Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

pudifar

Members
 • Aantal items

  941
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over pudifar

Recente bezoekers van dit profiel

1.079 profielweergaven
 1. pudifar

  Bill Peet - Disney

  Voor de fans van vintage Disney tekeningen: Verzameling van 21 illustratie- en kinderboeken getekend en geschreven door Bill Peet. Bill Peet (1915-2002) was één van de voornaamste personen werkzaam bij Walt Disney. In het begin van zijn Disney carrière werkte hij als animator en leverde hij gags voor kort cartoons. Later schreef hij volledige scenario's voor films als "Alice in Wonderland", "Peter Pan", "Ben and me", "Goliath II", "101 Dalmatians" en "The Sword in the Stone". Zijn storyboard tekeningen bepaalden de look van "Dumbo". Binnen Disney stond hij bekend als de n°1 "story man" en werkte hij nauw samen met Walt Disney. Jungle Book was zijn laatste filmproject. Na een carrière van 30 jaar bij Disney groeide hij uit tot één van de belangrijkste illustratoren van zijn tijd. Tot de dag van vandaag blijven zijn kinderboeken populair, zowel bij kinderen als volwassenen. In zijn tekeningen is de vintage sfeer van Walt Disney uit de jaren 50 en 60 sterk aanwezig. Dit lot bevat de volgende boeken: - Capyboppy, 62 blz - Cyrus the unsinkable sea serpent, 46 blz - Cowardly Clyde, 40 blz - The caboose who got loose, 48 blz - Ella, 48 blz - Bufford the little bighorn, 46 blz - The ant and the elephant, 46 blz - Smokey, 38 blz - The gnats of knotty pine, 46 blz - How Droofus the dragon lost his head, 46 blz - Jennifer and Josephine, 46 blz - The pinkish, purplish, bluish egg, 46 blz - Farewell to shady glade, 38 blz - The spooky tail of prewitt peacock, 30 blz - The wump world, 44 blz - Chester the worldly pig, 48 blz - The whingdingdilly, 60 blz - Huge Harold, 50 blz - Kermit the hermit, 48 blz - Big bad Bruce, 38 blz - Hubert's hair-raising adventure, 38 blz - Eli, 38 blz De boeken zijn allemaal in het Engels. Het betreft heruitgaves gepubliceerd in de jaren '90 (het precieze jaartal staat vaak niet in het boek vermeld). De boeken zijn allemaal in softcover, maar het boek Eli is in harde kaft. De boeken zijn allemaal in zeer goede staat tot nieuwstaat. De boeken zijn allemaal ongelezen. Winkelprijs is ongeveer 180 euro, mijn vraagprijs is 60 euro. Wordt met zorg verpakt en verzekerd verzonden. Meer foto's zijn altijd mogelijk.
 2. Grote stapel Engelstalige kinderboeken te koop. Totaal 24 boeken. Mix van hardcover en softcover. Allemaal getekend door internationaal befaamde illustratoren: Quentin Blake, the Provensens, Paul Galdone, Margaret Bloy Graham, Richard Scarry, the Ahlbergs, Emma Chicester Clark, Valeri Gorbachev, enz. Alle boeken zijn ongelezen en in nieuwstaat. Winkelprijs is ongeveer 280 euro, mijn vraagprijs is 130 euro. Alles wordt met zorg verpakt en verzekerd verzonden.
 3. Ik verkoop de eerste 6 Urbanus Omnibus uitgaven wegens dubbel in mijn verzameling. De albums zijn allen in eerste druk, ongelezen en in absolute nieuwstaat. Omnibus 1 en 3 zijn reeds uitgeput bij de uitgever. Vraagprijs is 65 euro. Extra foto's zijn altijd mogelijk. De albums worden met zorg verpakt en verzekerd verzonden.
 4. @Mario Correct Beschrijving bij zoekertje is aangepast.
 5. 2 albums van Posy Simmonds: - Baker Cat - Fred Beide albums zijn in het Engels uitgegeven, en werden nooit naar het Nederlands vertaald. Het eerste album "Baker Cat" is in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel "De kat van de bakker". Het tweede album "Fred" is bij mijn weten nooit vertaald. Softcovers. Vraagprijs is 16 euro voor beiden. Beide boeken zijn ongelezen en in complete nieuwstaat. Wordt met zorg verpakt en verzonden.
 6. pudifar

  Catawiki Zaagdraad

  Ik heb hier thuis stapels prentenboeken liggen in het Engels voor kinderen. Genre Quentin Blake, Rosalind Beardshaw, Bill Peet, enz. Allemaal uitgaven van de laatste jaren (dus geen antiquariaat). Sommigen in harde kaft, anderen in slappe kaft. Kan ik hiermee ook bij catawiki terecht? Of zijn andere kanalen meer opportuun?
 7. Veel strips die ik in mijn jeugd graag las, daar raak ik nu nog moeilijk door. Eerder dan alles te herlezen, kijk ik nu liever naar de plaatjes. De verhalen ken ik eigenlijk al. Ik heb veel respect voor de sublieme tekeningen en de vaardigheid waarmee ze zijn gemaakt. Kijken verschaft me op zich al veel plezier. Maar een volledig album herlezen, dat wordt met de jaren moeilijker voor me.
 8. pudifar

  Originelen

  Langs welke weg heb je deze originelen gevonden? Bij een galerij of rechtstreeks bij de kunstenaar?
 9. pudifar

  Originelen

  Jeffrey Alan Love heeft een indrukwekkende techniek. Ik kende hem niet en heb hem opgezocht op internet. De man maakt schitterende covers in kleur.
 10. pudifar

  Ghibli

  Onlangs de film gezien. Prachtig. De manga's moet ik nog lezen, die staan op mijn leeslijst 🙂
 11. Heeft er iemand de volledige reeks DLF Bulletins? Totaal is denk ik 38 nummers. De eerste 5 nummers zouden ook al welkom zijn. Voor wie liever geen afstand doet van de tijdschriften/infoblaadjes: ik ben evengoed tevreden met een scan (pdf of jpeg).
 12. pudifar

  Jommeke

  Interessant filmpje over Jommeke, inclusief interview met Jef Nys: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/01/17/jommeke-is-65-jaar-jong/?fbclid=IwAR32NHlWW2qzFDao1YGpat-pcHTZ1NWZI4ouU5BwqjhDAYIQkrUl_OtN8ZM Weet iemand wie de medewerker is op 01:40? Ik heb in deze draad al gelezen over de medewerker(s) die Jef Nys had en die hem assisteerden. Maakt de man op 01:40 zelf de potloodtekeningen, of inkt hij de tekeningen van Jef Nys? En wat doet de persoon op 01:44?
 13. "Een goed verhaal is op een kunstveiling geld waard" - over de veiling van werk van striptekenaar Theo van den Boogaard. https://www.rtlnieuws.nl/economie/laatste-videos-z/artikel/4992921/veiling-kunstwerken-van-den-boogaard-met-goed-verhaal?fbclid=IwAR1dVMnNUmiHyEJg3cAqUK7TrvAXV0lf6s_5PG1K3HXfP5PMgVZZefDjap4
×
×
 • Nieuwe aanmaken...