Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

kurisu74

Members
 • Aantal items

  224
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

497 profielweergaven
 1. Volgens mij is dat het geheim van de Vlaamse krantenstrip eerder dan van het striptekenen in het algemeen
 2. Ja het andere album was ook lang niet slecht (Kunnen we Hitler redden?) Echt grappig vond ik trouwens de parodiereeks De avonturen van Philip en Francis, daar zaten echt een paar hele goeie vondsen en absurde situaties in, het werkte heel goed voor mij. Hier zijn drie albums van, helaas wel alleen in slappe kaft.
 3. Ik heb toch niks gezegd dat ik meer zou moet onderbouwen of kwantificeren dan ik gedaan heb? Maar soit laten we het laten rusten, want zoals al gezegd, het is niet fair tegenover de OP.
 4. Maar die Nederlandstalige uitgave van De ijstrein is al 20 jaar oud, de nieuwe editie en de aanvullende delen zijn nooit vertaald, dus ja dan verkopen ze slecht he, als ze niet bestaan. Enfin I give up. Als alle stripverkopers zo'n innemende persoonlijkheden zijn als het sujet in deze thread die precies niet veel meer kan dan communiceren in belegen animated gifs, dan kan ik beter een andere hobby zoeken
 5. Whataboutism is een specifieke drogreden, er zijn verschillende soorten. https://nl.wikipedia.org/wiki/Whataboutism https://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden De rest van uw relaas is eveneens onzin. Er zijn geldige omstandigheden om whataboutism aan te klagen als een valse manier van redeneren, zoals ik hierboven deed. In een discussie over Islam: Persoon A: "De koran staat vol onzin" Persoon B:"De Bijbel ook!" Persoon A: "..." Meestal maakt het een echte discussie onmogelijk. Job done
 6. Moet ik credenties (sp?) hebben om een mening te vormen?
 7. Bedoel je de Franstalige heruitgaves, die geen goeie verkoop kenden? Of het Nederlandstalige deel van ergens eind jaren 80 of begin 90?
 8. Niets wat je zegt, spreekt wat ik zeg tegen, je hebt altijd outliers natuurlijk., maar uw opmerkingen gaan nogal richting whataboutism. Ik ben ongetwijfeld cultureel gezien ook Katholiek, maar ik identificeer mij niet als dusdanig want waarom zou ik dat doen? Vermits moslims al de hele geschiedenis het oneens zijn over wie er nu de "juiste" moslims zijn, denk ik dat wij er nu ook niet gaan uitkomen.
 9. Maar de verschillen zijn gigantisch, los van dat allebei Abrahamistische godsdiensten zijn. Zo is de Koran onfeilbaar en het letterlijke woord van God volgens Islam (door de engel Gabriël opgedragen aan Mohammed), niet voor interpretatie vatbaar. Binnen Katholicisme is het interpreteren net de hele sport, en niemand zegt dat de Bijbel letterlijk te nemen is, en men begrijpt dat de tekst door mensen is opgetekend, in een bepaalde historische tijd. Daarom vind je ook verschillende versies van hetzelfde verhaal terug in de Bijbel bijvoorbeeld. En daarbij komt nog eens de hele revisie in het Nieuwe Testament, wat een soort hippie versie is van wat ervoor kwam.
 10. Het gaat hier dan ook niet over Christenen. Totaal ander geloof, en de Bijbel heeft een totaal andere rol in Christendom dat de Koran in Islam.
 11. Hoe ik mijn verzameling beheer is mijn zaak natuulijk. Ik weet dat er Engelstalige en Franstalige versies bestaan, daarom vraag ik specifiek achter de Nederlandstalige versie. En ik ook weet wat die Hollandse uitdrukking betekent, daar hoef ik geen passief-aggressieve uitleg bij; het blijft noch grappig, noch ironisch volgens eender welke definitie.
 12. Dan is hij ofwel een opportunist zoals 90% van de gelovige medemens, ofwel niet op de hoogte van zijn eigen religie (en waarom identificeert men zich er dan mee?)
 13. We zullen zien Neat Stuff. Ik vind uw reactie ongevraagd vijandig dus zie vooral dat jij geen ons weegt straks, ofzo.
 14. Vraag me af waarom Casterman die niet eens opnieuw uitbrengt in het Nederlands. Ik koop normaal gezien Engelstalige en Japanse boeken in het Engels, en Franstalige in het Nederlands.
 15. kurisu74

  Suske En Wiske

  Die lelijke botten van de laatste iteratie 😳
×
×
 • Nieuwe aanmaken...