Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Metabaron

Members
 • Aantal items

  736
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Metabaron

 • Verjaardag 25-05-1973

Profile Information

 • Locatie
  Antwerpen
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

765 profielweergaven
 1. Metabaron

  [Eerste Ronde (9)] achtercover 33 vs. achtercover 23

  Arboris slaat die bal weleens vaker mis. Wanneer ze zoals met Jerry Spring een licentie op een Dupuis-integrale nemen, moeten ze de Franse vormgeving volgen, geloof ik.
 2. Metabaron

  [Eerste Ronde (5)] achtercover 7 vs. achtercover 53

  A. Die eerste vier albums heb ik als kind ontelbare keren in die uitgave gelezen bij mijn oma. Die rant uit Krasse Knarren was wel een geweldige scène.
 3. Metabaron

  De stripwereld in 2030 : quo vadis?

  Zie het eerder als een familiestrip die door alle generaties gelezen wordt. Mijn kinderen lezen ze en mijn schoonvader koopt zelf ook nog steeds elke nieuwe release. Over verre of nabije toekomsten wil ik niet orakelen. Op 12 jaar kan er heel veel gebeuren. Bij vrienden en familie zie ik nog steeds dat er bij de meeste gezinnen strips in huis zijn. Niet iedereen is er in dezelfde mate als ik mee bezig, maar het wordt in mijn omgeving nog wel gekocht en gelezen.
 4. Metabaron

  De stripwereld in 2030 : quo vadis?

  Ja, maar dat heb je dan bij ons met reeksen als De Kiekeboes ook, hoor. Veel mensen blijven daar gedwee elk nieuw album van kopen en lezen.
 5. Metabaron

  De stripwereld in 2030 : quo vadis?

  Misschien wel als je de Donald Duck-lezers erbij telt, niet?
 6. Metabaron

  Integrales

  In mijn oude album zegt hij het juist.
 7. Metabaron

  Vers Aangekondigd

  Hangt er een beetje van af wat je met ‘de grootste uitgever’ bedoelt. Als ik het mij goed herinner, heeft DDB volgens het stripjaaroverzicht van Stripspeciaalzaak.be in 2017 de meeste titels uitgebracht als je alle labels van Ballon Media apart rekent.
 8. Metabaron

  [Eerste Ronde (1)] achtercover 8 vs. achtercover 61

  ... of heb je net naar rechts gedraaid. Haar voorwiel lijkt dan weer wel al naar links te draaien. 🙂
 9. Metabaron

  [Eerste Ronde (1)] achtercover 8 vs. achtercover 61

  Haar stuur lijkt ook ongeveer in het midden te staan.
 10. Metabaron

  Het grote besteachtercovertoernooi

  Ai, oei. Ik was voor het posten nog snel door het topic gegaan om te zien wat er al ingediend was, maar het zou weleens kunnen dat ik daarbij domweg een pagina gemist heb. Als tweede inzending kies ik dan voor de achterkant van Loisels Peter Pan, vroeger bij Blitz. Beetje gelijkaardig van opzet. Op de eerste achtercover (Londen) zie je Tinkerbel voorbijvliegen op de plek waar Peter net gepasseerd is op de voorkant. Op de achterkant van deel 2 zie je op diezelfde plek Jack the Ripper opdoemen en op de achterkant van deel 3 loopt hij daar voorbij, dezelfde richting uit als Peter. Peters voetstappen zijn nog goed zichtbaar in de sneeuw.
 11. Metabaron

  Het grote besteachtercovertoernooi

  Als derde inzending een typische achterkant van de Dargaud-strips uit de jaren 70/80. Voor z’n looks gaat dit geen prijzen winnen, maar het mooie ervan was dat het je deed dromen van andere reeksen en striphelden die je nog niet kende. Bij Dupuis stonden zulke reeksoverzichten in die periode op de 4 à 6 laatste pagina’s van het binnenwerk. Zelfde effect.
 12. Metabaron

  Rosinski

  Dit artikel uit 2015 (toen Van Hamme zijn afscheid aankondigde) geeft een indicatie: Toen... XIII: 14 miljoen Thorgal: 12 miljoen Largo Winch: 12 miljoen https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150721_01785169
 13. Metabaron

  Het grote besteachtercovertoernooi

  En als je er daaruit nu twee moest kiezen?
 14. Metabaron

  Vers Aangekondigd

  Ik vind dat net heuglijk nieuws. De dag dat Daedalus ook die eerste vier delen opnieuw uitbrengt, vervang ik alle DDB-exemplaren meteen.
 15. Metabaron

  Vers Aangekondigd

  Om heel precies te zijn, maken zowel Ballon Media als Izneo deel uit van de groep Média Participations. Omwille van die mogelijkheid tot synergie is Yieha van in het begin opgezet op de technische infrastructuur van Izneo. In de huidige versie is het hele platform uniform gemaakt en is Yieha inderdaad de Nederlandstalige interface geworden, maar dat is enkel de technische kant van de zaak. Yieha blijft een joint venture van BM en SU. Izneo is de technische partner.
×