Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Yan

Members
 • Aantal items

  446
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.yan-gevuld.be

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

868 profielweergaven
 1. Geraardsbergen is de eerste beurs in Vlaanderen waar het boek te koop is, Deventer is dat voor Nederland. De primeur gaat echter naar London op 29 februari. Mijn signeeragenda vind je op mijn site
 2. Op zaterdag 22 februari verschijnt Grueson deel 4, dat gebeurt aan de hand van een interview door Kristof Berte in het cultureel centrum 'De Corridor' in Wetteren (gratis inkom), geïnteresseerd, kijk dan eens op hun Facebookpagina of hun website (deze laatste moet eerstdaags aangepast worden).
 3. Yan

  Stripbeurzen in 2019

  Ze hebben wel een FB: https://www.facebook.com/events/402698023872325/ En ik kom niet uit de streek
 4. Je weet niet altijd of het een verzamelaar (die zorg draagt) of een lezer (die minder zorg draagt die voor je staat), op een beurs is de kans groter dat het een verzamelaar is die iets extra wil. Mijn hardcovers zijn geen probleem, mijn softcovers (die tellen 80 pagina's) leg ik neer met de cover naar beneden (dus vlakke ondergrond) en open ze ver genoeg (het pak pagina's) zodat ik kan tekenen zonder het boek te beschadigen, het enige nadeel is dan dat de koper het tekenwerk minder goed kan volgen. Je hebt gelijk: strips waren in eerste instantie een gebruiksvoorwerp (dat je kocht bij de krantenboer), dat was vòòr de dédicaces, en toen werden originele pagina's ook gewoon weggegooid eens het boek gedrukt was.
 5. Ik zorg in eerste instantie dat ik het boek niet beschadig, ik snap de tekenaars niet die pagina's of covers hard tegen de rug plooien, hebben ze dan geen respect voor hun eigen eindproduct ? Voor een waardestijging hoef je het volgens mij niet te doen, die is verwaarloosbaar denk ik (of het moet er een zijn met een krabbel van Franquin). Ik hoorde ooit een verzamelaar zeggen: 'van zodra er een naam in staat vermindert de waarde'. De tekening in het boek kan een band scheppen tussen lezer en tekenaar. Als er iets in het gesprek leuk is om naar te verwijzen, probeer ik dat te vermelden. Dus zoals Yncke zei: 'je kan tegen tekenaars praten' klopt, maar bij mij moet je opletten 😂😈. Kom eens langs in Gent, ik zit er binnen of buiten (liefst binnen > het weer is niet altijd lief voor het papier).
 6. In het Frans (en Engels) verschenen er reeds twee delen. Bezoek de man zijn FB-pagina eens, hij post veel tekeningen.
 7. Klopt, was ik vergeten. Alleen steken ze daar de tekenaars weg. Vorig jaar had ik en nog een paar andere een plekje op de markt gevraagd (o.a. ook Hennie Vaesen)
 8. Volledig mee eens. De toegang is gratis, en zo komen ook toevallige passanten ook eens een bezoekje brengen, zo kan je het strippubliek uitbreiden. Enkel Knokke-Heist en (nu ook) Brugge hanteren dezelfde formule. Dat is drempelverlagend, ook al liggen die in de kerk schots en scheef.
 9. De man op de foto is Eric Hercules en niet Eric Heuvel.
 10. Gerben, ze waren vorig jaar al duurder dan FACTS en German ComicCon. Een ander teken aan de wand was dat ik vandaag van hen nog de vraag kreeg om in te schrijven, voor een event dat binnen 6 weken plaats heeft, komt dat over als een paniekaanval.
 11. Yan

  Let's Go Digital !

  Het boek, de publicatie van een strip is de essentie van de zaak. Hoe dat tot stand komt kiest iedereen zelf. 'Originele papieren pagina's' zijn pas veel later komen boven drijven toen met het medium tot kunst verhief en grote tekenaars ons begonnen te 'verlaten'. Het papieren origineel is nu dikwijls gewijzigd naar het digitale origineel. Het leuke van dit laatste is dat je nu meerdere originelen hebt, bij elke grote wijziging aan een pagina, maak ik een nieuw origineel (ik kan dus later de evolutie van een pagina nog tonen).
 12. Jullie vinden mij er op het eerste verdiep (mooie rooie trap op), stand nr.87, ik breng er Grueson #3, poster met comic-klassiekers, en ander moois mee.
 13. Het klonk me een beetje vreemd, ja, vandaar 😉
 14. '... met prompt een reactie.'
×
×
 • Nieuwe aanmaken...