Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Nuwanda

Members
 • Aantal items

  1.613
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk
 • Beroep
  Werkmensch

Recente bezoekers van dit profiel

960 profielweergaven
 1. Goed bezig jong... (pot en ketel, balk en splinter, enz...)
 2. In feite is de enige fout die Sherpa gemaakt heeft, dat ze er transparant en eerlijk over gecommuniceerd hebben. Ze hadden ons even goed zoals vele andere uitgeverijen aan het lijntje kunnen houden en dan hadden we allemaal van deze flater niets geweten. Als ze niet communiceren, is het mekkeren; wordt er wel gecommuniceerd (en moet daar achteraf op teruggekomen worden door een - toegegeven, wat dommige - flater) dan is het ook weer gezaag. Ik wist niet dat jullie allemaal perfect waren en nooit fouten maakten. Ik ben alleszins blij dat Sherpa hiermee doorgaat en dat ikzelf nog wat gewacht heb met kopen/verkopen.
 3. Nuwanda

  Integrales

  Grappig: ik vind de nieuwe inkleuring net veel zwakker en minder mooi. Vaak veel valer en zelfs wat lui (bv een foto van Prosper de merou aan de muur bij lambik is volledig in blauwtinten. Terwijl prosper toch oranje was?). En dan die onnozele schaduwvlekjes. Bah. En over de volledigheid: de tartaarse helm die in de nieuwe bundel staat (die dus net deze week is verschenen) ìs de volledige versie, in tegenstelling tot de op een barbaarse manier ingekorte versie uit de herdrukreeks. Over de zin en de aanpak van de bundels deel ik volledig je mening Peter maar ze zitten wel al verder dan ik ooit had verwacht. Dus er zal wel een publiek voor zijn.
 4. Ja het is alsof KT een soort van voorspellende gaven heeft!
 5. Ps: Die negatieve commentaren toch altijd ... 🤭😁
 6. ²! Maar hij was wel knap getekend.
 7. Ik heb alvast mijn suggestie aan Erik gegeven, al moest ik denken dat zoiets eigenlijk een vak op zich is en misschien wel beter door professionals wordt gedaan (denk De Smurfen, maar dus ook Guust Flater, Guus Slim, Flip Flink, Robbedoes, Baard en Kale, Jan Kordaat e.v.a.)
 8. De "Petitbouchon" deed me spontaan denken aan Prudence Petitpas, het pittige Miss Marple-achtige oudje wiens naam destijds vertaald werd als...Tante Zenobie Ik vind het idee van een vertaling van de naam in dit geval verdedigbaar. De naam in het juiste Frans bekt echt vlot voor een heldin, maar een Frans-onmachtige (en zo zijn er op dit forum toch ook een paar, dacht ik), zal die Franse naam gegarandeerd fout uitspreken. En in dit geval zou dat - zeker als het met een bijkomend Hollands accent is - debiel klinken (wat bijvoorbeeld niet het geval is bij Lanfeust van Troy, wiens naam we - mede door de vertaalde "van" natuurlijk - bijna allemaal fout en op zijn Nederlands uitspreken (het is niet "Trooj", maar "Trwa"), maar best wel geslaagd klinkt als heldennaam)
 9. Nuwanda

  Integrales

  Over Wolf valt volgens mij ook wel heel veel te vertellen voor een leuk dossier. Het nadeel is dat het veel hectischer was en ook nog eens veel langer geleden. De kans dat Steven er zich nog veel van herinnert en veel extra zaken kan vertellen, lijkt me kleiner. En Sarah&Robin was toch ook (veel) meer zijn kindje, dus ik denk dat hij daarover veel meer met hart op de tong heeft gepraat dan dat hij over Wolf zou doen. Ik herinner me nog dat hij zelf verrast was door mijn opmerking dat Wolf en Ram hun namen samen "Wolfram" vormen. Dat is te toevallig om onbewust gedaan te zijn. Maar hij herinnerde er zich niks meer van. Dat zal ook zo zijn voor vele andere anekdotes die zouden gemaakt kunnen worden. Dus misschien ligt een dossier toch niet zo voor de hand.
 10. Nuwanda

  Catawiki Zaagdraad

  Ja, automatisch opnieuw aanbieden heb ik intussen uitgezet. En inderdaad, je weet pas op het einde wat de opbrengst is, maar het is gewoon opvallend.
 11. Nuwanda

  Catawiki Zaagdraad

  Als een koper op Catawiki een gewonnen veiling niet betaalt, dan rekent Catawiki uiteraard geen kosten aan en bieden ze het lot automatisch (na 3 herinneringen en het blokkeren van de koper) opnieuw aan voor de veiling. Dat is - denk ik - een goede zaak. Vervelender voor de verkoper is dat zoiets - mijn inziens - zijn reputatie geen goed doet. Het lijkt immers dat hij zelf heeft opgeboden/laten opbieden en dat zijn manoeuvre mislukt is. De koper gaat vrijuit: zijn account wordt misschien verwijderd, maar hij maakt de dag nadien gewoon een andere aan. Als het niet op zijn eigen naam is, dan op die van zijn vrouw, zijn kind of zijn hond. Ik weet niet meteen een oplossing voor die gang van zaken (al zou Catawiki misschien gewoon wat transparanter mogen zijn en naam en toenaam van de bedrieglijke koper doorgeven aan de benadeelde koper - dan weet die alvast dat hij aan die bedrieger koper ook via andere kanalen geen zaken meer hoeft te proberen verkopen). Soit, een lange lithanie om te zeggen dat ik momenteel in die situatie verkeer. Mijn onbetaalde kavel loopt momenteel een tweede keer op CWiki en ik heb de indruk dat het gebrek aan biedingen veroorzaakt wordt door die (verkeerde) perceptie die er bij mogelijk geïnteresseerde kopers is. En dat vind ik natuurlijk jammer (temeer daar ik een van die verkopers ben die - tegen beter weten in - het spel wél eerlijk speelt en niet door spookbieders een prijs laat opdrijven). Ik ben ook wel op snelheid gepakt wat betreft het opnieuw aanbieden van het kavel: donderdag melding dat mijn kavel opnieuw zou worden aangeboden en vrijdag was het al zo ver. Ik heb zelfs niet de kans gekregen om het te weigeren.
 12. Nuwanda

  Integrales

  Je zal over de achtercover deels tevreden/deels teleurgesteld zijn.... 😉
 13. Iemand een idee wie de tekenaar achter deze tekening is? Er is een handtekening rechts onderaan, maar ik kan er niet meteen iets van maken.
 14. Nuwanda

  Catawiki Zaagdraad

  Je kan dit als feedback aangeven bij het kavel. (kavel lijkt me ook geen 60 euro waard. Of nipt misschien)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...