Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Yan

Members
 • Aantal items

  454
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.yan-gevuld.be

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

970 profielweergaven
 1. Dat lukt wel Johan, de cells voor animatiefilms moesten we inkten met katoenen handschoenen (ik gebruik er soms nog). Dagelijks gebruik ik een SmudgeGuard (maar dat is maar een halve handschoen) om te inkten op Cintiq.
 2. Kreeg gisteren bericht, het Art Bubble in Aarhus in september gaat niet door, nieuwe data 17-19 september 2021.
 3. Nieuwe datum voor Deventer: 29 augustus.
 4. Helaas uitgesteld, Peter, de tekenaars werden persoonlijk verwittigd. Geen Grueson 4-primeur voor Geraardsbergen, voorlopig wordt dat voor Vlaanderen Aarschot.
 5. Alle aanwezigen ontvangen een gratis genummerde ex-libris. Beeld, zonder klank. De tekst staat op het exemplaar van 22/2.
 6. Ik weet niet of alle eer Bob De groot toekomt of het de vertaler was. Bob De Groot had Nederlandstalig/Franstalige ouders, hij is Brusselaar wat meestal betekent bij een taalgemengd gezin dat vooral Frans de voertaal is (ik spreek uit ervaring).
 7. Ik ken 'crack' als geweerschot van Hugo Pratt, waarschijnlijk is dat de Italiaanse versie van 'pang' en werd de onomatopee niet vertaald.
 8. Elke taal heeft eigen onomatopeeën: galopperend paard: Nederlands 'kataklop', Frans 'citiclop' kraaiende haan: Nederlands 'kukelekuu', Frans 'cocoricoo' pang/pan, boem/baoum en ga zo maar door Mijn favoriet komt uit het Engels (en ik schrijf in het Engels 😉😋): KAPOW (uit Batman) Ik probeer bewegingslijntjes tot een absoluut minimum te beperken.
 9. Geraardsbergen is de eerste beurs in Vlaanderen waar het boek te koop is, Deventer is dat voor Nederland. De primeur gaat echter naar London op 29 februari. Mijn signeeragenda vind je op mijn site
 10. Op zaterdag 22 februari verschijnt Grueson deel 4, dat gebeurt aan de hand van een interview door Kristof Berte in het cultureel centrum 'De Corridor' in Wetteren (gratis inkom), geïnteresseerd, kijk dan eens op hun Facebookpagina of hun website (deze laatste moet eerstdaags aangepast worden).
 11. Yan

  Stripbeurzen in 2019

  Ze hebben wel een FB: https://www.facebook.com/events/402698023872325/ En ik kom niet uit de streek
 12. Je weet niet altijd of het een verzamelaar (die zorg draagt) of een lezer (die minder zorg draagt die voor je staat), op een beurs is de kans groter dat het een verzamelaar is die iets extra wil. Mijn hardcovers zijn geen probleem, mijn softcovers (die tellen 80 pagina's) leg ik neer met de cover naar beneden (dus vlakke ondergrond) en open ze ver genoeg (het pak pagina's) zodat ik kan tekenen zonder het boek te beschadigen, het enige nadeel is dan dat de koper het tekenwerk minder goed kan volgen. Je hebt gelijk: strips waren in eerste instantie een gebruiksvoorwerp (dat je kocht bij de krantenboer), dat was vòòr de dédicaces, en toen werden originele pagina's ook gewoon weggegooid eens het boek gedrukt was.
 13. Ik zorg in eerste instantie dat ik het boek niet beschadig, ik snap de tekenaars niet die pagina's of covers hard tegen de rug plooien, hebben ze dan geen respect voor hun eigen eindproduct ? Voor een waardestijging hoef je het volgens mij niet te doen, die is verwaarloosbaar denk ik (of het moet er een zijn met een krabbel van Franquin). Ik hoorde ooit een verzamelaar zeggen: 'van zodra er een naam in staat vermindert de waarde'. De tekening in het boek kan een band scheppen tussen lezer en tekenaar. Als er iets in het gesprek leuk is om naar te verwijzen, probeer ik dat te vermelden. Dus zoals Yncke zei: 'je kan tegen tekenaars praten' klopt, maar bij mij moet je opletten 😂😈. Kom eens langs in Gent, ik zit er binnen of buiten (liefst binnen > het weer is niet altijd lief voor het papier).
 14. In het Frans (en Engels) verschenen er reeds twee delen. Bezoek de man zijn FB-pagina eens, hij post veel tekeningen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...