Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Peter Motte

Members
 • Aantal items

  3.603
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Peter Motte

 • Titel
  King of Off Topic

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.ezzulia.nl/forum/viewforum.php?f=188

Profile Information

 • Interesses
  vertalen, correcties, van technische teksten, strips, it-teksten, brontalen Frans, Engels, Duits, doeltalen Nederlands (België en Nederland)
 • Geslacht
  Niet belangrijk
 • Beroep
  vertaler, proeflezer, redacteur, Frans/Engels/Duits -> Nederlands

Recente bezoekers van dit profiel

1.555 profielweergaven
 1. Peter Motte

  Meningen (Ongefilterd en Ongezouten)

  Geen idee. Maar toen ik vanavond terugkwam, bleek een hele rubriek waarin ik actief was, gesloten.
 2. Peter Motte

  Meningen (Ongefilterd en Ongezouten)

  Momenteel word ik ook aangevallen op een forum, nota bene door iemand die bijna nooit reageert. Maar misschien is dat een pseudoniem van iemand die onder een andere naam wel erg actief is. Je hebt ze in alle soorten.
 3. Peter Motte

  Blake en Mortimer

  Toen ik enkele jaren geleden De Zwaardvis herlas, was ik ervan geschrokken hoe vlot het verhaal liep. Ik had ook iets oubolligs verwacht, maar het was helemaal niet waar. Overigens had ik enige tijd geleden een vergfelijkbare ervaring met "De jacht op de meteoor" van Jules Verne (juist, waar dát stripverhaal op is gebaseerd): in plaats van een verhaal over wat stijve heren die "belangwekkende ontdekkingen deden", vond ik een erg humoristisch verhaal. Ik had het kunnen weten, in "De la terre à la lune" zit ook heel wat pacifistische, ironische humor. Ons ideeën worden blijkbaar soms verstoord door algemene opvattingen die echter niet kloppen.
 4. Peter Motte

  Music for Life- Stripveiling

  Dat had ik verkeerd begrepen. Ik dacht dat je kon registreren om mee te doen aan de veiling, als koper.
 5. Peter Motte

  Meningen (Ongefilterd en Ongezouten)

  De enige troll die hier volgens mj ooit zat, was Kameraad Mauser. En ten slotte heb ze hem een eigen draad gegeven waarin hij naar hartelust te keer mag gaan. Volgens mij zijn er hier op het forum géén trollen.
 6. Peter Motte

  Wordt Deze Vertaald?

  Da's Jacques Brel.
 7. Peter Motte

  Wordt Deze Vertaald?

  Erg goeie strip.
 8. Peter Motte

  De nooit gelezen klassieker

  Het probleem met Maus is dat het tegenwoordig wat gedateerd is. Soit: ik zal een lijstje maken op basis van die https://www.stripinfo.be/stats.php?reeksen Lijkt me wel leuk om de 1e 100 eens helemaal dicht te stoppen. Als ik er eens vlug doorloop, heb ik deze nog niet gelezen. Maar voor de veiligheid heb ik er ook tussen gezet waarvan ik het niet zeker bven. Tardi, loopgravenoorlog De eeuwige oorlog (ik kan me niet voorstellen dat ik die niet heb gelezen, en zo zijn er nog enkele) Het uitstel Walking dead De dagelijkse worsteling Peter Pan Mattéo De teenloze adelaars Preacher Siegfried Rabaté Blast Pinocchio Hij die tweemaal geboren werd Aankomst Pride of Baghdad Murena Bloedbruiloft Western Stalag Tardi De kinderen van de wind Amours fragiles De grote slachting Tardi Verney Parket The Hunder Tyler Cross Tales from the farm Lanfeust van Troy De gezellen van de schemering Krasse knarren Elke raaf pikt Waanzin waanzuit Een nacht in rome Santiag Y: the last man Kraa S1ngle Acme Novelty Library Samber Lydie De nachtuil Sektor Lester Mahony Toen David zijn stem verloor De adelaars van Rome Meneer Johan Servitude scott mccloud the sculptor Daytripper
 9. Peter Motte

  Music for Life- Stripveiling

  Inschrijven via Facebook ???? Waarom doen ze at zo klantonvriendelijk? Ik ken mensen die zelfs nog klagen als je iets via internet moet doen, en nu is internet zelfs al niet genoeg meer.
 10. Peter Motte

  Stripmuseum in Rotterdam failliet

  Eind goed, al goed.
 11. Peter Motte

  De nooit gelezen klassieker

  Erg leuk: welke klassiekers heb je al dan niet gelezen? Het is veel gemakkelijker lijsten stripklassiekers af te werken dan lijsten klassieke prozaromans. Mijn achterstand zal snel ingehaald zijn 😜
 12. Peter Motte

  Ravian: Aan de grenzen

  Ravian: Aan de grenzen, sc, Dargaud, 3 euro excl. verzendkosten Er zit een deuk in rechtsonder, maar voor de rest prima. Het is een album waarin de tekenstijl van Christin af is. In zijn eerste vier albums of zo moest hij daar nog aan werken, maar dit is al deel 13 De shingoos krijgen een kort gastoptreden. Ik doe het album weg omdat ik de integrales heb. Zaterdag 6 oktober ga ik naar Gent. We kunnen eventueel daar afspreken in de Brasserie Progres. Reacties mogen naar peter.motte@skynet.be
 13. Peter Motte

  Taalgebruik in strips

  Dan heb ik misschien wel eens strips van jou gecorrigeerd, want ik heb ook voor die uitgevers gewerkt. Maar verder wil ik daar niets over zeggen, omdat ik objectief wil kunnen blijven als ik nog eens wat ter correctie krijg. Het wordt soms moeilijker om iets als fout te bestempelen als je de vertaler kent. Correctiewerk kan trouwens behoorlijk uitputtend zijn. Een hele dag teksten nalopen om er alle mogelijke fouten uit te halen en elk mogelijk twijfelgevalletje op te speuren en uit te zoeken, is niet gemakkelijk. Als je dan je objectiviteit verliest, riskeer je de verkeerde beslissingen te nemen. Ik zal deze draad dus maar best beginnen te vermijden om te verhinderen dat ik toevallig te weten kom aan welke albums je hebt gewerkt. En misschien kan ik dan maar beter het hele forum vermijden. Gelukkig heb ik hier op Ezzulia nog een uitlaatklap voor strips, en ik kan daar bovendien ook nog voor andere boeken terecht.
 14. Peter Motte

  Jommeke

  Die broek pofte al jaren niet meer. Maar het is inderdaad zo dat het voor kinderen niet uitmaakt of de figuren hedendaags gekleed zijn of niet. FIlliberke is dat jongetje met die rode jas en de korte zwarte broek. Jommeke is het ventje met dezelfde broek en een wit hemd met een blauwe overgooier. En een gele kom op z'n kop. Verander dat, en de kinderen voelen zich verloren. Er was eens een opvoering van sneeuwwitje waarin de actrice weigerde gekust te worden door de prins (zijn adem stonk of ze wou non worden - geen idee), en de kleuters in de zaal vonden dat niet kunnen, want volgens het sprookje kuste de prins haar. En daarmee uit. Stomme prins. Kende z'n vak niet. Prinsen kussen prinsen en prinsessen kussen kikkers. Voor kleuters is dat een natuurwet.
 15. Peter Motte

  Jommeke

  Hier leidde de behandeling van de nieuwe Jomme ertoe dat ik even een verdediging van de strip schreef.
×