Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

roi de la bd

Members
 • Aantal items

  570
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

542 profielweergaven
 1. Nee, de tekening in de Suske en Wiske is vast niet bedoeld als belediging maar als karikatuur of inderdaad een (oud) stereotype. Maar als in het gehele album de afrikaanse mensen er op verschillende manieren (minder stereotype) blijken te zijn getekend, dan zou men wat mij betreft toch minder over die ene karikatuur mogen vallen. Maar ik heb dat album nog niet gezien dus dat is een (hoopvolle) veronderstelling. (als je begrijpt wat ik bedoel, ik vind het een lastige discussie om mijn gedachten duidelijk aan te geven)
 2. Alles evolueert en zo zou ook de komische strip moeten evolueren want daar gaat het hier over. Als karikaturen, clichés en stereotypen niet meer mogen dan zal men nieuwe komische beelden moeten bedenken. In komedie kun je ervoor kiezen alles en iedereen belachelijk maken of juist helemaal niemand. In het eerste geval neem je risico mensen te beledigen en in het tweede geval zal het wel erg saai zijn allemaal. Verder vind ik dat er wel mensen zijn die niet weten wat een karikatuur is en dat is niet nieuw. In de jaren 80 werd Morris al voor racist versleten voor zijn karikaturen van donkergekleurde mensen. Een album van Lucky Luke werd daarom zelfs niet in Scandinavië gepubliceerd. Dat is zo'n beetje mijn gedachte over deze discussie. Hopelijk word ik nu ook niet in een hokje gestopt.
 3. Ik ken deze tekenaar niet maar wel sympathieke tekeningen.
 4. Al een tijdje geleden dat hij een verhaal heeft getekend maar de manga-stijl van de Nederlandse Mike Kok vind ik wel mooi. http://www.popgrafix.com/Portfolio.html
 5. Ik vond de nieuwe Suske en Wiske best okay, in ieder geval beter dan de voorlaatste De heldenmaker, die was zo ongeïnspireerd!
 6. Waar heb je gelezen dat Happy Family ook in het frans verschijnt? (link?) Ik dacht dat het wel duidelijk was dat ie voorlopig niet in het frans verschijnt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...