Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Kristof Berte

Members
 • Aantal items

  1.648
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Kristof Berte

 • Verjaardag 31 augustus

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.410 profielweergaven
 1. Niet echt een beurs, maar toch een evenement met verschillende auteurs. Dus eventjes hier ook reclame maken. Stripauteur Kristof Berte schotelt zes getalenteerde striptekenaars, zes originele verhalen voor. Hun interpretaties, schetsen, storyboards en illustraties vormen samen dit unieke artbook. Op zondag 1 maart wordt het artbook "Schets & Scheef: Eleonore" gelanceerd in Gent, in het geweldige superhero- en geek-themed café Comic Sans. Iedereen is welkom, inkom is gratis. Wat mag je verwachten: presentatie, panelgesprek, live drawings... Een toffe en gezellige namiddag! De auteurs van het album zullen aanwezig zijn: - Jimmy Hostens - Maikel Verkoelen (OV) - Wouter Van Ghysegem - David "Feli" Felizarda Real - Tim "Tibo" Bolssens - Joey Potargent - Kristof Berte Bij elk op dit evenement aangekocht album GRATIS ex-libris én een kans om origineel artwork te winnen. De boeken zullen voorgesigneerd zijn, op een speciaal daarvoor voorziene illustratie in het album. Bijkomende tekeningen zullen wegens tijdsgebrek niet mogelijk zijn. Andere albums van voornoemde auteurs kunnen ook bekomen worden, maar dat moet op voorhand persoonlijk met de auteurs afgesproken worden.
 2. Iedereen welkom, we gaan der iets tof van maken!
 3. Al veel geld, maar zal hoe dan ook nipt worden Voor promotie in Deventer en omstreken:
 4. Het is voornamelijk omdat kliffen er niet zo uit zien Ook voor rotsen, kliffen etc. steeds referentiemateriaal gebruiken, zelfs al is dat bijvoorbeeld uit een andere strip (zie onder). Je hebt ook voor een moeilijk perspectief gekozen. Het helpt dan als je - zelfs bij landschappen - duidelijk de perspectiefregels in het achterhoofd houdt. Daarnaast bestaan rotsen uit "horizontale lijnen" (die je ook niet helemaal de juiste kromming hebt meegegeven), maar ook uit "verticale". Die bepalen mee het volume. Daarnaast zou ik persoonlijk meer meer ruimte gegeven hebben aan de lucht. Die eerste kader rechtsboven hier heeft bijvoorbeeld een prachtig perspectief. Op die manier creëer je ook voorgrond, wat altijd helpt voor diepte. Meer dan de truc met de meeuw (die ik ook wel al toepaste )
 5. Omdat er waarschijnlijk wel wat mensen enkel het hoofdforum volgens en niet 'Het atelier', post ik het hier ook eventjes. Een nieuw project: De Bergenvaarders. Voor deze historische strip schrijf ik het scenario, de tekeningen zijn van de illustere Joey Potargent. De crowdfundingsactie staat vanaf gisteren on-line. Meer weten? Eventueel het project steunen? Slechts 1 adres: https://www.voordekunst.nl/projecten/9944-de-bergenvaarders-1 Alle hulp is welkom! Bij voorbaat bedankt.
 6. "Enige gelijkenissen met bestaande personen berusten op toeval"
 7. Aangezien ik de voorbije weken/maanden een bezige bij was, kan ik nog een project voorstellen: De Bergenvaarders. Voor deze historische strip schrijf ik het scenario, de tekeningen zijn van de illustere Joey Potargent. De crowdfundingsactie staat vanaf vandaag on-line. Meer weten? Eventueel het project steunen? Slechts 1 adres: https://www.voordekunst.nl/projecten/9944-de-bergenvaarders-1 Alle hulp is welkom! Bij voorbaat bedankt.
 8. Save the date: op 1 maart wordt het artbook "Schets en Scheef: Eleonore" (Uitgeverij Syndikaat - voorlopige cover hieronder) gelanceerd. Place to be: café Comic Sans, Klein Turkije 8, 9000 Gent (pal in het centrum van Gent, vlot bereikbaar met openbaar vervoer). De locatie is op zich al een belevenis, een superhelden- en geekthemed café. Echt de moeite. Ingang vanaf 16u, presentatie en signeersessie vanaf 16u30 tot... (?). Ingang is gratis. Zes originele verhalen door mezelf, waarvoor 6 tekenaars schetsen, storyboards, illustraties... maakten. Het resultaat is een uniek en gevarieerd artbook, in beperkte oplage (HC). Een verzamelobject dus. In Gent zullen alle tekenaars (en ikzelf) aanwezig zijn en ontvangen de aanwezigen een ex-libris, die enkel op de lancering gratis bij een album te verkrijgen is. Mogen we jullie verwachten?
 9. In 2019 maakte ik 3 geboortekaartjes en een kerstkaart.
 10. Ik heb nog niet vaak het gevoel gehad dat ik opgelicht was na het kopen van een strip, maar de Asterix-hommage komt aardig in de buurt. Wat is het nut van een gag-album als geen enkele mop een deftige pointe heeft? Miskoop. Dat het beter kan, bewijst de BE-NL hommage van Guust Flater.
 11. De microgolfoven is wel een mooi voorbeeld van een "per ongeluk"-uitvinding. De uitvinder probeerde een soort radartoestel te maken en merkte dat de chocolade in zijn zak gesmolten was. Toevallig was één van de eerste dingen die ze ermee maakten, jawel, popcorn
 12. OK, maar popcorn is nu toch écht geen uitvinding
×
×
 • Nieuwe aanmaken...