Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

cinco

Members
 • Aantal items

  1.039
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door cinco

 1. En als je vergelijkt met Aaricia en hoe zij enkele albums later op een cover wordt afgebeeld?
 2. Tot nu toe stemmen mensen vooral op Shania. Denk wel (en dat doet me twijfelen of zij het wel is) Shania had sproeten. En dat haar op de cover lijkt mij ook niet echt pikzwart. Wat ik eerst als een zwarte lok zag, is eigenlijk een schaduw. Dit is hoe Shania er in de strip uitzag. Het gezicht op de cover lijkt van een volwassener vrouw.
 3. Ik twijfel dus echt. Is het Aaricia, Shania of misschien zelfs de Sleutelbewaarster? Aaricia moet gered worden, dus haar gelaat op de achtergrond kan symbool staan voor Thorgals constante gedachten aan haar. Shania vergezelt Thorgal en speelt een cruciale en tragische rol in de ontknoping. Is het haar gezicht dat gelaten de ogen sluit? Maar Thorgal bevindt zich ook in het gebied waar de Sleutelbewaarster waakt. Hangt haar beeld over Thorgals lot?
 4. Maar het valt wat onder het cliché dat vroeg of laat elk stripfiguur op klein mannen moet passen.
 5. cinco

  Xavier Dorison

  De man is sterk bezig. Undertaker is een uitstekende reeks en daarnaast zijn er onder andere ook nog Aristophania en Beestenburcht die warm aanbevolen kunnen worden.
 6. cinco

  Jommeke

  De Haaienrots was wel een album dat ik er als kind bovenuit vond steken. Terragoras en zijn organisatie voelde aan als een groter gevaar dan dat we gewoon waren in de Jommekesstrips. Voeg daar dan nog haaien bij (waarschijnlijk door het succes van de Jaws-films in die periode) en de dreiging was compleet. Terragoras keerde ook nog terug in Het Bedreigde Paradijs. Achteraf gezien leek Terragoras, zijn acties en zijn plannen wel stevig aan te leunen bij Zwendel, gedragscontrolerende stralen inbegrepen. En met Boemerang heeft Conz ook al een soortgelijke strip geschreven in de S&W-wereld. Nu krijgt Jommeke en zijn clan dus opnieuw te maken met dit type van megalomane maniak en zijn met een nazistisch sausje overgoten organisatie.
 7. Die plotse bijwerkingen van toverdrank voelden ook als inconsistent aan. Daarom ben ik ook geen fan van De Diepe Kloof waar je plots met een reuze-Asterix en bolvormige legionairs zit. Zelfde met De Beproeving van Obelix. Het vliegend tapijt valt wel te aanvaarden, vind ik. Dat hoort zo een beetje bij de mythes die gekoppeld zijn aan de gebieden die ze in die strip bezoeken. Als de Galliërs hun toverdrank mogen hebben, laat het Midden-Oosten en de Indische regio dan hun vliegend tapijten hebben.
 8. Het is een wisselwerking. Weet je iets van hun ontwikkelingsproces voor hun albums? Maakte Goscinny bijvoorbeeld storyboards? Zette hij het tempo van een grap uit of deed Uderzo alles betreffende visuele timing?
 9. Maar ergens moet je toch binnen de wetmatigheden van je universum blijven. Het is alsof Van Hamme bijvoorbeeld zin zou hebben om eens uit de band te springen met Largo Winch en hem vervolgens op een vliegende paarse buffel het beursgebouw laat aanvallen bij wijze van statement.
 10. Als het nu zo een kort parodie-fragment buiten reeks was, dan viel die verhaallijn nog te begrijpen. Maar als onderdeel van de hoofdreeks vloekt het echt met de zorgvuldig opgebouwde wereld van Asterix.
 11. cinco

  Claire

  Eten ze nu meer fritten?
 12. Als hij het wat subtieler had aangepakt, zou dat misschien gelukt zijn. Meer proberen dat idee te integreren met de wetmatigheden van het Asterix-universum in plaats van met aliens te beginnen en Supermannen er in te pompen. Kijk hoe Ferri en Conrad met De Papyrus van Caesar er in slaagden om hedendaagse maatschappijkritiek te verwerken zonder de wereld van Asterix onrecht aan te doen.
 13. cinco

  Jommeke

  Er komt een Jomme uit van Conz op 11 december.
 14. De humor onder Goscinny voelde uitermate geraffineerd aan. Naast de running gags was er in elk album ook een nieuwe benadering van comedy waardoor de reeks verfrissend bleef. Hij wist zoveel éénmalige personages memorabel te maken, puur door karakterisering en wisselwerking met andere personages.
 15. Onlangs nog eens naar The Neon Demon gekeken. Denk Black Swan, maar dan in de modellenwereld.
 16. Oe, dat is jammer dat je van geen enkel after-Goscinny album kan genieten als fervente Asterix fan. (afgaande van je avatar) Waar zou jij het grote verschil in kwaliteit van scenario's leggen?
 17. Maar je vindt het één van de besten van de periode na Goscinny?
 18. Ook al komen ze zelden in de buurt van de hoogdagen, toch vind ik al deze Asterixen wel vermakelijk en herleesbaar, Voor één album geldt dit absoluut niet. Het Geheime Wapen is een abominatie. ik heb deze terug verkocht en beschouw het persoonlijk niet als Asterix canon. Waarom? ^ Daarom.
 19. De Hans Zimmer sound. Sinds de Nolan Batmans in bijna al zijn films.
 20. De Daltons en Stef, Staf en Stylo. Samen kunnen ze van klein naar groot een zevenkoppige gangsterbende vormen en dubbel zoveel kemels schieten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...