Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Peter Motte

Members
 • Aantal items

  4.066
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Peter Motte

 • Titel
  King of Off Topic

Contact Methods

 • Website URL
  https://andreasmartens.wordpress.com/

Profile Information

 • Interesses
  vertalen, correcties, van technische teksten, strips, it-teksten, brontalen Frans, Engels, Duits, doeltalen Nederlands (België en Nederland)
 • Geslacht
  Niet belangrijk
 • Beroep
  vertaler, proeflezer, redacteur, Frans/Engels/Duits -> Nederlands

Recente bezoekers van dit profiel

2.767 profielweergaven
 1. Ik dacht dat het over nevenfiguren ging. In dat geval: Petoetje en Petatje, uit Nero.
 2. Het corona-virus: de beste maatregel tegen CO2-uitstoot ooit! 😁
 3. Ik heb er al vaak aan gedacht om mijn delen van Alleen weg te doen, gewoon omdat ik niet weet wanneer het verhaal zal stoppen. Ik vind het nochtans een heel goeie reeks.
 4. Bleach: tussen Ichigo en zijn vader. Supergrappig.
 5. Ingevuld. Maar de enquête beantwoordt de vraag niet. Er zijn al bij al nog redelijk wat stripbladen in het NL. Vraagje: kun je als Belg een abo op Eppo nemen?
 6. Ik had haar op mijn lijst staan. Nu niet meer. Moet ze maar niet zo degoutant over sf bezig zijn. 😒 Het is zoals Terry Pratchett. Hij heeft iets tegen de term "magisch-realisme", want voor hetm beekent het "dat is fantasy die mijn vriend aan de unief schrijft". Sindsdien is Pratchett ook van mijn lijst geschrapt. 😡 Moraal van het verhaal: je hebt allerlei soorten snobs: types die per se in een bmw willen rijden, en types die per se in een roestbak willen rijden.
 7. Ik ben eraan begonnen maar heb het opgegeven omdat ik de opties mijn keuzes niet waren. Het is ook wel vreemd: ofwel wil je een blad met alleen feuilletons, ofwel totaal zonder feuilletons, maar een mengsel laten ze niet toe.
 8. Heb je dat gekocht? Ik wist niet eens dat het te koop was!
 9. W10 zit na 4 of 5 jaar nog altijd vol bugs. En een hoop dingen werken niet als je via W XP van W Me naar W10 overschakelt, zelfs al heb je Outlook Express en Outlook op dezelfde computer.
 10. Da's vooral veel blabla. Waarmee ik niet wil zeggen dat die commentatoren logen, alleen maar dat je het niet echt ziet in de verkoopcijfers.
 11. Ik heb er geen idee van in hoeverre dat geldt voor strips, maar het is wél zo dat strips vaak ingekleurd werden door de echtgenote van de tekenaar, en dat inkleuring een grote impact heeft op de kwaliteit en de sfeer van een strip. Toegegeven: vroege inkleuring waren vaak nogal eenvoudig, maar dat werd voortdurend gesofisticeerder.
 12. Het is opvallend moeilijk om info over haar te vinden. Ze is een van de eersten die echt volwassen strips maakte. De meeste "strip voor volwassenen" uit die tijd waren eigenlijk strips voor grote kinderen, de hare niet. Ook stilistisch is ze een van de eersten die een slorige tekenstijl leek te hanteren, terwijl hij niet zo eenvoudig was. Kortom: een totaal ondergewaardeerde auteur.
 13. Ik vond die nevenreeks een goed idee. Als nevenreeks. En de Kleine Robbe ook. Maar tegenwoodig zijn er te veel spin-offs. Schrijf een avontuur en plak er "robbedoes" op, en 't is voor elkaar. Er zit geen lijn meer in. En het heeft ook iets zwartgalligs gekregen sinds die Supergroom, en dat is niet meer helemaal Robbedoes. Robbedoes is avontuur + humor.
 14. Jarenlang gingen al die MS-problemen aan mij voorbij, doordat ik een VEROUDERDE Windows Me en Windows XP gebruikte. Nu ik een up-to-date W10 heb, heb ik ook problemen: https://www.bbc.com/news/technology-51389623 Yep, net hetzelfde: een inhoudsloos zwart veld. Ik dacht dat het aan CCleaner lag. Niet dus. Het probleem is intussen bij mij wel voorbij. Het heeft al bij al niet lang geduurd. Maar het is wel ironisch dat het opduikt één dag nadat ze op de VRT een forum gaven aan MS om te zeggen dat Windows 7 niet veilig meer was, en dat je stante pede moet overschakelen naar W 10. Want anders ....!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...