Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Kristof Berte

Members
 • Aantal items

  1.546
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Kristof Berte

 • Verjaardag 31 augustus

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.182 profielweergaven
 1. Hoe zijn alle grote tekenaars begonnen, denk je? :D
 2. De ene dag wat beter dan de andere. Zwaarlijvige personen die naast mij komen zitten, zijn mijn grootste vijanden. Het is een vrij stevig boek, dat helpt wel. Ik merk dat het me ook steeds beter afgaat, al kan je natuurlijk niet evenveel detail steken als aan een niet-bewegende bureau. In dit boek heb ik vooral houdingen en poses geoefend.
 3. Goeie tekeningen en een toffe inkleuring!
 4. Mijn schetsboek voor op de trein is zo goed als vol... Er staat zowel bagger in als toffe tekeningetjes. Een kleine greep uit het assortiment. Bij een goed bod, is ie te koop. EDIT: SOLD!
 5. Volgens Calvo gaat het over 375 EUR per jaar bij een vermogen van 1 250 000 EUR. Geen enkele partij heeft die specifieke cijfers weerlegt. Omwille van de laatste, ga ik er van uit dat dat klopt. Overigens: verzekerde waarde min schulden. Toch ook geen onbelangrijk detail
 6. Ik snap uw punt hoor Peter, ik ga mij zoals meerdere keren gezegd zeker niet uitspreken over de voordelen van een vermogensbelasting ten opzichte van een belasting op arbeid. Alleen erger ik me zoals gezegd aan de feitelijke onjuistheden die heel veel mensen hierover verkondigen. Dat bijna iedereen een vermogen van een miljoen kan samensparen. Dat het gemakkelijk zou zijn om 500 000 EUR in een paar jaar samen te rapen. Dat inboedels (van 300 000 EUR godbetert) mee worden gerekend om het vermogen te bepalen. Dat iedereen die sigarenbandjes spaart gaat belast worden. Dat stoort me want dan kan je geen intellectueel eerlijk debat houden.
 7. Maar neen. Komaan zeg. Er is NOOIT sprake van geweest om iedereen die een collectie heeft van ten minste 5 000 EUR daarop te belasten. Enkel wanneer de verzekerde waarde van die collectie je vermogen tot boven het miljoen zou leggen. Allez. Lees nu toch gewoon eens wat er staat in dat artikel. Het belasten van die verzekerde collecties is in feite een logische aanvulling op vermogensbelasting. Nogmaals, zonder waardeoordeel of een vermogensbelasting nuttiger is dan een belasting op arbeid. Maar het spreekt toch voor zich dat ALS je een vermogensbelasting invoert, je ook collecties moet gaan belasten. Anders investeert iedereen met een vermogen boven het miljoen zijn geld in een waardevaste collectie en kan je noppes belasten. Dat is dus gewoon het sluiten van een achterpoortje. Overigens sprak ik over ongeveer 350 EUR per jaar, dat komt dus neer op ongeveer 30 EUR per maand.
 8. Nochtans stijgt de gemiddelde waarde van de woning elk jaar. De gemiddelde villaprijs heb ik moeten opzoeken, maar je komt dus ook niet aan de 400 000 EUR. En zelfs al heb je pakweg een villa van 500 000 EUR in bezit, zijnde 50% van dat miljoen. Dat moet je nog ergens 500 000 EUR vermogen bij elkaar harken. Als dat allemaal zo gemakkelijk is, mag je mij dat toch eens leren.
 9. De gemiddelde woningprijs in Vlaanderen bedraagt 240 000 EUR. Trek daar nog lopende kredieten vanaf en je komt niet al te gauw aan 40% hoor.
 10. Fijn voor jou, want de belasting op vermogen (ik geloof dat het ongeveer 350 EUR per jaar was vanaf 1 miljoen euro, en dan stijgend naarmate het vermogen hoger ligt) moet er voor zorgen dat de belasting op arbeid daalt. Waardoor je op het einde van de maand meer zou overhouden. Ik hoor de laatste tijd heel veel mensen klagen en zagen dat zij toch maar arme mensen zijn en toch al in de buurt van het miljoen komen. Raar, want dat is maar 5% van de bevolking maar blijkbaar toch minstens driekwart van alle mensen op sociale media en fora allehande. Het spijt me, maar als je een miljoen vermogen hebt (gelijk hoe je er aan geraakt bent), ben je geen middenklasse meer. Van simpele komaf en heel je leven hard gewerkt, en daardoor aan het miljoen uitkomen. Kรกn, ik wil dat zeker geloven. Proficiat zelfs. Maar dan moet je niet gaan lullen dat je maar een arme luis bent hoor. Een arme luis met 2 (afbetaalde!) huizen en 200 000 EUR spaargeld die nu 30 EUR per maand aan vermogensbelasting zou moeten betalen. Ocharme. Ik zou direct ruilen. Ik ga me zelfs niet uitlaten over de zin of onzin van de keuze tussen een belasting op arbeid of een belasting op vermogen. Ik irriteer mij enkel geweldig aan alle onzin en feitelijke onwaarheden die er rond opduiken.
 11. Persoonlijk post ik ook veel minder dan vroeger. Misschien moet ik daar maar weer s wat werk van maken, maar als er iets is dat ik niet te weinig heb, is het werk Graag gedaan en veel succes nog!
 12. Truken van de foor: zet er een boom voor
ร—
×
 • Nieuwe aanmaken...