Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Bart 01

Members
 • Aantal items

  607
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Bart 01

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

143 profielweergaven
 1. Stripmuseum in Rotterdam failliet

  Ik had op Facebook ook al een verhaal gelezen van een tekenaar die een plaat verkocht had aan het museum. De factuur werd nooit betaald. Curator wil de tekening niet teruggeven omdat er op de factuur niets stond zoals 'tot volledige betaling blijft het verkochte goed eigendom van de verkoper'.
 2. Vandaag Gekocht

  Ik heb hem ook besteld. Voor de eerste keer bij Book Depository. Ik heb de kortingscode 'Linthout' ingegeven en kreeg direct 5 € korting.
 3. Strip Van De Dag

  We zullen dan maar direct de daad bij het woord voegen. Torpedo 1936 (integrale 1) - Bernet. Mijn kennismaking met een voor velen hier mythische reeks. Wat eerst en vooral benadrukt moet worden: Bernet weet hoe een mooie vrouw te tekenen. En Hum! weet hoe ze een verzorgde uitgave voor een mooie prijs kunnen maken. In dit eerste deel worden vooral kortverhalen geserveerd, waarvan de meerderheid zeer goed is. Af en toe bleef ik wat op mijn honger zitten doordat een verhaal soms te snel afgelopen was. Ik kijk uit naar langere verhalen. Bij het lezen moest ik onvermijdelijk aan Tyler Cross en vooral aan Parker (door Darwyn Cooke) terugdenken en dat zijn toch toevallig niet twee van mijn favoriete reeksen. Hoewel er in torpedo duidelijk meer ruimte is voor absurde en grappige dialogen. Op naar de volgende delen dus.
 4. Strip Van De Dag

  I learned from the best Ik vind het zelf ook altijd heel leuk om hier korte besprekingen te lezen. En toch moest ik ook nu mezelf weer motiveren om even iets te schrijven. Altijd denk ik: het zijn oude uitgaven, ze zijn al veel besproken, ... Maar een goede strip kan in feite niet genoeg besproken worden Dus ik deel graag je oproep voor meer korte besprekingen hier (en in comic van de dag). Ik ga er zelf ook wat meer werk van maken.
 5. Strip Van De Dag

  De Metabaronnen (Jodo - Gimenez). Ik heb de Engelstalige bundeling van Humanoids gekocht voor een goede 40 euro en dat is de grootste 'return on investment' die je op stripgebied kunt vinden. Lang getwijfeld om mee te nemen op reis omdat het boek echt wel veel weegt. Gelukkig heb ik het mij niet beklaagd. Ik denk dat dit de strip is waar ik al het langst aan gelezen heb, ik ben er echt enkele dagen mee zoet geweest. Maar wat een leeservaring. Het boek vertelt de saga van de metabaronnen door de ogen van twee robots. De metabaronnen zijn de machtigste krijgers van het universum en hebben zo hun eigen tradities. Er worden vijf generaties metabaronnen voorgesteld. Naarmate het boek vordert stel je jezelf constant de vraag: hoe komt hij er op? Het is bij momenten zo over the top dat het dan toch weer behapbaar wordt (geloofwaardig zou een paar bruggen te ver zijn). En toch zit het verhaal vol met goede vondsten en dubbele bodems. De tekeningen zijn bij momenten indrukwekkend, de pastel inkleuring past er wel bij vind ik. Als je openstaat voor van de pot gerukte sci fi is dit een niet te missen verhaal. Aama (Peeters). Een sci fi verhaal, weliswaar van een heel andere orde dan de metabaronnen. Verloc Nim wordt zonder geheugen wakker op een onbekende planeet en beleeft zijn verhaal via flash backs. Centraal staat 'Aama', een soort kunstmatige intelligentie die de mensheid op de drempel van een volledig nieuw tijdperk wil brengen. Het verhaal is niet alleen ongelofelijk intelligent opgebouwd, Peeters maakt deze reeks tot een schoolvoorbeeld van hoe de wisselwerking tussen tekeningen en tekst strips tot iets uitzonderlijk kunnen maken. Waar de tekeningen de eerste twee delen nog eerder 'braaf' gekadreerd zijn, gaan, naarmate het verhaal vordert, alle remmen los bij Peeters. Het hoofdpersonage herontdekt zichzelf binnen een losgeslagen wereld. Zo passeren pagina's volledig tekstloos de revue, maar wordt je toch dieper en dieper mee het verhaal ingezogen. Heel sterk. Tex Willer classics 2 en 3. Dit zijn toch ontdekkingen. Geen poespas, geen gecompliceerde plots. Gewoon een stevig uitgebouwd avonturenverhaal met prachtige zwart wit tekeningen. Ideaal voor een dik uur pure ontspanning. Tex heeft er een fan bij!
 6. Alcohol : What's Your Poison ?

  Zonet de voorraad geuze weer deftig aangevuld. Een kleine bloemlezing: De brouwerijen komen steeds vaker met nieuwe dingen op de markt. Leuk edoch vaak niet goedkoop.
 7. Leuke Dingen

  Ik ben een fan van 'fool us'! De twee optredens van Shawn Farquhar zijn subliem. En in de laatste nieuwe van vorige week: Shin Lim zijn tweede performance is ook wauw.
 8. Apple

  Via de gratis software iringer converteren. Opladen in iTunes op je pc en nadien iPhone aansluiten en de tunes laten syncen. Ten slotte selecteren bij geluiden op je telefoon.
 9. Comic Van De Dag

  Harbinger TP 1 - 6: complete story arc over Peter Stanchek en Toyo Harada: twee van 's werelds meest begiftigde 'psiots', ofwel mensen met bovennatuurlijke krachten. De eerste drie trades zijn een onophoudelijke storm van gebeurtenissen. Dit is superhero materiaal van de bovenste plank! In de vierde trade ging het wat de psychedelische toer op, waardoor ik de reeks een paar maanden heb laten liggen. Gelukkig gaat de reeks op zijn elan verder in deel 5. Deel 6 is eerder een voorbereiding op de nieuwe reeks Imperium. Alles bij elkaar toch een stevige aanrader voor mensen die een alternatief superhero verhaal fijn vinden. Het artwork is wel soms wisselend van niveau. Is Imperium even goed? Kill or be Killed vol 1: mijn eerste Brubaker & Philips. Dreigende 'noir' sfeer met dito tekeningen. Graag gelezen, alhoewel ik nog mijn reserves heb over het demon aspect. Afwachten wat dat geeft. Briggs Land vol 1: verhaal over een misdaad familie waar de achtergebleven echtgenote de lakens naar zich toe probeert te trekken. De premisse sprak me in feite niet zo aan, maar het toch een kans gegeven door de positieve reacties hier en ik moet zeggen dat ik heel aangenaam verrast ben. Eén van de betere dingen die ik dit jaar al gelezen heb. Rustige opbouw van het verhaal, waarbij heel wat aspecten langs komen, zonder dat het tempo van het verhaal hieronder te lijden heeft. Interessante karakters en intrigerende setting, waarvan nog maar een deeltje wordt prijsgegeven in dit eerste deel. Op naar het volgende deel!
 10. Kunst

  Edo Kaaij Pieter Jan Martyn
 11. Humor In The Chocolate Bar...

  Fancy Nike shoes
 12. Soms Vraagt Een Mens Zich Af...

  De rekeningen worden pas gedeblokkeerd nadat je een attest van erfopvolging ontvangen hebt. Afhankelijk van de situatie verkrijg je dit van de notaris of van de ontvanger van de registratie. Sommige erfgenamen kunnen bepaalde kosten (vnl begrafenis) zonder dit attest van de rekening halen. Zijn er weinig complicaties zal dit attest meestal verkregen worden vooraleer de afrekening van de successierechten volgt. Bestaat de erfenis vooral uit niet liquide goederen kan het zijn dat mensen gaan lenen om de belasting te kunnen betalen, omdat ze anders eerst deze goederen te gelde moeten maken.
 13. Is de 'Hilda' reeks van Luke Pearson al genoemd?
 14. Vindt u strips een goede investering?

  Een bankcheque is altijd gedekt. Je krijgt die alleen maar mee van de bank als er voldoende saldo op je rekening staat. Bij het uitschrijven van de cheque neemt de bank dit geld reeds van je rekening en blokkeert ze dit tot de persoon die vermeld is op de cheque zich met zijn identiteitsbewijs komt aanbieden om de cheque te innen.
 15. Vindt u strips een goede investering?

  Een bankcheque is een courant betalingsmiddel in zo een geval.
×