Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Yncke

Moderators
 • Aantal items

  7.934
 • Registratiedatum

Over Yncke

 • Titel
  Zichzelf

Contact Methods

 • Website URL
  http://yncke.be

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

2.589 profielweergaven
 1. *zucht* Soms vraag ik me af of je 't opzettelijk doet, Mauser. Stel, je hebt een groep maten, en je spreekt af om elkaar met vriendendiensten te helpen. Om het een beetje beheersbaar te houden - er is maar 1 weekend in een week - spreek je af dat wie een bepaald behoorlijk versleten maar desalniettemin charmant tennisballetje heeft, de vriendendienst mag inroepen. Tijdens een regenachtig weekend verbouwingswerken, verzeilt dat balletje onherroepelijk in de fundamenten van een uiteindelijk redelijk scheve brievenbus. Echter, geen probleem, iedereen van dat groepje maten weet wel aan wiens beurt het is om een vriendendienst in te roepen. Stel nu dat plots een maat aan wiens beurt het niet is zegt dat ie een vriendendienst wil hebben. Wat dan? Wel, de rest van die maten weet dat 't niet zijn beurt is, zal gewoon 'je ziet dat van hier' zeggen, en daarmee is de kous af. Da's blockchain. Ergens belachelijk veel rekenwerk zien gebeuren? Nee toch? Alleen is 't gemakkelijker om mensen uit te leggen dat ze energie moeten verspillen om iets van waarde te hebben, dan om ze zover te krijgen om zich in de materie te verdiepen.
 2. Nee hoor. In een mank lopende analogie: een geldbriefje drukken moet ook niet belachelijke veel energie kosten om waarde te hebben. Duik eens in de wiskunde van de cryptografie, 't is boeiende materie.
 3. Precies zoals bij bitcoin: wat de zot ervoor geeft. Niet elke blockchain algoritme steunt op het verstoken van de energie van een middelgroot land.
 4. Het is net zo ideaal voor coins, die op zich ook maar een document zijn van een waardeoverdracht van de ene naar de andere. De 'fout' van bitcoin is dat de waarde wordt bepaald door een statement of work van een belachelijke hoop rekenwerk.
 5. <Edna voice> No shadow!</Edna voice> De eerste reden is dat de zon er gewoon niet juist voor is. Dit is een stuk noordelijker (het verhaal speelt zich af in het zuidelijk halfrond), middag, zon in het zenith, woestijngebied met sterk diffuus licht gereflecteerd van alle kanten van de rotsen. En nee, 't klopt niet helemaal, dat licht kan bijlange niet zo diep doordringen. Maar ik vind 't dramatisch effect leuker. En dat moet ook wel eens kunnen. De tweede reden is de aanloop naar de volgende pagina.
 6. Blockchain is zoveel meer dan coins. Je kunt om het even wat van informatie vastleggen. Ze gebruiken bijvoorbeeld een Everledger implementatie om de herkomst van diamanten vast te leggen, en op die manier te bewijzen dat het geen bloeddiamanten zijn. Een andere toepassing is om contracten vast te leggen tussen veel partijen, zoals bijvoorbeeld voor transportfirma's.
 7. Thanks voor de tip, tijd om eens mijn Rode-Ridder-achterstand in te halen.
 8. Wow, Dat ziet er tof uit! Sci-fi?
 9. Mooi gedetailleerd. Jij liever dan ik om dat in te kleuren.
 10. Schoontje! Toffe lettering, ook.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...