Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Peter Motte

Members
 • Aantal items

  3.476
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Peter Motte

 • Titel
  King of Off Topic

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.2dehands.be/winkel/detijdlijn/

Profile Information

 • Interesses
  vertalen, correcties, van technische teksten, strips, it-teksten, brontalen Frans, Engels, Duits, doeltalen Nederlands (België en Nederland)
 • Geslacht
  Niet belangrijk
 • Beroep
  vertaler, proeflezer, redacteur, Frans/Engels/Duits -> Nederlands

Recente bezoekers van dit profiel

1.286 profielweergaven
 1. Peter Motte

  Eddy C. Bertin overleden

  Dan zou ik het zeker moeten vinden, maar in de Index staat het niet. Dat is in elk geval een zoekopdracht.
 2. Peter Motte

  Eddy C. Bertin overleden

  Spijtig genoeg, niets gevonden. Maar was jouw debuut echt pas in de jaren 80?
 3. Peter Motte

  Eddy C. Bertin overleden

  Kijk 's aan, wie had dat verwacht? Daaruit blijkt hoe ver de tentakels van Eddy zich uitstrekten. Als je me kunt zeggen onder welke naam je hebt gepubliceerd, en als het voor nummer 101 was, kan ik je misschien meer gegevens geven. Er is een tamelijk volledig index op nrs. 1-100 verschenen. Daaruit blijkt ook dat er inderdaad strips van Eddy zelf in het blad werden opgenomen, en er verschenen ook regelmatig cartoons in, o.a. SForror van Gilbert de Wilde (ook al overleden). Ik herinner met van Eddy nog een strip van drie vakjes. In het eerste legt een jager aan en schiet op een vogel in de lucht. In het tweede rent de hond weg naar de prooi. In het derde apporteert de hond ... Batman! Scenario én tekeningen van Eddy.
 4. Peter Motte

  Eddy C. Bertin overleden

  Mijn eerste striprecensies verschenen in SF-Gids van Eddy C. Bertin, en het blad publiceerde ook enkele strips. Verder heb ik het vermoeden dat er ook wat strips op scenario van Eddy zijn gemaakt, maar het gaat me verdomd veel tijd kosten om daarvan zeker te kunnen zijn. Er staan 13 boeken en bundels van hem op mijn bibliotheek, en ik denk niet dat ik alles heb dat hij publiceerde. Van zijn eigen tijdschrift, SF-Gids, verschenen in de loop van 18 jaar 140 afleveringen. Toch wordt zijn overleden alleen maar vermeld door een artikel in de regionale afdeling van Het Laatste Nieuws, en volgens mij zelfs alleen maar op de website en niet eens in de papieren krant. Daarom publiceer ik mijn artikel tot buiten de kringen waarin ik het normaal zou verspreiden Om mijn blog hier te pluggen gebruik ik wel gewoon een artikel over strips.
 5. Peter Motte

  Eddy C. Bertin overleden

  Eddy C. Bertin overleden
 6. Peter Motte

  FORUM UPGRADE

  Precies. Maar of je altijd te weten komt dat er iets met je gegevens gebeurt dat je niet wilt, is een andere kwestie. De bestaande e-mail-listings zijn niet per se illegaal. Ik heb er ook een, maar heb altijd de toelating gevraagd, omdat ik weet dat niet iedereen graag mails krijgt. Overigens: als je iemand ongevraagd e-mail stuurt, en hij wilt het niet, kan dat contraproductief zijn. Het echte probleem zijn niet de e-mail-listings, maar de informatieroof van bedrijven zoals Facebook, waarvan je absoluut niet weet wat ze ermee kunnen aanvangen. Ook de beveiliging van die informatie is meestal onvoldoende: het is misschien wel beveiligd tegen andere FB-gebruikers, maar dat betekent niet dat het beveiligd is tegen FB zélf. En daar wring het schoentje. Een andere probleem, een dat veel te veel onderbelicht blijft, is dat mensen er geen idee van hebben waar privacy eigenlijk om gaat. Bijna iedereen denkt dat het iets met je privé-leven te maken heeft, maar het is bijv. ook van belang voor inkoopprijzen en winstmarges van bedrijven. Dat valt ook onder privacy. Vooral Bol.com is op dat gebied zéér onbetrouwbaar.
 7. Peter Motte

  Strip Van De Dag

  Dan Cooper Integraal 1. Mijn historische achtergrondkennis van strips even bijgewerkt.
 8. Peter Motte

  Vandaag Gekocht

  Steam Noir 1 tot en met 4. Ik hoop dat het goed is.
 9. Peter Motte

  A (de draad van Andreas)

  Mijn vroegere blog op Skynetblogs over Andreas is verhuisd naar Ezzuliia. Dat is een Nederlands forum van boekenlezers, waardoor er wat meer kan worden gediscussieerd dan op een blog, en met de hoop dat meer Nederlanders Andreas en consoorten ontdekken.
 10. Peter Motte

  Skynetblogs wordt in de prullenmand gegooid.

  Mijn blog over Andreas en andere strips is omgezet naar Ezzzulia, een Nederlands forum van boekenlezers. Met de hoop dat ik daardoor ook wat meer Nederlanders aan de strips kan krijgen.
 11. Peter Motte

  Updates Stripspeciaalzaak.be

  Hij is een echte recensent. Hij kan tegen een stootje. (duck)
 12. Peter Motte

  Updates Stripspeciaalzaak.be

  Daar heb ik ook al over gehad. Er worden me dingen aangewreven die niet waar zijn. Wat dat kicken betreft: als je van zo'n discussies niet een béétje de lol kunt inzien, dan reageer je hier gewoon nooit. We kunnen toch niet allemaal hetzelfde denken?
 13. Peter Motte

  Updates Stripspeciaalzaak.be

  Ik wacht momenteel op een van die katten die ik moet geselen. Ik heb dus wat verloren tijd te vullen. Wat je eerste vraag betreft: ik heb die hiervoor al beantwoord.
 14. Peter Motte

  Updates Stripspeciaalzaak.be

  Hij durft het niet meer te zeggen ...
 15. Peter Motte

  Updates Stripspeciaalzaak.be

  Dus een strip recenseren mag wel, maar een recensie recenseren mag blijkbaar niet? Nou krijgen de recensenten eens de kans om in dezelfde schoenen te staan als stripauteurs die worden gerecenseerd, en dan lusten ze het niet ...
×