Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Peter Motte

Members
 • Aantal items

  4.000
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Peter Motte

 • Titel
  King of Off Topic

Contact Methods

 • Website URL
  https://andreasmartens.wordpress.com/

Profile Information

 • Interesses
  vertalen, correcties, van technische teksten, strips, it-teksten, brontalen Frans, Engels, Duits, doeltalen Nederlands (België en Nederland)
 • Geslacht
  Niet belangrijk
 • Beroep
  vertaler, proeflezer, redacteur, Frans/Engels/Duits -> Nederlands

Recente bezoekers van dit profiel

2.471 profielweergaven
 1. En boem! Heel alert opgemerkt, trouwens. Ik had nochtans m'n best gedaan om juist niét te snel mijn postcount te verhogen, maar ik sta al in de top 20 van de leden met de meeste posts. Enkele vroegere actieve leden zijn spijtig genoeg verdwenen. Misschien aan het Facebooken of Instagrammen.
 2. Volgens mij moet je kasten of rekken heben met tamelijk nauwe vakken, zodat je niet met een rij van 30 of meer strips zit die tegen elkaar leunen. Ik denk dat 25 echt wel een maximum is. Voor gebonden strips zelfs nog minder. (Dat is geen antwoord op je vraag, maar ik laast eerst de titel, gaf mijn antwoord, en las dan pas je tekst. Maar ik blijf natuurlijk King of Off-Topic )
 3. Hun gebruikersinterface is een stom mengsel van toetsenbord-, muis- en aanraakschermgebruik. Dat is volgens mij een van de redenen dat de interface van hun W10 zou anti-gebruiker is: er wordt verplicht met de muis te werken, terwijl dat over het algemeen trager gaat dan met toetsen, omdat je altijd de plaats van die cursor moet zoeken t.o.v. wat je wilt aanklikken. Maar bij MS beseffen ze dat niet. Stommellingen daar bij MS.
 4. Dat heeft inderdaad met compatibiliteit te maken, en soms werkt dat, maar vaak dus ook niet. Ik had 4 Van Dale Grote Vertaalwoordenboeken, nl. voor Engels, Frans, Duits en Spaans. De Engelse, Franse en Spaanse (en aan die laatste heb ik niets) kan ik installeren met die compatibiliteitsmodus, maar de Duitse niet. Een drama? Nou: een Van Dale Groot Woordenboek van de Nederlandse Taal op cd-rom kostte zo'n 150 euro, op papier is het tegenwoordig 159 euro. Je kunt het tegenwoordig niet meer op cd of dvd krijgen. Er is wel een online versie, en die kost 75 euro ... per jaar. Reken maar eens uit wat dat op de duur kost. Ik had nochtans een toegangscode voor onbeperkte duur. En die jaarlijkse updates zijn die 75 euro echt niet waard. Bovendien ben je met die online versie alle controle kwijt. Als ze vroeg of laat die prijs onredelijk hoog optrekken, en je betaalt niet, dan snijden ze je toegang gewoon af. Eigenlijk hebben ze dat al gedaan toen ze van de cd/dvd-versie omschakelden naar de online versie. Daarvoor kostte het je nooit 75 euro/jaar. Het werd gelanceerd voor 70 euro/jaar. Dat was dus al een heel stuk duurder dan de cd of dvd.
 5. Een voorbeeld: Kijk naar de kolom links: dat is de standaardinstelling van een van de schermen om de instelllingen van Windows aan te passen: zwarte letters op een donkergrijze achtergrond! Tegenwoordig kunnen ze op een computerscherm uit miljoenen kleuren kiezen, en ze nemen zwart op donkergrijs! Welke ezel bedenkt zoiets? PS: als het nog enigszins leesbaar overkomt, dan is dat omdat een collega me voorstelde in Persoonlijke Instellingen naar Lettertype te gaan en dan Cleartype uit te voeren, zodat ik na een tiental vensters tot bovenstaand resultaat kwam. Maar dan moet je a) dat wel eerst weten en b) eerst nog eens in Persoonlijke Instelingen het zoekvak gebruiken om eerst Lettertype en daarna Cleartype te zoeken. Als ze die software goed hadden geprogrammeerd, dan was dat allemaal niet nodig geweest. Overigens kon die collega met dat wel vertellen, maar ze begon ook eerst met klagen over W10. Vanmiddag ook nog mijn broer over de vloer gehad. Ook klagen over W10. Over updates waardoor je de pc niet mag afzetten (kom dat tegen als je om 11 uur 's avonds stopt met werken), over die "productiviteitstegels" rechts als je op het Windows-logo klikt die je toch nooit gebruikt (zit vol onzin: temperatuur en zo), over het afrolmenu als je op het Windows-logo klikt dat niet zo handig meer is als het Start-menu van vroeger... Er is gewoon niemand tevreden. Behalve we nog nooit een computer heeft gehad, natuurlijk.
 6. Linux is een religie. Het wordt door allerlei mensen aanbeden die de gebreken ervan niet willen inzien. Kun je de Grote Van Dale Nederlands-Engels op cd-rom onder Linux doen draaien? Ik dacht het niet. Of het woordenboek Terminologie Financieel Management? Zal ook wel niet lukken.
 7. Met nieuwe software moet je altijd wat wachten, tot de kinderziekten eruit zijn. Niet dus. Zelfs het forum bezoeken is onhandiger dan op mijn W XP. De nieuwe Windows deugt gewoon niet. Je hoort er niets anders dan klachten over. Onlans zei iemand me dat het gemaakt is voor grote instellingen en bedrijven. Maar dat is niet waar. Het is voor niemand handig als je twee of drie keer zo veel moet klikken als vroeger om een bestand of een programma te openen. Er zijn ook geweldig veel klachten over de onhandigheid van de nieuwe Windows Verkenner. Als ze bij MS eens zouden stoppen met altijd met de nieuwe trends te willen meedoen, en zich in plaats daarvan zouden houden bij het leveren van kwaliteitssoftware, dan zouden ze al een grote vooruitgang maken. Maar nee, liever achter de waan van de dag lopen.
 8. Onlangs heb ik een nieuwe pc gekocht met Windows 10, om mijn installatie bij te werken. Ik gebruikte immers 3 p's: W Me, W XP en W 7. Ik hoopte dus om met één pc verder te kunnen, en bovendien enkele problemen te vermijden. Maar uiteindelijk ben ik van de regen in de drup gekomen. Om te beginnen heeft W10 een zeer slechte schermbehandeling, die ondanks alle instelmogellijkheden niet goed kan worden afgesteld. Ten tweede zijn er oude programma's die ik op de nieuwe pc niet kan isntalleren. Dat is niet helemaal abonormaal, maar van sommige van die programma's bestaan er geen nieuwe versies. De Grote van Dale bestaat zelfs niet meer op cd of dvd. Je moét een online-abonnement nemen, en de kast 75 euro PER JAAR! De updates die je erbij krijgt, zijn dat geld echt niet waard. Ik had ook Terminologie Financieel Management: dat bestaat niet eens meer. En dat draait ook niet onder W10.
 9. Prijsdaling tot 25 euro excl. verzendingskosten
 10. Daar was ik vroeger dol op. Lang geleden dat ik er nog iets van heb gelezen. Er staat in Rochefort (België) een standbeeld voor de auteur, Devos, en heel terecht. Die man heeft massa's strips getekend van heel diverse aard. Nog een "gekke geleerde" van Devos: Sebastopol:
 11. Vandaag nog eens de Muur van Geraardsbergen gedaan op weg naar het afgeefpunt van UPS/Kiala om "Fake vintage book covers 2 - Death came slow" van Kristof Spaey, te versturen.? Het boek is nu verkocht. Maar ik heb nog genoeg ander lekkers op mijn lijst
 12. Oeps, je bent geraakt door de edit-duivel Maar over minstens één ding zijn we het eens: we schalen De kleine Robbe hoog in.
 13. Daar ben ik het toch niet helemaal eens. . Ik ook niet. Ik vond dat de humor in De kleine Robbe vernieuwend en gedurfd was, dat het taboes doorbrak en dingen durfde zeggen over kinderen, die vaak wat werden verdonkeremaand. Wel lijkt de Kleine Robbe te klein getekend voor de mentaliteit die hij soms heeft. De tekening lijkt voor een zesjarige te zijn, terwijl hij zich op z'n minst als een tienjarige of twaafljarige gedraagd. Diezelfde leeftijdsverwarring zie je ook vaak in manga. Kijk "Lucky Star" maar eens. Hoe oud zijn die meisjes eigenlijk? Geen touw aan vas te knopen. Misschien is dat gewoon een hedendaagse internationaal fenomeen: kinderen jonger tekenen dan ze zijn, en ze daardoor dingen laten doen en zeggen die grappig worden, maar die bij een tekeningen op normale grootte realistisch worden i.p.v. grappig.
 14. Wie staan daar allemaal op? Mijn artikel over Tome is nog wat bijgewerkt, vooral het deel over zijn werk als tekenaar. En het is volgens mij nog verre van compleet. "https://andreasmartens.wordpress.com/2019/10/06/in-memoriam-tome-philippe-vandevelde-van-robbedoes-1947-2019/"
 15. Da's jong. https://andreasmartens.wordpress.com/2019/10/06/in-memoriam-tome-philippe-vandevelde-van-robbedoes-1947-2019/ Ik heb het ook op wikipedia gevonden, maar verder weinig bevestiging. Het schijnt dat hij niet alleen scenario's schreef, maar ook tekende. Enkele online stripbibliografieën vermelden zijn naam in elk geval soms als tekenaar, oa op stripinfo.be
×
×
 • Nieuwe aanmaken...