Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

witam

Members
 • Aantal items

  413
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Locatie
  Landen
 • Geslacht
  Vrouwelijk

Recente bezoekers van dit profiel

582 profielweergaven
 1. Toen ik het eerst las, was ik aan het denken aan mensen die tweeten in je wagen en die je nu niet mee had.. dacht dat corona er voor gezorgd had dat je ze er uit gesmeten had... Echt duh!! LOL
 2. Dank u. 🙂 De lokale afdeling daar zal het graag zien komen. En bij uitbreiding, ook voor de anderen die ondersteunen of een centje bijsteken bij hulporganisaties, dank u! 🙂
 3. Voor mijn gevoel is dit niet zeggen wat verkeerd is, maar vooral het gevoel van een stamp te krijgen: Ik koop geen stickers meer .. ze mogen ze houden.. ==> dat is pijnlijk omdat het niet gebaseerd lijkt op hoe goed of slecht we helpen, maar op een actie om hopelijk geld binnen te krijgen die u onterecht / slecht geregeld vindt. Ik snap uit je nieuwe bericht dat u het zo niet bedoeld hebt, maar ik zat wel met dat gevoel. Enfin.. het heeft niet veel zin om er verder op in te gaan want gevoelens zijn ook maar dat. Het was een misverstand, dat duidelijk aan beide kanten gevoelig lag / ligt.
 4. Dit kon ik even niet laten... Disclaimer: ben zelf RK-vrijwilliger. We hebben de ambulances gedaan met de covid-verplaatsingen naar de ziekenhuizen (met vrijwilligers). We hebben de telefoon bemand als men belde naar het nationaal nummer en het moeilijk hadden (met vrijwilligers). We hebben bijgesprongen in de woonzorgcentra (met vrijwilligers). We hebben een systeem op poten gezet om de crisisvrijwilligers (die nu voor covid wilden en konden helpen) kunnen in te zetten op de verschillende plaatsen. We hebben psychologische opvang gedaan bij een heel reeks van mensen (allemaal covid-gerelateerd en met vrijwilligers). En dus kan ik me goed inbeelden dat men nu niet echt bezig was op de hoofdzetel om het hoofd te breken wat nu net het perfecte ding was om te doen met de stickers... we hadden andere zaken aan ons hoofd. Ik vind het jammer om dan te zien dat mensen dat als een onrecht beschouwen... kan het even? Enfin... ik erger me er dood aan.. terwijl wij mensen onder onze vrijwilligers hebben gehad die covid hebben gekregen dankzij hun inzet, dat er dan gemelkt wordt over een sticker en hoe onfair het toch wel is... Ik stop er mee, want waarom ook moeite doen... (ik zou me alleen nog meer ergeren)
 5. Persoonlijk vind ik dat er best meer aandacht mag gaan naar de verdoken pijn (mishandeling en verkrachting in thuissituaties) die ook veel minder zichtbaar is, ineens, tijdens corona lockdown. Maar ook hier gaan we dit pas echt weten achteraf, wanneer de pottekes open getrokken worden.
 6. His team also used a model to estimate that there will be a total of 17,915 excess deaths in England among new and existing cancer patients after one year. That includes deaths caused by either cancer, Covid-19 or other health issues – there isn’t sufficient data to be more specific, says Hemingway. Plus, the model does not reveal the number of deaths that could be caused because of missed or late cancer diagnoses during the lockdown – again, Prof Hemingway says he and his team would require more data to model that. He says his “back-of-the-envelope” calculation suggested that 60,000 cancer patients could die if there is no change in the uptake of referrals for diagnosis and treatment for a total of six months. The figure is based on the fact that 180,000 treatable cancer patients are identified every year in the UK but a third of them could pass away if everyone’s treatment is delayed by six months. That would mean 60,000 deaths, says Sikora. ==> allebei dus zwaar te nuanceren... Ja dit is een bezorgdheid, en niet alleen voor kanker, maar alle ziektes. Ook bij ons zijn er mensen weggebleven en dat moet zeker opgevolgd worden en mensen moeten terug naar de dokter en ziekenhuizen gaan. Maar een voorspelling die alles meeneemt en doen alsof dat te wijten is aan één factor of een berekening op de achterkant van een enveloppe met zware aannames... neen.. gewoon neen..
 7. Is ook weer genuanceerder... vb https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0091743514001224 Ja meer zelfmoord, maar minder ander doden.. en belangrijkst.. als er een goed vangnet is, vlakt de zelfmoord als doodsoorzaak zelfs af.. dus recessie gezonder? (ok dat was sarcastisch)... ik wil maar zeggen dat het in realiteit van veel meer zaken afhangt dan 'recessie = zelfmoord'
 8. Niet helemaal maar 1 a 2 he.. (van dezelfde krant) https://www.hln.be/wetenschap-planeet/wetenschap/wie-bezwijkt-aan-coronavirus-had-sowieso-niet-lang-meer-te-leven-onderzoekers-tonen-aan-hoe-verkeerd-die-stelling-is~adb328fe/
 9. Beide zijn een indicatie van het huidig geloof en vertrouwen in hun toekomst... tja als je dat vraagt te midden een crisis... We zullen wel zien.. Economie heeft uiteindelijk altijd gewonnen... wereldoorlogen en andere oorlogen, hongersnoden, ziektes, aanslagen, recessies (ook de grote) telkens kwam ze er door. Dat is nu eenmaal de mens en zijn veerkracht. Kan het even slechter gaan, ja, gaan er failliet gaan, ja... komt de economie daarna terug, al dan niet aangepast, ja.
 10. Om het helemaal ergens anders over te hebben... De cover van 'de buit' ... dat veertje van daedalus staat wel zeer ... euh.. mooi (of zoiets) geplaatst... (http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts.php)
 11. Niet geheel he.. als contacttracing goed werkt (wat niemand kan voorspellen momenteel) kan het wel beheersbaar blijven. Dit is nieuw voor ons en veel zaken moeten geleerd worden. Er zullen fouten gemaakt worden.. maar ik ben wel bereid het een kans te geven. Gelukkig ben ik niet de beslissingsmaker want ik ben niet medisch en eigenlijk telt mijn mening niet voor een echte beslissing omtrent dit.
 12. Tja, misschien... Eigenlijk moeten we gewoon zeggen dat we het niet weten en zullen moeten zien. Je kan immers even lyrisch zijn over hoe we bij voorbije economische 'rampen' terug opgestart zijn. Waar gaten vielen, sprongen andere bedrijven op en mensen vonden ergens anders werk. Zal dit echt voor iedereen en alles zo zijn... wellicht niet. Maar zal het tot de totale collaps leiden... wellicht ook niet. Maar nogmaals, elke keer was anders en we zullen zien.. iets anders kunnen we toch niet... niemand weet het juist.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...