Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Bart 01

Members
 • Aantal items

  1.000
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bart 01

 1. Ik heb zijn Jimmy Corrigan gekocht een hele tijd terug. Na een pagina of vijftig op zij gelegd. Het is misschien raar, maar het formaat van dat boek zorgt er voor dat ik onrustig werd tijdens het lezen. Veel te klein. Ware steekt -haast achteloos- zo veel gevoel in op het eerste zicht onbelangrijke kadertjes dat ik heel de tijd het gevoel had dat ik iets aan het missen was. Op den duur was ik mij zo aan het focussen op minuscule kadertjes dat het niet meer pakte. Nu, ik ga dit boek zeker nog uitlezen, maar hebben jullie daar geen 'last' van?
 2. In onze stad werd een wedstrijd georganiseerd om het mooiste dialectwoord te kiezen. De top drie was: vazjelink, koeëpoesjerau en skofferdauinen. Mijn favoriet haalde de shortlist niet. Bij de beenhouwer bestellen wij drie schellekes 'geregeld'. Ofwel spek. 😎
 3. Fear Agent vol 1 - 6 : een hele tijd terug was ik aan deze reeks begonnen, maar op het einde van het tweede deel ben ik gestopt. De vele tijdssprongen zorgden er voor dat ik niet meer kon volgen en ik had het opgegeven. Uiteindelijk een nieuwe kans gegeven en op één week tijd alle delen herlezen. Een aantal jaar terug was de aarde het strijdtoneel van een oorlog tussen twee buitenaardse rassen waarbij de wereldbevolking gedecimeerd werd. De fear agents waren de eersten die openlijk beide strijdende partijen aanvielen wat later resulteerde in de bevrijding van de aarde. Zoveel jaar later maken we kennis met Heath Huston, een aan lager wal geraakte fear agent. Wanneer deze bij een opdracht in de val gelokt wordt, maakt hij een tijdssprong. Kan Huston zijn fouten uit het verleden nu rechtzetten? Het verhaal verder proberen uitleggen is onbegonnen werk. Na verloop van tijd heb ik het opgegeven alles te willen begrijpen wat toch noodzakelijk was om het leesplezier bij deze reeks niet te vergallen. In ruil krijg je wel spetterende actiescenes en een maf verhaal met veel hilarische knipogen. Uiteindelijk worden alle eindjes wel min of meer aan elkaar geknoopt, maar de bokkensprongen in de verhaallijn zijn niet te tellen. Ik heb meer dan eens aan 'De Metabaronnen' van Jodo moeten denken. Al bij al is deze reeks toch een aanrader. Je krijgt heel veel leesplezier voor je geld en Heath Huston is een fantastisch hoofdpersonage in een prachtig vormgegeven wereld.
 4. De Grote Boze Vos (Benjamin Renner) : destijds gekocht na de vele vermeldingen in de eindejaarslijstjes op SSZ. Nadien wat uit het oog verloren in een hoekje van de kast. Tot dit boek door één van de kinderen meegenomen werd op vakantie. Eén van de zeldzame boeken waar zowel de dochter, zoon als ikzelf enthousiast over zijn. Prachtig en grappig boek. Tyler Cross - Miami : één van mijn favoriete reeksen. Het verhaal is iets 'moeilijker' volgen dan in de eerste twee delen, maar ik hou erg van deze stijl. De Slangengod 1 - De tranen van Odin : ik hou wel van vikingstrips en geef dit daarom nog een extra kans met het tweede deel. Anderen kunnen zich de moeite besparen denk ik, het eerste deel steekt zeker niet boven de middelmaat uit.
 5. Terug van New York. Ik wou vooral wat trades van TKO studios scoren (in elk geval zeker Sara van Ennis). Jammer maar helaas nergens te verkrijgen, dus toch wat ontgoocheld. Paper Girls is duidelijk de populairste serie in de rekken bij alle shops die ik bezocht heb. Drie shops bezocht na de tips van Neat Stuff. Eerst Midtown Comics, de grootste van de drie aan Times Square. Heel veel floppies, statues, manga en merchandising. Trades, HC, omnibus door elkaar op eerste verdiep. Zeker geen overdonderende selectie. In het algemeen niet zo een grote en mooie winkel als ik me voorgesteld had. Toen ik vroeg naar Sara van Ennis kreeg ik als antwoord 'all our books are organised alphabetical on title'. Na een paar minuten aan iemand anders gevraagd en daar het antwoord gekregen dat ik eens de online catalogus op de site moest opzoeken. Toen vroeg ik naar free wifi, maar dat hadden ze niet. Uiteindelijk afgescheept met het antwoord dat ik het thuis maar moest bestellen. Kortom: tegenvaller. Dan naar Forbidden Planet. Veel mooiere winkel met een ruimere selectie trades en HC. Veel uitgaven die gehandtekend waren door bvb een Ennis met een certificaat bij. Ook veel omnibussen en special editions. Heel veel marvel en DC. Een rekje met 'legendary creators'. Waaruit we leren dat Ellis toch een paar trapjes hoger staat dan Ennis of Lemire 😎. TKO studios lag vaak nog in de kelder want het was niet zo populair. Ze zijn gaan zoeken, maar er lag niets meer. Wel vriendelijke verkopers en leuke sfeer. Maar ik zou er nu niet speciaal voor omstappen. Eindigen deden we bij Strands bookstore. En dit was echt een aanrader! Meer dan 18 KM boekenplanken. Nieuw en tweedehands kriskras door elkaar op verschillende verdiepingen. Relaxte sfeer. Leuke gadgets, totebags en merch. Direct bij het binnenkomen op een tafel vol comics gebotst, en wat lag door prominent in het zicht: De comics lagen op de eerste verdieping. Een beetje floppies, maar vooral trades, GN en alle mogelijke HC uitgaven. Heerlijk gestapeld in rekken van zeven schappen, mat obligate trapladdertjes bij. Prachtige selectie geordend op uitgever. Daarnaast nog veel standjes, staff picks, thema tafels, …. Nu kan de discussie over Saga ook stoppen: het staat bij Best Of The Best 😁 Echt niet te missen deze boekenwinkel als je in de stad bent.
 6. Bon, waar waren we gebleven?
 7. Iemand tips voor een comic store in New York?
 8. Up. Prijs incl verzending met bpost nu.
 9. Vandaag in de fnac in gent 3 oblongs gespot. Nu nog 2. 😁
 10. Geen probleem. Ik probeer op vakantie altijd een paar speciale volledige reeksen te lezen, zoals in het verleden bvb the metabarons, locke and key, bone, … Maar die nemen nogal wat plaats en gewicht in. Ik heb vooral naar soortgelijke reeksen gezocht en dan vind ik het nogal prijzig. In de mainstream euro strips kan je idd wel goedkoop redelijk wat scoren. De promo van Jodo op izneo is interessant. Maar als ik de volledige white lama (fantastisch verhaal) zou kopen betaal ik 15 €. Ik ben het gaan nakijken en heb de humanoids bundeling vorig jaar voor 20 € gekocht op cheap. Ik ga nog eens rustig op izneo zoeken, want dat systeem op comixology is niet echt duidelijk. Ik heb geen amazon account en kom altijd op de Franse site uit.
 11. Lol, stevige framing direct door te stellen dat ik 2,49 € te veel zou vinden. Bvb Berlin van Lutes, op comixology 30 USD, via bookdepo 32 €. Staat gewoon niet in verhouding met hun abo van 6 USD per maand voor unlimited access.
 12. Merci voor alle uitleg. Comixology is blijkbaar zelfs alleen maar mogelijk met een US visa kaart? Ben eens door de catalogus gegaan, maar vindt het toch betrekkelijk prijzig allemaal.
 13. Deze zomer met het vliegtuig op reis. Ik zou voor het eerst geen stapel strips willen meesleuren, maar eens voor de iPad willen gaan. Welke sites raden jullie aan? Ik ben hoofdzakelijk op zoek naar comics. Izneo? Comixology? Iemand vertrouwd met de abo formules?
 14. Mat vind ik ook heel goed.
 15. Bone Parish (tpb vol 1) : de opzet van dit verhaal is redelijk klassiek: rivaliserende drugbendes die elkaar uit de markt willen duwen. De interessante insteek in Bone Parish is evenwel de drugs waar alles om draait: the ash. Op basis van de as van dode personen wordt een bijzondere drug gemaakt die je toelaat om momenten uit het leven van de overledene te beleven alsof je er zelf bij was. De creatie van 'the ash' is in handen van een kleine familie. Deze krijgen zowel een vriendelijk als vijandig overnamebod met heel wat bloedvergieten tot gevolg. Ik heb best genoten van deze trade. Klassieke actie gecombineerd met het bovennatuurlijke waar nog maar heel weinig van prijsgegeven wordt na deel 1. De mooie art maakt het af. Deel 2 wordt een no brainer qua aankoop. The Magic Order (tpb vol 1) : een nieuw verhaal van Millar die traditiegetrouw een goede tekenaar weet te strikken. Het boek valt al op door de leuke cover. Reeds duizenden jaren wordt de aarde beschermd door 'magicians' die de kwade krachten onder controle houden. Wat dit juist betekent komen we niet te weten, want het verhaal splitst zich volledig toe op een interne strijd binnen the magic order. Na een opvolgingsdispuut is de tijd om af te rekenen immers aangevangen. Waarna we een spannend en goed verhaal krijgen waar je even zoet mee bent. De opbouw van dit verhaal deed me heel erg denken aan het -eveneens- uitstekende eerste deel van Millar's 'Jupiters Legacy'. Nu maar hopen dat Millar het beter doet in het tweede deel, want bij Jupiters Legacy ging het nadien toch stijl bergaf.
 16. Is op A5 formaat (net zoals de Asterix bundeling).
 17. Topreeks die verschrikkelijke paus!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...