Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Yan

Members
 • Aantal items

  440
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.yan-gevuld.be

Profile Information

 • Geslacht
  Niet belangrijk

Recente bezoekers van dit profiel

787 profielweergaven
 1. In het Frans (en Engels) verschenen er reeds twee delen. Bezoek de man zijn FB-pagina eens, hij post veel tekeningen.
 2. Klopt, was ik vergeten. Alleen steken ze daar de tekenaars weg. Vorig jaar had ik en nog een paar andere een plekje op de markt gevraagd (o.a. ook Hennie Vaesen)
 3. Volledig mee eens. De toegang is gratis, en zo komen ook toevallige passanten ook eens een bezoekje brengen, zo kan je het strippubliek uitbreiden. Enkel Knokke-Heist en (nu ook) Brugge hanteren dezelfde formule. Dat is drempelverlagend, ook al liggen die in de kerk schots en scheef.
 4. De man op de foto is Eric Hercules en niet Eric Heuvel.
 5. Gerben, ze waren vorig jaar al duurder dan FACTS en German ComicCon. Een ander teken aan de wand was dat ik vandaag van hen nog de vraag kreeg om in te schrijven, voor een event dat binnen 6 weken plaats heeft, komt dat over als een paniekaanval.
 6. Yan

  Let's Go Digital !

  Het boek, de publicatie van een strip is de essentie van de zaak. Hoe dat tot stand komt kiest iedereen zelf. 'Originele papieren pagina's' zijn pas veel later komen boven drijven toen met het medium tot kunst verhief en grote tekenaars ons begonnen te 'verlaten'. Het papieren origineel is nu dikwijls gewijzigd naar het digitale origineel. Het leuke van dit laatste is dat je nu meerdere originelen hebt, bij elke grote wijziging aan een pagina, maak ik een nieuw origineel (ik kan dus later de evolutie van een pagina nog tonen).
 7. Jullie vinden mij er op het eerste verdiep (mooie rooie trap op), stand nr.87, ik breng er Grueson #3, poster met comic-klassiekers, en ander moois mee.
 8. Het klonk me een beetje vreemd, ja, vandaar 😉
 9. '... met prompt een reactie.'
 10. Yan

  Kampen 18 augustus

  hangt af van wat je onder een grote beurs verstaat: er komen veel tekenaars, er komen veel bezoekers, er zijn veel standen, er is een hoge omzet. Iedereen heeft daar zijn eigen visie over.
 11. @Lecram: natuurlijk heb je je tekenaars en tekenaars, het principe is echter hetzelfde. Marini die deelneemt aan de San Diego Comic Con is geen auteur met rechten op wat hij promoot, tuurlijk doet hij dat niet gratis en neemt hij geen genoegen met hotel en eten. Misschien zat zelfs zijn vakantie in de VS gekoppeld aan de overeenkomst, anderzijds kan DC/Dargaud bij het contract enkele promotionele verplichtingen hebben ingevoegd (gezien zijn de eerste promotoer in de VS en Europa). Want je hebt niet alleen tekenaars en tekenaars, maar ook uitgeverijen en uitgeverijen. Je hebt ook beurzen en beurzen. Daarnaast is het promobeleid sinds de jaren tachtig flink gewijzigd.
 12. Mee eens. Dit was de oorspronkelijke bedoeling van tekenaars meenemen naar een beurs: de promotie van een stripreeks. Eén om nieuwe klanten te winnen, twee om diegenen die het al zijn te belonen met een dédicace. Er was zelfs soms geruzie onder tekenaars omdat een uitgeverij sommige tekenaars meer meenam dan andere. Als je een boek hebt van een tekenaar dan moet dat volstaan opdat die tekenaar een handtekening of dédicace erin plaatst. Wie bij mij aan de stand komt met een boek van mij krijgt daar een tekening in (aankoop in een stripspeciaalzaak is voldoende), wie dit ooit deed weet dat het klopt. Sterker nog als iemand aandraaft met een boek waar ik aan meewerkte (geen YG-Promoties-uitgave), krijgt ook een handtekening of een tekeningetje in dat boek (ik deed dat al voor bezoekers die nog nooit één van mijn eigen albums kochten). Een beurs is promotie.
 13. Wie een album van mij meebrengt, krijgt daarin een dédicace (geen probleem). Wie bij mij een album koopt krijgt uiteraard ook een dédicace. Voor Grueson #3 doe je flink voordeel door bij mij te kopen (12,5 euro in plaats van 17,5 euro in de winkel).
 14. Sommige van ons waren dat wel, want met een paar zaten we gewoon buiten op de markt (Robert, Hennie, Patrick, ondergetekende, ... )
×
×
 • Nieuwe aanmaken...