Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Bart 01

Members
 • Aantal items

  981
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.290 profielweergaven
 1. Bone Parish (tpb vol 1) : de opzet van dit verhaal is redelijk klassiek: rivaliserende drugbendes die elkaar uit de markt willen duwen. De interessante insteek in Bone Parish is evenwel de drugs waar alles om draait: the ash. Op basis van de as van dode personen wordt een bijzondere drug gemaakt die je toelaat om momenten uit het leven van de overledene te beleven alsof je er zelf bij was. De creatie van 'the ash' is in handen van een kleine familie. Deze krijgen zowel een vriendelijk als vijandig overnamebod met heel wat bloedvergieten tot gevolg. Ik heb best genoten van deze trade. Klassieke actie gecombineerd met het bovennatuurlijke waar nog maar heel weinig van prijsgegeven wordt na deel 1. De mooie art maakt het af. Deel 2 wordt een no brainer qua aankoop. The Magic Order (tpb vol 1) : een nieuw verhaal van Millar die traditiegetrouw een goede tekenaar weet te strikken. Het boek valt al op door de leuke cover. Reeds duizenden jaren wordt de aarde beschermd door 'magicians' die de kwade krachten onder controle houden. Wat dit juist betekent komen we niet te weten, want het verhaal splitst zich volledig toe op een interne strijd binnen the magic order. Na een opvolgingsdispuut is de tijd om af te rekenen immers aangevangen. Waarna we een spannend en goed verhaal krijgen waar je even zoet mee bent. De opbouw van dit verhaal deed me heel erg denken aan het -eveneens- uitstekende eerste deel van Millar's 'Jupiters Legacy'. Nu maar hopen dat Millar het beter doet in het tweede deel, want bij Jupiters Legacy ging het nadien toch stijl bergaf.
 2. Is op A5 formaat (net zoals de Asterix bundeling).
 3. Topreeks die verschrikkelijke paus!
 4. Zou maandag geen logischer antwoord geweest zijn?
 5. Wat komt er na zondag op ons af?
 6. Horacio Van Alba deel 1 tem 3 : amper acht jaar na het verschijnen van het eerste deel komen we de ontknoping van dit drieluik te weten. Eerst en vooral: het tekenwerk van Nicolas Sinner is werkelijk fenomenaal. Het verhaal speelt zich af rond de 15de eeuw waar verschillende Italiaanse stadsstaten zich verenigd hebben in een republiek. Onderlinge geschillen worden er geregeld door duels. De duellisten zijn elitestrijders die hun leven in dienst stellen van de republiek. De strijders behoren tot twee academies: de democratische of de theocratische. Dit om te vermijden dat één academie te machtig zou worden. Het gebruik van duels om conflicten te beslechten is een doorn in het oog van de buurstaten die hier een alibi in zien om de rijkdommen van de republiek in te lijven. Vooral de rode kardinaal -gedoodverfd opvolger van de paus- aast op deze rijkdommen. De eerste twee delen zijn uitstekend, met een geloofwaardig opgebouwde spanning en intelligent scenario waar de pionnen op het politieke schaakbord vaak met dilemma's geconfronteerd worden. Na een zinderend einde in deel 2 wordt het verhaal netjes afgehandeld in deel 3. Alleen gaat het verhaal dan wat te vlot vooruit. Weinig spanning en ik bleef wat op mijn honger zitten omdat ik toch nog een twist verwachtte in het scenario. Maar al bij al toch een aanrader deze reeks. Alleen voor de tekeningen al de aanschaf waard.
 7. Het onderwerp is niet mijn ding, maar je stijl spreekt me zeker aan. Mooi. Je moet je niet inhouden om hier nog wat te posten.
 8. Ik ben benieuwd naar recent werk hier.
 9. Ik denk dat veel mensen nogal eens verbaasd zou kunnen zijn hoeveel Vlamingen aan een vermogen van 1 Mio komen. Eigen woning, wagen, spaarboekje, beleggingen, groepsverzekering, pensioenverzekering, tweede verblijf, erfenis, … Hoe gaat dat gewaardeerd worden ook? Wie bepaalt de waarde van je woning? Of je hebt 20 jaar terug een Tuymans van 1.000 € gekocht, wie bepaalt die waarde nu? Ga je taxeren op een vermoedelijke verkoopwaarde? Het is makkelijk zeggen dat 10% van de rijksten de helft van het vermogen in België bezitten. Die 10% zorgt ook voor bijna de helft van de belastinginkomsten. Wat gaat er gebeuren als je inwoners die al gebukt gaan onder één van de hoogste belastingregimes ter wereld nog extra gaat belasten … Recent kreeg Van Overtveldt nog iedereen over zich heen nadat de inkomsten uit de verhoogde roerende voorheffing (op oa dividenden) sterk overschat waren. Als je de tarieven van 10, 15 of 25% naar 30% brengt laat het zich raden dat je niet gewoon op basis van het verleden de berekeningen kan maken voor toekomstige opbrengsten. De belastingplichtige slikt de zoveelste extra taks niet meer. Zelfde met het vermogenskadaster en de salariswagens van Groen. Het is allemaal zo voorspelbaar. Alleen niet voor de politiek, die in plaats van een grote tabula rasa altijd maar meer koterijen aan ons belastingsysteem aanbouwt.
 10. Bart 01

  Marvel

  ‘Avengers: Endgame’-regisseurs Anthony en Joe Russo hebben onthuld dat één van de Marvel-personages homoseksueel is. Dat zullen ze bekendmaken in één van hun nieuwe films. Om wie het precies gaat zeggen ze er niet bij, maar het is wél iemand die we al kennen. één van hun nieuwe films. Om wie het precies gaat zeggen ze er niet bij, maar het is wél iemand die we al kennen. Kenners van het Marvel Universum hier?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...