Ga naar inhoud

Peter Motte

Members
  • Aantal items

    9.501
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Contact Methods

  • Website URL
    https://andreasmartens.wordpress.com/

Profile Information

  • Interesses
    vertalen, correcties, van technische teksten, strips, it-teksten, brontalen Frans, Engels, Duits, doeltalen Nederlands (België en Nederland)
  • Geslacht
    Niet belangrijk
  • Beroep
    vertaler, proeflezer, redacteur, Frans/Engels/Duits -> Nederlands

Recente bezoekers van dit profiel

8.023 profielweergaven

Peter Motte's Achievements

  1. In de Amazon shops die met AI werkten, stond AI voor "An Indian".
  2. Amnesty: AI bedreigt rechtsstaat In een jaarrapport waarschuwt de mensenrechtenorganisatie dat kunstmatige intelligentie een vruchtbare bodem creëert voor racisme, discriminatie en verdeeldheid. De grote ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) zullen de afbraak van de rechtsstaat waarschijnlijk versnellen, zo staat in het jaarrapport. Volgens Amnesty is dit een enorme bedreiging voor de mensenrechten en is regelgeving rondom AI daarom van cruciaal belang. Volgens Callamard wordt de toekomst „alleen maar duisterder” als de verspreiding van deze technologie niet aan banden wordt gelegd. „Wetteloosheid, discriminatie en straffeloosheid worden mogelijk gemaakt door het ongecontroleerde gebruik van nieuwe en bestaande technologieën, die nu routinematig als wapens worden ingezet door legers, de politiek en bedrijven.” Nu al worden tot discriminatie leidende technologieën ingezet, schrijft Amnesty. Zo wordt op de Westelijke Jordaanoever gezichtsherkenningssystemen gebruikt door Israël „om de bewegingsvrijheid te beperken en het apartheidssysteem in stand te houden”. Ook wordt technologie regelmatig gebruikt om desinformatie te verspreiden, gemeenschappen tegen elkaar op te zetten en minderheden te onderdrukken, aldus Amnesty. „Staten als Argentinië, Brazilië, India en het Verenigd Koninkrijk maken steeds vaker gebruik van gezichtsherkenningstechnologieën om openbare protesten en sportevenementen te observeren en vooral migranten en vluchtelingen te discrimineren.” bron https://www.nrc.nl/nieuws/2024/04/24/amnesty-wereldleiders-negeren-mensenrechten-ai-bedreigt-rechtsstaat-a4197030
  3. https://www.standaard.be/cnt/dmf20240423_97446193
  4. Nu willen ze plotseling al mijn boeken van Patrick Bernauw kopen.
  5. Leuk dat je 't uitbreidt, maar ik verwacht geen veranderingen.
  6. Mijn probleem is ook niet dat online bankieren mogelijk is, maar wel dat het wordt VERPLICHT. Dat besluit wordt genomen door bankmanagers die helemaal niet denken aan de problemen waarmee de klanten worden opgezadeld, en wie dat gemakkelijk aanvaardt, heeft nog nooit met die problemen moeten afrekenen. Online is handig, zolang het een extra mogelijkheid is. Maar tegenwoordig wordt het meer en meer een verplichting.
  7. Ik ook niet, maar ik ben er ook niet van overtuigd dat technologie altijd een goede oplossing is.
  8. Ja, het is altijd mogelijk om verhaaltjes te bedenken om een idee belachelijk te maken. Het is trouwens wel waar dat de invoering van het schrift het geheugen heeft doen achteruitgaan. Dat blijkt uit ethnologisch onderzoek. Schriftloze volkeren blijken meer te onthouden dan gedacht. Ook uit onderzoek blijkt dat mensen die tv-series bingen er minder van onthouden dan mensen die een aflevering per week zien. De reden is dat de wekelijkse kijkers genoeg moeten onthouden voor de volgende aflevering, de bingers mogen hun geheugen sneller "wissen", en ze doen dat ook. Tot zover dus de verhaaltjes om nieuwe ideeën belachelijk te maken.
  9. Het probleem is dat smartphones etc machines zijn, en machines zijn stuk of verouderen door kunstmatige veroudering. En als dus alles op machines steunt, krijg je een echt probleem, want je kunt niemand meer bereiken om het op te lossen.
  10. Maar allez, zo'n onnozel klein scherm.
  11. In vertalermilieus wordt wel eens gevraagd of je een van de veelgebruikte vertaalprogramma's onder Linux kunt draaien, en de nerds zeggen dan altijd "ja". Maar wat blijkt? Ze moeten altijd een of andere Windows-emulator onder Linux draaien, en onder die emulator draaien ze dan dat progrmma. M.a.w.: dat programma draait niet onder Linux, het draait alleen maar onder Windows. Het bedrijf zelf heeft nooit een virsie gemaakt die onder Linux draait. En dat betekent dat je dus een OS op je pc zet, en dan een programma om een ander OS te imiteren zodat je programma's voor dat andere OS kunt draaien. Zoiets kan niet goed gaan. De emulatie zal op een of andere manier beperkt worden door het oorspronkelijke OS, omdat dat verschillende dingen anders zal aanpakken. Dus is de kans groot dat het programma dat je uiteindelijk draait, niet helemaal goed zal werken. Voor wie al Linux heeft en daar al van alles mee doet, kan dat een interessante oplossing zijn. Dan hoeven zijn niet van OS te veranderen als ze een programma willen draaien dat onder hun OS eigenlijk niet draait. Maar voor wie nog geen Linux gebruikt, lijkt me dat om problemen vragen. Overigens heb ik op mijn W10 een tijdje een VM gehad om oudere programma's te kunnen draaien, maar erg handig was dat niet. Op de duur heb ik het verwijderd. Het belooft meer dan het kan.
  12. Een smartphone beschouw ik als een stuk speelgoed, en zeker niet geschikt voor bankzaken. Overigens heb ik net ontdekt dat de bank minstens nog een overschrijving niet heeft ingevoerd die ik had ingediend.
  13. Ik verander van bank. Ben daar momenteel mee bezig. Tussen haakjes: DQ dacht dat hij reuzen zag, terwijl die er niet waren. Maar met die bpost is er wel degelijk een probleem.
  14. Ja, ik had de dual boot zelf geïnstalleerd. Dat kon toen nog omdat ik een licentie op W Me had. Maar tegenwoordig lijkt MS geen licenties meer aan particulieren te verkopen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...