Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Kobus

Members
 • Aantal items

  198
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

522 profielweergaven
 1. Kobus

  De Stripdagen 2020

  Je kan beter die drie tientjes aan iets anders besteden. Een mooie hardcover of zo. Zo hou je de huidige ploeg in het zadel. En ik begrijp dat je daar niet op zit te wachten. Wees eerlijk en reeel: Het gaat daar echt niet veranderen. Het moddert gewoon door. Misschien als er een hele nieuwe ploeg gaat zitten. Maar ook dat is een utopie.
 2. Kobus

  De Stripdagen 2020

  Wie zegt dat dat niet gebeurd is?? En is het zo, als je kritisch bent je dan maar vrijwillig bij een organisatie moet aanmelden? Dus we hebben kritiek op de regering, dus worden we vrijwilliger van de VVD of een ander politieke partij??
 3. Kobus

  De Stripdagen 2020

  Als je mijn commentaar een beetje leest, begrijp je dat ik die hele stripdagen niet levensvatbaar vind. Ik werk dus niet mee om een lijk in leven te houden of een dood paard te trekken. Ik zal eerder mijn medewerking verlenen aan Haarlem dat is meer mijn ding. Breda en Brabant ook erg leuk omdat het wat traditionelere beurzen zijn en prima voldoet aan de behoefte die de stripdagen niet meer beantwoord. Sorry als ik je beledig, maar dat is mijn mening.
 4. Kobus

  De Stripdagen 2020

  Pfff.. net die podcast geluisterd. Vermoeiend.
 5. Ja, ik ken de statuten (huishoudelijk reglement) ben ook een aantal jaar lid geweest. Maar er staan dingen in die statuten waar het bestuur zich al jaren niets meer van aan trekt. En als het stripschap gewoon een ledendag organiseert (zoals in de jaren zeventig was en later de strip-2-daagse gevolgd als strip-3-daagse werd genoemd) is dat gewoon als evenement weg te schrijven. No pain! Er is altijd een keuze, waar een wil is, is een weg. Zeker als er niet genoeg geld en medewerking is. Sommige dingen zijn gewoon verleden tijd, het wordt tijd dat wij dat nou eenmaal in gaan zien.
 6. Laten we heel eerlijk zijn. Zo erg is het niet. Er zijn beurzen genoeg en de stripdagen voegde al jaren niets meer toe. Deze rol is in de loop der jaren overgenomen door Breda en Brabant spektakel. Tijden zijn nou eenmaal veranderd en dingen verdwijnen. In mijn optiek heeft de Stripdagen gewoon veel te veel geleund op iets uit het verleden en hebben eigenlijk te laat aansluiting gezocht. De tijden van het Turfschip zijn voorbij en komen ook nooit meer terug. Ik snap de teleurstelling, maar het is niet het einde van de wereld. Zoals gezegd er zijn genoeg beurzen die aan de behoeftes voldoen. Breda en Brabant aan de ene kant en Haarlem en Cross Comix aan de andere kant. Ook ik ben van mening dat het stripschap zich op andere zaken moet gaan richten. En zeker geen beursjes meer moet organiseren. Punt 1 omdat ze dat niet kunnen, geen visie hebben en geen mankracht. Punt 2 omdat er geen geld is om iets te organiseren. En vergeet niet, dat verenigingsleven iets uit een andere tijd is geworden. Iets uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig. Verenigen , clubjes en gelijkgestemde ontmoeten elkaar nu op social media in (besloten) groepen. Daar heeft iedere vereniging mee te maken en het stripschap is echt is van vroeger aan het worden. Misschien is het een idee om zich concentreren op iets van een ledendag, met een lezing van een auteur en een meet-en-greet of zo. Of een jaarlijkse mooie uitgave van een speciaal boek of iets. Dan heb je als lid iets bijzonders. Stripschap was de eerste die begon met een beurs maar is ingehaald door de tijd. Tijden veranderen en behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
 7. Opname voor Caltech - De raadselachtige gedaanten maakte indruk en samen met de dertiende apostel, toch mijn geheide favoriet. De dertiende apostel wordt trouwens gezien als het beste Natasja album. Alles klopt daarin.
 8. Ik heb nooit veel met Kuifje gehad., Maar de verhalen zijn zo iconisch dat ik het wel kan dromen.
 9. Ook ik ga voor Thorgal. Net als veel mensen hier, gaandeweg de reeks toch wel minder. Van Hamme is echt op tijd gestopt. Idem met XIII en Largo Winch. De reeksen zijn ondertussen wel uitgemolken.
 10. Overduidelijk 'Amoras'. En in Nederland, denk ik dat het Elsje of Dating for Geeks is. Elsje is natuurlijk al in de jaren nul begonnen maar was afgelopen decennium enorm populair.
 11. Het Romeinse Lusthof. Goscinny en Uderzo op topniveau en in de periode dat de Asterix strip op z'n best was.
 12. Kobus

  Fumetti

  - Pratt - Manara - Liberatore - Jacovitti - Mattotti - Atanassio - Altan
 13. Nou duidelijk. Stripforum en de strip kan zeker nog 20 jaar mee. Wat zeuren we toch hier dat jongeren geen strips lezen. Zit een grote groep dertigers hier. Snotneuzen ; )
 14. Idem hier. Ik vind vooral de periode tweede periode van T+J goed. Ik heb de Zwarte Straal gekozen, maar ik vind Als in een droom ook erg goed en in Moskou.
 15. 1400 per jaar in Nederlands? In de hoogtijdagen (Jaren 80) waren er nauwelijks 500/600 per jaar. En maar afvragen hoe het toch komt dat bij uitgevers de opslag vol staat. Minder is Meer, volgens mij.... Beter 1 ding uitbrengen en dan goed in de markt zetten dan maar een hele pallet en nauwelijks naar omkijken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...