echt geen gigantisch bedrag voor spaarzame gepensioneerde tweeverdieners en ik heb het gevoel dat die mensen nu onterecht worden weggezet als rijke, inhalige stinkerds die deel uitmaken van het probleem. Da's alles.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...