Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Kobus

Members
 • Aantal items

  176
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

430 profielweergaven
 1. In Nederland is ze echt één van de groten uit de Gouden generatie. Ze kreeg niet voor niets een paar weken geleden de onderscheiding van Ridder in de Orde van de Nederlandse leeuw. Ze komt uit de tijd van de Toonder studio's en schreef strips voor alle stripbladen in Nederland. Onder andere Sjors en Sjimmie voor Eppo. Haar grootste verdienste is de strip Noortje. Die zij meer dan veertig jaar schreef voor Tina stripblad. Maar duidelijk niet bekend aan de Vlaamse kant begrijp ik. Zo zie je maar hoe de stripculturen verschillen. De strip Schanulleke is ongetwijfeld wel bekend bij jullie. Dat was een gasstrip uit Okki - in Nederland althans - met tekenwerk van Eric de Rop. Deze pagina geeft een heel goed beeld van haar werk en leven: https://www.lambiek.net/artists/k/klein.htm
 2. Beter is om die stripdagen te vergeten. Er zijn meer beurzen en zeker leuke beurzen per jaar. Gouda, Deventer, Eindhoven, Brabant, Kampen. Als stripnerd komen we wel aan ons trekken en quotum aan gesigneerde boekjes op jaarbasis. Daar hebben we die stripdagen niet meer voor nodig. Tijd om afscheid te nemen van de stripdagen en van het stripschap en ons lekker bezig te houden en concentreren op de andere beurzen en stripzaken, waar wel visie, bevlogenheid en nieuwe energie in zitten. De stripdagen waren ooit erg leuk en de herinneringen aan het Turfschip en Houten zijn leuk en moeten we vooral koesteren. Maar tijd om afscheid te nemen. Het is ingehaald door de tijd.
 3. Die hebben alle ruimte buiten de jaarbeurs....
 4. Nee, de stropdagen zijn gewoon dood en het stripschap probeert het in een soort coma te houden wat weinig nut heeft. Een vereniging als het stripschap zou er beter aan doen, gewoon aansluiten bij de bekende beurzen en daar een standje te hebben waar de leden gewoon naar toe kunnen. En gewoon zelf niets meer organiseren, want dat is niet aan het stripschop besteed. Daar zitten de laatste vijftien jaar mensen die dit niet kunnen. Nadat de dagen Houten hebben verlaten is het vergane glorie en een dood paard. Als bezoeker hebben we niet veel meer te zoeken op de stropdagen. Wil je een klassieke beurs in de traditie van Turfschip dan is Eindhoven en Breda een mooi alternatief (twee voor de prijs van een dus) wil je wat nieuws en anders dan is het gewoon de comic con of in Rotterdam, dat hoogdravende Cross Comix.
 5. Ja, lees het verslag van ALV van het stripschop en je ziet dat er gewoon geen geld is. En dan willen ze wel van alles, maar no money is no fun. Wees eerlijk het is geen gemis dat de stripdagen niet doorgaan. Het is al jaren niets meer.
 6. Ik heb vernomen dat diverse uitgevers weer afhaken. Wel las ik ergens dat Hein de Kort komt signeren bij Sherpa evenals Ype Driessen. Leuk, maar of dit nou echte trekkers zijn... vraag ik me af. En de Eppo-stal en stand kunnen we toch wel dromen en uittekenen. Romano, Fred de Heij, Dick Heins, Eric Heuvel, Martin Lodewijk, Ger Apeldoorn, Gerben Valkema..... Gaaaaap! De lui die op iedere beurs zitten. Hiervoor hoef je niet perse naar Utrecht lijkt me.
 7. Ik sluit mij aan bij Lecram. Tijden zijn nou eenmaal veranderd en ik zie ook dat clubjes en verenigingen etc steeds meer iets zijn uit het verleden. Het is gewoon een feit dat er gewoon geen nieuw bloed van onderen komt of veel te weinig. Mensen voelen zich niet meer geroepen om zich aan te sluiten bij een club of vereniging. En wat mij ook opvalt is dat het stripschop nauwelijks visie heeft of eens buiten de bekende weg durft te kijken. Het is een oude mannenclub zonder echt een blik vooruit. Het is toch duidelijk: Het organiseren van beursjes en evenementen moeten ze niet meer doen. Hier doen ze niemand een plezier mee. Inclusief hunzelf niet. Als je alles zo leest en hoort. Het lijkt mij dat deze club mensen zich beter met andere stripachtige zaken bezig moeten houden. Misschien dat er daar nog wat winst valt te halen. Soms is iets echt op en gewoon voltooid verleden tijd. Resultaten uit het verleden bieden nou eenmaal geen garantie voor de toekomst.
 8. In mijn optiek moet het stripschap een stripbeurs organiseren aan andere organisaties en zich met andere dingen bezig gaan houden, die de mensen van het stripschap wel liggen. Het is toch wel duidelijk dat deze vereniging niet meer in staat is om zoiets te organiseren. Wie er ook op de plek van directeur gaan zitten er zit geen visie of idee achter. Misschien is het na vijftig jaar ook wel genoeg geweest? Een leuke beurs organiseren is niet hun ding.
 9. Toch is er een hele grote groep die deze uitgekauwde series blijft kopen. Maar waarom? Is het om de serie compleet te hebben? Lijden we aan completisme? Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot zo'n drie/vier jaar geleden veel kocht om mijn series compleet te houden. Toen kwam het moment dat ik het licht zag en mezelf af ging vragen waarom ik dat nog deed. Ik las het, het kon me nauwelijks nog boeien en zet het in de kast en keek er nooit meer naar om. Ik ben toen gestopt met het lezen en kopen van veel series. Hou per jaar geld over voor andere zaken die leuker zijn dan de uitgekauwde stripseries top 10. (Misschien een leuke topic in de laatste dagen van het jaar). Welke vijf of tien stripseries zijn echt uitgekauwd en slaapverwekkend geworden.
 10. Ik sluit mij een beetje aan bij Sanderg. Zo aan het eind van het jaar en kijkend naar wat er is verschenen en wat ik de moeite waard vind is dit heel karig.. Ik kom op vijf titels in willekeurige volgorde: - Ze noemen hem Rooie - Een ster van Zwart Katoen - Mooie Zomers - London Calling - Wereldwijven (vind ik als boek en opzet heel erg leuk) - Kinderen in het verzet - Eerste repressie
 11. Kobus

  Rosinski

  Soms is het gewoon goed als iets stopt. Dan onthouden we het als iets goeds. Nu gaan te veel dingen door en worden het slappe en slechte aftreksels van wat ooit goed was. Maar uitgevers hebben in dit geval de macht en ruiken geld. Terwijl het beste was geweest als Thorgal was gestopt toen Jean van Hamme ook was gestopt. Stoppen op hoogtepunt wordt vaak gezegd. Kijk maar naar veel bands, tv-series en ook stripreeksen. Het is er niet beter op geworden. Thorgal, Storm, Rik Ringers, Michel Vaillant, Jan, Jans en de Kinderen, Roel Dijkstra, Asterix en zo zijn er nog wel wat meer. Soms is echt gewoon stoppen niet slecht.
 12. Kobus

  Rosinski

  eh ja... en is dat erg? Zijn we ook niet een beetje aan ons zelf verplicht om juist kwaliteit te omarmen ipv alles wat maar verschijnt maar de hemel in te prijzen omdat er niets anders is. Als we eerlijk zijn naar elkaar is misschien net 10% van wat per jaar verschijnt de moeite waard. Rest is eigenlijk gewoon vulling voor de winkel, de kast en een beurs. Liever 3 titels per jaar waar ik echt blij van wordt dan 1000 titels om de markt te vullen.
 13. Kobus

  Rosinski

  Wees eerlijk. Het is omdat het Thorgal is en tot een jaar of tien geleden een van de beste stripreeksen ooit. Is het een nieuwe strip van een nieuwe onbekende stripmaker dan halen we massaal onze neus op.
 14. Kobus

  Rosinski

  Ik heb de laatste Thorgal gekocht en gelezen en het is slechts een schim van wat het ooit was. Volkomen Kak. Verhaal loopt netjes af maar het geen geweldig verhaal en tekenwerk is gewoon niet fraai. Einde van een serie die ik ooit heel hoog op mijn lijstjes had staan. De laatste delen zijn echt draken evenals de laatste helft van de spin-offs. Die over Wolvin ging nog net, maar die Kriss van Valnor reeks is na deel 3 goed voor de open haard.
 15. Nee, dit is geen belazeren. Ik vind de reden als iets na een paar albums (drie en dat is vaak het moment dat je als uitgever weet of iets loopt of niet) niet de verkoopresultaten haalt of niet is wat het zou moeten zijn, dan is het toch een goede reden om de stekker eruit te trekken. Maar mee eens dat er ergens iets scheef zit en het niet zichtbaar is. Een oplossing zou kunnen zijn: Minder titels uitbrengen en een budget reserveren voor goede pr-campagnes. In bladen of organisaties of beurzen die aansluitende bij de doelgroep van die bewuste strip. Bijvoorbeeld adverteren in iets als National Geographic Junior of zoiets. En misschien is het ook zo dat drie of vijf series in dezelfde periode lanceren te veel is, misschien had één goede serie lanceren en pr maken beter geweest en na verloop van tijd een tweede reeks. Ik heb wel eens op marketingafdelingen gewerkt, maar als het financieel wat slechter gaat wordt als eerste bezuinigd op het pr budget. Hoe graag we ook willen, dingen verkopen zichzelf niet. Daar moet je echt energie en wat geld insteken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...