Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Nuwanda

Members
 • Aantal items

  1.244
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Nuwanda

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk
 • Beroep
  Werkmensch

Recente bezoekers van dit profiel

222 profielweergaven
 1. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Ik ook, dus
 2. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Ja dat kan wel zijn, maar dat heeft voor mij echt niets te maken met de huidige golf: - Samba Bugatti en Kinderen van de Salamander lijken/leken me niet bepaald commerciële hoogvliegers. Het is ook al meer dan 10 jaar geleden, ik kan me precies niet herinneren dat daarna alle andere uitgevers massaal op de integrale-trein zijn gesprongen. - OK, die Leo's zullen wel verkocht hebben, maar hebben niets te maken met het huidige patrimoniumbeheer waarrond de integrales draaien. Ook dat is trouwens al zes jaar geleden en het is niet dat we nadien - zoals nu - plots met integrales rond de oren werden geslagen - Bovendien: als je die voorbeelden aanhaalt, dan kunnen we gerust nog verder gerust in de tijd gaan: er zijn - nog veel langer geleden - ook al bundelingen uitgebracht van Buck Danny, Lucky Luke, .... De eerste bundels van Asterix verschenen al in het begin van de jaren 70 (vermoedelijk zonder succes want na twee delen was het gedaan). Ja, zelfs de eerste 50 Kiekeboes zijn destijds in bundel verschenen. En misschien moeten we straks nog allemaal Lecturama (Suske en Wiske, Asterix, Jan, Jans en de kinderen, Douwe Dabbert) op onze blote knieën gaan bedanken voor de huidige golf (daar zat dan nog overigens wel af en toe eens iets "extra" bij) - je vergeet ook nog de integrale uitgaves van Witte Ruiter, Pom & Teddy en andere Barelli's bij BD Must. Ik denk ook niet (wegens de prijs, waarschijnlijk, maar ook al omdat er nul komma nul extra's bij waren voor de Nederlandstalige lezers) bepaald commerciële successen. De waarheid is dat die daar allemaal eigenlijk niets mee te maken hebben. De huidige golf met vooral "oude" klassiekers die op ons afkomt, is toch iets helemaal anders dan gewoon de strippagina's bij elkaar steken en er een kartonnetje rond doen (al doet Ballon Media wel vaak zijn best om het enkel daarop te doen lijken. Zie Bouncer, Derde Testament, De piraten van Barataria, Trent, ...). Nee, nu gaat het om verzorgde uitgaves met dossiers, met extra's (illustraties, kortverhalen, ...), vaak ook inclusief de (niet altijd geslaagde) ambitie om compleet te zijn. Ik vind dat de vergelijking met Collectie Millennium integraal (en wat heet een collectie: na twee albums was het gedaan) of zelfs met de Aldebaran en Betelgeuze bundeling niet opgaan. Hoe je het draait of keert, het was Sherpa die met (de prachtige uitgave van) Roodbaard alle monden van de andere uitgevers heeft doen openvallen en de huidige tendens in gang heeft gezet.
 3. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Nou, Kontiki...dat is toch teveel eer voor Saga, hoor. Even recapituleren: - Saga publiceerde voor het eerst een integrale in het kader van de huidige golf in februari 2016 (Bruno Brazil 1). De Mini-mensjes 1 verscheen uiteindelijk pas in oktober 2016 (en niet begin 2015 zoals jij zegt). OK, Frommeltje en Viola was er al in december 2015, maar of dat aangetoond heeft dat er een markt was voor integrales lijkt me twijfelachtig. Dan waren er nog de Bernard Prince- en Comanche integrales maar die waren zo verzamelaargericht (groot formaat, prijzig, ongekleurd) dat je dat ook wel heel moeilijk als een marktstudie kan bestempelen - Arboris had begin 2016 al drie integrales van Baard en Kale, 3 van de Beverpatroelje en 2 van Guus Slim in zijn portfolio - Sherpa - de echte grondlegger van de revival van de bundelingen in het Nederlands - had ons dan al overrompeld met 6 Roodbaard-bundels - ook Scratch was al eind 2015 (en dus voor de eerste mini-mensjes) op de proppen gekomen met Chlorophyl en Jan Kordaat - zelfs Ballon Media had al met Johan en Pirrewiet (in 2015) de integrale markt ontdekt Saga doet veel en veel goeds, maar zeggen dat zij de markt van de integrales hebben ontdekt, aangetoond of losgebroken, lijkt mij toch wel de waarheid geweld aan doen. OK, Ballon Media is pas nadien sterk geïnteresseerd geraakt in die markt, maar je kan evengoed stellen dat ze (wat laat) op de kar van Arboris, Sherpa en de andere Scratchen zijn gesprongen.
 4. Updates Stripspeciaalzaak.be

  Ik denk dat de "gewone stripliefhebber" (in tegenstelling tot de verzamelaar, speculant, woekeraar, ...) hier eigenlijk alleen maar blij mee kan zijn. Wie (behalve diegene die blijgemutst incasseert of ervan geniet om naar zijn zeldzaam en zich in een plastiekske bevindend boekje te kijken) kan het nu fijn vinden dat een goed stripboek nagenoeg onvindbaar of sterk in prijs verhoogd wordt? Ik zie ook nergens afspraken of engagementen dienaangaande op papier (maar ik kan mij vergissen). Dat ligt bijvoorbeeld anders voor de "Limited Edition" versies van Sherpa (waar het engagement duidelijk in het boek staat vermeld en die ook al duidelijk hoger in prijs waren dan de al bij al marktconforme prijzen van Saga).
 5. Vers Aangekondigd

  Je hebt gelijk, maar het is natuurlijk nog gebeurd:
 6. Blueberry-Integrale

  2
 7. Verzendingen via Kiala-UPS

  Ik twijfelde een beetje of ik dit in Strips Algemeen zou plaatsen. Mogelijk interessante info/slecht nieuws voor wie strips koopt of verkoopt via internet en Kiala een interessant/zinvol alternatief vond (mail van Bob Van Geffen/Bobbedoes): "Velen van u maakten gebruik van de verzendservice van Kiala om pakketten te verzenden. UPS, het bedrijf dat Kiala heeft overgenomen, is nu begonnen met grotere veranderingen, waaronder verzendmethoden en verzendkosten. Diverse verkopers hebben op dit moment op de Bobbedoes website de Kiala verzendservice aangeboden met de daarbij horende tarieven. Er is geen duidelijk inzicht over de kosten die UPS aan de klanten gaat rekenen. Na telefonisch contact te hebben gehad met UPS en zelf de proef op de som te hebben genomen (het versturen van een pakket via de UPS website) kom ik ook tot de conclusie dat de tarieven bij UPS niet duidelijk zijn vóór de verzending wat een opgaaf van verzendkosten op dit moment lastig maakt voor een verzender."
 8. Rw Uitgeverij

  He ja, fascinerend om daar ook de prijsevolutie van Preacher te zien: Deel 1: 33,95 euro Deel 2: 34,95 euro Deel 3: 35,95 euro Deel 4: 36,95 euro Deel 5: 43,95 euro! Deel 6: 44,95 euro
 9. Volledige reeksen

  Ik denk het ook. En als ik het me goed herinner, had Veto oorspronkelijk ook deel 16 aangeboden.
 10. stripuitgeverij Microbe

  Ik lees tussen de lijnen van de reactie van Microbe dat Gorn wel zal voortgezet worden maar door een andere uitgeverij. Of ben ik te optimistisch?
 11. A (de draad van Andreas)

  Dacht ik... vandaar mijn vraag ... mogelijke oplage leek me geen argument want aantal potentiële kopers voor de grot en voor derives lijkt me even groot . Of misschien zelfs groter voor derives. Net als koen ben ik jullie overigens heel erg dankbaar hoor... wat betreft de grot vond ik het ontbreken van de extra kuifje pagina wel een gemiste kans (die niet aan sherpa lag besef ik).
 12. A (de draad van Andreas)

  Euh... waarom hebben jullie De grot der herinnering opnieuw uitgegeven ?
 13. Nero door Kim Duchateau

  Heel veel elementen van wat ik zie, spreken me direct aan en ik heb er eigenlijk ook alle vertrouwen in dat Kim dat qua scenario prima gaat doen. Maar ik knap toch telkens weer af op zijn tekenstijl (sorry, de gustibus blablaba - laat de banbliksems maar komen) Was die eerste plaat nu door Dirk Stallaert getekend geweest, dan was ik nu geen berichtje op dit forum aan het typen, maar een mail naar mijn stripboer(in) om het album alvast te reserveren.
 14. Suske En Wiske

  Los van de borsten, is die eerste tekening toch gewoon veel knapper. Simpeler, maar doeltreffender.
 15. Integrales

  Een echte verrassing is dat niet.
×