Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

De Gehaaide Dolfijn

Members
 • Aantal items

  105
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over De Gehaaide Dolfijn

Recente bezoekers van dit profiel

139 profielweergaven
 1. Stem voor uitvinding 'De Potjeshouder'

  Gestemd. Veel succes!
 2. Strip Van De Dag

  Ik zou het zelf ook niet in hardcover kopen, maar in softcover vond ik het écht zijn geld waard. Er staat inderdaad wat minder tekst op een pagina, maar daarentegen krijg je erg veel pagina's.
 3. Strip Van De Dag

  De Bibliotheek van Ongeschreven Verhalen Deze strip is voortgekomen uit een project waarbij vluchtelingen werden geïnterviewd in Holland. Hij vertelt het verhaal van verscheidene mensen die, in het heden en verleden, hun land ontvluchtten en een nieuw leven opbouwden in Holland. De tekenstijl van Vukmirovic is Robert Crumbig. De mooie, ietwat drukke zwart-wit pagina's zijn absoluut de troef van de strip. De individuele verhalen van de vluchtelingen worden nogal snel verteld en op het einde wordt het allemaal wat zweverig. De meer absurde eerste 20 beginpagina's vond ik wel heel sterk. Al bij al is het een geslaagde samenwerking waarbij, denk ik, alles staat of valt met je houding tegenover het onderwerp. Sommigen zullen het zeker politiek-correcte propaganda vinden, zelf vind ik het een goede herinnering aan de bijzondere levensverhalen die zovele medeburgers hebben.
 4. Memorabele strips

  In mijn geval gok ik op Muchacho. Het was één van de eerste "volwassen" strips die ik las. Ik weet dat ik toen erg onder de indruk was. Ik heb hem nog nooit durven herlezen omdat ik vrees dat hij eigenlijk maar erg matig is.
 5. Strip2000 stopt ermee

  Alleen al omwille van Ayak & Por verdiende Strip2000 het eeuwige leven.
 6. Strip2000 stopt ermee

  Het artikel van De Standaard stond in de "DS der letteren". Ik citeer: "De verkoop van de voorraad van 180.000 exemplaren in de opslag plus nog eens 40.000 stuks die ter consignatie bij retailers lag, moet de schuldeisers compenseren."
 7. Strip2000 stopt ermee

  In De Standaard stond dat er 180.000 exemplaren zouden verkocht worden door de curator.
 8. Film Thread: Hanzo The Celluloid Slicer

  Wat is er mis met Babe?
 9. Trieste Gebeurtenis

  Hoeveel mensen zijn daar bij betrokken en waser echt niemand die dat een slecht idee vond?
 10. Televisiereeksen

  De eerste 2 delen van het nieuwe seizoen van Preacher vind ik weer erg goed.
 11. Valiant Entertainment

  Bloodshot Reborn vol. 1-4 Dit vond ik eerlijk gezegd van wisselende kwaliteit. Sommige uitgangspunten zijn wel heel cliché (ex-Bloodshot die triest is wegens zijn vorig leven), sommige vondsten van Lemire zijn ronduit ergerlijk (is er iemand die Bloodsquirt niet wil wurgen) en het post-apocalyptisch deel 3 is compleet zinloos. Maar delen 2 en vooral 4 zijn erg goed. Spannend, veel actie en een paar goeie plottwists... meer moet het niet zijn. En de tekeningen in 4 zijn briljant. Al bij al erg graag gelezen.
 12. Strip Van De Dag

  De Koning van de Ribauds 1 en 2 Ergens in het Frankrijk uit de Middeleeuwen loopt er een soort Staatsveiligheid rond in Parijs, geleid door een mysterieus persoon, die instaan voor de veiligheid van het rijk en zijn vorst. "Ribauds" is de strip die Arthus Trivium had moeten zijn. Het verhaal laat voldoende ruimte voor een hoop actiescènes, de tekeningen swingen en de plot is best spannend en logisch. Bovendien zit er voor één keer eens geen esoterisch gelul in. Ik heb ze gekocht in softcover en dan krijg je een mooie hoeveelheid bang voor je bucks. Zeker een aanrader.
 13. Kunst

  Misschien niet helemaal het juiste topic, maar waar anders: Het Maltees paviljoen op de biënnale in Venetië gebruikt een aantal platen van Joe Sacco zijn strips.
 14. Strip Van De Dag

  Fanny K. 1 Ik vind het echt jammer dat zo'n belangrijke reeks gelanceerd wordt met zwak haastwerk. Een ondermaats verhaal vol vervelende personages en ongeloofwaardige plotwendingen en tekeningen waar duidelijk te weinig zorg aan besteed is. Gemiste kans. Jolly Jumper antwoordt niet meer Uitstekend bewijs dat het ook anders kan, omspringen met striperfgoed. Een heel grappige strip met leuke verwijzingen naar de klassieke reeks, met veel zwier getekend. Heerlijk mooie cover ook die niet had misstaan in het toernooi.
 15. Strip Van De Dag

  Het Eiland De premisse is redelijk eenvoudig. Een groep mensen leeft in totale isolatie en bouwen een samenleving op tot op een dag ineens een outsider opduikt. Het status quo wordt dooreengeschud en de bevolking deelt zich op in kampen. Palloni slaagt erin erg goed vakwerk af te leveren. De personages worden goed neergezet, het tempo hooggehouden en de hoog oplopende ruzies voelen echt, verdiend en logisch aan. De mix tussen actie en karakterontwikkeling zit goed. De hoofdrolspelers krijgen allemaal een eigen "smoel" maar nergens gaat dat ten koste van de sfeer die je op het puntje van je stoel brengt. Bovendien kan de man erg mooie jungles tekenen. Niets aan deze strip is verrassend of schokkend, en toch lijkt dit een kandidaat te worden voor mijn SSZ-site top-10 van het jaar. Absolute aanrader.
×