Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

sanderg

Members
 • Aantal items

  1.733
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.2dgalleries.com/browse/user-artworks?uid=2837

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.287 profielweergaven
 1. sanderg

  Rosinski

  wie nog geld teveel heeft- aantal nieuwe platen van Rosinski te koop bij Maghen..
 2. Zag t ook idd Schorpioen is echt een serie die ik ben gaan lezen door het fantastische tekenwerk. T verhaal kan me eerlijk gezegd niet bijster veel bekoren (zoals eigenlijk altijd het geval is bij Desberg), maar goed- t leest lekker weg. Ik vind Marini als eigen scenarist erg veelbelovend. Alhoewel anderen er niet stuk van waren vond ik zijn Batman-verhaal prima. Ook de Adelaars leest lekker weg en zit goed in mekaar.
 3. sanderg

  Pirana

  Volgens mij hebben de Nederlanders t bij de Vlamingen vooral verpest door t bewind van Willem I (wel belastingen, geen inspraak) en de daaruit (met steun vanuit Frankrijk voor de Belgen) voortvloeiende onafhankelijkheidsoorlog van 1830-1831. Dat was inderdaad niet zo slim van ons... Ik kom graag in Vlaanderen en had t eigenlijk wel erg leuk gevonden als t nog steeds bij Nederland had gehoord, maar ik geloof niet dat dit er nog in zit.. vraag me ook ten zeerste af of t zou werken.. Aan de andere kant- tussen Vlaanderen en Wallonie botert het ook vaak niet bepaald goed... Het verschil tussen Vlaanderen en Wallonie is ook erg groot vind ik (nog los van de taalbarriere)
 4. sanderg

  Pirana

  Goede satire/ maatschappijkritiek is inderdaad erg knap. Schreurs is enkel 'plat' vermaak. Dessalniettemin heb ik daar altijd erg om kunnen lachen Overigens vind ik Geenstijl ook erg vermakelijk- alhoewel niet bepaald politiek correct fileren ze (linkse) partijen en media vakkundig tot op het bot
 5. sanderg

  Pirana

  Ah! ja, nu je t zegt- inderdaad had ik die naam in verband met Charlie wel s gehoord.. Schreurs is volgens mij typisch Nederlands, net als de Flodder films :-) Dat is typiche, (soms) behoorlijk lompe, humor waar je van moet houden. Nederlanders houden er blijkbaar (veel) van- Belgen zijn vermoedelijk in die zin wat beschaafder of zo 😉 Overigens heb ik wel eens begrepen dat dit niets nieuws in. In de zogenaamde 'gouden eeuw' (17e eeuw) toen de handel floreerde en het Nederland (over het algemeen) financieel voor de wind ging bezocht een Fransman ons land eens en hij liet zich ontvallen het schandalig te vinden dat zo'n stelletje lompe, ongemanierde boeren zo in weelde konden leven 😉 In de Nederlandse schilderkunst zie je dat 'platte' ook wel verbeeld worden (o.a. in schilderijen van Jan Steen)
 6. sanderg

  Pirana

  Ah ok! Ik had er echt nog nooit van gehoord. Ook niet van Wolinski overigens. Maar het komt wel vaker voor dat stripmakers die in eigen land gekend zijn niet in Belgie gekend zijn of andersom. Zo is Eric Schreurs in de Nederlandse stripwereld toch wel echt een begrip maar is die in Belgie volgens mij ook nauwelijke bekend (is ook vrij grof). Zelfde voor o.a. Gilles de Geus en familie Fortuyn (Nederlands- volgens mij niet/ weinig bekend in Belgie). Andersom- bijvoorbeeld Kiekeboe en Sam (in Belgie bekend, in Nederland niet tot nauwelijks)
 7. sanderg

  Pirana

  Graag gedaan :-) Nog meer vis-gerelateerde vragen in deze Pirana-draad? Getekende reep- voor aquarium en (beetje strip)liefhebbers
 8. sanderg

  Pirana

  http://www.goudvissen.org/goudvissen-verzorgen/goudvissen-water Geen dank
 9. sanderg

  Pirana

  Ah! Vandaar dat ik er niets over vinden kon. T was blijkbaar geen groot succes.. :-) Bedankt voor de respons!
 10. sanderg

  Pirana

  Ik heb eerlijk gezegd geen idee wie Pirana is maar ik heb wel een vraag over een Frans (strip?) blad met een vergelijkbare naam (het leek me wat overbodig om een nieuwe topic aan te maken met nagenoeg dezelfde naam voor deze ene naam). Bijgaand een (niet zo heel beste) afbeelding van een exemplaar van dit magazine uit januari 1986. Kent iemand dit blad?
 11. sanderg

  Originelen

  Met commissies is het inderdaad altijd oppassen.. Soms pakt het heel goed uit, soms ook (totaal) niet..
 12. sanderg

  Originelen

  Hij heeft de originele tekening gecorrigeerd. Overigens ben ik doorgaans ook meer van de aankopen van gepubliceerd werk maar een commission op zijn tijd vind ik wel eens leuk
 13. sanderg

  Originelen

  Ik vind jouw gezeur eerlijk gezegd een beetje weerzinwekkend... En nee- dat heb ik Kriek NIET verteld. Je hebt er blijkbaar in je hoofd een complete misdaad van gemaakt.. Kriek heeft me verteld met veel plezier aan de tekening te hebben gewerkt en hoopte dat we elkaar nog eens zouden treffen om een boek te laten signeren. Dat klinkt niet bepaald als iemand die ik tot op het bot toe beledigd zou hebben..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...