Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Metabaron

Members
 • Aantal items

  705
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Metabaron

 • Verjaardag 25-05-1973

Profile Information

 • Locatie
  Antwerpen
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

671 profielweergaven
 1. Metabaron

  Stripmakers in hun eigen strips

  Welk album is dat, Willy?
 2. Metabaron

  Stripspeciaalzaak.be

  Dat lijkt me sterk, stripspeciaalzaak.be is al jaren een gevestigde waarde onder de striplezers. Ik denk dat de updates hier vooral een handig seintje waren dat er nieuwe content online stond, maar dat doet bv. de nieuwsbrief ook.
 3. Metabaron

  Vers Aangekondigd

  Eigenlijk gaat het merendeel van de beschikbare mediaruimte de laatste jaren naar Jommeke en Yieha, maar Thorgal en B&M krijgen ook hun slots wel bij nieuwe releases. Die ruimte inzetten op grote titels is een keuze die ze een paar jaar geleden bewust gemaakt hebben, al zie je net zo goed wel eens reclame voor een Blloan-titel waar ze veel van verwachten of zo. Dat verandert niks aan het gegeven dat die topreeksen ruimte creëren voor andere titels. Dat er af en toe een reeks wordt stopgezet omdat het rendement te laag is, is uiteraard jammer voor de lezer, maar zakelijk vaak wel de verstandigste keuze. Als zo’n reeks dan toch goed genoeg is, zijn er vaak genoeg kleinere uitgevers die ze met plezier oppikken. Keuzearmoede zou betekenen dat er buiten de grote kanonnen niks verschijnt of de kans krijgt om te groeien.
 4. Metabaron

  Vers Aangekondigd

  Ik volg je redenering en misschien is dat bij kleinere uitgevers inderdaad zo, maar de genoemde reeksen zijn Dupuis - Dargaud - Lombard en dus Ballon en op die schaal gaat dat principe wel op. Natuurlijk krijgen die topreeksen bij BM en DDL alle ondersteuning die nodig is, maar ik denk dat je moeilijk kan stellen dat er keuzearmoede is bij die fondsen.
 5. Metabaron

  Vers Aangekondigd

  Als ze je niet meer aanspreken, koop je ze uiteraard niet meer, dat lijkt me maar logisch. Maar verkopen doen ze heus nog wel, en veel ook. Het blijven de reeksen waar de uitgever op draait. Als er een jaartje geen Largo of Thorgal voorzien is, dan moeten ze daar terdege rekening mee houden.
 6. Metabaron

  Vers Aangekondigd

  Die reeksen zorgen ervoor dat er geld in het laatje komt en dat de uitgever ruimte en budget heeft om ook andere dingen uit te geven. In dat opzicht kan je dan weer beter hopen dat de meeste van die reeksen nog wel een tijd blijven doorgaan.
 7. Metabaron

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Weer een topic ‘naar de kloten’. 😀
 8. Metabaron

  Op zoek

  Lastig ook, zo’n babe aan je been.
 9. Metabaron

  Op zoek

  Het is die dat ik bedoelde, al ken ik alleen de tekenfilmversie. Monti, is dat ‘m? 🙂
 10. Metabaron

  Op zoek

  Zou dat geen strip naar de tekenfilmreeks ‘Er was eens de mens’ kunnen zijn? Daar doet het mij meteen aan denken.
 11. Metabaron

  Vakantielectuur

  Met die complete Bone zit je wel een tijdje goed, die had ik een paar jaar geleden mee op vakantie. Verder neem ik wat strips betreft meestal enkel trades mee, vanwege het handzamere formaat. Die kunnen ook beter tegen een stootje dan de wat fijnere Europese strips, heb ik het gevoel. En dan is er nog Yieha, Iznéo en Comixology op de tablet en wat de kinderen eventueel nog hebben meegenomen (stapeltje Kiekeboes of wat Dupuis-strips).
 12. Metabaron

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Brocéliande. Deel 1 was heel leuk, deel 2 lijkt de mindere van de twee.
 13. Metabaron

  Integrales

  Dat lijkt me niet erg waarschijnlijk. Een eventueel mogelijk scenario ooit, is dat de eerste delen uitgeput zijn voor de reeks rond is en een bundeling voor de uitgever interessanter blijkt dan losse delen herdrukken, zoals bv. met Barataria gebeurd is. Nu gewoon de losse delen kopen lijkt me een beter idee dan wachten of er ooit zo’n bundeling komt.
 14. Metabaron

  Vandaag Gekocht

  Elfen 13 en 14 Dwergen 4 en 5 Brocéliande 1 en 2 Exile 1 - Koïos Reizigers van Andreas
 15. Metabaron

  Turboreacties: Momenteel Lees Ik...

  Thx. Gelukkig maar.
×