Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Peter Motte

Members
 • Aantal items

  3.493
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Peter Motte

 • Titel
  King of Off Topic

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.2dehands.be/winkel/detijdlijn/

Profile Information

 • Interesses
  vertalen, correcties, van technische teksten, strips, it-teksten, brontalen Frans, Engels, Duits, doeltalen Nederlands (België en Nederland)
 • Geslacht
  Niet belangrijk
 • Beroep
  vertaler, proeflezer, redacteur, Frans/Engels/Duits -> Nederlands

Recente bezoekers van dit profiel

1.394 profielweergaven
 1. Peter Motte

  Spirou - Robbedoes

  Tja, ik zou het ook liever in het Nederlands hebben ...
 2. Peter Motte

  Stripmuren in België : nieuw item op mijn blog

  Je hoeft dat toch niet te kennen om het een goed idee te vinden?
 3. Peter Motte

  Robbedoes weekblad

  Verf die helm zwart en je krijgt .... Die Amerikanen hebben niets zelf bedacht!
 4. Peter Motte

  Robbedoes weekblad

  En niemand denkt eraan om z'n helm eraf te trekken ....
 5. Peter Motte

  Stripmuren in België : nieuw item op mijn blog

  Die Isabel was een goeie vondst voor een stripmuur. Stom dat ze die hebben vervangen.
 6. Peter Motte

  Spirou - Robbedoes

  Vandaag ging het geld van de bank voor de verlenging. Ik vind dat er nog altijd meer goeie dan slechte strips in staan. En sommige nieuwelingen bevallen me erg goed. En duur is het nog altijd niet. Er zijn slechtere strips die me meer hebben gekost.
 7. Peter Motte

  Bloann-festival 20 juni

  Tja, het wordt georganiseerd door Spirou, dus aangekondigd in Spirou. En wie in Vlaanderen leest dat? (ik, maar ik ben ik)
 8. Peter Motte

  Bloann-festival 20 juni

  Misschien een symbolische naam: het Bloann Festival is de datum waarop een lading albums van Bloann verschijnt. Leuk bedacht. Kunnen ze achteraf nog altijd een echt festival van maken.
 9. Peter Motte

  VertalersLiteratuurBoekenStrips

  Er is een groep opgericht voor vertalers, waar ook stripvertalers lid van mogen worden. Of correctoren. En dergelijke. https://groups.io/g/VertalersLiteratuurBoekenStrips VertalersLiteratuurBoekenStrips@groups.io Voor alle vertalers: boekvertalers, stripvertalers, literaire vertalers, vertalers van handleidingen, marketingvertalers... Voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. In een eerste fase zijn de discussies ook voor niet-leden zichtbaar. Het is van groups.io, een alternatief voor yahoogroups.
 10. Peter Motte

  Strips in de media

  En het geldt zelfs voor nog meer dan dat: lp's, cd's, dvd's... Ook elektronische publicaties op materiële dragers (diskette, cd, cd-rom, dvd, USB-sleutel …) en microfilms moeten gedeponeerd worden; Ik vond "de wet van 8 april 1965" op https://www.kbr.be/nl/historiek-van-de-wetgeving-op-het-wettelijk-depot Het depot geeft geen aanleiding tot betaling, behalve voor publicaties waarvan de verkoopprijs meer dan 283 € bedraagt. Dit bedrag wordt in het begin van elk kalenderjaar aangepast aan de index van de consumptieprijzen. Tegenwoordig is de wet erg streng: "In de loop van 2014 wordt de wet op het wettelijk depot nog eens gewijzigd. De reden? Het bedrag van de boete die opgelegd wordt aan uitgevers of auteurs die hun verplichting inzake wettelijk depot niet naleven, beantwoordde niet langer aan de realiteit. De nieuwe boetes liggen tussen 156 en 1.500 euro. Wie binnen het jaar volgend op zijn eerste overtreding opnieuw in de fout gaat door niet te deponeren, riskeert een administratieve boete die kan oplopen van 300 tot 6.000 euro. Voortaan is de algemeen directeur van de Koninklijke Bibliotheek van België gemachtigd om de boetes op te leggen." Vroeger verschenen er heel wat tijdschriften op lage oplagen waarvan nooit een exemplaar werd ingediend. Toen ik De Tijdlijn uitgaf, had ik er echter geen probleem mee om het in te dienen. Anderen stonden er echter vijandig tegenover.
 11. Peter Motte

  Strips in de media

  Van alles wat in België wordt uitgegeven moet een exemplaar aan het Wettelijk Depot worden bezorgd, zelfs van bierviltjes! Dus de Belgische staat heeft van alle strips gepubliceerd in België minstens één exemplaar. Id. voor alle kranten en tijdschriften. Maw: geld betalen voor stripkrantenknipsels is niet nodig, want die strips zijn al bewaard. Maw: het Belgische deel van de stripcollectie van Matla zal kleiner zijn dan wat de Belgische staat al heeft. En zonder dat die staat ervoor heeft betaald: ze betalen niet voor de exemplaren die in het Wetteliijk Depot moeten worden geplaatst. ALS de Belgische staat de collectie Matla zou kopen (wat niet zal gebeuren, om de eenvoudige reden dat Matla een Nederlander is), dan betalen ze voor wat ze al gratis hebben gekregen. Dat de collectie Matla zou versnipperd worden over particuliere collecties, is dus ook geen probleem: alle Belgische strips van Matla zitten al bij de Belgische staat. Ik weet niet hoe de reglementen hierover in Nederland zijn.
 12. Peter Motte

  Integrales

  Tussen het opmaken van facturen door even dit vragen ("Ik hou niet van facturen opmaken." Moppersmurf): Brengt Saga nog de 4e integrale van Roze Bottel & Duifje Vleugelslag uit? Of hebben blijft dat een slag in het water? (humor, jongens, humor!)
 13. Peter Motte

  Robbedoes weekblad

  Aha, een experimentele collectie!
 14. Peter Motte

  Dark Dragon Books

  Hier ben ik weer! In de VS is het lange tijd de gewoonte geweest om boeken eerst gebonden uit te geven, als dat goed liep kwam een paperback, en als dat goed liep kwam een pocket (wat zijn trade paperback noemen). Ik weet niet of ze het nu nog zo doen; de e-books zouden die reeks overhoop kunnen hebben gegooid. Dus eigenlijk doet DDB wat ze in de VS met boeken doen, maar wij zijn het meer gewoon dat het voor strips omgekeerd is: eerste slap kaftje, dan hard kaftje. En verder heb ik het gevoel dat DDB soms de anderen kopieert/ Jong Verzet <-> Kinderen van het verzet
 15. Peter Motte

  Skynetblogs wordt in de prullenmand gegooid.

  Ontmoet ik er toch wel Belgen zeker 😲
×