Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Kristof Berte

Members
 • Aantal items

  1.522
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Kristof Berte

 • Verjaardag 31 augustus

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.142 profielweergaven
 1. Not good enough. Albums!
 2. Hey, voor mijn part houdt iedereen zijn eigen definitie, geen probleem Ik vindt alleen als pakweg een Suske en Wiske tekenaar 10-15 EUR vraagt voor een figuurtje ter plaatse (geen probleem mee overigens, iedereen bepaalt zelf zijn prijzen), dat je dat moeilijk een commissie kan noemen.
 3. Een commissie is op voorhand aangevraagd, een dédi is ter plaatse. Het kan toch maar zo moeilijk zijn? :) (plus: in feite maakt het ook allemaal niet zoveel uit, een schoon tekening is een schoon tekening)
 4. Een auteur moet van vele markten thuis zijn Zwart-wit, niet al te kwalitatieve publicatie en dan haal je der de drukkosten best snel uit in eigen beheer. Een paar beurzen doen, ondertussen een beetje netwerken... Het hoort er allemaal bij.
 5. Toffe stijl. Plaats maar in delen, dat is commercieel interessanter :) Als je 46 pagina's hebt, waarom geen albumpublicatie?
 6. Zalig, ik heb dat eerste deel als kind in het Frans gelezen. Wist niet eens dat dit vertaald was. Toch eens naar op zoek gaan.
 7. 2... Het is ook een hele dikke wijsvinger. Ik zou alleszins fotoreferentiemateriaal gebruiken voor dergelijke zaken.
 8. Ik moest eventjes luidop lachen bij "de Wonderaars". Misschien ligt het aan mij, maar je kan dat wel héél verkeerd lezen.
 9. Wat ik me met zo'n project altijd afvraag: wie gaat het uitgeven + wie gaat het lezen? Ik bedoel dat niet negatief hoor. Ik vraag me gewoon af hoe je het in de markt gaat zetten. Wie is je publiek en hoe ga je het vinden?
 10. Grappig Heb er nooit eerder aan gedacht dat een draak die op een schat ligt, ergens mee moet beginnen
 11. Als ik samen met Joey Potargent ga signeren, en ge vraagt iets met borsten, krijgt ge dergelijke onzin in uw boek:
 12. Goeie tekenaars krijg je toch ook moeilijk overtuigd voor een kortverhaal? Tenzij je ze betaalt... Allez, ik moet bijvoorbeeld aan u toch ook niet vragen of gij eens 4-5 pagina's wilt tekenen voor mij. Jong talent, dat kan nog eens lukken, maar tis niet dat ze daar de straat mee dweilen. En ik vind kortverhalen zo verloren werk. Je krijgt dat moeilijk gepubliceerd, en je kan het ook niet uitbrengen in eigen beheer als niemand geïnteresseerd is. Nu goed, ik heb toch 2 goeie tekenaars weten te overtuigen voor 2 verschillende scenario's. Ik kan zéér overtuigend zijn :D Het helpt natuurlijk dat ik een beetje in het wereldje zit, anders had ik die vanzeleven niet leren kennen. Ik zou niet weten hoe ik het anders zou moeten gedaan hebben.
 13. On est en train de faire ça aussi Ik hoorde eerder van SU dat ze altijd op zoek zijn naar goeie scenaristen. Maar volgens mij kan je enkel bewijzen dat je een goeie scenarist bent, door met tekenaars samen te werken. Synopsissen schrijven en een kader-per-kader uitgewerkt scenario uitschrijven inclusief dialogen, dat zijn toch twee heel andere dingen. Nu goed, ik probeer het, we zien wel waar het schip strandt.
 14. Je bent hoe dan ook best dat je een concreet project hebt, niet zomaar wat schetsen, losse ideeën... Ik denk wel dat je dat als scenarist ook kan doen, maar dan heb je natuurlijk weinig om voor te leggen. Nu goed, ik kan niet spreken voor alle uitgevers die er zitten. In het slechtste geval kan je misschien contacten leggen met aanwezige tekenaars, er loopt daar altijd wel wat talent rond. Persoonlijk ga ik samen met een tekenaar voor een concreet project, dat lijkt me toch het beste.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...