Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Metabaron

Members
 • Aantal items

  714
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Metabaron

 • Verjaardag 25-05-1973

Profile Information

 • Locatie
  Antwerpen
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

720 profielweergaven
 1. Metabaron

  Top 10 Belgische Strips

  Je kan het in ieder geval een link noemen. šŸ˜‰
 2. Metabaron

  Top 10 Belgische Strips

  Giraud heeft geen link met de school van Marcinelle, hoor Rik. Daarmee wordt de bende van Spirou/Dupuis bedoeld. Peyo, Franquin, Roba, Will enzovoort.
 3. Metabaron

  Top 10 Belgische Strips

  Om Van Hamme. Vergelijk het met Storm.
 4. Metabaron

  Vandaag Gekocht

  De complete Baard en Kale 6 Stomp 2
 5. Die reeksen zullen binnenkort wel opgepikt worden door kleinere uitgeverijen, daar twijfel ik niet aan.
 6. Metabaron

  De nooit gelezen klassieker

  De eerste trade vond ik ook doorbijten. Ben je verder geraakt?
 7. Metabaron

  Stripverfilmingen

  Daar lijkt het wel op.
 8. Metabaron

  Strip Van De Dag

  Best niet vergeten wat je daar ooit hebt ingestopt dan. šŸ˜‰
 9. Metabaron

  Strip Van De Dag

  Lijkt me sowieso geen slecht idee om daar twee andere boeken in te laten staan tot de volgende delen verschijnen. Ga ik nu meteen ook doen.
 10. Metabaron

  Stripmakers in hun eigen strips

  Welk album is dat, Willy?
 11. Metabaron

  Stripspeciaalzaak.be

  Dat lijkt me sterk, stripspeciaalzaak.be is al jaren een gevestigde waarde onder de striplezers. Ik denk dat de updates hier vooral een handig seintje waren dat er nieuwe content online stond, maar dat doet bv. de nieuwsbrief ook.
 12. Metabaron

  Vers Aangekondigd

  Eigenlijk gaat het merendeel van de beschikbare mediaruimte de laatste jaren naar Jommeke en Yieha, maar Thorgal en B&M krijgen ook hun slots wel bij nieuwe releases. Die ruimte inzetten op grote titels is een keuze die ze een paar jaar geleden bewust gemaakt hebben, al zie je net zo goed wel eens reclame voor een Blloan-titel waar ze veel van verwachten of zo. Dat verandert niks aan het gegeven dat die topreeksen ruimte creĆ«ren voor andere titels. Dat er af en toe een reeks wordt stopgezet omdat het rendement te laag is, is uiteraard jammer voor de lezer, maar zakelijk vaak wel de verstandigste keuze. Als zoā€™n reeks dan toch goed genoeg is, zijn er vaak genoeg kleinere uitgevers die ze met plezier oppikken. Keuzearmoede zou betekenen dat er buiten de grote kanonnen niks verschijnt of de kans krijgt om te groeien.
 13. Metabaron

  Vers Aangekondigd

  Ik volg je redenering en misschien is dat bij kleinere uitgevers inderdaad zo, maar de genoemde reeksen zijn Dupuis - Dargaud - Lombard en dus Ballon en op die schaal gaat dat principe wel op. Natuurlijk krijgen die topreeksen bij BM en DDL alle ondersteuning die nodig is, maar ik denk dat je moeilijk kan stellen dat er keuzearmoede is bij die fondsen.
 14. Metabaron

  Vers Aangekondigd

  Als ze je niet meer aanspreken, koop je ze uiteraard niet meer, dat lijkt me maar logisch. Maar verkopen doen ze heus nog wel, en veel ook. Het blijven de reeksen waar de uitgever op draait. Als er een jaartje geen Largo of Thorgal voorzien is, dan moeten ze daar terdege rekening mee houden.
 15. Metabaron

  Vers Aangekondigd

  Die reeksen zorgen ervoor dat er geld in het laatje komt en dat de uitgever ruimte en budget heeft om ook andere dingen uit te geven. In dat opzicht kan je dan weer beter hopen dat de meeste van die reeksen nog wel een tijd blijven doorgaan.
Ɨ