Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Metabaron

Members
 • Aantal items

  684
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Metabaron

 • Verjaardag 25-05-1973

Profile Information

 • Locatie
  Antwerpen
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

591 profielweergaven
 1. Metabaron

  Griffo en een Vlaamse spinoff?

  2
 2. Metabaron

  Vandaag Gekocht

  Mini-mensjes integraal 5, Roze Bottel integraal 3 en vier Katamaroms. Nog 2 delen te gaan en geen moeilijke meer. :-)
 3. Metabaron

  Updates Stripspeciaalzaak.be

  Ik herinner mij die vorige keer. Is het probleem niet vooral dat jij van een recensie verwacht dat de recensent jouw mening bevestigt en dat hij/zij volgens jou anders niet geschikt is als recensent?
 4. Metabaron

  aanbevelingen?!

  Bilal: De Jacht en de Nikopol-trilogie.
 5. Metabaron

  Yieha: Belgisch Platform Voor Digitale Strips

  Wat Kim doet, is niet anders dan wat hij vroeger voor P-magazine en De Morgen deed als een van de huiscartoonisten van die mediatitels. Je zal dat best voor meer dan één titel doen als je er iet of wat van wil kunnen leven en de plaatsjes zijn duur dus dat is niet velen gegeven. Wat je als stripmaker zou kunnen doen, is wat je vaak Amerikaanse content creators ziet doen: hun community vragen om via platformen als Patreon als een soort van mecenaat een maandelijks bedrag storten. Afhankelijk van de grootorde van dat maandelijkse bedrag staan daar extra’s tegenover voor die gulle gevers. Dat kan exclusieve content zijn, sneller toegang tot bepaalde content krijgen dan niet-betalende gebruikers of offline voordelen. Je zal dan wel bereik, volume en bereidheid tot betalen moeten creëren, een hoge periodiciteit moeten aanhouden en genoeg meerwaarde voor je community moeten genereren. Je ziet die content creators hun publiek ook heel vaak attent maken op hun Patreon en dat is meestal op het randje van smeken. Wat Yieha betreft, daar zie ik alleen groeimogelijkheden in goed uitgewerkte abonnementsformules (à la Netflix, Apple Music, Spotify enz.) en een grote uitbreiding van de catalogus aan beschikbare titels. Zowel door toetreding van andere uitgevers als nog meer werk maken van het beschikbaar stellen van de eigen backcatalogus. Vooral voor reeksen die niet meer in druk verkrijgbaar zijn liggen daar nog heel veel mogelijkheden. We zijn allemaal erg verknocht aan papier als het op strips aankomt (als wij een muziekforum zouden zijn, zouden we allemaal zweren bij vinyl), maar van de andere kant begint mijn beschikbare kastruimte voor strips stilaan schaars te worden. Ik wil graag zo veel mogelijk strips lezen, maar ik hoef het niet allemaal per se nog in de kast te hebben staan. Net zoals ik nu het merendeel van mijn muziek vandaag digitaal beluister en de dingen die ik echt goed vind op vinyl koop voor het koesteren, zou ik er ook niet mee inzitten om mij te abonneren op een grote digitale catalogus en mij verder te beperken tot de strips die ik echt het verzamelen waard vind. Ik denk dat dat aan mijn huidige koopgedrag ook niet zo heel veel zou veranderen, overigens. Het zou voor mij eerder betekenen dat ik meer reeksen een kans zou geven die ik nu links laat liggen.
 6. Metabaron

  Integrales

  ;-)
 7. Metabaron

  Integrales

  Ik wou mij vanmiddag eens rustig aan de tweede integrale van De Smurfen zetten. Niet, dus...
 8. Metabaron

  Integrales

  Softcovers in kleiner formaat. Ben niet zeker of de covertekeningen erin staan.
 9. Metabaron

  Vandaag Gekocht

  Alleen 8, 9 en 10 en de nieuwste Lanfeust. Had gehoopt om de integrales Roze Bottel 3 en Mini-mensjes 5 mee te nemen maar die waren nog niet geleverd.
 10. Metabaron

  Updates Stripspeciaalzaak.be

  Alleen ga je dit gebundeld niet aan 15 à 20 euro in de winkels leggen, wat het toch weer een heel ander gegeven maakt.
 11. Metabaron

  Updates Stripspeciaalzaak.be

  Tja, theoretisch kan dat model altijd, maar ik zou er niet van uitgaan tenzij het een heel groot succes wordt en het op een gegeven moment interessanter wordt om te bundelen dan om afzonderlijke delen nog een keer te herdrukken. Lokaal wordt sinds Robbedoes Special en die van Hanco Kolk weer behoorlijk wat marketing in Robbedoes gestoken, zie ook de Rode Kruis-actie, maar dit lijkt me er toch meer eentje voor de liefhebbers dan voor het brede publiek.
 12. Metabaron

  Updates Stripspeciaalzaak.be

  Het feit dat ze dat nu niet doen, op een moment dat de auteur dat graag zou hebben, betekent dat ze er geen brood in zien op die manier. Of dat ze ‘m dan te duur moeten uitzetten om interessant te zijn voor de markt.
 13. Metabaron

  Updates Stripspeciaalzaak.be

  Lijkt niet erg waarschijnlijk... “Bravo had het graag als één deel zien verschijnen, maar Dupuis zal het als een vierdelige minireeks uitgeven.”
 14. Metabaron

  Vandaag Gekocht

  Vandaag geen nieuwe Thorgal zien liggen in de stripwinkel. Vandaag gekocht: Katamarom 43 De Smurfen integraal 2 De nieuwe box van Gung Ho (heb me toch maar laten verleiden, ook al heb ik de twee eerste delen al in huis van Gorilla.)
 15. Metabaron

  Updates Stripspeciaalzaak.be

  Van wat ik van de dame in kwestie gelezen heb op de site, mag ze met recht en reden een aanwinst voor het recensieteam genoemd worden. Ook met de Alex-recensie is er in mijn ogen niks mis, ik zou ze wellicht op een gelijkaardige manier gekaderd hebben. Hoewel een goede recensent zijn onderwerp liefst zo objectief mogelijk en met enige kennis van zaken benadert, blijft het een subjectieve artikelvorm, waarbij hij/zij dan ook nog eens schrijft vanuit de redactionele lijn van het medium en met het oog op het doelpubliek voor wie hij/zij schrijft. Dat je het een keer niet eens bent met een recensie, lijkt me maar normaal. Een recensent daarom aanvallen of in twijfel trekken, vind ik over het algemeen een wat lompe reactie.
×