Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

pudifar

Members
 • Aantal items

  892
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

828 profielweergaven
 1. pudifar

  Integrales

  De Pandarve albums blijven voor mij tijdloos. Heb ik trouwens al gezegd dat ik een Don Lawrence fan ben? 😎
 2. pudifar

  Integrales

  Al de albums van Storm zijn in het Frans uitgegeven. Eerst bij Glénat (1980-1988), maar dat werd stopgezet bij album 14, de honden van Marduk. De reden van stopzetting is mij niet bekend. Uitgeverij Toth heeft de overige verhalen uitgegeven in dubbelalbums (periode 2007-2010). Dat waren eigenlijk vertalingen van de Collector boeken zoals uitgegeven in Nederland en Belgie. De boeken van Toth waren kwalitatief top, maar in beperkte oplage. Als je ze 2dehands nog kan vinden (ebay) zijn ze ook vrij duur. Het probleem is dat je momenteel in Frankrijk geen Storm in softcover in nieuwstaat kan vinden in de doorsnee stripwinkel of Fnac, of je moet gaan richting 2dehands. Er is geen uitgever die de strips er momenteel uitgeeft. Toch wel jammer voor zo een goede reeks en zo een grote afzetmarkt als Frankrijk. Om een zijsprong te maken: toen Fantagraphics begon met de "Carl Barks Library" is men bewust begonnen met de uitgave van de verhalen uit de jaren '50 (te beginnen met "Lost in the Andes"). Dat was Carl Barks zijn beste en meest vruchtbare periode. Vanuit marketing standpunt was dat slim gezien. Zo kon men het meeste lezers overhalen om in de reeks te stappen en de boeken te blijven kopen (bv. om de reeks compleet te houden), ook al werden de latere boeken (met vroege verhalen uit de jaren '40 of latere verhalen uit de jaren '60) wat minder goed. Als ik uitgever was en zou overwegen om Storm opnieuw uit te geven in Frankrijk, zou ik ook beginnen met de Pandarve verhalen. Die boeken kan je als afgerond geheel presenteren. Later kan je dan zien of er een markt bestaat voor de vroegere verhalen van Storm.
 3. pudifar

  Integrales

  De boeken in de link ken ik. Anderzijds, een uitgave met een uitgebreider dossier (onuitgegeven foto's, herschreven tekst met meer weetjes) en de tekeningen op een groter formaat afgedrukt zie ik wel helemaal zitten. Een volledige heruitgave van Storm integraal is daarvoor niet nodig, een bijzondere uitgave van één album kan hiervoor ook.
 4. pudifar

  Integrales

  Een luxe versie van de Wentelwereld of De Terugkeer van de Rode Prins in groot formaat met mooi dossier - genre Artist Edition - zou ik zeker kopen hoor. Ook al heb ik dat album in softcover.
 5. pudifar

  Originelen

  https://www.hubertybreyne.com/fr/encheres/vente-encheres-auction-prestige-christie-s
 6. pudifar

  Integrales

  Als fan van Don Lawrence ben ik zeer blij met de aangekondigde integrales van Trigie. Ik ben ook blij dat er een Engelstalige uitgave komt die mikt op een Engelstalig publiek. Hopelijk scoort deze goed in de UK, de VS en daarbuiten. De nieuwe Nederlandse versie is alvast zeer budgetvriendelijk. Dat zal een breed publiek aanspreken. Zo kunnen ook jonge mensen Trigie leren ontdekken. Ik heb destijds ook Trigie ontdekt dankzij de heruitgaves door Big Balloon. Elke generatie moet zijn klassiekers koesteren en doorgeven vind ik. Ik ben wel benieuwd naar het dossier bij de integrales. Ik hoop dat de integrales een opstapje zijn naar een nieuwe integrale van Storm. Is het niet van de volledige reeks, dan misschien enkel van de Pandarve albums. Ik heb deze albums als tiener stukgelezen en pak ze geregeld nog eens vast. Ook de digitale heruitgaves heb ik later gekocht. Wat een prachtige tekeningen en verhalen. Topwerk. Van sommige Pandarve verhalen zou ik graag boeken zien in een veel groter formaat met een dikke bijlage. Een beetje zoals de "Artist Editions" met een vormgeving zoals bij Fantagraphics. Misschien komt het er eens van 🙂 En wie weet, misschien trekken de nieuwe boeken een Franse uitgever over de streep om Trigie en Storm ook in het Frans te gaan uitgeven. Dat in een stripland als Frankrijk geen Storm of Trigie wordt uitgegeven en gelezen, dat is toch zonde.
 7. pudifar

  Japan

  https://www.ana-cooljapan.com/contents/dreams/movie/kobe/INT13071039
 8. pudifar

  Suske En Wiske

  Goede tip! Bedankt!
 9. https://www.tvoost.be/nieuws/lokeraar-willy-linthout-geestelijke-vader-van-stipheld-urbanus-nauw-betrokken-bij-eerste-tekenfilm-74130?fbclid=IwAR30Lmlgv8D-RoV4VRS1KMiUQQyMcuPU9uSRQjaxQFXrbbKOajrhH-1nFYc
 10. pudifar

  Rosinski

  De reeks Thorgal en het album De Chninkel hebben ook veel gewonnen dankzij de inkleuring. Deze was niet "vlak", zoals in de meeste strips, maar echt ingeschilderd, met tonen. Inkting en inkleuring werken nog altijd zeer goed samen. De inkleuring van Largo Winch vind ik ook heel knap, ik was er echt van onder de indruk toen ik kennismaakte met de reeks.
 11. pudifar

  Originelen

  Dat was in "Le deuxième Souffle", de zaak van Michel Deligne. Die zaak had een zeer speciale en aangename sfeer om in rond te wandelen. Zeer ruim ook. Alle albums waren er mooi uitgestald, piekfijn verpakt. Er werden niet alleen strips verkocht, maar er waren ook beeldjes, affiches, posters en originelen aan de muur. Ook veel tekeningen van bekende striptekenaars opgedragen aan Deligne zelf. Denk bv. aan een tekening van Ric Hochet samen met een karikatuur van Deligne, gemaakt door Tibet. Michel Deligne was een zeer vriendelijke man. De eerste keer dat ik er kwam, gaf hij mij een volledige rondleiding in zijn winkel! Over alles wist hij verhalen te vertellen. Hij was ook jarenlang stripuitgever geweest. De winkel bestaat al jaren niet meer. Het was nochtans een unieke plaats in Brussel en een belangrijk stuk stripgeschiedenis. Op onderstaande link kan je foto's zien van de winkel weleer. http://www.bobmorane.be/dossier-2souffle.htm En hier nog een interview met Michel Deligne: https://www.actuabd.com/Michel-Deligne-J-ai-toujours
 12. pudifar

  Labels

  Ik kan iedereen de filmpjes van Urasawa met diverse mangaka aanbevelen:
 13. pudifar

  Originelen

  In veel Vlaamse collecties zal wel een Vandersteen, Sleen of De Moor zitten, maar om dit nu te herleiden tot een "verplichting"? Koop met je hart wat je graag ziet, maar gebruik ook je verstand. Ik kocht vroeger vaak antiquarische strips in Brussel. Daar zag ik hoe de prijs van oude albums schommelde al naargelang de populariteit. Veel antiquarische strips raakten ze aan de straatstenen niet meer kwijt, ook al waren ze in superstaat. Originele tekeningen zijn natuurlijk een ander product, maar ik bekijk de markt hierin op dezelfde manier. Een tekenaar kan "hot" zijn maar populariteit wisselt met de jaren. De tekenaars die generaties overstijgen (Franquin vind ik zo iemand) zijn zeldzaam. Ik ben ook met de oude Suske en Wiskes en Nero opgegroeid, en heb ze stukgelezen, maar voel persoonlijk toch meer affiniteit met de reeksen die in de jaren '80 en '90 uit het weekblad Robbedoes zijn voortgerold. Het is moderner en sluit ook meer aan bij mijn jeugd; het vroege werk van Vandersteen sluit aan bij de jeugd van mijn ouders. Bij Sleen en De Moor heb ik hetzelfde gevoel. Vandersteen is vaak studiowerk, en origineel werk van Vandersteen zelf uit zijn beginperiode (ALS je het al vindt) is zeer duur (genre "De Koning Drinkt"). Voor dat geld heb je andere alternatieven. Maar als ik een superfan van Suske en Wiske zou zijn, dan zou ik ook een pagina uit "Het Spaanse Spook" willen hoor! 😃 Van veel reeksen heb ik het gevoel dat ik de boot 15 jaar geleden heb gemist, als ik de prijzen zie op (Franstalige) veilingen daar schrik ik toch van. Organiseren Christies en Sotheby's nog veilingen in striporiginelen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...