Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

McRad

Members
 • Aantal items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

310 profielweergaven
 1. McRad

  Suske En Wiske

  ok, dan moet ik dus beter zoeken :-) Dank voor het verifiëren!
 2. McRad

  Suske En Wiske

  Ah ok, ik ben benieuwd. Dank!
 3. McRad

  Suske En Wiske

  Hoi Konitiki, betreffende deze nieuwe Suske en Wiske Classics die de vierkleuren reeks hebben vervangen. Op de stripspeciaalzaak website staat dat erin april 2017 een aantal herdrukken zijn verschenen van de hogere nummers albums. Is dat ook gebeurt, want ik vind ze nergens. Of is dit net als eerder het geval wel aangekondigd maar uiteindelijk niet op de markt gebracht? Weet jij misschien meer?
 4. McRad

  Suske En Wiske

  De stripwinkel heeft een ander exemplaar bekeken, en daar zitten ze wel in. Dus tot zover betreft het alleen mijn exemplaar. Ze gingen de rest nog nakijken.
 5. McRad

  Suske En Wiske

  Heb ik weer, heb ik de integrale versie gekocht, heb ik een versie waar de extra achtergrondpagina's niet in zitten... Meteen maar gebeld naar mijn stripwinkel kan hem volgende week omruilen. Maar sorry kontiki, heb jouw bijdrage dus nog niet kunnen lezen. Zijn er meerdere mensen die dit probleem hebben gehad? Vind het namelijk wel raar dat net die pagina's er niet tussen zitten. Het is geen aparte bijlage, en het zijn echt alleen deze pagina's. Ze hebben denk ik exact dezelfde boekblokken gebruikt als voor de losse classics albums, en dit segment zijn ze vergeten er tussen te stoppen.
 6. McRad

  Suske En Wiske

  Tja ze kunnen hier nog meerdere kanten mee op. 1) of ze nemen nog meer korte verhalen op die niet in de vierkleuren reeks zijn verschenen 2) de zogenoemde 'Classics' reeks zal niet alleen uit Suske en Wiskes bestaan, maar ook uit andere Vandersteen classics. Noem een Rode Ridder, Bessy, Robert en Bertrand, of nog onbekendere verhalen zoals Piwo? 3) combinaties van bovenstaande twee etc.. misschien dat sommige albums niet meer herdrukt zullen worden vanwege impopulariteit. De Marc Verhaegen albums misschien? Dat geeft ze nog meer ruimte om te mixen... of (zoals mijn vermoeden) interesseert dit gat ze niet, en klinkt nummer 1 gewoon lekker voor een nieuwe reeks.
 7. McRad

  Suske En Wiske

  Ok, ik heb de Franse uitgave binnen van zowel album 239 als de eerste 4 classics, en blijkbaar worden de albums 67 t/m 299 niet meer herdtukt in de rode reeks, als ik mijn beetje Frans mag geloven. Dat staat op de binnenzijde van album 239. De Classics worden ook uitgelijst hierin. Ik neem aan dat de Nederlandse versies hetzelfde zullen tonen.
 8. McRad

  Suske En Wiske

  Ik bedoelde natuurlijk ook de chronologische nummering die ze konden hanteren. Door de nummering destijds te laten doorlopen vanaf 67 is dat ook al niet gebeurd. Door nu de nummering vanaf 1 te laten beginnen hadden ze de mogelijkheid. Dit zal wel de reden zijn inderdaad, maar zoals al hier in dit topic genoemd, gemiste kans....
 9. McRad

  Suske En Wiske

  Hoi Kontiki, dank je wel voor de verklaring. Ik verwachtte al zoiets, maar toch best wel een grote verandering ook, waar nog helemaal niets over geschreven was. Vandaar dat ik dat toch even zeker wilde weten. En de verdere verklaring dat dit tot nu toe alleen over de Vandersteen albums zou gaan en nog niet over die van Geerts en verder is ook interessant. Ik wacht het af. Wel een einde van een tijdperk qua rode reeks.... En ook heel jammer dat ze in de Classics reeks niet dan de originele nummering hanteren zodat nieuwe lezers ze op de juiste volgorde kunnen gaan lezen. De nieuwe nummering is zo willekeurig... zoiets snap ik dan niet van een uitgever.
 10. McRad

  Suske En Wiske

  Hoi Kontiki, voor de zekerheid; je bedoelt dus dat vanaf nr 67 t/m ..? alleen nog maar herdrukt worden via de Classics reeks, en dus niet meer in de rode reeks met de hertekende cover? Ik kan je antwoord namelijk ook interpreteren als dat ze niet meer worden herdrukt met rode cover, maar dat wist ik al natuurlijk. ;-)
 11. McRad

  Suske En Wiske

  Is trouwens ook al bekend of de rode reeks nog gewoon blijft bestaan qua herdrukken van de eerdere verhalen, of word deze vervangen door de nieuwe Classics reeks? Lijkt me namelijk vreemd om deze naast elkaar te laten bestaan. Ik neem aan dat de Classics reeks in het leven is geroepen om de verhalen weer aan de man te brengen omdat de verkopen van de eerdere verhalen niet zo hoog is. Ik zie namelijk dat de herdrukken gigantisch zijn teruggelopen. Vroeger (t/m de jaren ' 90) werden ze jaarlijks herdrukt, nu zijn zelfs sommige albums nog niet eens in de stijl van 2007 herdrukt. Da's toch al weer tien jaar geleden. Gemiddeld worden ze nu eens in de 5/6 jaar herdrukt.
×