Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Michel

Members
 • Aantal items

  737
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

1.311 profielweergaven
 1. Michel

  Stripboeken te koop

  Beide Batmans zijn verkocht.
 2. Michel

  Stripboeken te koop

  Toegevoegd: Batman: The Prince Charming (Marini) deel 1/2, (hardcover) - 10 Euro Batman: The Prince Charming (Marini) deel 2/2 (hardcover) - 10 Euro
 3. Voor mij De Generaal, vooral om de confrontaties met motoragent Dreutel en de dialogen. Verder Dirkjan, Esther Verkest en Gilles de Geus. Af en toe ook Eugene.
 4. Workshop Beeldvertellen door Charel Cambré Zaterdag 26 oktober - Breda Leer de kunst van het vertellen van een verhaal met beelden van striptekenaar Charel Cambré. Bij strips dienen de tekeningen het verhaal. De Belgische Amoras- en Robbedoes-tekenaar Charel Cambré onderschrijft dat dan ook van harte: “Strips maken is meer dan enkel mooie figuurtjes kunnen tekenen, het is in de eerste plaats een verhaal vertellen met beelden en dat wordt volgens mij vaak vergeten.” Wat ga je doen? In deze workshop leert Charel je de kunst van het vertellen in beelden. Tekening per tekening en strook per strook wordt bekeken hoe een scenario het best in beeld kan worden gebracht. Vervolgens zal hij je leren hoe je van een scenario een decoupage in één strippagina maakt. Er zijn meerdere scenario's beschikbaar waarmee je aan de slag kunt, je mag ook een eigen meegebracht scenario uitwerken. Locatie De workshop wordt gehouden bij Cultkitchen in Breda, in een mooi schildersatelier met veel ruimte en natuurlijk licht. De locatie ligt op loopafstand van station Breda. Perfect gelegen om na de workshop nog het bruisende centrum in te gaan. Boek voor 1 september met 25 Euro vroegboekkorting! Meer info of aanmelden: https://dutchlines.nl/workshop-charel-cambre-beeldvertellen/
 5. Inderdaad, El Gringo is een pseudoniem van hem.
 6. Er komen geen nieuwe delen meer uit dacht ik. Er zijn een paar bekende tekenaars die (meestal) onder pseudoniem aan de reeks hebben meegewerkt.
 7. Via Stripspeciaalzaak.be op Instagram: In mei stopte de reeks De Pay na 22 delen. Bij Dupuis slaat men nu ook een bladzijde om voor de reeksen Vrouwen in 't Wit, G. Raf Zerk, Aria en Melisande (die in vertaling al langer was stopgezet). In alle gevallen gaat het om economische beslissingen door de geëvolueerde markt en slijtende verkoopaantallen. Bédu verwachtte zich al langer aan de stopzetting en vond het niet erg. De bekendmaking werd in alle respect en menselijkheid meegedeeld aan de betrokken auteurs. Bédu werkt al enkele jaren aan een nieuwe fantasyreeks. Hoewel de verkochte oplages van bovenvermelde reeksen hoger zijn dan die van nieuwe reeksen, verkiest Julien Papelier, de CEO van de Franstalige tal van Dupuis, om liever nieuwe reeksen te lanceren in plaats van oude te blijven onderhouden. Bédu verduidelijkt dat dergelijke oude reeksen nog met oude auteurscontracten werken met hogere plaatprijzen (die zij nog wél krijgen) en anciënniteit. Met andere woorden: die oude garde kost de uitgeverij te veel geld, nieuwe auteurs krijgen minder voordelige contracten voorgeschoteld. Dupuis was nog wel zo genereus om de reeksen correct te laten uitdoven en in overleg met de auteurs één of twee albums te gunnen om naar een eindpunt te leiden. Voor Vrouwen in 't Wit zal deel 42 het laatste zijn. Deel 41 verschijnt in augustus. Ook van G. Raf Zerk zullen nog twee albums verschijnen na het dit jaar verschenen deel 32. Cauvins enige reeksen die nog wel blijven lopen, zijn Agent 212, De Blauwbloezen en Cédric. Cauvin beweert naar eigen zeggen dat hij de nederlaag incasseert als een bokser, maar met pijn in het hart. Tot nu toe bleef hij altijd grotendeels buiten schot als er reeksen geliquideerd moesten worden, maar ook hij erkent dat het stripverhaal in vrije val is omdat jongeren geen strips meer lezen. Hij start alleszins geen nieuw reeksen meer. Van Melisande verscheen enkele weken geleden deel 27 in het Frans. Dat was meteen het laatste album. Bij vzw Arcadia verschijnt intussen een selectie van de niet eerder vertaalde albums. Van Aria zullen we in deel 40 afscheid nemen. Woensdag verschijnt deel 39. Michel Weyland heeft zin om daar een soort dik reisverslag van te maken.
 8. Disney, eigenaar van Star Wars, blokkeert sinds vorig jaar de levering van IDW's Star Wars en Disney comics om de lokale uitgeverijen van deze strips niet in de weg te zitten. Ik weet niet of deze blokkade voor alle landen buiten USA geldt.
 9. Michel

  Stripboeken te koop

  De Smurfen integralen zijn verkocht. De overige boeken in prijs verlaagd.
 10. Michel

  Stripboeken te koop

  Alle boeken zijn in zeer goede tot nieuw staat. Bij overname van meerdere boeken geef ik korting. Batman: The Prince Charming (Marini) deel 1/2, (hardcover) - 10 Euro Batman: The Prince Charming (Marini) deel 2/2 (hardcover) - 10 Euro The Complete Life and Times of Scrooge McDuck Vol.1 (uitgave 2019) (hardcover) - 24,95 Euro Café Noir 1: Columbia (hardcover): 8,95 Verzending vanuit Nederland.
 11. Michel

  Suske En Wiske

  Waarom denk je dat? Het lijkt mij een op zichzelf staand verhaal, met daarnaast een verhaallijn uit het vorige album dat wordt afgerond. Ik lees ook op diverse sites dat het om een afgerond verhaal gaat.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...