Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Mask

Members
 • Aantal items

  8.517
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.107 profielweergaven
 1. Mask

  ASTERIX

  Neen hoor, kinderstrips mogen ook door volwassenen gelezen worden. Daar ben je volledig vrij in.
 2. Mask

  ASTERIX

  Heldin nieuw Asterix-album lijkt sprekend op Greta Thunberg https://www.hln.be/bizar/het-leukste-van-het-web/heldin-nieuw-asterix-album-lijkt-sprekend-op-greta-thunberg~a628da69/#comments
 3. Het is hier dan ook een forum en geen nieuwssite.
 4. Ik eerder als die 50-plus-ster die nog nooit Metallica gezien had en ook niet echt naar geluisted had, maar nu toch wel eens wou weten hoe het er aan toe gaat op zo een Metallica concert
 5. Jamaar, ik had het over 65 eur voor een naald en dat dat vroeger ook al vrij duur was, waarop Mauser reageert met "Logisch dat die dingen vroeger vrij duur waren", dus het ging in deze over naalden en cartridges.
 6. Het enige grote verschil dat ik zie wat betreft platenspelers is dat de produktie vandaag de dag veel en veel kleinschaliger is dan vroeger. Logisch dus dat dat niet beterkoop kan zijn dan vroeger als je wat degelijke kwaliteit wil.
 7. Denken jullie dan nu echt dat het produceren van een cartridge vandaag de dag anders gebeurt dan 30 jaar geleden?
 8. 🎼 AAAAH! JE RIS ... ... de me voir si belle en ce miroir...
 9. Mask

  Apple

  Het kan ook zijn dat je bij het installeren de melding krijgt: dit apparaat voldoet niet meer aan de systeemvereisten. Tot groot jolijt van de meeste Apple fanaten, want dan hebben ze weer een reden om een nieuwe te kopen.
 10. De uitdrukking "een plaat grijs draaien" komt ergens van natuurlijk. Maar die Lenc op die bol.com site, dat zie je toch zo dat dat prul is? Dat zijn zo van die platenspelers die je vroeger als kind kreeg om je eerste plaatjes mee te draaien. Zo gauw je wat geld bijeen gespaard had kocht je een deftige speler. 65 EUR voor een naald. Ik vind niet dat dat zo duur is. Vroeger waren degelijke naalden niet goedkoper hoor. Maar je vader redeneert waarschijnlijk van: Mijn oude platenspeler heeft indertijd maar enkele duizenden franken gekost. Ik ga nu geen 2600 frank aan een naald geven.Da's bijna de prijs van mijn ganse speler.
 11. Mask

  Quotes

  "The history of 'ancient civilizations, from prehistoric times to around 1700' is absent in a proposed new curriculum for Swedish state primary schools in favor of focus on modern history and social sciences. [...] formative eras like the Roman Empire and the Viking Age will now be removed altogether in favor of subjects like immigration, the environment, climate, 'norm-challenging', critical theory, 'democratic values', and gender roles. The emphasis will be on a 'postmodernist view' of society, rather than the classical philosophical tradition, and history classes will focus on Western colonialism, nationalism, and the slave trade." Anna Westerholm, head of National Agency for Education’s curriculum department - Sep 2019
 12. Als ze je zeggen "de crash komt dan" of "de crash zal zich op die dag voordoen", geloof ze niet. Zij dwalen. Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip de crash zal komen.
 13. Neen. Totaal niet. Enkel wat geluk gehad door op het juiste moment wat ervaring op te doen met handelen in obligaties en futures.
 14. OK. Dan gaan we verder. De overheid brengt in 2000 obligaties op de markt aan een rente van 5% met een looptijd van 30 jaar. Voor 100 euro krijg je een briefje ter waarde van 100 euro. De houder van dit briefje krijgt jaarlijks 5 euro en in 2030 kan hij dit briefje weer terug inruilen voor 100 euro. Dat briefje mag je zelf verhandelen als je dat wil. Dan komt er een crisis, en enkele jaren later een lange periode zonder regering, waardoor 'de markten geen vertrouwen meer hebben'. Rente stijgt naar 7%, 8% en meer. Als er nu iemand mij dat briefje met die 5% wil verkopen, ga ik daar geen 100 euro meer voor betalen. Prijs van dat briefje daalt dan ook tot 80 euro. Ik kan nu dus dat briefje kopen voor 80 euro. En met dat briefje krijg ik dan jaarlijks nog altijd 5 euro (dat is nu dus 6,25%) en in 2030 zal ik het kunnen inruilen voor 100 euro. We krijgen weer een regering, orde herstelt en de markten herademen. En dan komt er de ene renteverlaging na de andere. Als de rente maar 0,5% meer bedraagt, dan ga ik dat briefje met die jaarlijkse 5 euro niet meer verkopen voor 80 euro. Daar wil ik nu meer voor hebben. Ik kan dat nu dus verkopen voor 145 euro. Degene die dat koopt krijgt dan jaarlijks nog altijd 5 euro (3.45%) en in 2030 kan hij het inruilen voor 100 euro. Hij betaalt nu 145, krijgt in totaal 10jx5=50 eur aan intrest, en op het einde 100 euro. Winst: 5 euro bruto op een inleg van 145 Mijn winst daarentegen: gekocht aan 80 eur, verkocht aan 145 eur en 7jx5=35 eur totaal aan intrest. Winst: 100 euro bruto op een inleg van 80 Iets wat maar 100 euro waard is wordt verkocht aan 145 euro. De lage rente heeft dus een bubbel in de obligatiemarkt tot gevolg. De prijzen in de obligatiemarkten kunnen enkel maar stijgen door de rente enkel maar te verlagen. En vermits we al aan ~0% rente zitten, kunnen die prijzen dus niet veel meer stijgen. Er zijn dus maar twee uitkomsten. Ofwel blijven we voor eeuwig en altijd geld pompem en met een nul rente zitten ofwel stijgt de rente. Maar dan daalt de waarde, waardoor de rente nog meer stijgt, en de waarde nog meer daalt met een crash van de obligatiemarkten tot gevolg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...