Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

JPAR

Members
 • Aantal items

  3.632
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JPAR


 1.  

  6 minuten geleden, lukoste zei:

  Laat ons dat zeker niet weglachen. Heb dat ook al eerder voorgehad als verkoper. Is geen toeval m.i.

  Ik denk ook serieus dat het zo is. Het ging om een behoorlijk bedrag. En als een koper weet hoe het proces van Catawiki werkt, dan kan hij er prima gebruik van maken, toch?


 2. Op 20/5/2020 om 10:27, Rene zei:

  Stug vol blijven houden!

  Vroeg of laat betaalt er wel iemand! 😀

  Ik heb gisteren bericht gekregen dat er betaald is. Meteen boeken verzonden. Zijn vandaag afgeleverd. Dus als het goed is dan is het volgende week afgerond :)

   

  Zou het misschien zolang hebben geduurd omdat de koper op salaris moest wachten?

   


 3. 1 uur terug, TDPB zei:

  Een hommage is niet verboden maar mag geen excuus zijn om zomaar personages van iemand anders te gebruiken. Er zijn verschillende manieren waarop je iets kunt hommageren (iets maken in de stijl van, bijvoorbeeld) maar in tegenstelling tot een parodie is een hommage geen vrijgeleide om zomaar figuren van anderen te gebruiken. Tenzij je toestemming hebt gekregen van de rechthebbende natuurlijk. Zoals met de meeste striphommages het geval is.

  (heel veel hommages zitten in het schemergebied tussen hommage en parodie)

   

  Goossens heeft de serie niet getekend. Goossens was inkter/medewerker van Vandersteen die de serie tekende en bedacht. Alle rechten zitten dus bij Vandersteen en zijn erfgenamen. Ze hebben de wet aan hun kant. Of dat nu sympathiek is of niet.

  Ik geloof zeker dat ze wet aan hun kant hebben, maar dat laat niet onverlet dat mijn vragen blijven staan. Daar zal ook een antwoord op moeten komen. Want hoeveel tekeningen van oud-medewerkers zijn er wel niet in omloop en zeker al verhandeld bij Catawiki. Wat gaat daarmee gebeuren?


 4. Ik ben geen jurist, maar ik heb hier wel wat vragen bij. Want die eerste opmerking is raar: "Van de rechthebbenden hebben wij het verzoek ontvangen om dit soort losse tekeningen niet meer op te nemen, aangezien zij zonder toestemming gemaakt werden. Dat geldt helaas ook voor de op Catawiki eerder geveilde tekeningen."

   

  Hoe ga je controleren of iets wel of niet met toestemming gemaakt is? En wat betekent dat dan voor alles wat al in omloop is? Wordt er dan voor elke tekening onderzocht of hier toestemming voor is gegeven? En zo ja, hoe wordt dat dan officieel vastgelegd, zodat er in de toekomst niet weer onduidelijkheid ontstaat. En krijgen de kopers van eerder geveilde tekeningen dan hun geld terug? Aangezien ze het nooit meer kunnen verkopen en de waarde dus ineens veel lager ligt dan toen ze het kochten en hun investering bepaalden met onder andere het risico van een eventuele verkoop in de toekomst. Gaat dit dan ook gelden voor tekeningen van andere tekenaars die niet rechthebbende zijn?

  En zo kan ik nog wel even doorgaan.


 5. 59 minuten geleden, Vittorio zei:

  De reeks klopt in elk geval wel. Dit is te lezen op de wiki-pagina van Sjors en Sjimmie:

   

   

  varkenspoten.jpg

  Ik geloof ook meteen dat het erin staat. Ik ken de grap ook al jaren. De vraag is nu in welk album?


 6. 17 minuten geleden, Vittorio zei:

  Als je googelt op Stripverhaal en Varkenspoten (je moet toch wat tijdens de crisis) duikt dit album op. Misschien is er een Reper die het in de kast heeft staan en daarin de varkenspoten kan opzoeken.

   

  1640001.jpg

  Ik ga even kijken.

   

  Edit: staat er niet in.


 7. Weet iemand ook wat de tijdsspanne is waarin Catawiki die mailtjes verzend naar de koper van een kavel? Maandag kreeg ik bericht dat de eerste herinnering verzonden was. Als daar geen reactie op kwam dan zouden ze er nog twee verzenden. Ik ben benieuwd wanneer dat zal zijn.


 8. 34 minuten geleden, bouncer zei:

  Hoi JPAR, er is een nieuwe actie bij Catawiki zojuist gekregen via hun mailservice.

  Bij aanbieding en goedkeuring van een kavel aangeboden ter verkoop, een voucher bij 1/2 kavels 25 euro, 3/10 kavels 100 euro,

  en 10 + kavels 250 euro, deze kun je dan verzilveren bij aankoop van een ander aangeboden kavel ( tenminste zo interpreteer 

  ik het )

  Enkele jaren geleden bood ik het een en ander aan, nu niet meer, en koop eigenlijk alleen maar, ik weet niet in hoeverre deze

  mail aan iedere gebruiker wordt verstuurd, het zou misschien stimulerend kunnen werken.

   

  Oh. Ik heb de mail (nog) niet gehad. Vandaar mijn vraag.


 9. 18 minuten geleden, Rene zei:

  Stug vol blijven houden!

  Vroeg of laat betaalt er wel iemand! 😀

  Vast en zeker. Ze mogen het kavel ook best aan diegene die het één na hoogste bod had verkopen. Maar dat zullen ze wel niet doen. Dus ik denk dat over een paar weken mijn kavel opnieuw geveild gaat worden. Kijken hoe het dan gaat :)


 10. 5 minuten geleden, Hollywood zei:

  Wij kunnen dit niet nagaan. Ik denk tevens niet dat je een vast nummer krijgt. Ik denk dat dit altijd andere nummers zijn.

  Ah. Ik heb me er nooit zo in verdiept. Ook nog nooit iets gekocht via de veiling. Wel geboden, maar niet gekeken wat mijn nummer dan is.


 11. 6 minuten geleden, Hollywood zei:

  Hij heeft nog tijd. Op de vorige veiling die afliep 8 december. Betaalde iemand die een kavel kocht van 1200 euro op de laatste dag 24 december. Maw ik heb dat bedrag dus mogen voorschieten. Want tegen dat het op mijn rekening dan staat zijn we 3 weken verder. Catawiki kan wel zien of dit een gekende klant is. Bij mij zeiden ze. Het is een trouwe klant maar betaald altijd zeer laat. Bij mij was dit dus meer dan 2 weken na afloop van de veiling.

  Ok, dat is toch ook bizar. Mag je dat even zelf financieren.

   

  Voor ons is niet na te gaan of iemand al lang gebruik maakt van de veilingen of niet? Of zou je dat kunnen zien aan het nummer dat iemand krijgt bij de bieding? Een laag nummer betekent dat je al langer deelneemt en een hoger nummer korter?


 12. 4 minuten geleden, Eemis zei:

  Wat een krapuleuze reactie door een non-talent als Yncke.  Ongelooflijk.

  Dat is ook niet aardig. Ik heb persoonlijk ook niet zoveel met graphic novel en ik lees erg veel diverse dingen, literatuur, detectives, strips, comics enz, maar een graphic novel pakt mij vaak niet.

   

  Oja, crapuleus is met een 'c'.


 13. 4 minuten geleden, Hollywood zei:

  Ik kwam dit zelf tegen voor mijn goed doel veiling. Niet te begrijpen. Als ze niet betalen, dan betalen ze niet. Catawiki stuurt 3 mails and that's it. 

  In jouw geval vind ik het nog vervelender. Ik kan het altijd opnieuw proberen te verkopen. Maar wat ik vreemd vind is dat iemand op het allerlaatste momentnog biedt en dan toch niet betaalt?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...