Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Hardcover

Members
 • Aantal items

  1.454
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.197 profielweergaven
 1. Hardcover

  Integrales

  - deel 1 t/m 3 - dossier: 20 pag. - formaat: 32 x 2 x 24,3 cm. - ISBN: 978-2361182670
 2. Hardcover

  De Havik

  10e deel pas in 2020:
 3. Hardcover

  Humor In The Chocolate Bar...

  "Typical Dutch": aankleden tijdens het fietsen:
 4. Hardcover

  Leuke Dingen

  Huhh... evenwicht verliezen met fietsen? Het zijn Nederlanders, dus dat is uitgesloten... Focus ditmaal puur op Valentijnsdag.😚 edit "Op zijn Vlaams" kan natuurlijk ook... 🙂
 5. Hardcover

  De Havik

  @Koen. De Roodbaard-verhalen van het team Charlier/Hubinon zijn geweldig. (Mits Hubinon weer niet te diep in het glaasje gekeken had en veel mindere tekenaars moesten inspringen [stijlbreuk]...) Ook bij Roodbaard struikelt het hoofdpersonage (Eric) van van de ene moei-lijkheid in de andere. Van Charliers' reeksen zit "Blueberry" inderdaad slimmer in elkaar. De Havik heeft met Roodbaard wel het voordeel, dat er een clownspersonage, die het tempo uit het verhaal haalt, ontbreekt. Leest stukken prettiger. (Charlier bediende zich te vaak van stumperds of dronkaards als Sonny Tuckson (Buck Danny), Ernest Laverdure (T & L), Slokje (Tiger Joe), McClure (Blueberry) in zijn reeksen met papier-verslindende, geforceerde humor.) De levens van De Havik en Eric De Zoon Van (beiden uit dezelfde eeuw) hebben aanvankelijk aardig wat parallellen. Vind zowel De Havik als Roodbaard echter geen verouderde reeksen. Maar zou voor nu niet een 2e cyclus van De Havik aanschaffen, na previews gezien te hebben: ook hierin is de aandacht voor gezichten weer sluitpost.
 6. Hardcover

  De Havik

  OK, thanks. De bundel met 1e cyclus ondertussen aangeschaft en in 1 middag uitgelezen. Van wat uit het 5e album moet zijn geweest lijken veel pagina's gescand en om de tekst leesbaar te krijgen is contrast wat te vet geworden waardoor tekeningen van de achterzijde ook zicht-baar worden. Vele letters blijven desondanks wat hanepoterig. Jammer. Scénario is prima (op niveau J.-M. Charlier) en qua tekeningen zijn schepen, decors, kostuums ook goed getekend. Helaas vind ik de ge-zichten (van hoofdpersonages) een zwak van de tekenaar. Hoofdpersoon moet je herkennen aan verticale streep over li. oog bijvoorbeeld. Andere hoofdpersonages lijken te veel op elkaar en moet je herkennen aan hun outfit. Beide dames der (hoofdpersonages) lijken ook twee-lingen, gelukkig ontmoeten ze elkaar in 't verhaal niet. Soms lastig lezen bij switchen van locaties: wie is wie. Bij Romain Hugault speelt dit ook: zijn toestellen en decors zijn uitstekend getekend, maar hoofdpersonages hebben op bijna iedere tekening een ander gezicht. Dito met Apache Junction van Peter Nuyten: alle Apachen lijken op elkaar. Dienaangaande was Victor Hubinon (Roodbaard, etc.) toch wel een veelzijdige top-tekenaar.
×