Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Peter Motte

Members
 • Aantal items

  4.373
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Peter Motte

 • Titel
  King of Off Topic

Contact Methods

 • Website URL
  https://andreasmartens.wordpress.com/

Profile Information

 • Interesses
  vertalen, correcties, van technische teksten, strips, it-teksten, brontalen Frans, Engels, Duits, doeltalen Nederlands (België en Nederland)
 • Geslacht
  Niet belangrijk
 • Beroep
  vertaler, proeflezer, redacteur, Frans/Engels/Duits -> Nederlands

Recente bezoekers van dit profiel

3.202 profielweergaven
 1. Jongens, ik wist niet dat er 21 albums van Jess Long waren.
 2. Het ligt er nog. Dus bleef ze eraf.
 3. Het is inderdaad iets wat we zagen aankomen. Overgens wel een artikel met rare stellingen: Allez zeg. Sommigen willen niet inzien dat superman en Co voor de kinderen is. Het basisprobleem is dat het echte talent niet meer door die uitgeverijen wordt aangetrokken. Men heeft het een tijdje proberen vernieuwen door op een ouder publiek te mikken (tieners), maar dat is niet houdbaar, omdat een superheld zoals Superman nu eenmaal compleet zot is. Alleen jonge kinderen kunnen daarin iets zien. Maar soit, ik wil daar verder niet te veel over bezig blijven. Momenteel heb ik het liever hierover.
 4. Bah, 't is maar hoe je het bekikt. Het is natuurlijk wel een flinke reorganisatie binnen WB, helemaal geen evolutie, maar plots de bijl erin. Of het opgevangen wordt door andere uitgevers met andere reeksen, betwijfel ik. Gelijksoortige dingen gebeurden met sf. En elk jaar schreef Gardner Dozois in zijn inleidingen weer dat het altijd beter ging met sf, want er werden altijd meer titels uitgegeven. Maar dat was wel bij kleine uitgevers en online, en er werd geen cent aan verdiend. Beter? Niets van. Het donderde gewoon naar beneden. In het Nederlands wordt er tegenwoordig nog nauwelijks sf uitgegeven, behalve door enkele kleine, gespecialiseerde uitgeverijen die werken van eigen bodem uitbrengen, nauwelijks iemand bereiken, en vaak duur zijn. Toen manga stilviel bij de groten, kwamen er ook enkele keline uitgevers mee op de proppen, maar ik heb die allemaal gemeden, omdat ze alleen maar elektriciteit in een lijk pompen om er een zombie van te maken. Doorgaans is het pure imitatie en gebaseerd op cliché-ideeën over wat manga is, waardoor elke natuurlijke evolutie eruitgaat. En nogmaals: let erop dat de graphic novel apart wordt behandeld, en het dus blijkbaar wél nog goed genoeg doet. Het publiek is gewoon comicsmoe.
 5. Volgens mij dient dat geel voor een dramatisch effect of om te beklemtonen. Misshcien ook voor domweg wat afwisseling. Kijk eens naar de kleuren op de 1e p's van Bleuberry: die dienen alleen maar als vulling.
 6. Ja, maar dan moet je wel een voorkeur hebben voor fluorescent groen haar.
 7. Als ik me niet vergis iets dat veel furore maakte in de jaren 80.
 8. De comics gaan gewoon kapot doordat ze altijd in dezelfde vijver vissen: voortdurend reboots, voortdurend origin stories opnieuw vertellen op zoek naar dat ene detail waardoor het interessant zou kunnen zijn. En dan die cross-overs: een sprookjesfiguur zoals Superman in een rauwer realistische stripreeks zoals Batman. Dat kan niet blijven duren. Comics zijn puur commerce. Er zit niets artistieks in. De situatie voor de graphic novel is veel minder dramatisch, en die blijft wel nog op papier verschijnen. Ik zeg het al een paar jaar: boeken die belangrijk zijn, zullen altijd op papier verschijnen. Er zijn twee typen die puur digitaal zullen worden: de rommel, en heel gespecialiseerde uitgaven waar nu eenmaal weinig publiek voor is. Grace Randolph is doorgaans erg goed ingelicht, en ze is ook genuanceerder dan veel filmbesprekers die ik ken. Heb je Jermey van Geeks and Gamers al gehoord? Die vent zeurt tien minuten over één zinnetje dat hij ergens in een artikel vindt, en zit alles op te blazen en te dramatiseren, waarbij hij soms de meest voor de hand liggende feiten gewoon uit het oog verliest. Hij komt aan met stellingen zoals dat Disney Kathleen Kennedy heeft ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Komaan zeg, dat mens is 69! Het wordt tijd dat ze uitkijken naar opvolging, of er valt plotseling een gat.
 9. Typisch Buck Danny: opstijgen en neerstorten.
 10. Dent mailt me dat die cover fake is. Maar ik blijf het een geweldige S&W-cover vinden.
 11. Nu mailt Dent me - en ik begrijp niet waarom hij dat niet hier zet - dat die voorpagina fake is:
 12. De nieuwste S&W-cover is geweldig:
 13. Peter Motte

  Originelen

  Dan moet ik dus een polypropyleen-vel over mijn originelen plakken?
 14. Ze zijn daar goed ingelicht, maar niemand daar merkt dat die voorpagina een draak is. Bovendien bestaan er nog andere versies, die nóg slechter zijn, en die voor de speciale edities en luxe-edities zijn bedoeld! Ze hadden veel beter kunnen doen. Dit is op Suwke&Wiske-niveau.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...