Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Veto

Members
 • Aantal items

  985
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Veto

Profile Information

 • Locatie
  Waregem
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

617 profielweergaven
 1. Vrije Vlucht - Lax

  Dat ging snel. Twee van de drie albums zijn al de deur uit. Enkel 'Het andere spoor' is nog te koop.
 2. Vrije Vlucht - Lax

  Drie HC-albums uit de collectie Vrije Vlucht door stripmaker Lax : - "Het ibismeisje" uit 1993 (inclusief prent uit box 'Helden' - Veertiendaagse Vrije Vlucht 1995) : 25 euro VERKOCHT - "Sarane" uit 1994 : 8 euro VERKOCHT - "Het andere spoor" uit 1995 : 8 euro Alle albums zijn in bijna nieuwstaat.
 3. Programma Stripfeest (Brussel) 2017

  Alleen Nederlandstalige strips te verkrijgen bij de stand van Ballon Media. Dus enkel voor de tekenaars die daar signeren, kan je een Nederlandstalig album kopen. Het is al twee jaar geleden dat je voor tekenaars bij de stand van 'Festival Spirou' je ticketje kon krijgen door een Nederlandstalig album te kopen. Dat is dus sinds vorig jaar niet meer het geval. Dus kan je er niet onderuit: het wordt een stapel Franse albums kopen... Vervelend idd in een tweetalige stad als Brussel maar goed. Ik zwijg snel anders barst die discussie weer los over de al dan niet tweetaligheid van onze hoofdstad.
 4. Strip Van De Dag

  Gisteren en vandaag wat strippies uit de lokale bieb ontleend en gelezen : - Zeven Ruiters 1, 2 en 3 : had ik veel meer van verwacht. Terpant kan idd heel mooi tekenen maar veel te veel 'talking heads' en dan een van de pot gerukte ontknoping... Gelukkig nooit gekocht. - De Zielenvreter 1, 2 en 3 : ook hier hoge verwachtingen door hier en daar positieve reacties op te vangen. Tekenstijl is idd aantrekkelijk, vernieuwend haast. Maar ook hier wist ik niet goed wat ik moest denken nadat ik het laatste album had uitgelezen. Raar einde ook... Laat ik ook aan mij passeren qua aankoop. - Leve de branding (Prudhomme & Rabaté) : dit oneshot heb ik wel kunnen smaken. Originele manier van vertellen ook, van de ene badgast naar de andere... Meermaals moeten (glim-)lachen. Toppertje. - Drakenbloed 1, 2, 3, 4, 5 en 6 : toen ik begon te lezen was ik op vlak van scenario heel enthousiast. Het tekenwerk van Guy Michel kon me wel niet meteen overtuigen. Sommige tekeningen zijn schitterend, andere lijken te veel op haastwerk met verwrongen houdingen en houterige personages. Op het einde van deel 3 was scenarist Istin me wel even kwijt (bij dat bizarre monstergevecht). Cyclus twee is qua tekenwerk een verbetering. Créty tekent met meer schwung en panache dan Michel. Maar het verhaal kon mij niet meer boeien. Ik weet niet of ik de laatste delen nog ga ontlenen. Denk van niet. Nochtans ook veel positieve commentaren over dit epos gehoord. Wellicht zal de spinoff 'Hannibal Meriadec' ook wel niet aan mij besteed zijn. Maar dat kan ik nog niet zeggen want nog geen enkel album van gelezen.
 5. Vandaag Gekocht

  Nagel op de kop. Is ook de reden waarom ik ze jaren geleden heb verkocht. Ik heb het nochtans voor SF-verhalen maar toch was de 'déclic' er niet.
 6. Comics Station In Antwerpen Centraal

  Afgelopen week voor het eerst naar Comic Station Antwerp geweest. Ook bij mijn kids was het grootste enthousiasme voor het 'Urbanus'-gedeelte. 'Kiekeboe'-lift (met bijhorend filmpje) kon ook op goedkeuring rekenen. Het magische bos van de Smurfen is knap gemaakt maar nogal flauw qua actie. De toverstafjes werkten niet echt naar behoren. Lucky Luke-race vonden ze ook de max. De 4D film van Lucky Luke was een afknapper. Van 4D verwacht je toch dat je stoel meebeweegt om je echt het gevoel te geven 'in' de actie te zitten. Er is meer nodig dan wat wind, waterspettertjes en lichteffecten in de zaal om van een 4D-beleving te spreken. Barabas' teletijdmachine vonden ze ook de moeite (zeker het hypernerveuze getik op de lichtknoppen). Alles is heel mooi en verzorgd afgewerkt met heel veel respect voor de originele papieren stripversies. In de vm nauwelijks wachtrijen. Ik vond het zelfs zorgwekkend kalm. Zoals al in eerdere reacties hierboven vermeld is het allergrootste nadeel de hitte. Zonder iets te doen, druipt het zweet van je hoofd. Daar moet echt wel iets aan gedaan worden. Ik had echt medelijden met de man (of vrouw?) die in het pak van Grote Smurf rondliep... Leuk gedaan dus maar de ingangsprijs moet echt omlaag. Het is veel te veel geld voor wat het uiteindelijk is. Deftig airco en de ticketprijs omlaag, alleen dan zal er wellicht meer volk afzakken.
 7. Vandaag Gekocht

  - Aslak 5 (met artprint) - Smurfen 36 - 3 sterren cupcakes (voor mijn dochter) - Nieuwe avonturen van Jimmy Van Doren 2 - Urbanus 142 (de allerlaatste die mijn zoon nog zocht... nu is zijn Urbanusverzameling 100 % compleet !!!) - Tweedehands : Chlorophyl : paniek in het bos
 8. Ik doe ook mee aan het rondedansje ! Sarah deel 3... laat maar komen ! Wat een creepy einde van deel 2... en dan zal ik eindelijk toch het vervolg kunnen lezen !
 9. Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Idd, Schipbreuk in de tijd bestaat uit 10 delen... het slotalbum werd nooit vertaald. In het Frans voor het eerst verschenen in 1989.
 10. Vandaag Gekocht

  Hier ook grote Dick Herisson-fan. Jammer dat de laatste drie albums nooit vertaald zijn. En nog veel spijtiger dat tekenaar Savard vorig jaar stierf op amper 65-jarige leeftijd.
 11. Dikke aanrader... elke morgen op RTBF 3 om 7 u 's ochtends kan je drie Stoppeltje-tekenfilms na elkaar zien. Elk filmpje duurt ongeveer 5 à 6 minuten. Er zijn 78 tekenfilmpjes in totaal en uiteraard zijn ook alle strips die al verschenen zijn omgezet in tekenfilm. Mijn zoon (en ik) nemen ze elke dag op om later op de dag te bekijken ! Zalige televisie. Later dit jaar zullen ze ook bij ons op Ketnet te zien zijn.
 12. Begin augustus... nieuwe lading 'Ballon Media'-strips : op mijn blog vind je recensies van de doorstart van 'Snoesje', een teleurstellend deel in de reeks 'Yoko Tsuno', een te gezapig album van 'Rani', een fenomenaal slot van het horrortweeluik 'De Roofdierenclub' en last but not least het heerlijk poëtisch-filosofisch sprookje 'Waar de mieren heen gaan'... een Plessix in héél grote doen! Je vindt de volledige recensies terug via de blauwe link in mijn onderschrift ! Have fun !
 13. Same here. Vooral in vakantieperiodes (en ja, die heb je als leerkracht wel af en toe ) pas ik deze eenvoudige regel toe. Strips waarvan ik zeker ben dat ik ze nooit meer zal herlezen, die gaan de deur uit. Punt. De afgelopen maanden gingen volgende albums de deur uit : - Jim Cutlass : 7 albums - Kruistocht : 8 albums - Zoon van de Arend : 11 albums - Semio : 2 albums - De Alchimist : 3 albums - De Mof : 9 albums - De Wapenmeester (oneshot) - Vincent (oneshot) - tweeluik Prinses van het bloed (Vrije Vlucht) - Ginds (oneshot - Vrije Vlucht) - Endurance (oneshot) - Appoline (oneshot) Dat zijn toch al 47 albums minder... Extra ruimte voor nieuwe strippies !
 14. Vers Aangekondigd

  Eentje om héél erg hard naar te verlangen...
 15. Een medereper bezorgde me gisteren deze foto...
×