Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Martijn

Members
 • Aantal items

  32
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Locatie
  Ede (afkomstig uit Zwolle)
 • Interesses
  40, André Franquin, frequent bezoeker van De Noorman in Arnhem
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Finance & Control

Recente bezoekers van dit profiel

472 profielweergaven
 1. Martijn

  Eerste Internationaal Stripfestival Antwerpen: Mei 2017

  Dat vind ik een hele zinnige, realistische optie! Combineer dat met goede communicatie en kom maar op in 2019
 2. Martijn

  Strips online kopen

  Nieuwe strips koop ik altijd bij 'mijn' SSZ. Oudere albums die ze daar niet hebben staan koop ik via Catawiki of Marktplaats. Zo af en toe ben ik op zoek naar Franstalige uitgaves, zoals laatst bijvoorbeeld 'Toutes les couvertures des recueils de journal de Spirou par Franquin', dan probeer ik het eerst via mijn SSZ. Mocht dat niet lukken dan via Amazon, Ebay of een willekeurige Franstalige webshop die hem wel heeft. Al met al ben ik nu minder geneigd om online te bestellen dan 5 of 10 jaar geleden. Toen deed ik meer met tweedehands strips, nu is het overwegend nieuw wat ik aanschaf en kom ik vaker bij de SSZ; dat heeft er ook mee te maken.
 3. Martijn

  Eerste Internationaal Stripfestival Antwerpen: Mei 2017

  Los van het organisatorische aspect kan ik me dat met het oog op het financiële risico ook goed voorstellen. Sowieso op veel vlakken beter om de krachten te bundelen...
 4. Martijn

  Eerste Internationaal Stripfestival Antwerpen: Mei 2017

  Eigenlijk was ik in dit topic op zoek naar of er al een persconferentie oid heeft plaatsgevonden m.b.t. Antwerpen, want het was angstvallig stil... Zojuist lees ik onderstaande op http://www.isa-festival.com. Het was misschien ergens wel te verwachten, maar toch jammer! Antwerpen, 21 maart 2018, Het eerder door Ballon Media, WPG/Standaard Uitgeverij en Stad Antwerpen aangekondigde Internationaal Stripfestival Antwerpen gaat voorlopig niet door. Opzet was -en is nog steeds- om in Antwerpen een verbindende tweedaagse op poten te zetten waarin zowel het grote publiek als de doorwinterde stripliefhebber een gevarieerde strip-beleving kan “mee-maken” en waarin creatieve ondernemers uit het stripboekenvak worden samengebracht. Schepen van Cultuur Caroline Bastiaens: “Met de vernieuwde Standaard Uitgeverij, Ballon Media, Comics Station en zovele getalenteerde stripmakers die hier wonen en werken, blijft Antwerpen dé thuisbasis van de Vlaamse strip. We zijn er dan ook van overtuigd dat een internationaal stripfestival in Antwerpen voor bewoners én bezoekers een goed idee is en blijft” “De recente verzelfstandiging en reorganisatie bij Standaard Uitgeverij zorgde de afgelopen maanden voor andere prioriteiten” aldus Jeroen Overstijns – CEO van Standaard Uitgeverij. Alexis Dragonetti -CEO van Ballon Media vult aan: “Er waait momenteel echt een positieve en innovatieve wind doorheen de Vlaamse strip. Het ISA-festival is zo’n initiatief dat we koesteren en alle kansen willen geven. Maar we moeten het samen met alle stakeholders kunnen doen.” Om het in strip-taal te zeggen: “Wordt Vervolgd”. Wil u in de toekomst op de hoogte blijven: info@isa-festival.com
 5. Martijn

  Stripbeurzen in 2018

  Blijkbaar was ik nog niet goed wakker 🙈 Bedankt voor het wekken, Erik! 😉
 6. Martijn

  Stripbeurzen in 2018

  Voor mij komt het niet mooi uit: ik ben vaste bezoeker van het Kamper Stripspektakel 😮
 7. Martijn

  Stripbeurzen in 2018

  Het Stripfeest in Brussel vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 16 september, volgens https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/stripfeest/a71878d6-fca5-4e8b-b2ec-6678aa8fd223. Iets later in september dan voorheen dus! (ervan uitgaand dat deze bron betrouwbaar is)
 8. Mr. Black kent overigens veel overeenkomsten met de 'Gormenghast'-trilogie (literatuur, geen strips) van Mervyn Peake. Zie https://fvdwaa.home.xs4all.nl/peake/plag.htm. Die verhalen vind ik ook zeer de moeite waard!
 9. Martijn

  Vandaag Gekocht

  On topic: - Sporen van het toeval (Paco Roca) - Jerome K. Jerome Bloks 26: Het mes in de boom (Dodier) - Guust 60 jaar (HC)
 10. Martijn

  Vandaag Gekocht

  Ik ben zelf vaste klant bij een SSZ. Moet eerlijk bekennen dat het zuur voelt dat ik het boekje van Guust nog niet heb, omdat ik zo'n beetje alles wat met Guust te maken heeft koop. Als deze facsimile was aangekondigd, had ik 'm dan ook al lang bij de SSZ besteld. Naar nu blijkt heeft ie het boekje nooit binnen gekregen. Maar goed, you win some... Nu eens kijken of ik er een voor de normale prijs te pakken kan krijgen (tips welkom!).
 11. Martijn

  Silvester Strips

  Ik ga voor Bone Drie schimmen Kobijn Alim de leerlooier De Engelsman die niet van Vuurwapens Hield Maar ook De pijl van Nemrod, Drakenbloed, Portugal.
 12. Martijn

  Programma Stripfeest (Brussel) 2017

  Zondag om 17u kreeg ik geen stempel, wel onderstaande tekst (in Magasin General deel 1). Nu ja, even met de man kunnen spreken en het voegt voor mij iets toe aan mijn album Insgelijks, @Kelle!
 13. Martijn

  Programma Stripfeest (Brussel) 2017

  Daar kan ik me wel wat bij voorstellen, wanneer je als tekenaar bijna aan het einde van je derde opeenvolgende dag van signeren zit. Toch jammer...
 14. Martijn

  Programma Stripfeest (Brussel) 2017

  Zeker een indrukwekkende lijst van tekenaars! En voor de duidelijkheid: ik vind het super dat Ballon Media en ook Het B-Gevaar/Pinceel de moeite hebben genomen om tekenaars te strikken voor een signeersessie. Prima namen ook, bij beide stands. Ben zelf erg blij met mijn dédicaces van Dany, Lafebre en Porcel! Ik was de vierde in de rij ja
 15. Martijn

  Programma Stripfeest (Brussel) 2017

  Geweldig Stripfeest gehad, ik heb er de volle 3 dagen rondgelopen. Zoveel te zien, druk, goede sfeer, lekker weer top! Daarnaast een aantal Nederlanders en Vlamingen gesproken. Dat maakt het eindeloze wachten een stuk draaglijker . In Bozar was een leuke expositie van Guust Flater. Verder dédicaces gescoord van o.a. Dodier, Janry, Dan, Porcel, Wasterlain, Trondheim, Tony Sandoval en Tripp. Helaas buiten het net gevist bij Frank Pé, ondanks zeer, zeer lang wachten, en bij Dino Attanasio: de oude meester raakte vermoeid en moest ermee stoppen. Bij Ballon Media was het qua wachttijd goed te doen. Er was alleen nauwelijks plaats voor de wachtenden, de logistiek zou hier beter verdeeld kunnen worden. En dan Lafebre: zou het wel aan hemzelf hebben gelegen? Hij zou een uur signeren, hij signeert snel en zoveel mensen stonden er niet in de rij (in eerste instantie 4, dat liep nog op tot ca. 8). Toen iemand een tweede album wilde laten signeren, werd door een medewerker van Ballon Media aangegeven dat hij er maar 1 per persoon mocht/zou doen, zodat iedereen aan de beurt zou komen. Gezien zijn snelheid van werken was hij na een minuut of 25 klaar met de rij, maar toen wilde hij niet alsnog mijn tweede album signeren (derde heb ik niet meer geprobeerd).
×