Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

pudifar

Members
 • Aantal items

  886
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

785 profielweergaven
 1. pudifar

  Japan

  https://www.ana-cooljapan.com/contents/dreams/movie/kobe/INT13071039
 2. pudifar

  Suske En Wiske

  Goede tip! Bedankt!
 3. https://www.tvoost.be/nieuws/lokeraar-willy-linthout-geestelijke-vader-van-stipheld-urbanus-nauw-betrokken-bij-eerste-tekenfilm-74130?fbclid=IwAR30Lmlgv8D-RoV4VRS1KMiUQQyMcuPU9uSRQjaxQFXrbbKOajrhH-1nFYc
 4. pudifar

  Rosinski

  De reeks Thorgal en het album De Chninkel hebben ook veel gewonnen dankzij de inkleuring. Deze was niet "vlak", zoals in de meeste strips, maar echt ingeschilderd, met tonen. Inkting en inkleuring werken nog altijd zeer goed samen. De inkleuring van Largo Winch vind ik ook heel knap, ik was er echt van onder de indruk toen ik kennismaakte met de reeks.
 5. pudifar

  Originelen

  Dat was in "Le deuxième Souffle", de zaak van Michel Deligne. Die zaak had een zeer speciale en aangename sfeer om in rond te wandelen. Zeer ruim ook. Alle albums waren er mooi uitgestald, piekfijn verpakt. Er werden niet alleen strips verkocht, maar er waren ook beeldjes, affiches, posters en originelen aan de muur. Ook veel tekeningen van bekende striptekenaars opgedragen aan Deligne zelf. Denk bv. aan een tekening van Ric Hochet samen met een karikatuur van Deligne, gemaakt door Tibet. Michel Deligne was een zeer vriendelijke man. De eerste keer dat ik er kwam, gaf hij mij een volledige rondleiding in zijn winkel! Over alles wist hij verhalen te vertellen. Hij was ook jarenlang stripuitgever geweest. De winkel bestaat al jaren niet meer. Het was nochtans een unieke plaats in Brussel en een belangrijk stuk stripgeschiedenis. Op onderstaande link kan je foto's zien van de winkel weleer. http://www.bobmorane.be/dossier-2souffle.htm En hier nog een interview met Michel Deligne: https://www.actuabd.com/Michel-Deligne-J-ai-toujours
 6. pudifar

  Labels

  Ik kan iedereen de filmpjes van Urasawa met diverse mangaka aanbevelen:
 7. pudifar

  Originelen

  In veel Vlaamse collecties zal wel een Vandersteen, Sleen of De Moor zitten, maar om dit nu te herleiden tot een "verplichting"? Koop met je hart wat je graag ziet, maar gebruik ook je verstand. Ik kocht vroeger vaak antiquarische strips in Brussel. Daar zag ik hoe de prijs van oude albums schommelde al naargelang de populariteit. Veel antiquarische strips raakten ze aan de straatstenen niet meer kwijt, ook al waren ze in superstaat. Originele tekeningen zijn natuurlijk een ander product, maar ik bekijk de markt hierin op dezelfde manier. Een tekenaar kan "hot" zijn maar populariteit wisselt met de jaren. De tekenaars die generaties overstijgen (Franquin vind ik zo iemand) zijn zeldzaam. Ik ben ook met de oude Suske en Wiskes en Nero opgegroeid, en heb ze stukgelezen, maar voel persoonlijk toch meer affiniteit met de reeksen die in de jaren '80 en '90 uit het weekblad Robbedoes zijn voortgerold. Het is moderner en sluit ook meer aan bij mijn jeugd; het vroege werk van Vandersteen sluit aan bij de jeugd van mijn ouders. Bij Sleen en De Moor heb ik hetzelfde gevoel. Vandersteen is vaak studiowerk, en origineel werk van Vandersteen zelf uit zijn beginperiode (ALS je het al vindt) is zeer duur (genre "De Koning Drinkt"). Voor dat geld heb je andere alternatieven. Maar als ik een superfan van Suske en Wiske zou zijn, dan zou ik ook een pagina uit "Het Spaanse Spook" willen hoor! 😃 Van veel reeksen heb ik het gevoel dat ik de boot 15 jaar geleden heb gemist, als ik de prijzen zie op (Franstalige) veilingen daar schrik ik toch van. Organiseren Christies en Sotheby's nog veilingen in striporiginelen?
 8. pudifar

  Urasawa

  Staan de boeken van "Master Keaton" op zichzelf? Ik had graag boek 1 cadeau gegeven aan iemand. Maar als de verhalen doorlopen in boek 2, tja dan moet ik ook boek 2 kopen.
 9. pudifar

  Originelen

  Echt knap gemaakt. Ik heb de andere illustraties ook bekeken die op zijn Facebook pagina staan. Stuk voor stuk juweeltjes.
 10. pudifar

  Integrales

  Zijn er plannen voor een integrale van Oktaaf Keunink (Marc Sleen)? De Lustige Kapoentjes, alsook Piet Fluwijn en Bolleke zijn heruitgegeven in integrale editie. Ik hoop dat Oktaaf Keunink binnenkort in een integrale mag herverschijnen. Ik lees deze strip graag maar de oude albums zijn bijna onvindbaar, en zelfs exemplaren in redelijke staat zijn zeer duur.
 11. Wat kan Dirk Stallaert tekenen...
 12. Zeer mooi interview met Dodier. 👍
×
×
 • Nieuwe aanmaken...